Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
macak_u:cizmama

#1 Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by macak_u:cizmama »

pozdrav ekipa,
prije mjesec sam narucio nov auto, i cijene ja bila oko 24 hiljade, i jos uvijek cekam na isporuku.. međutim nekidan vidim na reklamama da je cijena sad dodatno pala skoro za hiljadu.. Sta sad? Da li kad mi dodje auto treba da ga trazim po toj novoj cijeni???
ne znam kako to ide...
mayab

#2 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by mayab »

Trebao bi ga dobiti po cijeni koja pise u ugovoru, dakle nema popusta-ista stvar i ako npr. poskupi, ti si potpisao tu neku svoju cijenu i po toj ga dobijas!
E, sada jedino ako nesto oko toga ne pise onim tzv. sitnim slovima, pogledaj! :thumbup:
-Romeo-

#3 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by -Romeo- »

macak_u:cizmama wrote:pozdrav ekipa,
prije mjesec sam narucio nov auto, i cijene ja bila oko 24 hiljade, i jos uvijek cekam na isporuku.. međutim nekidan vidim na reklamama da je cijena sad dodatno pala skoro za hiljadu.. Sta sad? Da li kad mi dodje auto treba da ga trazim po toj novoj cijeni???
ne znam kako to ide...
tako ti je to sa novim autima, još kad ti ga isporuče past će mu cijena za dodatnih par hiljada.
gurabija78

#4 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by gurabija78 »

macak_u:cizmama wrote:pozdrav ekipa,
ne znam kako to ide...
ako si dao bilo kakav avans, ili potpisao ugovor na kojem pise cijena auta, a tako je bar bilo svaki put kad sam ja narucivao auto, nema prostora za cjenkanje.....
za_sada_bez_dobrog_nicka

#5 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

U trenutku kad si poručio auto za 24 milje oni su isti poručili po tada važećem cjenovniku, umanjeno za dadžbine i maržu. To što si napravio deal pa odlučio čekati u dogovorenom roku, to je već tvoj problem...
burekodsira

#6 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by burekodsira »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:U trenutku kad si poručio auto za 24 milje oni su isti poručili po tada važećem cjenovniku, umanjeno za dadžbine i maržu. To što si napravio deal pa odlučio čekati u dogovorenom roku, to je već tvoj problem...
ili bolje receno peh ako cekas dugo a nisi ugovorio kompenzaciju do isporuke...

#7 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

burekodsira wrote:
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:U trenutku kad si poručio auto za 24 milje oni su isti poručili po tada važećem cjenovniku, umanjeno za dadžbine i maržu. To što si napravio deal pa odlučio čekati u dogovorenom roku, to je već tvoj problem...

kako mislis kompenzaciju??
krusty

#8 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by krusty »

ajde nemojte covjeku davati dezinformacije

ti si narucio auto po cijeni koja je ugovorena, to sto su oni poslije ponudili to isto auto jeftinije nema nikakve veze sa tobom, ti si sklopio ugovor po toj cijeni...

to sto ti jos uvijek cekas isporuku takodjer nema veze, jer auto ti ide iz proizvodnje znaci rok isporuke ti je 90 dana...

p.s. u pitanju je opel astra zar ne ? :D
whow

#9 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by whow »

krusty wrote:ajde nemojte covjeku davati dezinformacije

ti si narucio auto po cijeni koja je ugovorena, to sto su oni poslije ponudili to isto auto jeftinije nema nikakve veze sa tobom, ti si sklopio ugovor po toj cijeni...

to sto ti jos uvijek cekas isporuku takodjer nema veze, jer auto ti ide iz proizvodnje znaci rok isporuke ti je 90 dana...

p.s. u pitanju je opel astra zar ne ? :D
Garant Astra . Ja sam svoju dobio sa $5000 "popusta" a za mjesec dana popust $7500 .Sada samo sto ih dzaba ne daju jer su im ostale na zalihama jos od 2008 . Sta da radis firma se zatvara , vozilo se vise ne proizvodi za Americko trziste. Mogao sam ti ja ovdje kupiti jednu sa svom mogucom opremom za $14000 i poslati u BiH i opet bi te izasla jeftinije nego ta za 24 milje . Sta da radis jarane i sam sam se tako izradio , ja svoju utalio cim sam vidio sta se sprema , zijanio 3 milje i jos sam dobro prosao. Inace , zvao GM , dealership , slao emailove , pricao sa GM zastupnicima na telefon , nista ne pije vode. Dealer ti moze zacjeniti koliko god hoce a do tebe je da cijenu prihvatis ili odbijes. Poslje toga rekao nikad vise GM.
burekodsira

