NARODNO POZORISTE NAPISANO NA PLAGIJATU RUSKOG JEZIKA!
-
#1 NARODNO POZORISTE NAPISANO NA PLAGIJATU RUSKOG JEZIKA!
Svi Bosnjaci na jednu stranu mi na drugu. Je li tako Sarajevo?
Dobro sta sa desava sa ovim forumom pa guta opcije?
Dobro sta sa desava sa ovim forumom pa guta opcije?
Last edited by Sting on 19/08/2004 11:18, edited 2 times in total.
- pekarce
Mnogo ti pristrasna ova anketa, da ne kazem biased.
Pa sta ti je, chovjeche? Pa zar mislis da bi nas podrzavali vani da nismo ostali onakvi kakvi smo bili, tj. multi u svakom pogledu? A ako ti smeta cirilica, onda pokrij ochi svaki put kada vidis cirilicni natpis, i samo prodji. Mozda ti treba i terapija brisanja cirilicne memorije?!
Pa sta ti je, chovjeche? Pa zar mislis da bi nas podrzavali vani da nismo ostali onakvi kakvi smo bili, tj. multi u svakom pogledu? A ako ti smeta cirilica, onda pokrij ochi svaki put kada vidis cirilicni natpis, i samo prodji. Mozda ti treba i terapija brisanja cirilicne memorije?!
-
A ko vas to podrzava vani? Beograd? Da nazalost vi ste ostali onakvi kakvi ste bili zato se necu iznenaditi ako oborite vlastiti svjetski rekord u biti pod opsadom u jednom gradu zato sto ste glupi bili prije te opsade i ostali ste izgleda glupi iz jednostavno razloga sto samo budala ne uci na tudjim ali i na svojim greskama. Pametan uci na tudjim greskama ali mu se moze desiti da jednom pogrijesi ali ipak ce uzeti pouku iz toga.pekarce wrote:Mnogo ti pristrasna ova anketa, da ne kazem biased.
-
Oni sto su opsjedali Sarajevo niti pisu niti citaju. Oni podjednako ne znaju, ni cirilicu, ni latinicu, pa ne vidim smisao u nekim opcijama. Da je neko stavio flasu sljivovice ili krmka s jabukom u ustima na narodno pozoriste, to bi vec bila provokacija
-
Da i sto s tim? Treba ostaviti da pozoriste u Sarajevu bude napisano na plagijatu ruskog jezika?BigusDickus wrote:Oni sto su opsjedali Sarajevo niti pisu niti citaju. Oni podjednako ne znaju, ni cirilicu, ni latinicu, pa ne vidim smisao u nekim opcijama. Da je neko stavio flasu sljivovice ili krmka s jabukom u ustima na narodno pozoriste, to bi vec bila provokacija
Inace tko je direktor tog pozorista? Paravac?
-
Da i sto s tim? Treba ostaviti da pozoriste u Sarajevu bude napisano na plagijatu ruskog jezika?BigusDickus wrote:Oni sto su opsjedali Sarajevo niti pisu niti citaju. Oni podjednako ne znaju, ni cirilicu, ni latinicu, pa ne vidim smisao u nekim opcijama. Da je neko stavio flasu sljivovice ili krmka s jabukom u ustima na narodno pozoriste, to bi vec bila provokacija
Inace ko je direktor tog pozorista? Paravac?
-
BigusDickus wrote:Oni sto su opsjedali Sarajevo niti pisu niti citaju. Oni podjednako ne znaju, ni cirilicu, ni latinicu, pa ne vidim smisao u nekim opcijama. Da je neko stavio flasu sljivovice ili krmka s jabukom u ustima na narodno pozoriste, to bi vec bila provokacija
Last edited by Sting on 19/08/2004 11:39, edited 1 time in total.
- pekarce
Pa chini mi se da bi upravo nedostatak tog cirilicnog natpisa bio povod na pomisao da nismo nishta nauchili iz ove golgote sto ne spopade. A sto se "vani' tiche, pa svijet je golemi sezhe dalje od Beograda i SAO kao sto su Sao Paolo i Sao Tome i Principe.A ko vas to podrzava vani? Beograd? Da nazalost vi ste ostali onakvi kakvi ste bili zato se necu iznenaditi ako oborite vlastiti svjetski rekord u biti pod opsadom u jednom gradu zato sto ste glupi bili prije te opsade i ostali ste izgleda glupi iz jednostavno razloga sto samo budala ne uci na tudjim ali i na svojim greskama. Pametan uci na tudjim greskama ali mu se moze desiti da jednom pogrijesi ali ipak ce uzeti pouku iz toga.
