Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
- mousstapha
#26 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Hrabar potez! Nadam se da ga nece kostati. Neki drugi fakultet bi trebao jedva docekati da ovaj momak dodje i diplomira kod njih. Naravno, ukoliko su kvalifikacije koje naveo o sebi tacne.
Inace, takakv fakultet je slika i prilika drzave i visokog obrazovanja. Pojedinac nece nista napraviti, a ako ih se vise pobuni onda barem mogu zastrasiti ovu gamad. Ovo je problem oko kojeg se omladina u nasoj drzavi moze okupiti. Nadam se da ce se jednom skupiti kriticna masa koja ce znati artikulisati taj bijes.
Inace, takakv fakultet je slika i prilika drzave i visokog obrazovanja. Pojedinac nece nista napraviti, a ako ih se vise pobuni onda barem mogu zastrasiti ovu gamad. Ovo je problem oko kojeg se omladina u nasoj drzavi moze okupiti. Nadam se da ce se jednom skupiti kriticna masa koja ce znati artikulisati taj bijes.
- forum_selektor
#27 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
postavi materijalni dokaz ili zauvijek ostani lažov iz dijasporeinsomnia78 wrote:Sinko ja dok sam zavrsav'o fakultete ti si voz'o tutu u rikverc
- fortaleza
#28 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Da, i kakve to veze ima s temom?insomnia78 wrote:Sinko ja dok sam zavrsav'o fakultete ti si voz'o tutu u rikvercfortaleza wrote:Vjerojatno nisi pročitao tekst (a usudiš se komentirati samo po naslovu), a vjerujem da nisi bio student na tehničkom fakultetu u BiH. Vjerojatno fizikaneriš vani.insomnia78 wrote:Debil
Moja ekipa s faksa je napravila jedan jako dobar projekt, softversko rješenje za formulu, odnosno mjerač brzine i za to natjecanje koje se trebalo održati u Češkoj nisu uopće uzeli u razmatranje taj projekt, rekli su samo kasnite s tim, a sami su dali projekt već kasno, a da pritom gotovo niti jedan profesor nije sudjelovao.
Na trenutno natjecanje nije otišao niti jedan student koji je tu sudjelovao s računarstva (trenutno se održava), a u medijima se to predstavlja kao jedan ogroman uspjeh.
Prosječni učenik iz Amerike može zavariti željezne šipke, projektirati to i napisati programsko rješenje.
Zašto je bilo više prije? Upravo jer se i bez fakultetske diplome moglo daleko bolje proći zbog znanja.dulekrele wrote:pa toga ima na svakom fakultetu. to je jos vise bilo prisutno prije rata kada su studenti napustali fakultete zbog pojedinih profesora pa cak i asistenata. ovaj tip je po meni budala jer je na kraju studija to uradio, a nece nista promijeniti osim sto je sebi nastetio. shvatio bih da je to uradio na pocetku ali svo ucenje i trud koji je utrosio do sada je bacio u wc solju.vjesticanametli wrote:klasika....prosla isto sa lejlom asistenticom koja misli da je bogom dana p**ka li joj materina......jedino je znala maltretirati djecu na faxu ......sve to treba rastjerati....cast izuzeTcima
On je sebi upravo najmanje naštetio, on je iskoristio taj bijedni fakultet da izvuče najviše znanja što može, a ujedno je postupio pravilno prema sebi i kolegama, trenutnim i budućim. Kad bi imali više takvih mudonja sa znanjem i pravih radnika bilo bi nam svima puno bolje.
Za njega se ne bojim, zbog svojih kvalifikacija nedostatak diplome mu neće biti problem, u roku keks može naći posao te dalje napredovati. Pa vidite da su ga gonjali da mu dadnu diplomu, a on ih odjebao.
Najjača je ona "Ne znaju kakvog studenta su izgubili".
- insomnia78
#29 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Evo majstoreforum_selektor wrote:postavi materijalni dokaz ili zauvijek ostani lažov iz dijasporeinsomnia78 wrote:Sinko ja dok sam zavrsav'o fakultete ti si voz'o tutu u rikverc

Zlatni student
- Thorgerson
#30 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
insomnia me nekad podsjeca na forest gumpa

- Thorgerson
#31 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
A ovaj Ribic je trebao do sad skontati kako kod nas hodaju stvari.
1. ne talasaj
2. LMO - Linija Manjeg Otpora
p.s. Ma ribić ba našo kakvu dijasporku i sad prosipa suplje...
1. ne talasaj
2. LMO - Linija Manjeg Otpora
p.s. Ma ribić ba našo kakvu dijasporku i sad prosipa suplje...
