Narodna/Zabavna Muzika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Zabavna/Narodna

Narodna
1
13%
Zabavna
7
88%

Total votes: 8

XIII

#1 Narodna/Zabavna Muzika

Post by XIII »

Negdje sam procitao da u Narodnoj muzici ima vise osjecaja .. odnosno da je ispricana jezikom obicnih ljudi i kroz stvarne dogadjaje .. dok to bash i nije slucaj kako kazu sa zabavnom muzikom .. I sad bash me zanima koju muziku vise preferirate i zasto i sta mislite o tome koji od ova dva muzicka pravca ima u sebi vise istine kad je upitanju obican zivot i naravno samim tim koji je vama blizi ... :?
Elizabeth_Bathory

Post by Elizabeth_Bathory »

Joj kad mi neko kaze zabavna muzika meni nesto :x
Ne postoji taj naziv za muziku!
Sto se dzigere isl to nije muzika,to je nesto sto je grupa ludjaka nazvala muzikom da vrijedja muziku u pravom smislu te rijeci!
blenta

Post by blenta »

ima tu mnogo vise vrsta zabavne muzike kao i narodne... tesko je sve svrstat u dva kosa...
ja od narodne slusam sevdah i on je ekstra, a od zabavne rock i i on mi je ekstra:D
ostalo podnosim, a u turbo folku uvijek nadjem bolji smisao zivota jer vidim da nije sve tako crno kao sto moze biti :D
Pooll

Post by Pooll »

Ma neee.. niko ne slusa narodnu.. ma ne.. a kad bude prilike svako zna aktuelne hitove... :cry:

Ja volim dobar narodnjak... a volim i sevdalinku.. pogotovo kad ja pustim avaz :D
manijak1

Post by manijak1 »

Uh :D Amra :D Uh :D Amra :D Poljem se širi miris ljiljana i Amrica :D
Pooll

Post by Pooll »

manijak1 wrote:Uh :D Amra :D Uh :D Amra :D Poljem se širi miris ljiljana i Amrica :D
jeaaaaaaaaaa :D :D :D

8-)
pitt

Post by pitt »

Meni su gange zakon :D :D
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Hallooo ba ljudi,narodnjaci zdravooooooooooooo
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Ja poštujem da ima mnogo papanluka danas u narodnoj i zabavnoj muzici..ali kada mi neko kaže da treba slušati samo stranu jer je samo strana dobra i kvalitetna meni se digne kosa na glavi. Mislim da je najveći problem u nedostatku dobrih emisija i muzičkih urednika koji bi promovisali našu kvalitetnu muziku...i naravno da se stane u kraj praxi da ako neko valja a nije na fazon narodnjaka mora da ide u Hrvatsku i Sloveniju da snimi album..ta praxa ubija u korijenu želju mladih da se počnu baviti muzikom jer znaju u startu da im niko neće objaviti album.

A ja slušam: klasičnu miziku (kompilacije, jer nisam baš veliki poznavatelj kompozitora..samo ih volim slušati a ne skupljam im postere); punk-rock (Ramonesi, Cure..); rock iz '80-tih (Stonesi, David Bowie, Stevie Nicks..); motown, funk i rani hip-hop iz '80-tih i '90-tih;
od domaćih tu su: Azra (naglasak na textovima); Parni Valjak; Oliver Dragojević; Indexi; EKV; sevdalinke (imam sve albume Safeta Isovića i on mi je zakletva) Elvis i Meteori; itd...
Mislim da se vidi iz priloženog da sam rođen 1970 :D
Pooll

Post by Pooll »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:
Mislim da se vidi iz priloženog da sam rođen 1970 :D

a bas djelujes mladoliko :P
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

:D samo na smajliju :D
sicky

Post by sicky »

Pooll wrote:Ma neee.. niko ne slusa narodnu.. ma ne.. a kad bude prilike svako zna aktuelne hitove... :cry:

Ja volim dobar narodnjak... a volim i sevdalinku.. pogotovo kad ja pustim avaz :D
Da mi te cuti kako pjevas za Sekom..."pomesaj ove noci crnu i zlatnu..."Image
MilanT

Post by MilanT »

Malo ja danas dobre narodne muzike,mada volim da je slušam :-)
Post Reply