Narod i Pravda (Konakovic)
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#31951 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šalji i meni taj cocaine.
-
Hakiz
-
Hakiz
-
Bobi
- Forum administrator
#31955 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ako neko vidi da je zadnji post ostavio Hakiz neće niko više da ulazi
.
- -Chesterfield-
#31956 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pošalji ga na forumski godišnji odmor tokom ramazana.
-
Hakiz
-
Hakiz
#31958 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Je li to šta si napisao pokazatelj čemu nas SAFER vodi ili samo rezultat vjeronauka u javnim školama
-
Bobi
- Forum administrator
-
Hakiz
#31960 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Moguće.
Ja nemam takvih. Ima samo jedan kojeg ignorišem uvijek, apsolutno uvijek, dakle i kada me citira i kada me vrijeđa odgovorom, uvijek. Ne vrijedi. Iako mi nije na foe listi, niko mi nije na foe listi
-
Officer Crabtree
#31961 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tema je otišla previše ulijevo, vratite se na kolosijek.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31962 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
lako je šupljirati i začatavati temu bezvezarijama samo da se zaštite gazde, ali šta je sa imenovanjima raznoraznih likova sa sumnjivim biografijama u Kantonu Sarajevo?
Na primjer, NiP je na silu uvalio Adisa Mešića za direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, čovjeka koji nije ispunjavao uslove za to radno mjesto jer nema radno iskustvo propisano zakonom. Prije toga su istog lika imenovali 3-4 puta za v.d. direktora što je protivzakonito.
Sada je Kantonalni sud utvrdio da je Adis Mešić počinio krivično djelo “Krivotvorenje isprave”, po članu 373. stav 1 Krivičnog zakona FBiH, jer je donio lažnu potvrdu o radnom iskustvu koju mu je izdala supruga
Ali to nije sve u ovoj bajci o vladavini prava i europskim vrijednostima....pazite sad....onda kantonalno Tužilaštvo obavještava sud da se dalja istraga neće voditi jer je nastupila zastara, ali traži od Suda da se oduzme faksifikovana isprava što Sud i radi
Naravno Vlada KS će se ušutiti i lik će ostati direktor
Na primjer, NiP je na silu uvalio Adisa Mešića za direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, čovjeka koji nije ispunjavao uslove za to radno mjesto jer nema radno iskustvo propisano zakonom. Prije toga su istog lika imenovali 3-4 puta za v.d. direktora što je protivzakonito.
Sada je Kantonalni sud utvrdio da je Adis Mešić počinio krivično djelo “Krivotvorenje isprave”, po članu 373. stav 1 Krivičnog zakona FBiH, jer je donio lažnu potvrdu o radnom iskustvu koju mu je izdala supruga
Ali to nije sve u ovoj bajci o vladavini prava i europskim vrijednostima....pazite sad....onda kantonalno Tužilaštvo obavještava sud da se dalja istraga neće voditi jer je nastupila zastara, ali traži od Suda da se oduzme faksifikovana isprava što Sud i radi
Naravno Vlada KS će se ušutiti i lik će ostati direktor
-
PM72
#31963 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sve im je tako...uzmi biografije svih direktora u kantonu...sve go ološ sa kupljenim diplomama i bez iskustva.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31964 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nisam kupio bgm
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#31965 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Po ko zna koji put, mujica zna unaprijed sta ce se desiti. Jos jedna iz rubrike "izdat ce"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31966 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
izvrsni direktor wrote: ↑06/03/2024 18:36![]()
Po ko zna koji put, mujica zna unaprijed sta ce se desiti. Jos jedna iz rubrike "izdat ce"
- JoseMujica
#31967 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
to botovi_BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2024 18:37izvrsni direktor wrote: ↑06/03/2024 18:36![]()
Po ko zna koji put, mujica zna unaprijed sta ce se desiti. Jos jedna iz rubrike "izdat ce"![]()
čim nešto napišem unaprijed znam i koji će se pacijenti javiti i šta će napisati, a da znam dobro šta će se desiti jer članovi bandi uvijek štite jedni druge.
tako je bilo dok je vladala SDA i tako je i ostalo dok vlada Trojka
-
upitan
#31968 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemam potrebe puno pisati,otprilike to je to.Bitvin wrote: ↑05/03/2024 23:54Ne postoje prijateljske ambasade. Svi su tu zbog svojih interesa, ne zbog nas ili prijateljstva. Prijatelju dođeš u goste i odeš, ne ostaneš mu u avliji.A_A_AKCIJA wrote: ↑05/03/2024 23:32
Navedi mi šta su to ambasade štetno uradile ovoj državi? Naravno, mislim na prijateljske ambasade.
Uradili su nam to da smo potpuno ovisni o njima u svakom mogućem smislu. Ne djelimično, razumno, sigurno, nego potpuno. Živimo na uvozu njihovih proizvoda, pare su nam u njihovim bankama, šaljemo im djecu da grade njihove države i rađaju njima stanovništvo, ne možemo napraviti nikakav strateški korak po svojoj želji, a sudeći po njihovoj istrajnosti u čuvanju blokada koje nas unazađuju imaju dobre koristi od nas. Situacija je takva da ti u bilo kom momentu mogu ukinuti svaku mogućnost opstanka. Kao na prekidač.
