Thorgerson wrote: ↑08/06/2026 15:48 Tek sam pregledao komemoraciju. Tuga. Gledam malog Isaka, i sam imam malo stariju djecu, placem evo ne mogu da stanem. Mali je hrabar, i isti je Edin. Isti osmijeh. Dusa mala.
Moci ce uvijek i citav zivot biti ponosan kakvog je tatu imao.
NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- muha_sa
-
kakavdanakneiskustvu
#427 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
-
kakavdanakneiskustvu
- dulekrele
#429 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Cuj. E jesi pametan.bicakcic_solomon wrote: ↑04/06/2026 13:00Tacnije, korona vakcina.dulekrele wrote: ↑04/06/2026 11:19Mislim ipak da je preminuo od srcanih tegoba.konektovan wrote: ↑03/06/2026 23:36
Jetra, ekstremne vrijednosti triglicerida, holesterola...tako sam cuo.
https://sportinjo.informer.rs/kosarka/o ... zrok-smrti
- Better Man
#430 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Sram i stid da te bude na komentaru. Ti znaš šta je uzrok? Nije ni čudo što nam je država u ovakvom stanju kad imamo stručnjake poput tebe.bicakcic_solomon wrote: ↑04/06/2026 13:00Tacnije, korona vakcina.dulekrele wrote: ↑04/06/2026 11:19Mislim ipak da je preminuo od srcanih tegoba.konektovan wrote: ↑03/06/2026 23:36
Jetra, ekstremne vrijednosti triglicerida, holesterola...tako sam cuo.
https://sportinjo.informer.rs/kosarka/o ... zrok-smrti
-
kinvart
#431 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Neko je napisao iz prve ruke iskustvo u odnosu Bahe i Edina Avdića.
Baho je meni personifikacija iskasapljenog bosanskog postratnog društva, uništenih vrijednosti i standarda.
Ja ga znam lično. I to kako ga znam, znam da nije pošten čovjek.
On je u sportskoj redakciji, ono što je GRAS u saobraćaju, zdravstvo... Sve ono što je kod nas propalo, jer je riječ o nekompetentnom čovjeku. Dodatni problem s njim je ta odbojna napuhanost lika. Bolan, popeti se na balkon ispred Vječne i privatizovati proslavu?
Mnogo novaca je potrošeno da se Baho i ekipa oko njega osposobe da imamo koliko-toliko pismene novinare.
Ne zaboravite da nam je sportska redakcija uglavnom bila sačinjena od likova koji su pobjegli od vojne obaveze (civilna služba), i naravno štela preko rodbinskih veza. Rezultat svega toga je gomila ljudi koja nema pojma o svom poslu i nije nikada napredovala. Baho je max iskoristio položaj u kojem je bio, razvio neke konekcije. Ostali, nikada nisu proširili svoja znanja. Svi se sjećamo dolaska Marjana kao pravog osvježenja, nakon jako smarajućih Ahmetovićevih i Spahinih prenošenja Lige prvaka, pri čemu su najveće utakmice uvijek bile rezervisane za dežurnog Bahila.
Sjećam se Bahinih odlazaka i putovanja na teret poreznih obveznika. Išao je u Englesku u Unitedov kamp. Išao je na kurs engleskog kojeg veze nije imao u istu tu Englesku i vratio se s nikakvim znanjem. Bio je u Australiji, mislim jedini, dok je jedna Medina Šehić bila bačena u stranu.
Truhlost sportskog novinarstva se nastavila... Novinske redakcije bile su prepune Munibovih pušik, a onda se pojavio i Amar Osim koji je podigao Emira Delića u visine, skupa s Bekimom Dinom Pašalićem. Sve je bilo praćeno trgovinom licenci, pa smo morali gledati užase Saše Vugdalića, a uzdisati za nekadašnjim komentarima, ili s ljuborom gledati na prenose u Hrvatskoj. Kako je rastao jedan Sinan, tako je bacan u stranu Sanel Banana.
Stvari su na bolje krenule s dijamantnom utakmicom protiv Belgije i pojavom ovog čovjeka u medijskom prostoru.
