A sta bi ti da ti se kaze?Neelix wrote:da dodam, jos mi niko nije napisao sta je to lose u pjesmama koje sam postavio?
Isto kao da ni sam nisi siguran pa trebas potvrdu neku da su te pjesme/pjevaci ok!?
Moderator: _BataZiv_0809
Nemoj zezat'!chuchumbamayumbe wrote:HORORsulesavic wrote:Koji ¾anr su Rokeri s Moravu?
[img][img]http://img165.imageshack.us/img165/1471/potpiskg4.th.png[/img][/img]sulesavic wrote:Ja nisam takav čovjek i ne prihvatam da me smještaju u takve!Ingot wrote: ali kad navecer izadjem u grad, napijem se i cujem "Udara u glavu ko sampanjac", naravno da ce nastat lom, mi smo takvi ljudi i gotovo.
sta cekash vise, stariji si covek, prozivi bar ostatak svog zivota... Mina SisaIngot wrote:Ko ne shvata Rokere s Moravu, kukala mu majka. Divno je citati sve ove muzicke autoritete kako odredjuju granicu dobrog ukusa, ali ja bih samo htio reci svima da "turbo-folk", u svim svojim varijantama, ne ide nigdje sa ovih prostora i da bi vam bilo svima lakse kad biste to vec jednom prihvatili
. I ja cu poslusat OK Computer od Radiohead kad hocu da uzivam u muzici, ali kad navecer izadjem u grad, napijem se i cujem "Udara u glavu ko sampanjac", naravno da ce nastat lom, mi smo takvi ljudi i gotovo.
Bravo mr. Frojd...sulesavic wrote:Sve me strah da i ovo ne završi na BC-u. Većina preduvjeta je tu - imamo šuplju, imamo potpise, samo još fali da se postavljač teme ispari...
Nego - ja bih da se prisjetim jednog članka Milovana Danojlića (valja li on k'o čovjek ili ne valja - ne znam). Kaže on o našim prostorima i rakiji: Nezabilježen je slučaj da je povod tuči, porodičnom nasilju, ubistvu bilo pretjerano konzumiranje plemenitih pića - šampanjca, viskija i sl. Crna hronika uvijek bilježi da je pijani muž, nakon što se vratio iz kafane (baš kafane), zadavio svoju nevjenčanu suprugu, nakon čega je izašao na snijeg, i od posljedica prealkoholiziranosti zaspao na zemlji, nakon gdje je ujutro pronađen mrtav.
Poenta - uz Bečke dječake se ne pije, ne mariše žena i ne spava na snijegu...
Dedera se i ti izjasni - voli¹ li Hanku?Rambo-Amadeus wrote:Bravo mr. Frojd...sulesavic wrote:Sve me strah da i ovo ne zavr¹i na BC-u. Veæina preduvjeta je tu - imamo ¹uplju, imamo potpise, samo jo¹ fali da se postavljaè teme ispari...
Nego - ja bih da se prisjetim jednog èlanka Milovana Danojliæa (valja li on k'o èovjek ili ne valja - ne znam). Ka¾e on o na¹im prostorima i rakiji: Nezabilje¾en je sluèaj da je povod tuèi, porodiènom nasilju, ubistvu bilo pretjerano konzumiranje plemenitih piæa - ¹ampanjca, viskija i sl. Crna hronika uvijek bilje¾i da je pijani mu¾, nakon ¹to se vratio iz kafane (ba¹ kafane), zadavio svoju nevjenèanu suprugu, nakon èega je iza¹ao na snijeg, i od posljedica prealkoholiziranosti zaspao na zemlji, nakon gdje je ujutro pronaðen mrtav.
Poenta - uz Beèke djeèake se ne pije, ne mari¹e ¾ena i ne spava na snijegu...jo¹ jedno epohalno otkriæe
Upravo tako - POTPIS !!!sulesavic wrote:Ja nisam takav čovjek i ne prihvatam da me smještaju u takve!Ingot wrote: ali kad navecer izadjem u grad, napijem se i cujem "Udara u glavu ko sampanjac", naravno da ce nastat lom, mi smo takvi ljudi i gotovo.
sulesavic wrote:Nemoj zezat'!chuchumbamayumbe wrote:HORORsulesavic wrote:Koji žanr su Rokeri s Moravu?
Senjorita porfavor
ja bih da mi se navede sta to ne valja u ovim pjesmama koje sam naveo, ako je ikako moguce. tekst? izvedba? muzika? poruka? sta?atko wrote:A sta bi ti da ti se kaze?Neelix wrote:da dodam, jos mi niko nije napisao sta je to lose u pjesmama koje sam postavio?