-
Sta ste nauculi iz te golgote? Da treba sjediti u kaficima i pricati boli me qrac nece mene i boli me qrac za moje vrijednije je tudje govno nego moje zlato dok ti narod kolju u Bijeljini? Da su vas bombardovali Marsovci? Sta ste stvarno naucili? Ja kako vidim blesaviji ste nego prije.pekarce wrote:Pa chini mi se da bi upravo nedostatak tog cirilicnog natpisa bio povod na pomisao da nismo nishta nauchili iz ove golgote sto ne spopade. A sto se "vani' tiche, pa svijet je golemi sezhe dalje od Beograda i SAO kao sto su Sao Paolo i Sao Tome i Principe.A ko vas to podrzava vani? Beograd? Da nazalost vi ste ostali onakvi kakvi ste bili zato se necu iznenaditi ako oborite vlastiti svjetski rekord u biti pod opsadom u jednom gradu zato sto ste glupi bili prije te opsade i ostali ste izgleda glupi iz jednostavno razloga sto samo budala ne uci na tudjim ali i na svojim greskama. Pametan uci na tudjim greskama ali mu se moze desiti da jednom pogrijesi ali ipak ce uzeti pouku iz toga.
-
cirilicu je ionako pregazilo vrijeme
ali mislim da bi bilo cool da je natpis na cirilici
bio bi to toliki apsurd da bi se moglo posmatrati kao neka umjetnicka zahebancija
fakat bi orginalno bilo. ozbiljno.
glasam za cirilicu ili arapsko pismo
ali mislim da bi bilo cool da je natpis na cirilici
bio bi to toliki apsurd da bi se moglo posmatrati kao neka umjetnicka zahebancija
fakat bi orginalno bilo. ozbiljno.
glasam za cirilicu ili arapsko pismo
-
ako bojkotujete cirilicu, onda biste po toj logici trebali bojkotovati pola svijeta (iz najrazlicitijih razloga). odlicna je stvar pored latinice imati jos dva pisma (cirilica i bosancica). to je rijetkost i nema veze sa nacionalnim/nacionalistickim. stvar je bastine i beskrajno je dragocjeno.
-
Jesi li siguran u to sto pises? razmisli....jos malo......BigusDickus wrote:Oni sto su opsjedali Sarajevo niti pisu niti citaju. Oni podjednako ne znaju, ni cirilicu, ni latinicu, pa ne vidim smisao u nekim opcijama. Da je neko stavio flasu sljivovice ili krmka s jabukom u ustima na narodno pozoriste, to bi vec bila provokacija
Eh "ruski pisac" o kome je dole rijec... Pa SANU koji je pokrovitelj "svetog plana"(zvanog velika Srbija)...
Radoslav Brdanin... da ne idem dalje..Lupetas
Izgleda da nije bilo dovoljno... Spremjte se na jos jednu turu!!!!!
-
Sto posto siguran u ono sto pisem. Svi ti koje si nabrojao su nepismeni. Njihova djela najbolje govore o tome. Da je drugacije i da su pismeni, nikad ne bi radili to sto rade. Kad govorim o pismenosti, ne mislim samo na njihovu sposobnost da prepoznaju i procitaju pojedina slova ili ih imitiraju na papiru. To moze svaki jaci OCR software + printer
-
Nasmijavas me.BigusDickus wrote:Sto posto siguran u ono sto pisem. Svi ti koje si nabrojao su nepismeni. Njihova djela najbolje govore o tome. Da je drugacije i da su pismeni, nikad ne bi radili to sto rade. Kad govorim o pismenosti, ne mislim samo na njihovu sposobnost da prepoznaju i procitaju pojedina slova ili ih imitiraju na papiru. To moze svaki jaci OCR software + printer
SANU(srpska elita) je osnivac i pokrovitelj "svetog plana" kao sto vec rekoh, naravno i crkva nije daleko.a to
Seselj, Plavsic, Koljevic, Milosevic, Draskovic,Mladic, Brdanin, Krstic,Ostojic,...
Sve su to svijetli fakultetski obrazovani umovi.
Nepobitna je cinjenica da su o ovome krvavom pohodu ucestvovali SVI slojevi srpskog drustva. Od radnika, seljaka,postara,mehanicara,profesora, doktora,vojnika, politicara,filosofofa, psihologa,popa....
No nemam vrmena da razglabam o necu sto je ocigledno.