Imali smo super komentatora na Areni. Npr. @BHF_Manijak je radio jedne od najboljih prenosa, ali je i on iskusio sva zla rasporeda prenosa, poguranih radnika i nikakve situacije u tom svijetu.
Ili oni pokušaji na državnoj televiziji s manekenkama?
Baho pliva... Želim mu puno zdravlja i još veselih godina, ali to što je Baho danas gdje jeste, sigurno je i što su nekom talentovanom novinaru uništeni snovi.
I sve kad ovo napišem, dođe mi marke za pretplatu više nikada ne platiti, svjestan činjenice da su to gdje jesu, zbog likova poput Bahila.
Rahmet ti duši Edine. Slušam njegov razgovor po ko zna koji put. Govorio je o ovim problemima u redakciji na pristojan način. Neko se ovdje usudio problem nazvati jednim imenom. Ja bih samo ponovio svoje frustracije. I šta mogu? Većina će ponovo svršavat na Bahu, gurati Simposar finansijski jednom proscu državnog novca. On će to vratiti vriskom u pravi trenutak. Zna Baho kad treba viknut, da se naloži regionalni auditorij. To jedino zna. Edin se od srca radovao svakog košarkaškom preokretu, obična radost čovjeka koji je volio i živio košarku. Baho će viknut za tapšanje po ramenu sutra, da navuče još para u Simposar.
To što je bio zadnji u selekciji ko klinac, kad bi se rasporedili 5-5... I balio za dječacima koji su bili bolji od njega... I generalno glup je za sport. E to jbg... Nije jedini.
Baho je meni personifikacija iskasapljenog bosanskog postratnog društva, uništenih vrijednosti i standarda.
Ja ga znam lično. I to kako ga znam, znam da nije pošten čovjek.
On je u sportskoj redakciji, ono što je GRAS u saobraćaju, zdravstvo... Sve ono što je kod nas propalo, jer je riječ o nekompetentnom čovjeku. Dodatni problem s njim je ta odbojna napuhanost lika. Bolan, popeti se na balkon ispred Vječne i privatizovati proslavu?
Mnogo novaca je potrošeno da se Baho i ekipa oko njega osposobe da imamo koliko-toliko pismene novinare.
Ne zaboravite da nam je sportska redakcija uglavnom bila sačinjena od likova koji su pobjegli od vojne obaveze (civilna služba), i naravno štela preko rodbinskih veza. Rezultat svega toga je gomila ljudi koja nema pojma o svom poslu i nije nikada napredovala. Baho je max iskoristio položaj u kojem je bio, razvio neke konekcije. Ostali, nikada nisu proširili svoja znanja. Svi se sjećamo dolaska Marjana kao pravog osvježenja, nakon jako smarajućih Ahmetovićevih i Spahinih prenošenja Lige prvaka, pri čemu su najveće utakmice uvijek bile rezervisane za dežurnog Bahila.
Sjećam se Bahinih odlazaka i putovanja na teret poreznih obveznika. Išao je u Englesku u Unitedov kamp. Išao je na kurs engleskog kojeg veze nije imao u istu tu Englesku i vratio se s nikakvim znanjem. Bio je u Australiji, mislim jedini, dok je jedna Medina Šehić bila bačena u stranu.
Truhlost sportskog novinarstva se nastavila... Novinske redakcije bile su prepune Munibovih pušik, a onda se pojavio i Amar Osim koji je podigao Emira Delića u visine, skupa s Bekimom Dinom Pašalićem. Sve je bilo praćeno trgovinom licenci, pa smo morali gledati užase Saše Vugdalića, a uzdisati za nekadašnjim komentarima, ili s ljuborom gledati na prenose u Hrvatskoj. Kako je rastao jedan Sinan, tako je bacan u stranu Sanel Banana.
Stvari su na bolje krenule s dijamantnom utakmicom protiv Belgije i pojavom ovog čovjeka u medijskom prostoru.
Imali smo super komentatora na Areni. Npr. @BHF_Manijak je radio jedne od najboljih prenosa, ali je i on iskusio sva zla rasporeda prenosa, poguranih radnika i nikakve situacije u tom svijetu.