- insomnia78
#32 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Kme, kme
Mrze me profesori
Kme, kme
Razumijem ja da su svakom' njegovi problemi najveci al problemi na faksu su pickin dim
Mrze me profesori
Kme, kme
Razumijem ja da su svakom' njegovi problemi najveci al problemi na faksu su pickin dim
- drunken tiger
#33 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Da si sto fakulteta završio džaba ti kad na cijeli tekst jedino što imaš da kažeš jeste "debil". To govori više o tebi, o tvojoj sebičnosti. Isti profil kao i ovih što maltretiraju djecu po školama, fakultetima.insomnia78 wrote:Sinko ja dok sam zavrsav'o fakultete ti si voz'o tutu u rikvercfortaleza wrote:Vjerojatno nisi pročitao tekst (a usudiš se komentirati samo po naslovu), a vjerujem da nisi bio student na tehničkom fakultetu u BiH. Vjerojatno fizikaneriš vani.insomnia78 wrote:Debil
Moja ekipa s faksa je napravila jedan jako dobar projekt, softversko rješenje za formulu, odnosno mjerač brzine i za to natjecanje koje se trebalo održati u Češkoj nisu uopće uzeli u razmatranje taj projekt, rekli su samo kasnite s tim, a sami su dali projekt već kasno, a da pritom gotovo niti jedan profesor nije sudjelovao.
Na trenutno natjecanje nije otišao niti jedan student koji je tu sudjelovao s računarstva (trenutno se održava), a u medijima se to predstavlja kao jedan ogroman uspjeh.
Prosječni učenik iz Amerike može zavariti željezne šipke, projektirati to i napisati programsko rješenje.
-
Eborg
#34 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Momak hladno može upisati bilo koji drugi mašinski fakultet u BiH, položiti razliku od 5-6 predmeta i pokazati im karu. Malo jebe koncepciju što je kod njega 4+1 a na drugima 3+2 no riješit će se to.
- dulekrele
#35 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
@fortaleza
ti ili nisi sav svoj ili nas zahebavas. on bez te diplome nije nigdje prispjeo. studirao je 4-6 godina i sada je napustio fakultet. ko cega zaposliti. ja ga prvi ne bi zaposlio. moze ali adekvatno njegovoj naobrazbi a on je nema jer nije zavrsio faks tj. ima samo sss. to sto je on polozio skoro sve ispite moze da okaci macku o rep. nema papir na kojem pise da je diplomirao. ako mislis da ce ga neko zaposliti zato jer je po tebi hrabar a po meni glup onda si se dobro zahebo. na zalost ljudi traze poslusne a ne hrabre a on se bas dobro izreklamiro.
ti ili nisi sav svoj ili nas zahebavas. on bez te diplome nije nigdje prispjeo. studirao je 4-6 godina i sada je napustio fakultet. ko cega zaposliti. ja ga prvi ne bi zaposlio. moze ali adekvatno njegovoj naobrazbi a on je nema jer nije zavrsio faks tj. ima samo sss. to sto je on polozio skoro sve ispite moze da okaci macku o rep. nema papir na kojem pise da je diplomirao. ako mislis da ce ga neko zaposliti zato jer je po tebi hrabar a po meni glup onda si se dobro zahebo. na zalost ljudi traze poslusne a ne hrabre a on se bas dobro izreklamiro.
- ferratilis
#36 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Trebao se svim silama potruditi da položi taj zadnji ispit i onda kad uzme diplomu da ospe paljbu i pošalje svim portalima istinu o fakultetu, tako bi njegovo pismo imalo puno više težine. Ovako je samo sebi naudio, ali sa kompetencijama koje je naveo, za njega ne bi trebalo biti zime.
- Janjicar
#37 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Neko ima dostajanstvo i svoje "Ja" za razliku od tebe, i da kaze NE! bez obzira koliko ga to kostalo. To je razlika izmedju "ovaca" i gospode.insomnia78 wrote:Kme, kme
Mrze me profesori
Kme, kme
Ali dzabe tebi objasnjavat
- fortaleza
#38 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Garant još nisi pročitao tekst čim tako komentiraš, da si pročitao ne bi komentirao sa "mrze me profesori", momak je bio jako realan.insomnia78 wrote:Kme, kme
Mrze me profesori
Kme, kme
Obrazovni problemi su ogledalo svih drugih problema, mafija koja prodaje znanje, a da nema kvalifikacija je gorući problem baš kao i sve druge institucije. To nisu NJEGOVI, nego kolektivni problemi, a on je prvi koji je ponudio rješenje.
Da ne bi, svaka osoba sa tehničkim znanjem, bilo strojarstvo, elektrotehnika ili računarstvo ima perspektivu, posebno ako je riječ o onima koji uz fakultet naknadno pohađaju tečajeve, ili rade praktične projekte. Zato je i imao priliku za usprotiviti se.dulekrele wrote:@fortaleza
A ako želi diplomu uvijek može potrošiti pola godine na nekom drugom fakultetu. Kako ne kontate, ta osoba će se snaći bez štele, ovdje ili vani, čak i bolje nego neki diplomant strojar koji je samo pohađao nastavu.
