Citam ovaj članak o njegovom reagovanju i par stvari mi je odmah zapalo za oko.
Konaković je na konferenciji za medije kazao kako ga je ministar finansija Kantona Sarajevo Amel Kovačević zamolio da se kabinetu predsjedavajućeg Skupštine KS prebace sredstva od 117 hiljada KM te da je to praksa koja je bila zastupljena i ranije.
"Sve se to dešava dugi niz godina u ovoj kući i problem je što to više ne radi SDA", rekao je Konaković.
pa hebem ga ja, zar nije priča da ćete biti drugačiji od SDA mafije?
"Pomogli smo nekoliko sportista koji nisu mogli adekvatno aplicirati kod ministra sporta KS Mirvada Kurića pa me i on zamolio da uskočimo", kazao je Konaković.
A mirvad krčmi li krčmi pa onda zakuka. Ako je to slučaj, što sredstva nisu bila prebačena u to ministarstvo?
Konaković je rekao da je kao predsjednik Vlade KS 2018. godine potrošio više od milion KM ovih sredstava, od čega je 352 hiljade otišlo neprofitnim organizacijama, odnosno tri puta više nego 2019. godine.
ovo nije nesto cim se treba baš hvaliti. Koliko se skola/vrtića moglo sa tim napraviti/obnoviti, kupiti udžbenika za djecu iz siromašnih porodica, itd?
Dotakao se i budžetskih sredstava za rekonstrukciju vjerskih objakata tvrdeći da su mu se javio jedan imam koji mu je kazao kako SDA vrši pritisak na njega da ne uzme sredstva od predsjedavajućeg Skupštine KS, jer predsjedavajući Skupštine KS nije SDA.
De se ba manite više vjerskih zajednica
Potvrdio je da je potrošio znatno više sredstava tekuće rezerve od bivše predsjedavajuće Ane Babić, ali i da je premijer Edin Forto potrošio znatno manje od njega kada je bio premijer. Fortu je pohvalio riječima da je on "pošteni, hrabri i vrijedni premijer".
ne kontam.....hoce da kaže da je to sad izlevelisano ?
U svakom slučaju, cijenim sto tare SDA (i treba), al brate meni i dalje on smrdi