Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

adonni

#1 Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by adonni »

Lokacija na PP. Psi su u stalnoj opasnosti. Potrebni udomitelji, stari vlasnici...

Terri :

Image

Image

Cupo:

Image

Image
adonni

#2 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by adonni »

Ovaj drugi pas na slici je vec 3-4 dana jako bolestan . Lezi, ne moze na noge, ne jede, lizne koju kap tecnosti i to je to i sto je najgore piski krv :(

Maloprije mi je to javila djevojka koja je moj broj dobila od gazde nase slavne Mony, Samra je otisla i provjerila i u gorem je stanju nego sto je ocekivala :(

Hitno nam je potrebna pomoc - da ga pregleda veterinar i propise terapiju, jer su u pitanju sati.

Molim Vas pomozite!!! Hitno je!!! To se mora danas uraditi!!!

Kontakt - Amela 061 597 481

Lokacija i dalje na PP.
Terijerka

#3 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Terijerka »

Ljudi,

Registrirala sam se samo radi ovog psa...Zaista je hitno,da sto prije dobije veterinarsku pomoc...
Zaista se radi o satima,a ne danima...
Cukica je malaksao,piski krv,nece da jede,nece posteno ni da pije... Vec 3 dana lezi...
Molim Vas pomozite nam da mu obezbijedimo makar ljekarsku pomoc a kasnije i da mu nadjemo dom...
Radi se o mladom muzjaku,star oko godinu dana (kazu da je kokel il mjesanac kokela)...
Pomozite milim vas,jer svaka minuta je dragocjena za zivot ovog dragog bica!

Hvala :( :(
csejla

#4 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by csejla »

Situacija sa ovim psom je sve gora i gora... Svaki minut mnogo znaci. Molimo sve koji bi nam pomogli da se ovaj pas izljeci da se jave Ameli!!! HVALA
adonni

#5 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by adonni »

Potreban lijek - jedna kutija CIPROL - CITERAL 500mg, do sutra poslije podne.

Veterinar je pregledao psa, lose je ali ce ozdraviti uz terapiju. Dobio je bocu .

Hvala svima!!
Terijerka

#6 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Terijerka »

Ovako,

dr.Amar je pregledao malisu,situacija je slijedeca:
39.1 temperatura,blijede desni,letargican...
Moguca dijagnoza:
Ili ga je neko udario "iscipelario" ili su mu mrpelji zarazili krv ili je upala mjehura...
Dobio je bocu protiv zaraze krvi od krpelja i antibiotik...
Narednih 10 dana treba da pije 1x dnevno CITERAL ILI CIPROL od 500 mg koje ce mu davati djevojka po imenu Belma...
Eh sad,ti lijekovi kostaju oko 25 KM,a mi smo svorc ko i obicno...Molim sve koji mogu pomoci ovom psicu,prvenstveno da mu se kupi lijek a i sto prije da mu se nadje dom(jer ima 3 ugriza od drugih pasa na ledjima,i veterinar kaze da ga je sto prije potrebno sklonuti sa ulice jer ce ga rastrgati)...

Cupo je po Amarovoj procjeni mjesanac kokela i star je 2 godine!

Molim Vas pomozite nam da mu spasimo zivot i nadjemo dom jer je pitanje vremena kad ce ga drugi psi(rotovi i pitbulovi kojih u ovom kvartu ima malo more) ratsrgati...

Hvala VAm!
SenSen

#7 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by SenSen »

Bas mi je zao da se cukica razbolio :( pratila sam temu i nadala se da ce naci dom uskoro.. Pitanje: jesu li njih dvoje jos uvijek vani? Hvala svima koji se trudite oko njih.
Terijerka

#8 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Terijerka »

SenSen,

Jesu,jos uvijek su vani.ali vise nisu skupa jer se terijer preselio u drugi kvart(za njega imamo potencijalnog udomitelja ali sad njega nema :( )

A ovaj bebac je vani,i nazalost kako je krenulo tu ce i ostati...Sad je pitanje kako ga lijeciti kad on lunja,i ako se jedan dan ne pojavi ode sva terapija u ...
Ne znam,vet.kaze da ga negdje sklonimo,ali gdje?! Za pansione nemamo novaca a niko od nas nema prostor za njega...
Ko zna,sta mu bude sudjeno to ce se i desiti...nazalost!
SenSen

