Narodna/Zabavna Muzika
-
XIII
#1 Narodna/Zabavna Muzika
Negdje sam procitao da u Narodnoj muzici ima vise osjecaja .. odnosno da je ispricana jezikom obicnih ljudi i kroz stvarne dogadjaje .. dok to bash i nije slucaj kako kazu sa zabavnom muzikom .. I sad bash me zanima koju muziku vise preferirate i zasto i sta mislite o tome koji od ova dva muzicka pravca ima u sebi vise istine kad je upitanju obican zivot i naravno samim tim koji je vama blizi ... 
-
Elizabeth_Bathory
Joj kad mi neko kaze zabavna muzika meni nesto
Ne postoji taj naziv za muziku!
Sto se dzigere isl to nije muzika,to je nesto sto je grupa ludjaka nazvala muzikom da vrijedja muziku u pravom smislu te rijeci!
Ne postoji taj naziv za muziku!
Sto se dzigere isl to nije muzika,to je nesto sto je grupa ludjaka nazvala muzikom da vrijedja muziku u pravom smislu te rijeci!
-
blenta
ima tu mnogo vise vrsta zabavne muzike kao i narodne... tesko je sve svrstat u dva kosa...
ja od narodne slusam sevdah i on je ekstra, a od zabavne rock i i on mi je ekstra:D
ostalo podnosim, a u turbo folku uvijek nadjem bolji smisao zivota jer vidim da nije sve tako crno kao sto moze biti
ja od narodne slusam sevdah i on je ekstra, a od zabavne rock i i on mi je ekstra:D
ostalo podnosim, a u turbo folku uvijek nadjem bolji smisao zivota jer vidim da nije sve tako crno kao sto moze biti
- manijak1
Uh
Amra
Uh
Amra
Poljem se širi miris ljiljana i Amrica 
- nostalgicar
Hallooo ba ljudi,narodnjaci zdravooooooooooooo
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Ja poštujem da ima mnogo papanluka danas u narodnoj i zabavnoj muzici..ali kada mi neko kaže da treba slušati samo stranu jer je samo strana dobra i kvalitetna meni se digne kosa na glavi. Mislim da je najveći problem u nedostatku dobrih emisija i muzičkih urednika koji bi promovisali našu kvalitetnu muziku...i naravno da se stane u kraj praxi da ako neko valja a nije na fazon narodnjaka mora da ide u Hrvatsku i Sloveniju da snimi album..ta praxa ubija u korijenu želju mladih da se počnu baviti muzikom jer znaju u startu da im niko neće objaviti album.
A ja slušam: klasičnu miziku (kompilacije, jer nisam baš veliki poznavatelj kompozitora..samo ih volim slušati a ne skupljam im postere); punk-rock (Ramonesi, Cure..); rock iz '80-tih (Stonesi, David Bowie, Stevie Nicks..); motown, funk i rani hip-hop iz '80-tih i '90-tih;
od domaćih tu su: Azra (naglasak na textovima); Parni Valjak; Oliver Dragojević; Indexi; EKV; sevdalinke (imam sve albume Safeta Isovića i on mi je zakletva) Elvis i Meteori; itd...
Mislim da se vidi iz priloženog da sam rođen 1970
A ja slušam: klasičnu miziku (kompilacije, jer nisam baš veliki poznavatelj kompozitora..samo ih volim slušati a ne skupljam im postere); punk-rock (Ramonesi, Cure..); rock iz '80-tih (Stonesi, David Bowie, Stevie Nicks..); motown, funk i rani hip-hop iz '80-tih i '90-tih;
od domaćih tu su: Azra (naglasak na textovima); Parni Valjak; Oliver Dragojević; Indexi; EKV; sevdalinke (imam sve albume Safeta Isovića i on mi je zakletva) Elvis i Meteori; itd...
Mislim da se vidi iz priloženog da sam rođen 1970
-
Ahmed.ibn.Fahalan
- sicky
Da mi te cuti kako pjevas za Sekom..."pomesaj ove noci crnu i zlatnu..."Pooll wrote:Ma neee.. niko ne slusa narodnu.. ma ne.. a kad bude prilike svako zna aktuelne hitove...
Ja volim dobar narodnjak... a volim i sevdalinku.. pogotovo kad ja pustim avaz