- cyprus
#39 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Ovom momku naklon do poda...
A što se tiče studenata generalno... Studente tretiraju ko stoku ponajviše zato što se ovi i ponašaju ko blejeća stoka...

A što se tiče studenata generalno... Studente tretiraju ko stoku ponajviše zato što se ovi i ponašaju ko blejeća stoka...
- animus
#40 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Ovo me je vratilo u vrijeme kad sam i ja vodio pobune na svom fakultetu. Davno nekad bilo. Nije uspjelo do kraja ali smo ih dobro prodrmali i napravili neke promjene ipak na kraju.
Svaka cast na ovom potezu i moj naklon do poda. To ne moze svako nego samo veliki ljudi kojih je vrlo malo u svijetu a narocito kod nas (sve neki beskicemnjaci). Sumnjam da bi ja bio toliko odlucan kao on i da bi sve bacio na kraju iako sam i ja vrlo tvrdoglav. Vjerovatno bi se borio na druge nacine.
Bezobrazno je i neukusno reci za ovog momka da je debil i vise je to opis karaktera osobe koja je napisala komentar. Sta ima veze sto si stariji od njega i za sta je to relevantno.
P.S. kakva osoba muskog spola stavlja avatar zene. Ovo je vise pitanje za psihologe.
Svaka cast na ovom potezu i moj naklon do poda. To ne moze svako nego samo veliki ljudi kojih je vrlo malo u svijetu a narocito kod nas (sve neki beskicemnjaci). Sumnjam da bi ja bio toliko odlucan kao on i da bi sve bacio na kraju iako sam i ja vrlo tvrdoglav. Vjerovatno bi se borio na druge nacine.
Bezobrazno je i neukusno reci za ovog momka da je debil i vise je to opis karaktera osobe koja je napisala komentar. Sta ima veze sto si stariji od njega i za sta je to relevantno.
P.S. kakva osoba muskog spola stavlja avatar zene. Ovo je vise pitanje za psihologe.
-
bezVolana
#41 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Eborg wrote:Momak hladno može upisati bilo koji drugi mašinski fakultet u BiH, položiti razliku od 5-6 predmeta i pokazati im karu. Malo jebe koncepciju što je kod njega 4+1 a na drugima 3+2 no riješit će se to.
a inace, svaka mu cast na hrabrosti. mada cesto hrabri cinovi ne vode dobrim ishodima, ali svejedno..
da je vise ovakvih primjera mozda ali samo mozda bi nam se obrazovanje barem za nijansu popravilo. ne znam. rupa bez dna
- ranger
#42 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
nije pametnjakovic mislio sto mu je babo jeo govna 4 godine da moze on studirat... jok to, nego hoce se on najebat matere fakultetu/ministarstvu/drzavi
ee konjino... boli nekog cuna sto si ti odustao od faxa
EDIT: nije li pravilo na faxu ako mislis da si trebo polozit il da znas za vise, bujrum komisija i polazi.
EDIT: nije li pravilo na faxu ako mislis da si trebo polozit il da znas za vise, bujrum komisija i polazi.
- fortaleza
#43 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Ni ti nisi pročitao tekst. Da si pročitao skontao bi da su ga gonjali da mu dadnu diplomu, a on ih odjebao.ranger wrote:nije pametnjakovic mislio sto mu je babo jeo govna 4 godine da moze on studirat... jok to, nego hoce se on najebat matere fakultetu/ministarstvu/drzaviee konjino... boli nekog cuna sto si ti odustao od faxa
Uostalom, mali je iskoristio te novce pametno, položio je 54 predmeta, a pametan je i vidi probleme u svojoj okolini te daje prijedloge. Ne vidim apsolutno niti jedan razlog blaćenja ovog postupka. Diploma nije mjerilo znanja posebno u tehničkoj struci i kod nas.
- dobar osjecaj
#44 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Dzaba ti to pises. Vecina ljudi koji olako jure sa zakljuccima nisu procitali nista vise od naslova.fortaleza wrote:Ni ti nisi pročitao tekst. Da si pročitao skontao bi da su ga gonjali da mu dadnu diplomu, a on ih odjebao.ranger wrote:nije pametnjakovic mislio sto mu je babo jeo govna 4 godine da moze on studirat... jok to, nego hoce se on najebat matere fakultetu/ministarstvu/drzaviee konjino... boli nekog cuna sto si ti odustao od faxa
Uostalom, mali je iskoristio te novce pametno, položio je 54 predmeta, a pametan je i vidi probleme u svojoj okolini te daje prijedloge. Ne vidim apsolutno niti jedan razlog blaćenja ovog postupka.
