Narkomanija u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fauja Singh

#101 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Fauja Singh »

Joj ove price da se od trave krece i da je stepenica za teze droge su stvarno zesca nebuloza, to mogu reci samo streberi (kada kazem streber ne mislim na osobe koje imaju same patice u skoli ili 10-ke na fakultetu nego vise na one smokljane sto pojma nemaju o zivotu mimo skole, a prave se da sve znaju) i ovi stariji ljudi koji su konzervativci.
Da me se pogresno ne shvati, ja ne zagovaram upotrebu trave, kao ni alkohola, cigara i ostalih sranja... sve to manje vise steti, ali recimo da zivimo u sistemu gdje kad neki lola popije litar brlje, napravi saobracajnu nesrecu ili prebije zenu, ostali ce reci "ma to se Mehaga napio, inace je on dobar covjek i on to ne bi"
a kad te vide da uzmes koji dim trave bez da ikakav incident napravis odmah si narkoman, bodes se u venu... jos ako te policija uhvati prijeti ti zatvor, zavedu te tamo gdje treba i lijepo kad se hoces zaposliti poslodavac to sve moze vidjeti i karinana.
Ko god je probao travu, a recimo da je normalan a ne neki propalitet i klosar bez ikakvih ambicija u zivotu, zna da je trava cista zajebancija, zloupotrijebit se moze kao i sve, ali da je to stepenica ka vecim drogama, to je supljak i to moze samo reci neko ko pojma nema a vodi se samo predsrasudama.
Ja sam je probao, cak i pusio neko vrijeme (ne svaki dan nego ono vikendica, neki izlet i sl) Kad sam dobio stalno zaposlenje i osnovao porodicu, samo sam je prekrizio jer ne zelim da se zajebavam sa nasim zakonima i da rizikujem posao zbog trave, a i sportista rekreativac sam pa sam operisan od svih tih stvari tipa cigare, alkohol, trava, losa ishrana...Medjutim ako bi ikad otisao u Amsterdam npr. sigurno da bi otisao u neki coffee shop i opustio se malo, a sad sto neko misli da bi me to ucinilo narkomanom, to vise govori o njemu i njegovim shvatanjima nego o meni.
Nikad, ali nikad mi nije palo na pamet da nesto drugo probam, cak kad me glava boli gledam da trpim kolimo mogu pa onda u neka doba kad vidim da ne prolazi popijem kafetin.
ALi moram opet da kazem da ne zagovaram upotrebu trave i danas-sutra kad bi vidio da mi dijete duva sigurno mi ne bi bilo svejedno kao sto ni mojima ne bi bilo svejedno da su mene uhvatili s dzointom, sigurno bi ljudi sok dozivjeli, ali evo me ziv-zdrav (hvala Bogu) bez ijednog poroka.
Autoru teme ne znam sta bi rekao, nisam kompetentan, jedino ako mozes priustiti kakvog drugog psihologa, cisto da cujes drugo misljenje, ja koliko znam da se sa antidepresiva ne skida naglo, nego se postepeno smanjuje doza (to zna trajati i godinama) dok se skroz ne ukine, ali i to sve ide uz strucnu pomoc, znaci mani se toga da na svoju ruku prestajes.
Pokusaj se i fizicki aktivirati, nadji vremena za rekreaciju i neka ti ona bude stil zivota.
cyprus

#102 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Zadnja 3 americka predsjednika su priznala da su koristila travulju.

Bas danas nesto nevezano citao. Znaci predsjednici. Amerike.
Ovo je samo priznanje, mogu misliti sta jos nisu priznali. Moze se o njima misliti sta hoce, ali ne moze se poreci da su uspjesni ljudi. I sad kad skontas kad su i oni priznali da su probali, onda mozes samo zamisliti ko jos sve uzima i sta uzima.
Ja sam apsolutno uvjeren da su 99% uspjesnih ljudi mladjih od 50 godina, i to ne samo na Zapadu, bar jednom u zivotu probali neku vrstu droge, a da bar 90% REDOVNO konzumira bilo onog sto tradicionalno nazivamo opojnim drogama, bilo neke hemikalije na recept.