Ili oni pokušaji na državnoj televiziji s manekenkama?
Baho pliva... Želim mu puno zdravlja i još veselih godina, ali to što je Baho danas gdje jeste, sigurno je i što su nekom talentovanom novinaru uništeni snovi.
I sve kad ovo napišem, dođe mi marke za pretplatu više nikada ne platiti, svjestan činjenice da su to gdje jesu, zbog likova poput Bahila.
Rahmet ti duši Edine. Slušam njegov razgovor po ko zna koji put. Govorio je o ovim problemima u redakciji na pristojan način. Neko se ovdje usudio problem nazvati jednim imenom. Ja bih samo ponovio svoje frustracije. I šta mogu? Većina će ponovo svršavat na Bahu, gurati Simposar finansijski jednom proscu državnog novca. On će to vratiti vriskom u pravi trenutak. Zna Baho kad treba viknut, da se naloži regionalni auditorij. To jedino zna. Edin se od srca radovao svakog košarkaškom preokretu, obična radost čovjeka koji je volio i živio košarku. Baho će viknut za tapšanje po ramenu sutra, da navuče još para u Simposar.
To što je bio zadnji u selekciji ko klinac, kad bi se rasporedili 5-5... I balio za dječacima koji su bili bolji od njega... I generalno glup je za sport. E to jbg... Nije jedini.
-
18mn97
#432 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Ne mogu se njih dvojica porediti. Pogledajte samo ove Bahine epizode o Mundijalu na Youtube iz Kanade i Amerike. Tip je zapeo u 1999. godini i ne moze da se iscupa. Klasicni boomer.
Ali da ne spamam temu.
Ali da ne spamam temu.
- SmokingMan
#433 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Da se ne varamo svaki komentator je ljubomoran na onog drugog.
- Thorgerson
#434 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Meni je samo fascinantno da pojedini komentatori nisu pedlja napredovali u svom odnosu prema poslu. Ti pobrojani, Baho, Spaho, Suko itd. Spahu kad slusam isto je sve, isti komentari, isto kao i prije 20 godina.
Jedini onako normala lik, mada ga ne znam, ali pojavom i glasom mi je Kemo Ahmetovic. I vjerovatno ga zbog toga i nema nigdje, ne pamtim kad sam ga cuo zadnji put.
Edin je bio skroz drugi svijet. Covjek je bio novinar. Voditelj. Imao je tu karizmu, znao je pricati sa ljudima i pustiti ih da pricaju. Kad pogledas podcast gdje ima gosta, od tipa 2h Edina ces cuti 10 min max. Dok postavi pitanje i tjt. Jednostavno je znao svoju ulogu. Baho to ne zna. Nije znao. Niti ce ikad znati.
Jedini onako normala lik, mada ga ne znam, ali pojavom i glasom mi je Kemo Ahmetovic. I vjerovatno ga zbog toga i nema nigdje, ne pamtim kad sam ga cuo zadnji put.
Edin je bio skroz drugi svijet. Covjek je bio novinar. Voditelj. Imao je tu karizmu, znao je pricati sa ljudima i pustiti ih da pricaju. Kad pogledas podcast gdje ima gosta, od tipa 2h Edina ces cuti 10 min max. Dok postavi pitanje i tjt. Jednostavno je znao svoju ulogu. Baho to ne zna. Nije znao. Niti ce ikad znati.
-
kakavdanakneiskustvu
#435 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Ne mogu se ti pobrojani porediti sa Edinom, ni blizu mu nisu
- SmokingMan
#436 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Moguće, nisam gledao košarku jer mi nije uzbudljiva.
-
kinvart
#437 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Znate kako Baho nastupa okolo? Ja sam Baho. Najbolji sportski komentator! Ja, i?
Šta sad?
Znam da je jedne prilike quid pro quo rekao da može završiti nešto na BHT, ako... Na državnoj televiziji ljudi!
Naravno da se nije moglo desiti: Poštovani gledaoci, moje ime je Sabahudin Baho Topalbečirević, a kraj mene je Edin Avdić, mladi kolega kojem treba pružiti priliku, kao i našoj mladosti. Nadam se da ćete zajednički uživati u prenosu.