Inace se slazem s vecinom stvari koje si napisao na ovoj temi.
- Mis mekinjas
#45 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Eis jes' im se osvetio.
Sebi je taj decko najgori neprijatelj.
Mogao je malo i one koji ga u osnovnoj i srednjoj nisu naucili pismenosti. I malo spomenuti odgajatelje koji ga nisu naucili da svijet nije pravedan.
Ne mogu ovoga. Ovo muci srednjoskolce i to neintiligentne, a ne nekoga ko ne daj Boze moze dobiti posao u nekakvom postrojenju.
Sebi je taj decko najgori neprijatelj.
Mogao je malo i one koji ga u osnovnoj i srednjoj nisu naucili pismenosti. I malo spomenuti odgajatelje koji ga nisu naucili da svijet nije pravedan.
Ne mogu ovoga. Ovo muci srednjoskolce i to neintiligentne, a ne nekoga ko ne daj Boze moze dobiti posao u nekakvom postrojenju.
- ranger
#46 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
dobro ja pljujem..fortaleza wrote:Ni ti nisi pročitao tekst. Da si pročitao skontao bi da su ga gonjali da mu dadnu diplomu, a on ih odjebao.ranger wrote:nije pametnjakovic mislio sto mu je babo jeo govna 4 godine da moze on studirat... jok to, nego hoce se on najebat matere fakultetu/ministarstvu/drzaviee konjino... boli nekog cuna sto si ti odustao od faxa
Uostalom, mali je iskoristio te novce pametno, položio je 54 predmeta, a pametan je i vidi probleme u svojoj okolini te daje prijedloge. Ne vidim apsolutno niti jedan razlog blaćenja ovog postupka. Diploma nije mjerilo znanja posebno u tehničkoj struci i kod nas.
al koga je to on zajebo, osim sebe i roditelja sto su ulozili pare u njega?
- fortaleza
#47 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Isplatit će on to roditeljima kad ova država izgubi još jednog visokoobrazovanog stručnjaka, a mi ostali koji ostanemo tu pušimo svakako.
- DaffyDuck
#48 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
karakter covjek 
- Tesla10
#49 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Podržavam buntovnike. I ja sam sam buntovnik. Usudio bih se čak da kažem i budući revolucionar koji će da postavi zastavu sa ljiljanima u sred Bijeljine.
Ali neću da pričam o sebi, jer doći će moje vrijeme.
Nego rekao sam da podržavam buntovnike, to jest buntovnike sa razlogom. Ovaj student iz teksta je jedan od takvih.
Međutim imam nekoliko pitanja.
1. Tko su profesori koji prave probleme studentima?
2. Kakav je plan i strategija za borbu protiv takvih profesora odnosno sistema?
3. Zašto se je baš sad pobunio, zašto ne ranije?
4. U kojim strankama se nalaze ti profesori?
5. Koliko vas ima koji ste se pobunili?
Podržavam i podržavati ću borbu protiv nepravde do sudnjega dana! A da bi ta borba uspjela, moramo biti spremni i na to da mnogi od nas neće doživjeti dan pobjede odnosno da će mnogi položiti svoje živote na tome putu. Jer svaka revolucija je imala žrtve i to velike žrtve
.
Ali neću da pričam o sebi, jer doći će moje vrijeme.
Nego rekao sam da podržavam buntovnike, to jest buntovnike sa razlogom. Ovaj student iz teksta je jedan od takvih.
Međutim imam nekoliko pitanja.
1. Tko su profesori koji prave probleme studentima?
2. Kakav je plan i strategija za borbu protiv takvih profesora odnosno sistema?
3. Zašto se je baš sad pobunio, zašto ne ranije?
4. U kojim strankama se nalaze ti profesori?
5. Koliko vas ima koji ste se pobunili?
Podržavam i podržavati ću borbu protiv nepravde do sudnjega dana! A da bi ta borba uspjela, moramo biti spremni i na to da mnogi od nas neće doživjeti dan pobjede odnosno da će mnogi položiti svoje živote na tome putu. Jer svaka revolucija je imala žrtve i to velike žrtve
- kandelabar
#50 Re: Napustio masinstvo ispit pred diplomiranje
Vrlo glup potez od momka nadam se da je nasao vec izlaznu opciju jer sam cuo da mu sestra studira vani pa pretpostavljam da je i on u nekoj opciji ali svi smo mi prosli te faze i izdrzali da bi dobili tu diplomu i da ne bi bacili trud nasih roditelja pod noge..Meni je bilo situacija da na usmenom polozi lik od prvog puta na neka banalna pitanja,a ja 4-5x izlazio cijedio me i opet sam mu s osmjehom izasao iz kancelarije ko ih je.be zivim za neke vise ciljeve..