Ja mislim da doslovce ne poznajem osobu mladju do 50 godina a da mi je rekla da nikad nije koristila nista. Bilo gdje, u porodici, medju prijateljima, s rajom sto igram fudbal, na poslu.
Žestoko pretjeruješ sa procentima...
jeza u ledja

#103 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by jeza u ledja »

Mislim da nisi svjestan nekih stvari, a ostavljam mogucnost i da nisi razumio sta sam napisao.
cyprus

#104 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Mislim da nisi svjestan nekih stvari, a ostavljam mogucnost i da nisi razumio sta sam napisao.
99% uspješnih mlađih ljudi probalo neki vid droge nekad, a 90% njih redovno konzumira što legalne što ilegalne opojne supstance?

Really?

Ako nisam dobro razumio reci mi u čemu griješim...
jeza u ledja

#105 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by jeza u ledja »

Pa razumio si sta je napisano, ali mislim da ne razumijes pojmove koje sam koristio, ili imas razlicita shvatanja istih.

Kada govorim o uspjesnim ljudima, mislim na one na visokim pozicijama, u javnom zivotu, politici, ekonomiji, itd.
Sto se tice legalnih opijata, tu se vec mozes sam informisati, jer imam osjecaj da mnogi nisu svjesni koliko su oni prisutni u svakodnevnom zivotu.

I da, really. :-)
loose end

#106 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by loose end »

Najgore je ustvari kad skontas da si zavrsio s tim sranjima, ali da se nisi imao radi cega zajebavati. Mozak vec pofino sjeban, sto od ranije, jer da si bio skroz u vinklu vjerovatno se nikad ne bi bio ni zajebavo s onim od cega vecina bjezi ko od vraga, sto od svih stvari kroz koje si proso.

I onda skontas koliko si glup bio, koliko neumoljiva je ta spoznaja i da ne postoji ama bas nista sto mozes uciniti da to promijenis. Da su te i drugi lagali, jer sad nije nista bolje. Kao, imas samo dvije opcije; prva da nastavis po svom i odapnes, druga da se dozoves, slijedis odredjena pravila odredjeno vrijeme i sve ce biti uredu. A ne bude.

Pa se pocnes pitati zasto, kako, nisam glupa osoba, jesu li sve bile lose podijeljene karte – nisu; pa dobro jesam li ja bas toliki moron – jesam, al ima i vecih od mene, a eno ih zive u sreci i blazenstvu. Ne znam jesu li to oni sto kazu sto si trazio to si dobio, ali lice na njih definitivno.
cyprus

#107 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Pa razumio si sta je napisano, ali mislim da ne razumijes pojmove koje sam koristio, ili imas razlicita shvatanja istih.

Kada govorim o uspjesnim ljudima, mislim na one na visokim pozicijama, u javnom zivotu, politici, ekonomiji, itd.
Sto se tice legalnih opijata, tu se vec mozes sam informisati, jer imam osjecaj da mnogi nisu svjesni koliko su oni prisutni u svakodnevnom zivotu.

Naravoučenje: da bi uspio u kapitalizmu, moraš se drogirat :-D
Korisnikk

#108 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Korisnikk »

cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:Pa razumio si sta je napisano, ali mislim da ne razumijes pojmove koje sam koristio, ili imas razlicita shvatanja istih.

Time se narkici tjese. Kada shvati da je obicni ovisnik, propalica, govno u ljudskom obliku, tjesi se kako ima bogatih koji se drogiraju pa se nada da ce i on nekako postati uspjesan ako se nastavi bockati u venu.
jeza u ledja

#109 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:

Pa evo na onoj drugoj temi onaj zabrinuti rodjak pise o liku koji radi za Goldman Sachs po 15 sati dnevno, i stalno putuje. Raja mu se smiju ali sve je tacno sto je pitao. Moj dobar prijatelj i jedna mala ekipa su u tim vodama. Vise se rijetko vise vidjamo jer nema sansi da se nadje vremena. Vjeruj mi to je sve na bElom i boga pitaj cemu jos.
Al dobro mozda su oni specifican primjer.
Mozes uzeti politicare, ili evo top menadzere u nekim firmama. Kojekakvi lijekovi za ovo i ono, terapije, to je norma, a ne pitanje da li uzimas ili ne.

