Narod i Pravda (Konakovic)

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31926 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote: 05/03/2024 23:01
tramvajtrojka wrote: 05/03/2024 22:27
Point. wrote: 05/03/2024 22:18 Mozda je plovila trajektom, ko zna.
pa bi da joj dozvole ulazak na brod zbog Arhimedova zakona :mrgreen: :mrgreen: :lol:
I kažu ne smije govor mržnje :(
vidio bih te da si u čamcu na pučini a ona hoće u njega. sigurno bi bio woke.
Chmoljo

#31927 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Bitvin wrote: 05/03/2024 23:54
A_A_AKCIJA wrote: 05/03/2024 23:32
Navedi mi šta su to ambasade štetno uradile ovoj državi? Naravno, mislim na prijateljske ambasade.
Ne postoje prijateljske ambasade. Svi su tu zbog svojih interesa, ne zbog nas ili prijateljstva. Prijatelju dođeš u goste i odeš, ne ostaneš mu u avliji.

Uradili su nam to da smo potpuno ovisni o njima u svakom mogućem smislu. Ne djelimično, razumno, sigurno, nego potpuno. Živimo na uvozu njihovih proizvoda, pare su nam u njihovim bankama, šaljemo im djecu da grade njihove države i rađaju njima stanovništvo, ne možemo napraviti nikakav strateški korak po svojoj želji, a sudeći po njihovoj istrajnosti u čuvanju blokada koje nas unazađuju imaju dobre koristi od nas. Situacija je takva da ti u bilo kom momentu mogu ukinuti svaku mogućnost opstanka. Kao na prekidač.

Da to nije tako davno bi nas primili u NATO, pomogli nam da se prilagodimo EU i ne bismo skoro tri decenije nakon rata još pričali iste glupe priče. Imali bi mi koristi od njih, nešto bismo mi svoje davali njima, osjećali bi se kao ljudska bića. Zaboravljamo period kad su i Rusija i Srbija bili u tolikim problemima da nisu imali kuveta da se bave ni nama ni Zapadom. Zašto je propušteno da se tada završe poslovi na to ti niko neće dati odgovor, jer nema iskrenosti. A odgovor je da im pašemo upravo ovako jadni, jer im je tako lakše raditi sve pobrojano. Nisu valjda budale da nam dopuste da nam bude lijepo pa da nam se ovdje djeca razmnožavaju, da se počnu vraćati oni iz dijaspore i da se počnemo kur-iti znanjem i idejama. Lezi, majmune balkanski.
a šta smo to mi ponudili osim činjenice da nećemo više njihove građane uznemiravati snimkama svojih raskomadanih zemljaka?
cvrčak_na_hedonizmu

#31928 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Navedi mi šta su to ambasade štetno uradile ovoj državi? Naravno, mislim na prijateljske ambasade.
Ne postoje prijateljske ambasade. Svi su tu zbog svojih interesa, ne zbog nas ili prijateljstva. Prijatelju dođeš u goste i odeš, ne ostaneš mu u avliji.

Uradili su nam to da smo potpuno ovisni o njima u svakom mogućem smislu. Ne djelimično, razumno, sigurno, nego potpuno. Živimo na uvozu njihovih proizvoda, pare su nam u njihovim bankama, šaljemo im djecu da grade njihove države i rađaju njima stanovništvo, ne možemo napraviti nikakav strateški korak po svojoj želji, a sudeći po njihovoj istrajnosti u čuvanju blokada koje nas unazađuju imaju dobre koristi od nas. Situacija je takva da ti u bilo kom momentu mogu ukinuti svaku mogućnost opstanka. Kao na prekidač.

Da to nije tako davno bi nas primili u NATO, pomogli nam da se prilagodimo EU i ne bismo skoro tri decenije nakon rata još pričali iste glupe priče. Imali bi mi koristi od njih, nešto bismo mi svoje davali njima, osjećali bi se kao ljudska bića. Zaboravljamo period kad su i Rusija i Srbija bili u tolikim problemima da nisu imali kuveta da se bave ni nama ni Zapadom. Zašto je propušteno da se tada završe poslovi na to ti niko neće dati odgovor, jer nema iskrenosti. A odgovor je da im pašemo upravo ovako jadni, jer im je tako lakše raditi sve pobrojano. Nisu valjda budale da nam dopuste da nam bude lijepo pa da nam se ovdje djeca razmnožavaju, da se počnu vraćati oni iz dijaspore i da se počnemo kur-iti znanjem i idejama. Lezi, majmune balkanski.
Bas tako :thumbup:

Cuj prijateljske ambasade, gluho bilo.
Bitvin

#31929 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bitvin »