Nema ovog ni u jednom aspektu našeg društva...
Šta sad?
Znam da je jedne prilike quid pro quo rekao da može završiti nešto na BHT, ako... Na državnoj televiziji ljudi!
Naravno da se nije moglo desiti: Poštovani gledaoci, moje ime je Sabahudin Baho Topalbečirević, a kraj mene je Edin Avdić, mladi kolega kojem treba pružiti priliku, kao i našoj mladosti. Nadam se da ćete zajednički uživati u prenosu.
Nema ovog ni u jednom aspektu našeg društva...
-
kakavdanakneiskustvu
- turbofolk
#439 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Baho previše patetike prosipa u svakom svom javnom nastupu, koliko god mi je nekad prije bio drag, jer je haman s najviše emocija prenosio fudbalsku reprezentaciju, nekako je u međuvremenu monopolizirao to pravo na emocije (ako se to tako može reći) kao da ih jedini on ima prema ovoj državi. I onda nekako pregoni pokazujući ih. Ali ovo nije tema o njemu i ne bih dalje o tome.
Lijepo je bilo preksinoć ispratiti kompletan prijenos utakmice protiv Litvanije od prije 13 godina. Ostaje nam da se stalno vraćamo nekim Edinovim legendarnim komentarima i čuvamo sjećanje na njega, tražeći njegovo blago i bisere po internetskim prostranstvima.
Lijepo je bilo preksinoć ispratiti kompletan prijenos utakmice protiv Litvanije od prije 13 godina. Ostaje nam da se stalno vraćamo nekim Edinovim legendarnim komentarima i čuvamo sjećanje na njega, tražeći njegovo blago i bisere po internetskim prostranstvima.
-
kakavdanakneiskustvu
#440 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
turbofolk wrote: ↑09/06/2026 12:13 Baho previše patetike prosipa u svakom svom javnom nastupu, koliko god mi je nekad prije bio drag, jer je haman s najviše emocija prenosio fudbalsku reprezentaciju, nekako je u međuvremenu monopolizirao to pravo na emocije (ako se to tako može reći) kao da ih jedini on ima prema ovoj državi. I onda nekako pregoni pokazujući ih. Ali ovo nije tema o njemu i ne bih dalje o tome.
- BHF_Manijak
#441 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Na ovim prostorima ce dugo dugo vremena proci dok dozivimo novog Edina. Covjek je kompletan, ali bas bas kompletan komentator i ne poznajem nijednog drugog slicnog njemu. Viskovic u tenisu, na stranu to kakav je covjek, ali to je ta razina.
Boja glasa, razumijevanje materije, poznavanje sporta, ali i ne samo to, Marjan je dosta toga imao, ali je uzasno naporan postao, dakle nije samo potrebno znanje nego i prezentacija svega toga, a to je imao Edin, to je imao Viskovic.
Da ni u jednom trenutku ne pretrpa gledaoca, da ima osjecaj kad sta plasirati, osjecaj jednostavno za mec.
Marjana je ovo drustvo unistilo i Senad, jednostavno se nije znao nositi sa svom tom slavom, poceo je pretjerivati i pao je kurcu za usi, a mogao je rame uz rame s Edinom i Viskovicem.
Helem da ne tatrpavamo temu drugim ljudima - Edin je broj jedan komentator kojeg je ova zemlja imala od rata naovamo. Covjek kojem ne mozes manu u poslu naci.
Rahmet ti dusi, enciklopedijo.
Boja glasa, razumijevanje materije, poznavanje sporta, ali i ne samo to, Marjan je dosta toga imao, ali je uzasno naporan postao, dakle nije samo potrebno znanje nego i prezentacija svega toga, a to je imao Edin, to je imao Viskovic.
Da ni u jednom trenutku ne pretrpa gledaoca, da ima osjecaj kad sta plasirati, osjecaj jednostavno za mec.
Marjana je ovo drustvo unistilo i Senad, jednostavno se nije znao nositi sa svom tom slavom, poceo je pretjerivati i pao je kurcu za usi, a mogao je rame uz rame s Edinom i Viskovicem.