Neki od tih lijekova su mnogo potentniji od ovih tradicionalnih lakih droga na koje ljudi obicno misle kad govore o "drogama".

Toliko je to prisutno da ti neki lijekovi kroz probavu dospjevaju u potoke i rijeke iz kojih se vrsi vodosnabdjevanje, a imaju kemikalije kojih se jako tesko kutarisat u fabrikama. :-)

Ovo sve, ne spominjuci alkohol naravno.

Ne volim jednostavno licemjerje ljudi koji pojma nemaju o tome sta unose u sebe redovno a pametuju drugima o "narkomaniji".
piupiu

#110 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by piupiu »

Korisnikk wrote:Da iskoristim priliku i da kazem da su narkomani najodvratnija gamad. Vama ne treba pomagati da se odviknete nego vam treba pomoci da se predozirate i crknete. Gamad nezahvalna. Rodite se zdravi, sve imate ali bude vam dosadno pa hocete da nesto novo isprobate. Mars stoko nezahvalna.
Korisnikk wrote: Meni uopste nije jasno zasto treba pomagati narkomanu? Upozorenja su svugdje. Cuo sam od roditelja sta je droga, sta radi covjeku. Cuo sam u osnovnoj skoli dok sam je pohadjao. Cuo u srednjoj. Cuo na TV-u. Mozes se informisati na inernetu. I sto onda djubretu pomagati ako se drogira iako zna sta je droga? Pocrkajte narkomanska nezahvalna bagro.
Korisnikk wrote:Ne znam za druge nenarkomane, ali ja sam dosao ovdje samo da iskazem svoje misljenje o vama. Gadite mi se. Da kazem da ste govna uvrijedio sam govno.
Pohvalno je što su te roditelji naučili da su droge pošast. Šteta je što te nisu naučili šta je empatija, a napose šta je lijepo ponašanje ...
Korisnikk wrote:Kakvi pubertetski problemi konju? Ja tebi iznosim fakte, ne kukam.
Korisnikk wrote:
jeza u ledja wrote:Nemoj, ako su ti se rugali kad si isao u skolu.
Narkomansko djubrence mamicu ti.
... ovo možda prolazi kod tvojih roditelja, ali ovdje kod nas ne. :wink:

Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma: vrijedjanje, neprimjeren način komunikacije.

mjesec
Gojeni H

#111 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:
ne zamjeri Muhi :) kad vec koristite šatrovacki onda ga bar pravilno koristite :)

droga = gadro

drogu =gudro

droge = gedro

nisi jedini koji za drogu kaže Gudra :-) tvoja recenica koju uvecah je : Dragu je za slabice :D

hvala na pažnji :lol:
:lol:

Ja ba cuo od omladine, a ti me nasao ispravljati.
Gojeni H

#112 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Gojeni H »

Edin H. wrote:
Ja bih, ali nemam talenta :oops:
Nekad se u UK islo po pamet ...
Gojeni H

#113 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Gojeni H »

kolodvorzoo wrote:Opet ponavljam!!!Kome se ne svidja neka napusti temu.Ovdje niko nikog ne treba da vrijedza I sprda.A vama napacenima da kazem da je lahko tu srat i pametovat jer kad vec svoj zivot niste prozivili ovdje serete pravoj raji I omalovazavate njihove zivote
Otvorio si temu ocekujuci pomoc i empatiju i svaki normalan covjek bi trebao osjecati istu, ako nista vise od toga.
Naravno da ne stoje komentari pojedinih posebno kada su upuceni direktno tebi.

Ali, mozda bi trebao krenuti od razmisljanja o ovom uvecanom. Kakva bolan raja i kakav "prozivljeni zivot"?
Pa vidis li sa kakvim se ti demonima boris?
Znas li sta je prozivljavanje? Kada ti ili tvoje dijete stojite na postolju negdje u nekom dijelu svijeta, a ono na engleskom "first place, XXX, Bosnia and Herzegovina", pa onda krene

Ako je previse, znas li za osjecaj kada dodjes u neko selo kod Zenice s kombijem gibire, a nena koja te u zivotu nije vidjela pridje i poljubi te?
Ili "prozivljavanje" setnje po sumi na nekoj od bosanskih planina?