Chmoljo wrote: 06/03/2024 00:10 a šta smo to mi ponudili osim činjenice da nećemo više njihove građane uznemiravati snimkama svojih raskomadanih zemljaka?
Ko ima malo duže sjećanje zna da smo bili najposlušniji u regionu u reformama prema EU i imali super zamah u periodu ugrubo negdje od 1997. do 2005. Tada nismo imali problema s Rusima, Srbija je bila nemoćna, s Hrvatima smo imali stabilne odnose jer su nam izvozili sve što jesu i nisu mogli. Poslije toga su svi digli ruke, poslali nam spavača Šilinga, sve se zaustavilo i onda su drugi okolo napredovali, a ovdje su pustili da divlja separatizam. Mi smo se iščuđavali, stranci šutjeli, a za budale došla zlatna vremena. U međuvremenu je Srbija stala na noge, nas su Hrvati počeli nazivati teroristima jer smo uznapredovali sa domaćom proizvodnjom i smanjili uvoz njihovog raznog smeća, i poslije toga nikad niko više nije napravio nikakav ozbiljan korak koji bi narodu vratio neku vjeru u bolje. Splasnula je svaka euforija oko EU, ne vjeruje više niko nikome, garniture političara se smjenjuju ali ostaju svrha sami sebi, narod bježi vani jer je umoran od čekanja i laži.
Chmoljo

#31930 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Bitvin wrote: 06/03/2024 02:33
Chmoljo wrote: 06/03/2024 00:10 a šta smo to mi ponudili osim činjenice da nećemo više njihove građane uznemiravati snimkama svojih raskomadanih zemljaka?
Ko ima malo duže sjećanje zna da smo bili "najposlušniji" u regionu u reformama prema EU i imali super zamah u periodu ugrubo negdje od 1997. do 2005. Tada nismo imali problema s Rusima, Srbija je bila nemoćna, s Hrvatima smo imali super odnose jer su nam izvozili sve što jesu i nisu mogli. Poslije toga su svi digli ruke, poslali nam spavača Šilinga, sve se zaustavilo i onda su drugi okolo napredovali, a ovdje su pustili da divlja separatizam. Mi smo se iščuđavali, stranci šutjeli, a za budale došla zlatna vremena. U međuvremenu je Srbija stala na noge, nas su Hrvati počeli nazivati teroristima jer smo uznapredovali sa domaćom proizvodnjom i smanjili uvoz njihovog raznog smeća, i poslije toga nikad niko više nije napravio nikakav ozbiljan korak koji bi narodu vratio neku vjeru u bolje. Splasnula je svaka euforija oko EU, ne vjeruje više niko nikome, garniture političara se smjenjuju ali ostaju svrha sami sebi, lažemo se i propadamo kao porodica loših roditelja.
o kako je lijepo selektivno sjećanje. pa se onda zaborave neke pogorelice, pa se zaborave neki aprilski paketi, zaboravi se i taj period od 1997. do 2005. period najveće poslijeratne pljačke, kada se pokrao bog otac i kada se vidjelo da je za pravovjerne bošnjake država samo kasa iz koje se može grabiti po volji.

deset godina od rata se još nije moglo skontati da su do tada izbila mnoga nova žarišta i da se niko nema vremena zajebavati sa ljudima koji bi državu, al da im je drugi da, dok će oni namirivati šesnesto koljeno.

baš smo bili divni. na ranu nas priviti.
Officer Crabtree

#31931 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

pemanapemani wrote: 05/03/2024 21:34
Officer Crabtree wrote: 05/03/2024 19:29 Na njegovom mjestu je mogao biti samo Kissinger i niko više.

Al ne dade Bog.
Ne znam.
Cudi me da nisi spomenuo fizicku ljepotu MVP.

Samo poredim rezultate Lagumdzija, Crnadak i Turkovic vs. Konakovic.
Zašto u isti rečenicu stavljati bilo koga sa čovjekom koji ujutro ustane sa nijetom i imanom, a legne sa evropskim vrijednostima.

Da nije geopolitički trenutak kakav jeste, Dino bi nas već uveo u EU.

Kad su gorenavedeni bili na vlasti pola svjetskih moćnika su samo o Bosni razmišljali, a sad kad su najveće svjetske preokupacije ekologija i prava zatvorenika, Dino uspijeva dovesti pola EU u BiH.
Marihuana007

#31932 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Marihuana007 »

Je li moguće da je Konakovic diplomat sa fizičkim odgojem u sedam dana ostvario više kontakata sa političarima na međunarodnoj sceni od Bisere zvane Hurme.
Znaci ministri Holandije, Austrije, Italije, Njemačke, Mađarske itd došli u Bosni što je ogroman zamah i BIH treba iskoristiti ovu životnu šansu. Ukoliko ne počnemo pregovore BiH će upasti u duboku političku krizu.BiH je napokon dobila međunarodnu pažnju zahvaljujući uticaju Rusije slično tako je dobila Rumunjska i Bugarska.
noviclan

#31933 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviclan »

Image
Cudan ovaj prstic
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31934 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Gleda sta ce ukrast :lol:
Chmoljo

#31935 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Nagledaće se pored ovih čaršijanera.
PM72

#31936 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Kod hadzije Jabučara...staro SDA prijateljstvo
A_A_AKCIJA

#31937 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

A kako ti zamišljaš tu nezavisnost?
Koje bi ti odluke da donosimo, a ne možemo od ambasada?