Helem da ne tatrpavamo temu drugim ljudima - Edin je broj jedan komentator kojeg je ova zemlja imala od rata naovamo. Covjek kojem ne mozes manu u poslu naci.
-
kakavdanakneiskustvu
#442 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Broj 1 komentator na našem ili našim jezicima otkako ja znam za sebeBHF_Manijak wrote: ↑09/06/2026 13:57 Na ovim prostorima ce dugo dugo vremena proci dok dozivimo novog Edina. Covjek je kompletan, ali bas bas kompletan komentator i ne poznajem nijednog drugog slicnog njemu. Viskovic u tenisu, na stranu to kakav je covjek, ali to je ta razina.
-
Bodkin
#443 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Jedan od razloga Edinovog uspjeha je gradjenje ljudskih odnosa.BHF_Manijak wrote: ↑09/06/2026 13:57 Na ovim prostorima ce dugo dugo vremena proci dok dozivimo novog Edina. Covjek je kompletan, ali bas bas kompletan komentator i ne poznajem nijednog drugog slicnog njemu. Viskovic u tenisu, na stranu to kakav je covjek, ali to je ta razina.
Kao da tom viskovicu dodje novak ili sampras na komemoraciju. Ili na neke 2-3 sata razgovore za podcaste. To je nesto sto ce rijetko ko ponoviti na ovim prostorima, a rekao bih i na medjunarodnom nivou. Jer Edin nije bio profesionalni kosarkas koji se bacio u podcast vode
Nevjerovatan uspjeh i zivot koji je rano stao
- sve_ovo_ja
#444 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Fino sumiranoBHF_Manijak wrote: ↑09/06/2026 13:57 Na ovim prostorima ce dugo dugo vremena proci dok dozivimo novog Edina. Covjek je kompletan, ali bas bas kompletan komentator i ne poznajem nijednog drugog slicnog njemu. Viskovic u tenisu, na stranu to kakav je covjek, ali to je ta razina.
Marjan je isto bio osvjezenje jedno vrijeme i onda je bas naporan postao. Viskovic je i meni isto veoma slicno kao Edin za kosarku, s tim da mi je bas pao u ocima poslije zadnjih ispada oko Srba i tih ugrozenosti…
Sto se BHF-a tice, njemu je onaj sto “Ne moze kroz trojicu” presudio na derbiju
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#445 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
To ko je kome dosao na sahranu ne bih ja uzimao previše. Sutra ce Bahi doci Kukoc na dzenazu 
Jedino mi je zao sto Edina nisam slušao da radi atletiku, fudbal, rukomet, da vidim gdje je i sta je, nego se usko specijalizirao za kosarku i tu je bio tata. Steta
Jedino mi je zao sto Edina nisam slušao da radi atletiku, fudbal, rukomet, da vidim gdje je i sta je, nego se usko specijalizirao za kosarku i tu je bio tata. Steta
-
kakavdanakneiskustvu
#446 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Pa nije ga interesovalo ništa drugo da komentarise osim košarke
-
SvjetlosnaGodina
- Vozim: GTX3076
#447 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Da je htio i imao vremena bio bi vrhunski siguran samsime_cipol wrote: ↑10/06/2026 16:31 To ko je kome dosao na sahranu ne bih ja uzimao previše. Sutra ce Bahi doci Kukoc na dzenazu
Hajd sve to ali je znao o svim sportovima i neke anegdote, poredjenja, izvuce nesto lupam za f1, za skijanje i slicno, nevjerovatno znanje i nikad nije postao naporan, samo papcima nije valjao i odgovarao.
Na temu toga
Vidio sam po faci Obradovica ustvari kakva je zaista velicina Edin bio, ok nije neki heroj niti borac ali je institucija
Upoznao sam ga davne 2007 dok je jos na OBN prenosio, dosao u ledenu dvoruna na nas trening, covjek i po
-
kakavdanakneiskustvu
-
Raptor44
#449 Re: NAPUSTIO NAS JE EDIN AVDIĆ...
Edinov glas u mlađim danima.
-
kakavdanakneiskustvu