Najmanje sto zelim je da ovo shvatis kao patroniziranje ... niti sam psiholog, ni hodza. :D
Ali zivljenje zivota i "prozivljavanje" nisu iste stvari.
Tercius

#114 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Tercius »

Da je sve otislo u 3 pm je cinjenica da su se i firauni poceli pucat zutim...
Tesla10

#115 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Tesla10 »

Sam pao sam se ubio. Droga je ogromno zlo. Kamo sreće da se i kod nas dobija smrtna kazna za posjedovanje droge kao recimo u Kini ili nekim pojedinim arapskim državama. Bolja bi nam bila država.

Ne žalim nikoga ko je odlučio da proba to sranje. Kao što sam već rekao, sam pao sam se ubio.
Last edited by Tesla10 on 20/12/2015 07:01, edited 1 time in total.
_drunken_santa_

#116 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by _drunken_santa_ »

Bodkin wrote:Teska tema. Cuo skoro da jedna ekipa super ljudi smrce i sjebao sam se..
:lol: :lol:
_drunken_santa_

#117 Re: Narkomanija u Sarajevu

Tesla10 wrote:Sam pao sam se ubio. Droga je ogromno zlo. Kamo sreće da se i kod nas dobija smrtna kazna za posjedovanje droge kao recimo u Kini ili nekim pojedinim arapskim državama. Bolje bi nam bila država.
zasto se na tome zaustavit? bolja bi nam drzava bila i da se lopovima sijeku ruke, da se zene koje varaju muzeve kamenuju, a mogli bi i kojeg pedera bacat sa avaza jer kvare djecu svojim nemoralom...

ja bih recimo streljao ko jede baklavu jer je dokazano da je secer stetan i izaziva ovisnost. toliko dijabeticara, srcanih bolesnika, secer je cak i dokazano kancirogen. vise ljudi umre od secera nego od heroina i ja kazem sami pali i sami se ubili. i jos bi da im drzava placa zdravstveno. secerasi mi kradu bukvalno iz dzepa.
Tesla10

#118 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Tesla10 »

_drunken_santa_ wrote:
Tesla10 wrote:Sam pao sam se ubio. Droga je ogromno zlo. Kamo sreće da se i kod nas dobija smrtna kazna za posjedovanje droge kao recimo u Kini ili nekim pojedinim arapskim državama. Bolje bi nam bila država.
zasto se na tome zaustavit? bolja bi nam drzava bila i da se lopovima sijeku ruke, da se zene koje varaju muzeve kamenuju, a mogli bi i kojeg pedera bacat sa avaza jer kvare djecu svojim nemoralom...

ja bih recimo streljao ko jede baklavu jer je dokazano da je secer stetan i izaziva ovisnost. toliko dijabeticara, srcanih bolesnika, secer je cak i dokazano kancirogen. vise ljudi umre od secera nego od heroina i ja kazem sami pali i sami se ubili. i jos bi da im drzava placa zdravstveno. secerasi mi kradu bukvalno iz dzepa.[/quote

Ne zalažem se za uvođenje šerijata, mada se neke stvari mogu uvesti iz njega. Neke stvari.

Drugo neke stvari ne možeš porediti, ali to je ipak neka druga tema...
_drunken_santa_

#119 Re: Narkomanija u Sarajevu

Tesla10 wrote:
_drunken_santa_ wrote:

ja bih recimo streljao ko jede baklavu jer je dokazano da je secer stetan i izaziva ovisnost. toliko dijabeticara, srcanih bolesnika, secer je cak i dokazano kancirogen. vise ljudi umre od secera nego od heroina i ja kazem sami pali i sami se ubili. i jos bi da im drzava placa zdravstveno. secerasi mi kradu bukvalno iz dzepa.[/quote

Ne zalažem se za uvođenje šerijata, mada se neke stvari mogu uvesti iz njega. Neke stvari.