-
srpska elita - mozak dzelata
nepismeni,polupismeni - tjelo dzelata
svjedocenje prezivjelog iz Ausvica:
"Mene nije tukao Himler,Hitler ili Gebels.Tukao me je bravar,moler,mljekar,stolar,apotekar,susjed..."
Sto se tice teme,ja nemam nista protiv cirilice i natpisa na zgradama.Time pokazujemo nasu toleranciju i velicinu.Jedini je problem za strance kako da se snadju pa je nuzno pored cirilice da budu i latinicni natpisi...
nepismeni,polupismeni - tjelo dzelata
svjedocenje prezivjelog iz Ausvica:
"Mene nije tukao Himler,Hitler ili Gebels.Tukao me je bravar,moler,mljekar,stolar,apotekar,susjed..."
Sto se tice teme,ja nemam nista protiv cirilice i natpisa na zgradama.Time pokazujemo nasu toleranciju i velicinu.Jedini je problem za strance kako da se snadju pa je nuzno pored cirilice da budu i latinicni natpisi...
-
Ima i latinicni natpis, sa druge strane, tako da to nije problem.
A sto se tice nabrojanih "umova", to samo govori kakva sve stoka moze da zavrsi fakultet. Malo se udaljismo od teme, slazes li se?
A sto se tice nabrojanih "umova", to samo govori kakva sve stoka moze da zavrsi fakultet. Malo se udaljismo od teme, slazes li se?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ovi ljudi nemaju nikakve veze s pozoristem, a sa Sarajevom su izgubili davno.Seselj, Plavsic, Koljevic, Milosevic, Draskovic,Mladic, Brdanin, Krstic,Ostojic,...
Nego sting, sta mislis da se umjesto cirilice stavi recimo...arapski?
-
Sta mislim da umjesto cirilice stavite arapski u Sarajevu na Narodnom Pozoristu?horns&drums wrote:Ovi ljudi nemaju nikakve veze s pozoristem, a sa Sarajevom su izgubili davno.Seselj, Plavsic, Koljevic, Milosevic, Draskovic,Mladic, Brdanin, Krstic,Ostojic,...
Pa nista me to nece iznenaditi od Sarajlija. Zar mislis da bi se iznenadio kad bi sutra ugostili onog ruskog pjesnika sto vas je gadjao sa brda iz zabave? Jos bi se utrkivali ko ce mu se vise uvuci u guzicu i ko ce ispasti gluplji. Mislis da sam se iznenadio kad se Lagumdjija setao sa Djindjicem ili Svilanovicem po Sarajevu i bio im vodic koji im se je uvlacio u guzicu i to toliko da su mu iz nje virile samo pertle, a oni politicari iz zemlje koja ne samo sto mu je rasturila zemlju nego je umalo i njega ubila. Nije ni cudo sto se onda tad s njim sprdao Djindjic i zajebavao ga. Hajde reci imali jos takvih budala gdje? Ima u Sarajevu iz SDA.
Takodjer necu se iznenaditi ni za Radovana u Sarajevu kao pocasnog gradjanina.
Last edited by Sting on 19/08/2004 15:20, edited 1 time in total.
-
To ti dodje isto,jer oba pisma su beskorisna u Europi.Samo sto je arapski bauk,nesto sto tebi strasno smeta mozda i gore nego ovim drugim kojim smeta cirilica.Ali nemoj se sekirati ostat ce cirilica iako je sve manje onih sto je znaju citati..horns&drums wrote:Ovi ljudi nemaju nikakve veze s pozoristem, a sa Sarajevom su izgubili davno.Seselj, Plavsic, Koljevic, Milosevic, Draskovic,Mladic, Brdanin, Krstic,Ostojic,...
-
Daj kame ne provociraj
- morti
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Kako bolan? Da mi smeta ili se bojim otisao bih odavde. No nisu me cetnici uspjeli otjerati, nece ni mudzahedini.To ti dodje isto,jer oba pisma su beskorisna u Europi.Samo sto je arapski bauk,nesto sto tebi strasno smeta mozda i gore nego ovim drugim kojim smeta cirilica.Ali nemoj se sekirati ostat ce cirilica iako je sve manje onih sto je znaju citati..
p.s. kad smo vec kod pisma i cirilica, a pogotovo arapsko pismo su najljepsa pisma sto ih je covjek izmislio
Zvucis ponosno sto sve vise ljudi zaboravlja neko pismo. Svasta...Ali nemoj se sekirati ostat ce cirilica iako je sve manje onih sto je znaju citati..