Nargila

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

antiquess

#1 Nargila

Post by antiquess »

Pozdrav svima,
imam 2-3 pitanja za vas i molio bih vas da mi pomognete tako sto cete odgovoriti na njih ovo mi je veoma bitno a vama je cas posla :)

Da li mislite da je nargila štetna ?
Da li ste konzumirali nargilu ?
I da li ste vi maloljetnik ili poznajete nekog maloljetnika koji konzumira nargilu ?

Hvala vam unaprijed

Molio bih ozbiljne odgovore od sviju :)
Last edited by antiquess on 29/01/2014 17:37, edited 1 time in total.
hopcup

#2 Re: Nargila

Post by hopcup »

antiquess wrote:Pozdrav svima,
imam 2-3 pitanja za vas i molio bih vas da mi pomognete tako sto cete odgovoriti na njih ovo mi je veoma bitno a vama je cas posla :)

I da li ste vi maloljetnik ili poznajete nekog maloljetnika koji konzumira nargilu ?

Hvala vam unaprijed
nije, lažu! dapače, onaj dim djeluje ko melem na pluća, čak se preporučuje kod liječenja bronhitisa.
jesam, al mi doktor preporučio da malo odmorim, imam viška snage od nargile.
nisam, al dajem svojoj djeci poslije doručka. ko ne ispuši dvije, nema ručka taj dan.
antiquess

#3 Re: Nargila

Post by antiquess »

hopcup wrote:

Hvala vam unaprijed
nije, lažu! dapače, onaj dim djeluje ko melem na pluća, čak se preporučuje kod liječenja bronhitisa.
nisam, al dajem svojoj djeci poslije doručka. ko ne ispuši dvije, nema ručka taj dan.

Sarayman

#4 Re: Nargila

Post by Sarayman »

hopcup wrote: nije, lažu! dapače, onaj dim djeluje ko melem na pluća, čak se preporučuje kod liječenja bronhitisa.
Izostavio si bitne detalje oko svega. Naime, dim iz nargile ima veću vrijednost kisika (i vodika) od zraka sa Igmana, poznatog kao vazdušna banja gdje profesionalni sportaši idu na pripreme. Ovo je podatak iz Zavoda za raspiratorne tehnike KS, što je i pisalo na zvaničnoj stranici Doma Zdravlja. Dakle, nargila rules!
AmirBaa

#5 Re: Nargila

Post by AmirBaa »

Joj komicara na forumu, snimite remake Seinfelda :)
karanana

#6 Re: Nargila

Post by karanana »

volim nargilu i rado je stavljam u usta.
uzmem jabuku da kroz usta ubacim i vitamin c.
hopcup

#7 Re: Nargila

Post by hopcup »

AmirBaa wrote:Joj komicara na forumu, snimite remake Seinfelda :)
no soup for you!
Ajatolah_

#8 Re: Nargila

Post by Ajatolah_ »

Hvala vam unaprijed

Pretpostavljam da je štetna, konzumir'o dvaput u životu i neću više nikad bacati pare... jednom da probam, drugi put da vidim jesam li ja to nešto propustio jer prvi put nisam primijetio nikakav pozitivan efekt (doduše ni negativan, osim što sam platio glupost i još gubio vrijeme). :zjev:
Zatamnjena stakla

#9 Re: Nargila

Post by Zatamnjena stakla »

Poslije pola sata ne mogu ustat', et'.
devito

#10 Re: Nargila

Post by devito »

Zatamnjena stakla wrote:Poslije pola sata ne mogu ustat', et'.
Sta su tebi uvalili?:D

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Logovan

#11 Re: Nargila

Post by Logovan »

antiquess wrote: Da li mislite da je nargila štetna ?
Jeste, štetna je.
Jesam, neka 3-4 puta dok sam bio srednja škola i neću više nikada.
aCme

#12 Re: Nargila

Post by aCme »

Nije
Jesam
Nisam

Jednostavno :-D
_Gea_

#13 Re: Nargila

Post by _Gea_ »

antiquess wrote:Da li mislite da je nargila štetna ?
jeste
jesam
nisam, poznajem maloljetnike koji konzumiraju

meni je nargila sranje. obavezno od nje kasljem i ujeda me za grlo i sluznicu (valjda jer nisam pusac). a da ne spominjem da mi od onih mirisa bude muka :sad:
lajkujMe

#14 Re: Nargila

Post by lajkujMe »

Sad ozbiljno, prema istrazivanjima nargila je i do 20 puta stetnija od obicnih cigareta, najgore kod svega, arome nargile laziraju svoju stetnost i ljudi misle da je ok. Nargila ima nekoliko visoko kancorogenih spojeva u sebi i ne preporucuje se bilo kome da je konzumira.
ultima_palabra

#15 Re: Nargila

Post by ultima_palabra »

Hajd na stranu što je (valjda) štetno i što je ružno do bola (jednom probao u Egiptu), ali što mene nervira kad vidim onu djecu naguranu u one male prostorije, zgurene, ispred njih brda kisele i senzacije i onaj kabl u ustima :-) :cry:

Pa đe vam je mladost, rebel spirit ovo ono... isto da se zabavljate po direktivama Hasana Čengića i Omera Behmena :lol: Zamisli ovako provesti subotu navečer:

Image
say_cheese

#16 Re: Nargila

Post by say_cheese »

lajkujMe wrote:Sad ozbiljno, prema istrazivanjima nargila je i do 20 puta stetnija od obicnih cigareta, najgore kod svega, arome nargile laziraju svoju stetnost i ljudi misle da je ok. Nargila ima nekoliko visoko kancorogenih spojeva u sebi i ne preporucuje se bilo kome da je konzumira.
The World Health Organisation: one-hour shisha session can be as harmful as smoking 100 cigarettes.

