Malo ste odlutali od teme sa tim prepucavanjem oko trave.
Kao osoba koja se pucala sa svim i svačim što mi je došlo pod ruke, od praška za pecivo do ljepila, iz čiste znatiželje da vidim efekte naravno, daću svoje mišljenje o narkomaniji u našoj okolini.
Spisak korištenih droga: Alkohol (sve vrste, pogotovo rakije), Tramadol, Artane, Lexaurin, Seroxat, LSD (dvaput samo), MDMA, EKSTAZY razne vrste i tipovi, amfetamin ili vam ga danda od najkvalitetnije do najlošijeg smeća pomješanog sa kreatinom i lidokainom, morfij, efedrin, testosteron, psilobicinske gljive, heroin (žuto smo šmrkali jednom samo

).
Ostali su mi još methamfetamin i kokain ili mješavina istog tzv. krek i slični derivati, ali to je više za Amere.
Iskustvo općenito je da je svaka od ovih supstanci bježanje od realnosti, i veoma utiče na psiho-motorni sistem u čovjeka. Svaki put kad sam konzumirao, radio sam to 'odgovorno'. Pod odgovorno mislim, daleko od djece i od nepoznatih ljudi, nisam vozio u takvom stanju, okolo sam imao uvijek ljudi (kojim najviše vjerujem) koji nisu bili high niti pod uticajem da me mogu voditi kroz evenutalni trip i slično. Većina ovih rekreativnih droga (speed ili boba npr.) je odlična za derneke i cjelonoćno rejvanje. Danda me baš sjebe jer ne gumo spavat po dva dana poslije nekoliko lajni, a i tahikardija i preznojavanje te pojede. Još pogotovo što uz to piješ do iznemoglosti, zato sam je definitivno prestao uzimati ima evo 2 god. Boba je odlična, samo se prepustiš tripu i mjuzi, i nema posljedica, samo daj vode.
LSD probao u 2 navrata na partijima u Domu Mladih i Skenderiji (Umek & Kanzyani i Liebing ako se ne varam), to je bilo vrijeme dok je još bilo dobrih derneka po Sa. Prvi put u životu vidio šta je psiho-trip ili što bi rekli 'sve se oko tebe ispravlja i savija', zijanio dokumente i pare tu noć, probudio se u Domu na Bjelavama sa 6 ljudi u usmrđeloj sobi, a drugi dernek je prošao super, probudio se u vlasitoj kadi u kupatilu.

Dobra iskustva ali bez hepi endinga.
Ove sintetičke steroide sam probao u teretani, efedrin je strašno stimulacijsko sredstvo, testa me nije ni dotakla, možda zato što sam kuru odradio oralno a ne igla u guzicu.
Travu ne navodim iz poznatih razloga jer i nije droga, i duvam je ponekad.
Možda će se neko pitati a gdje su roditelji u svemu tome. Pa nikad ništa nisu ni mogli znati, s obzirom da sam odličan student bio, danas već Senior Developer u objektno-orijentiranom programiranju sa 5 god. ETF-a.
Što se mene tiče, sve bi legalizovao nek se svi pucaju, stvar je što je malo spremnih ljudi na to. Kao što treba imati mjeru u alkoholu koji je legalan ili u jelu (masna janejtina, svinjetina i truli mekdonalds) koje je ubica br.1 na svijetu, tako treba biti oprezan i sa ovim. Psihički labilne ličnosti imaju daleko najveće šanse da postanu narkomani. Imam ih takvih u porodici trojicu koji loču neprestano, tuku žene i djecu i hronični su alkosi. Živim za dan kad će ih doktor obradovat sa viješću da su obolili od hepatitisa ili ciroze.