Da to nije tako davno bi nas primili u NATO, pomogli nam da se prilagodimo EU i ne bismo skoro tri decenije nakon rata još pričali iste glupe priče. Imali bi mi koristi od njih, nešto bismo mi svoje davali njima, osjećali bi se kao ljudska bića. Zaboravljamo period kad su i Rusija i Srbija bili u tolikim problemima da nisu imali kuveta da se bave ni nama ni Zapadom. Zašto je propušteno da se tada završe poslovi na to ti niko neće dati odgovor, jer nema iskrenosti. A odgovor je da im pašemo upravo ovako jadni, jer im je tako lakše raditi sve pobrojano. Nisu valjda budale da nam dopuste da nam bude lijepo pa da nam se ovdje djeca razmnožavaju, da se počnu vraćati oni iz dijaspore i da se počnemo kur-iti znanjem i idejama. Lezi, majmune balkanski.
Nase zlato nije kod nas,nasa KM je vezana za Euro.
Neko ce reci pa mi izvozimo u EU,naravno al treba vidjeti pokrivenost uvoza/izvozom.
Kako imamo poltrone na vlasti,marza na domace mlijeko je 10 kf bila,a na uvozno je nije bilo.
Rezultat je, uvozni proizvod je jeftiniji od domaceg.
Da ne pisemo o poslovima,gdje se dobiju grantovi ili se uzmu krediti a posao ce dobiti njihova firma iz EU.
Idemo u EU ubrzano, jer EU ima svoje probleme a najvise potreba za jeftinom radnom snagom.
Posto je tema Elmedin,on neka radi svoj posao najbolje sto moze al nije puno do njeg jer u konacnici on slusa onog na vrhu piramide.
Ako jednog dana otkaze njemu poslusnost zavrsit ce kao i oni prije njega.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31969 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jedini si bot ovdje tiJoseMujica wrote: ↑06/03/2024 19:18to botovi_BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2024 18:37izvrsni direktor wrote: ↑06/03/2024 18:36
![]()
Po ko zna koji put, mujica zna unaprijed sta ce se desiti. Jos jedna iz rubrike "izdat ce"![]()
samo začatavajte jer nikakvog argumenta ni mišljenja nemate, a bome ni mrve susramlja
![]()
čim nešto napišem unaprijed znam i koji će se pacijenti javiti i šta će napisati, a da znam dobro šta će se desiti jer članovi bandi uvijek štite jedni druge.
tako je bilo dok je vladala SDA i tako je i ostalo dok vlada Trojka![]()
-
Officer Crabtree
#31970 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bato jedini ti zadžaba ovdje braniš Trojku._BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2024 19:31Jedini si bot ovdje tiJoseMujica wrote: ↑06/03/2024 19:18to botovisamo začatavajte jer nikakvog argumenta ni mišljenja nemate, a bome ni mrve susramlja
![]()
Makar da je bezrezervna ljubav kao kod Šefice u pitanju.
Da hoće makar pokriti internet poslije izbora.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31971 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sve sto donosi napredak BiH nije zadžabaOfficer Crabtree wrote: ↑06/03/2024 19:34
Bato jedini ti zadžaba ovdje braniš Trojku.
-
zigson
#31972 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bato ti je za nip sto je Teta Smiljana Moravac Babić za stanivukovicaOfficer Crabtree wrote: ↑06/03/2024 19:34Bato jedini ti zadžaba ovdje braniš Trojku._BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2024 19:31Jedini si bot ovdje tiJoseMujica wrote: ↑06/03/2024 19:18
to botovisamo začatavajte jer nikakvog argumenta ni mišljenja nemate, a bome ni mrve susramlja
![]()
-
A_A_AKCIJA
#31973 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Brate, manje čitaj srpske izvore.upitan wrote: ↑06/03/2024 19:23 Nemam potrebe puno pisati,otprilike to je to.
Nase zlato nije kod nas,nasa KM je vezana za Euro.
Neko ce reci pa mi izvozimo u EU,naravno al treba vidjeti pokrivenost uvoza/izvozom.
Kako imamo poltrone na vlasti,marza na domace mlijeko je 10 kf bila,a na uvozno je nije bilo.
Rezultat je, uvozni proizvod je jeftiniji od domaceg.
Da ne pisemo o poslovima,gdje se dobiju grantovi ili se uzmu krediti a posao ce dobiti njihova firma iz EU.
Idemo u EU ubrzano, jer EU ima svoje probleme a najvise potreba za jeftinom radnom snagom.
Sve same pro-ruske nebuloze.
Kakve veze ima gdje je zlato? Odakle info da nije kod nas?
Zlatni standard je napušten 70ih godina prošlog vijeka, dakle prije 50 godina! Nema valute na svijetu koja ima zlatni standard.
Uvoznog mlijeka skoro da nema na policama u BiH. Mislim da je manje od 20% udio svih stranih. Čak se i Dukat proizvodi u Gradačcu. Kada si pogledao pakovanje?
Država proizvođačima mlijeka daje 30 kf po litru. Toliko su federalni i kantonalni podsticaji. Odakle ti priča o 10kf?
Pokrivenost uvoza izvozom je svake godine povoljnija za nas. Izuzetak je 2023 gdje je izvoz opao neznatno, a uvoz još manje rastao.
Približavanje EU upravo znači veću mogućnost plasmana naših proizvoda na EU tržište.
I bez ovoga, 70% izvozimo u EU.
Izvoz radne snage je fenomen manje razvijenih zemalja. Bilo ga je i za Jugoslavije, pogledaj dokumentarac Specijalni vlakovi Krste Papića iz 1972.
Bukvalno, sve što si napisao nije istina.
- JoseMujica
#31975 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ako ste vi mjera normalnih i mislećih ljudi s radošću se bilježim kao bot_BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2024 19:31Jedini si bot ovdje tiJoseMujica wrote: ↑06/03/2024 19:18to botovisamo začatavajte jer nikakvog argumenta ni mišljenja nemate, a bome ni mrve susramlja
![]()