Nargila i alkopop, ulaznica u klub ovisnika.
Last edited by say_cheese on 30/01/2014 08:32, edited 1 time in total.
hopcup

#17 Re: Nargila

Post by hopcup »

ultima_palabra wrote:Hajd na stranu što je (valjda) štetno i što je ružno do bola (jednom probao u Egiptu), ali što mene nervira kad vidim onu djecu naguranu u one male prostorije, zgurene, ispred njih brda kisele i senzacije i onaj kabl u ustima :-) :cry:

Pa đe vam je mladost, rebel spirit ovo ono... isto da se zabavljate po direktivama Hasana Čengića i Omera Behmena :lol: Zamisli ovako provesti subotu navečer:

Image
:lol: :thumbup:
Russki

#18 Re: Nargila

Post by Russki »

meni vala bezveze ova nargila, njesra obicno
berenice

#19 Re: Nargila

Post by berenice »

Ne znam.
Da.
Ne.

Iako nisi pitao, ja bih da izjavim da je meni ta nAAka nargila totalno sranje. Mislim, u čemu je štos? Ništa se ne dešava, a izgleda ofirno. Nargila sa pravim sastojcima je druga priča. To gotivim.
Logovan

#20 Re: Nargila

Post by Logovan »

ultima_palabra wrote:Hajd na stranu što je (valjda) štetno i što je ružno do bola (jednom probao u Egiptu), ali što mene nervira kad vidim onu djecu naguranu u one male prostorije, zgurene, ispred njih brda kisele i senzacije i onaj kabl u ustima :-) :cry:

Isto i mene nervira. Naježim se kad vidim djecu od 15, 16 godina kako cuclaju, kao što ti kažeš kabl. :D Ma sranje obično.
Zatamnjena stakla

#21 Re: AW: Nargila

Post by Zatamnjena stakla »

devito wrote:
Zatamnjena stakla wrote:Poslije pola sata ne mogu ustat', et'.
Sta su tebi uvalili?:D

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Vrlo lijepu mjesavinu votke i Marijane (:

Sa mooooooog!
Yapi Yapo

#22 Re: Nargila

Post by Yapi Yapo »

Image
Charlama

#23 Re: Nargila

Post by Charlama »

vjerovatno
da
ne,da
:run:
lajkujMe

#24 Re: Nargila

Post by lajkujMe »

Takozvani teenageri, kroz svaku generaciju su nekako posebni, svaka generacije ima svoje "cool" stvari, i svaka generacija je otkacenija. To sto mi malo stariji gledamo i kontamo jbt ovi ko dede i nane mirno sjede i nish posebno rade e jbg onda je to znak da je nesto otislo po krivu.

Mi smo bar udisali odlicnu za zdravlje zelenu travu (dokazano lijeci rak). Bili non stop vani, kompjuter nije svak imao, ponekad iz dosade se otislo na njega, ali vecinom vremena napolju, uvijek nadjes nesto zanimljivo, ako se umoris kupis sebi sok i sjednes ispred haustora i legnes odmaras u hladu :D Noc ostanes budan vecinom napolju, ganjas cure i ponekad dokazujes svoju muskost radeci nesto opasno, drsko ili kriminalno :D

Danas je to ovako: Kompjuter pa nargila, kompjuter pa nargila.

Pusis nargilu da imas sta postaviti na fejs.

I da taj fejs, poprilicno je monoton zar ne? Sve slike o sebi (selfies) u "kuci" ili na nekoj popularnoj lokaciji tipa nargila bar. Ponekad slika prijatelja "u kuci" i to je to, zar nemate sta pametnije raditi nego trenirati guzicu da se kao voda prilagodi svakom objektu ispod nje :-)
_pika_

#25 Re: Nargila

Post by _pika_ »

Eh, ovako...
Pušim nargilu zadnjih 8-9 godina... Otkako su se otvorile Male Daire nastao je shisha merak :-D a, tada i počinje moja avantura sa nargilom... Da li je stetna? Pa... rekla bih da jeste...
Ja nisam pusaš, čak šta više, anti sam pušač i asmatičar... Dim od cigarete mi smeta u velikoj mjeri i ne može se porediti sa dimom od shishe... 8) ali... ja ipak pušim shishu bez obzira da li je štetna ili ne!?
Svaki dan je konzumiram, imam je u stanu a pri tome posjećujem mjesta gdje se ona koristi... Ne valja je svugdje ni pušti, jer ne peru svi crijeva redovno, shishe redovno i sl., jer da bi max uživao prije svega je higijena bitna...

Nemojte shishu pušiti jer vam to raja radi, jer je to sada pomodarstvo i sl...
Shisha je ćejf, pravi ćejf i za one koji to rade da bi bili "u fazonu" ili "moderni" nek' ne rade... ne stoji im i nikada neće u potpunosti shvatiti i doživjeti pravi merak shishe :izet: !

P.S. Odgovori na tvoja pitanja su:
Da
Da
Ne, 28.
Post Reply