Znaš li kako je uređena naša država? Da nam je ta ovisnost utkana u Ustav?
Da je OHR u Ustavu, odnosno DMS?
Da su članice Peace Implementation Comitee-a države koje upravljaju OHR-om?

I ništa od toga ne mora biti problem, jer ne postoje ovako male države koje su apsolutno nezavisne.
Neke od jako uspješnih država su imale čak i manje nezavisnosti od nas, a opet su postale giganti.
Japan, Njemačka, Južna Koreja, Austrija...

Tvoja priča mi previše miriše na srpsku propagandu prilagođenu nama. Neke bajke koje nemaju veze sa realnim okvirima.

A realni okviri kažu da BiH živi od stranaca. 70% izvoza je u EU, a 93% je EU + komšije.

Da ne govorim o grantovima, fondovima, kreditima, koji omogućavaju da se država razvija.

Zapad je najmanje kriv što se dosta građana osjeća poniženo.

A ono što me najviše zanima šta bi ti sada uradio?

Eto, imaš vlast, koje poteze prvo vučeš?

Zahvališ se ambasadama, oni kažu OK, i ostaješ sa Miletom koji hoće da se odcijepi i koji sanja budalu koja će to uraditi. Jel onda ratujemo i sa kojim oružjem?

Baš me zanima kako bi izgledala ta nezavisnost? Haj nam malo opiši.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31938 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 06/03/2024 08:44 Nagledaće se pored ovih čaršijanera.
Suzu iz oka bi ti ukrali
internazionale

#31939 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

Kako lijepo izanalizirano, frca sdfa pamet.

Dva pitanja:
Prvo, zašto se ovo sve što si napisao "pojavilo" tek kada je sdfa sišla s vlasti?

Drugo pitanje je puno važnije, šta se uradilo u proteklih recimo 20ak godina pa da bar dijelom minimiziramo neke stvari koje si naveo?
Bitvin

#31940 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bitvin »

Eno danas ga poslalo u Mađarsku.
Sanjarko

#31941 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

Marihuana007 wrote: 06/03/2024 06:29 Je li moguće da je Konakovic diplomat sa fizičkim odgojem u sedam dana ostvario više kontakata sa političarima na međunarodnoj sceni od Bisere zvane Hurme.
Znaci ministri Holandije, Austrije, Italije, Njemačke, Mađarske itd došli u Bosni što je ogroman zamah i BIH treba iskoristiti ovu životnu šansu. Ukoliko ne počnemo pregovore BiH će upasti u duboku političku krizu.BiH je napokon dobila međunarodnu pažnju zahvaljujući uticaju Rusije slično tako je dobila Rumunjska i Bugarska.
Nije moguće nego su bojkotirali Biseru i naravno SDA.
muha_sa

#31942 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

Narod i Pravda
35 min ·
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravi u Budimpešti gdje se jutros sastao s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjartom.
Nakon svečanog dočeka i sastanka Konakovića i Szijjarta te sastanka delegacija Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske uslijedio je potpisivanja Akcijskog plana.
DonieBrasco

#31943 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DonieBrasco »

A kobila bi u Maleziju u posjetu sinu koji je uhljebljen u konzulatu, jos da nam zavrsi susene smokve koje ce se kasnije preprodavati po Markalama.
Hakiz

#31944 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

...
Last edited by Hakiz on 06/03/2024 12:54, edited 1 time in total.
Hakiz

#31945 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

...
Hakiz

#31946 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Napisao odgovor na citirani post, ono objavilo samo citirani post, ne moj odgovor. Puk'o kvar :lol:
Chloe
Photo mod

#31947 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chloe »

Hakiz wrote: 06/03/2024 12:55 Napisao odgovor na citirani post, ono objavilo samo citirani post, ne moj odgovor. Puk'o kvar :lol:
:hm: do tebe je :D
Hakiz

#31948 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Chloe wrote: 06/03/2024 13:15
Hakiz wrote: 06/03/2024 12:55 Napisao odgovor na citirani post, ono objavilo samo citirani post, ne moj odgovor. Puk'o kvar :lol:
Vazda je do mene. Baš sinoć hakovao forum pa nisam popravio ono šta sam pokvario.

Sad ću ja opet provaliti pa vidjeti :lol:
Chloe
Photo mod

#31949 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chloe »

Hakiz wrote: 06/03/2024 13:22
Vazda je do mene. Baš sinoć hakovao forum pa nisam popravio ono šta sam pokvario.

Et mene si uspješno citirao, popravio si ... :lol:
Hakiz

#31950 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Chloe wrote: 06/03/2024 13:24
Hakiz wrote: 06/03/2024 13:22

Et mene si uspješno citirao, popravio si ... :lol:
:wink:
Post Reply