Drugo neke stvari ne možeš porediti, ali to je ipak neka druga tema...
ti si rekao da je droga zlo pa se ljudi trebaju ubijati za posjedovanje.

ja znam mnoga druga zla koja statsticki ubijaju vise ljudi: cigare, alkohol, zivotinjska mast, secer, bijelo brasno, rostilj...

poucen tvojom mudrosti, ja bih sve to pobio.
Tesla10

#120 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Tesla10 »

Slušaj možemo mi filozofirati do kraja svijeta, ali opet ti kažem kako neke stvari ne možeš porediti.

Dobro se zna na šta sam ja mislio.

Ugodan ti ostatak dana.
jeza u ledja

#121 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by jeza u ledja »

Naravno da se te stvari itekako mogu porediti.

Cigare ubijaju vjerovatno 100 puta vise ljudi od droge (izvini cypruse na ofrlje procentima :-) :D ;) ). Alkohol takodje. Secer takodje. Zderanje masnoca, suhog mesa, i ostalih preradjevina takodje. Zasto i njima ne odsjeci glavu, ruku, metak u potiljak i racun poslati porodici, itd?

Naravno da se mogu, i trebaju porediti. Pogotovo ove prve dvije stvari.
Al nedo bog da slucajno nekom ne daju da pusi u Bosni, jos na javnom mjestu. Ccc. :-)
Tesla10

#122 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Tesla10 »

I seks je onda loš. Evo neku noć mi komšija ode na onaj svijet zbog 15 puta zaredom.

Komšinica mi je također umrla jer je pojela 8 kila bureka. Šteta onakve žene zaista.

Normalno majka mu stara da ne valja ništa u ogromnim količinama konzumirati, ali porediti jednu čašu vina naprimjer (a znamo da i doktori savjetuju jednu čašicu dnevno ko hoće) sa jednom crtom kokaina ne ide.

Ne ide!

Opet ponavljam možemo filozofirati do sutra, ali neke stvari ne možeš porediti, bar ne onako kako vi poredite :) .
jeza u ledja

#123 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by jeza u ledja »

crno vino koliko znam moze koristiti popravljanju krvne slike, tako da ga ne mozes stavljati u istu kategoriju sa ostalim alkoholom.
slicno vazi i za marihuanu u poredjenju s ostalim drogama.

sve ostalo je cisti otrov koji moze samo koristiti suzbijanju nekih zestokih psihoza i tegoba, u kontrolisanom okruzenju.

duvan pak ne koristi nicemu, kao ni preradjeni secer ili ove trans-masti, a ubijaju mnogo vise ljudi.

seks koliko znam obicno nije opasan po zivot, cak naprotiv, osim ako ga umaces gdje ne treba. :D

nije pitanje filozofije vjeruj mi, vec nepoznavanja najbanalanijih stvari.

ps: i govoris kako se neke stvari ne mogu porediti. pa ne mozes nikako porediti alkohol i kokain.
Last edited by jeza u ledja on 20/12/2015 08:16, edited 1 time in total.
Tesla10

#124 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by Tesla10 »

jeza u ledja wrote:crno vino koliko znam moze koristiti popravljanju krvne slike, tako da ga ne mozes stavljati u istu kategoriju sa ostalim alkoholom.
slicno vazi i za marihuanu u poredjenju s ostalim drogama.

sve ostalo je cisti otrov koji moze samo koristiti suzbijanju nekih zestokih psihoza i tegoba, u kontrolisanom okruzenju.

duvan pak ne koristi nicemu, kao ni preradjeni secer ili ove trans-masti, a ubijaju mnogo vise ljudi.

seks koliko znam obicno nije opasan po zivot, cak naprotiv, osim ako ga umaces gdje ne treba. :D

nije pitanje filozofije vjeruj mi, vec nepoznavanja najbanalanijih stvari.
Vidim, sve mi je jasno :D .
jeza u ledja

#125 Re: Narkomanija u Sarajevu

Post by jeza u ledja »

Smrkni malo, bice ti sve jos mnogo jasnije. :D
Post Reply