Isto kao da ni sam nisi siguran pa trebas potvrdu neku da su te pjesme/pjevaci ok!?
sicky wrote:hmmm...onaj Kemal Malovčić i nedavno opazih još jednog nasljednika mu..Asim Bajrić...da otpjevaju pjesmu sa ne znam ti kakvom porukom...da ilahije uče..ma ne bih ih mogla slušat' da mi neko plati...
fuj![]()
svi ti što mekeću..sikter
Gle, nisam nikakav muzicki kriticar, niti pretjerani poznavalac iste. Ali, kada mi neko pomene Harisa Dzinovica, mene opahne smrad kafane, razbijenih casa, prosutog vina...ado-šampion wrote:Hehe, baš si pametan. Haj Balašević i nekako, za pjesništvo mu neću reći riječi, ali činjenica je da je kao pjevač u rangu prosječnog recitatora. Nikad neću shvatit zašto se ex-yu muzičari petljaju tamo gdje im nije mjesto. Kamara pjevača koji su u stvari recitatori, recimo svi u Zabranjenom Pušenju, pa Bajaga (koji je inače dobar muzičar), pa i Balašević. Recimo Kornelije Kovač je po mnogima najbolji "kompozitor" sa ex-yu prostora a nikad se nije odlčio da pjeva, mada je mogao recimo Zvao sam je Emili izrecitovat na brzinu (:-) ), imalo bi više smisla nego bilo koja pjesma Z. Pušenja. A Džoni i njegova genijanost, u p.m. nije mu ni Pete Townshend ravan!atko wrote:Potpisujemmamica papucarka wrote:nikad nisam slusala narodnjake. Cak ni Harisa, ili Tomu ZdravkovicaI nikad mi nisu bili jasni oni sto kazu"ja ne slusam narodnjake, ali slusam Dzinovica"
![]()
Poslije Balasevicevskog pjesnistva ili Dzonijeve genijalnosti nema tog Harisa koji nece zvucati kao zadnji primitivac
I u odnosu na takve nazivati Harisa Džinovića, jednog od najvećih muzičara sa ex-yu prostora (možda i najvećeg) "primitivcem", to baš nema veze sa zdravim razumom. Nego malo poslušaj Harisovu MUZIKU (ne samo glas) najprije sa prvog albuma pa onda nećeš pričati takve gluposti. Recimo Odlaziš od mene je po meni jedna od najboljih naših pjesama ikad, i muzički, a posebno u izvedbi.
Nema baš veze s temom, ali me nerviraju ovi primitivci, koji, pošto je Haris narodnjak, uspoređuju kojekakve recitatore s njim.
Što se tiče teme, ima kamara fok pjesama koje su jako dobre (i od, uslovno rečeno, manje poznatih izvođača) evo nekih na brzinu:
Halid Muslimović - Mene je učilo vrijeme
Muharem Sezbezovski - Zašto su ti kose pobelele druže
Džej - Nedjelja (jedina dobra njegova, ostale su u rangu Sinana)
Ajnur Sebezovski - Rastajemo se mi
Pa onda o Tomi Zdravkoviću da ne govorim.
Sva ova muzika je jednako vrijedna kao i ex-yu pop/rock, a od dosta toga je i vrijednija.
Da se razuijemo, ja nisam narodnjak, slušam strani stari rock (The Shadows, The Beatles pa nadalje), pa i Platterse i slične, samo da se zna da nisam neki primitivac koji je došao ljude ubjeđivat da folk muzika valja.
Asim ti pjeva "Sine moj"Neelix wrote:sicky wrote:hmmm...onaj Kemal Malovčić i nedavno opazih još jednog nasljednika mu..Asim Bajrić...da otpjevaju pjesmu sa ne znam ti kakvom porukom...da ilahije uče..ma ne bih ih mogla slušat' da mi neko plati...
fuj![]()
svi ti što mekeću..sikterpa sa tim se slazem, mada ne znam ko je taj asim...ne znaju pjevat i kraj, i njima se ima sta zamjerit...
btw djes ti bolescuro, nema te odavno
Ovo što vi govorite bi bilo isto kao da ja kažem "ne slušam zabavnu muziku, al eto slušam Azru"atko wrote:Potpisujemmamica papucarka wrote:nikad nisam slusala narodnjake. Cak ni Harisa, ili Tomu ZdravkovicaI nikad mi nisu bili jasni oni sto kazu"ja ne slusam narodnjake, ali slusam Dzinovica"
![]()
Poslije Balasevicevskog pjesnistva ili Dzonijeve genijalnosti nema tog Harisa koji nece zvucati kao zadnji primitivac
kao nekad u 8mamica papucarka wrote:kako zaboravih napisat![]()
prije dva, tri dana gledam neku muzicku emisiju na tv-u, kad podje pjevat Hanka Paldum u jazz verziji![]()
ne znam je li ko gledo??? Orkestar Sinana AlimanovicaMeni oci ispale
![]()
Volim sve sto vole mladisulesavic wrote:Dedera se i ti izjasni - voliš li Hanku?Rambo-Amadeus wrote:Bravo mr. Frojd...sulesavic wrote:Sve me strah da i ovo ne završi na BC-u. Većina preduvjeta je tu - imamo šuplju, imamo potpise, samo još fali da se postavljač teme ispari...
Nego - ja bih da se prisjetim jednog članka Milovana Danojlića (valja li on k'o čovjek ili ne valja - ne znam). Kaže on o našim prostorima i rakiji: Nezabilježen je slučaj da je povod tuči, porodičnom nasilju, ubistvu bilo pretjerano konzumiranje plemenitih pića - šampanjca, viskija i sl. Crna hronika uvijek bilježi da je pijani muž, nakon što se vratio iz kafane (baš kafane), zadavio svoju nevjenčanu suprugu, nakon čega je izašao na snijeg, i od posljedica prealkoholiziranosti zaspao na zemlji, nakon gdje je ujutro pronađen mrtav.
Poenta - uz Bečke dječake se ne pije, ne mariše žena i ne spava na snijegu...još jedno epohalno otkriće