#10 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by burekodsira »

macak_u:cizmama wrote:
burekodsira wrote:

kako mislis kompenzaciju??
to je ipak stvar pregovora tj. umjeca, kao sto je ispod mene neko naveo a i sam poznajem neke osobe koji su dobili protuuslugu zbog tog sto cekaju toliko na auto, bilo da je popust, rezervno auto do tad ili sl... dobro ovo nema direktno veze sa promjenom cjenovnika u medjuvremenu ali ipak taj prodavac nece postati popularan medju buducim musterijama ako se ni nakon nepruzene protuusluge ne pocese po guzici pa ti malo spusti cijenu
whow

#11 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by whow »

kako mislis kompenzaciju??[/quote]

to je ipak stvar pregovora tj. umjeca, kao sto je ispod mene neko naveo a i sam poznajem neke osobe koji su dobili protuuslugu zbog tog sto cekaju toliko na auto, bilo da je popust, rezervno auto do tad ili sl... dobro ovo nema direktno veze sa promjenom cjenovnika u medjuvremenu ali ipak taj prodavac nece postati popularan medju buducim musterijama ako se ni nakon nepruzene protuusluge ne pocese po guzici pa ti malo spusti cijenu[/quote]

Pa daj nam reci gdje si narucio auto da se jos neko tako ne zaleti , neka ljudi uce na tudim greskama . Daj da mu udarimo KONTRA-REKLAMU
emko1234

#12 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by emko1234 »

iz svega sto sam vidio i koliko ja para auto moze bit po meni samo KIA,OPEL il mozda cak i RENO :D aj reci nam koje je auto

#13 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

emko1234 wrote:iz svega sto sam vidio i koliko ja para auto moze bit po meni samo KIA,OPEL il mozda cak i RENO :D aj reci nam koje je auto

citroen c4

da li da mu trazim da mi spusti na novu cijenu??
bingov buraz

#14 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by bingov buraz »

emko1234 wrote:iz svega sto sam vidio i koliko ja para auto moze bit po meni samo KIA,OPEL il mozda cak i RENO :D aj reci nam koje je auto

citroen c4

Pokusaj nista ne kosta a onda se upitaj sta bi uradio da je cjena skocila u medjuvremenu :mrgreen:
ranger

#15 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by ranger »

citroen c4

obje strane u ugovoru su duzne postupati samo po onome sto pise u ugovoru.
ako postoji klauzula u ugovoru koja govori o ovom slucaju onda imas pravo da se pozoves na nju, ako ne onda ni ti nemas pravo da to trazis. ako u ugovoru ne pise nista vezano za naknadnu promjenu cijene, onda mislim da se imas za sta uhvatiti.
uglavnom konsultuj nekog pravnika i pokazi mu ugovor pa ce on znati sta i kako dalje...

#16 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

ima salona gdje auto mozes spustiti za par hiljada maraka, npr. moj drug dobio popust od 3 hiljade na golfa koji je kostao 35 hiljada..
a ima isto dilera koji ne bi ni za marku spustili npr ASA..
emko1234

#17 Re: Narucis novo auto za 24 milje, a cjena dodatno padne

Post by emko1234 »

macak_u:cizmama wrote:ima salona gdje auto mozes spustiti za par hiljada maraka, npr. moj drug dobio popust od 3 hiljade na golfa koji je kostao 35 hiljada..
a ima isto dilera koji ne bi ni za marku spustili npr ASA..
a gdje ti je drug uzeo auto?ako si iz sarajeva mogo je samo u asi uzet il u ac quattru..ja sam svoje auto uzeo u asi i dobio sam popust zato sto nije prvo koje sam uzeo tamo..sve zavisi kako i sta..evo recimo berlijeta sad daje auta jeftinije nego imsir al zato idu na minimalnu zaradu ne bi li mu preoteli musterije..jer su tek odnedavno poceli da rade u sarajevu a on je tu preko 20god..sve ima svoje zasto i zato..ja znam momka koji je prije par godina golfaV koji kosta 39 milja platio 30 jer su mu bili duzni nesto od prije pa su tako prelomili taj dug..jbg to samo ima kod nas tako da se radi..i da ja recimo kupim auto u asi platim ga 63 milje i mjesec dana kasnije cujem da je isti auto kod jelica u mostaru na akciji 7 hiljada jeftiniji..nije to malo para..po pravilu asa bi njima trebala diktirat cijene jer je ona generalni zastupnik a jelic bi zbog toga trebao izgubit licencu al posto kod nas nema pravila niucemu onda sve moze..ja poucen time sad kad bi kupovo novo pregledo bi ponude svih dilera u BIH prije nego skontam gdje cu kupit
Post Reply