#9 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by SenSen »

Terijerka wrote:SenSen,

Jesu,jos uvijek su vani.ali vise nisu skupa jer se terijer preselio u drugi kvart(za njega imamo potencijalnog udomitelja ali sad njega nema :( )

A ovaj bebac je vani,i nazalost kako je krenulo tu ce i ostati...Sad je pitanje kako ga lijeciti kad on lunja,i ako se jedan dan ne pojavi ode sva terapija u ...
Ne znam,vet.kaze da ga negdje sklonimo,ali gdje?! Za pansione nemamo novaca a niko od nas nema prostor za njega...
Ko zna,sta mu bude sudjeno to ce se i desiti...nazalost!

Hvala na odgovoru. Bas mi je zao cukica :( :( :( I zao mi je sto nisam trenutno tu da mogu nesto konkretno uraditi, evo mozgam iz daleka.. Jos mislim da bi bilo cak lakse za njih naci dom, posto su mali/rasni..
duboka_misao

#10 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by duboka_misao »

a bebe male cuMpave :( rado bi ga uzela dok se ne udomi ali moje krme je jako teritorijalno, tako da je druga opcija da od mene ima pansion 7 dana pa cemo vidjeti sta dalje, sutra se cujemo za ciprol
Terijerka

#11 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Terijerka »

Hvala vam objema...spoznaja da ima jos uvijek dobrih ljudi mi daje snagu dalje!
Posto ja sutra putujem kuci,molim vas javite se Ameli,oko eventualnog smjestaja u pansion...HVALA VAM
Kotorvarosanka

#12 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Kotorvarosanka »

Cao raja,

gdje mogu da posaljem pare? potreban mi je i IBAN ili broj konta i BIC...hvala unaprijed

pozdrav
Terijerka

#13 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Terijerka »

Kotorvarosanka,molim te javi se na pp nicku adonni on ce ti dat broj racuna jer ne smijemo javno...

Duboka misao i sv koji ste voljni pomoci...
Trazim ga vec 2 sata i nigdje ga nema,,,obisla sam 2 kvartta i nema ga(bojim se najgoreg,da nije negdje otisao da ugine)

Sutra rano opet idem u potragu,ako ga nadjem javljam ameli...
Nasla sam zato malo musko zuto stene cca 2 mjeseca koje djevojcice od 6-7 godina bacaju sa stepenica visokih jedan metar :(

Jedino mi preostaje da zovem policiju njihovim roditeljima ili da im opalim par odgojnih! :x :x :x
tinchy

#14 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by tinchy »

Terijerka wrote:Moguca dijagnoza:
Ili ga je neko udario "iscipelario" ili su mu mrpelji zarazili krv ili je upala mjehura...

Jako mi je zao psa, pored toga sto je na ulici jos ga je i snaslo to da je bolestan :(
Posle svega nije zasluzio.. meni je upalo ovo citirano u oci.. kako to da mu je tri dijagnoze postavio? :S
Ja mislim da cuko ima piroplazmozu.. jer je i moj isto to imao proljetos radi krpelja.. isti su simptomi..
Primao je infuzije i inekcije.
Ne vjerujem da ga je neko udario ni da je upala mjehura vec je ovo sve sigurno infekcija radi krpelja.
U svakom slucaju, zelim mu brzo ozdravljenje! :)
sir_oliver_oliver

#15 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by sir_oliver_oliver »

Terijerka wrote:Kotorvarosanka,molim te javi se na pp nicku adonni on ce ti dat broj racuna jer ne smijemo javno...

Duboka misao i sv koji ste voljni pomoci...
Trazim ga vec 2 sata i nigdje ga nema,,,obisla sam 2 kvartta i nema ga(bojim se najgoreg,da nije negdje otisao da ugine)

Sutra rano opet idem u potragu,ako ga nadjem javljam ameli...
Nasla sam zato malo musko zuto stene cca 2 mjeseca koje djevojcice od 6-7 godina bacaju sa stepenica visokih jedan metar :(

Jedino mi preostaje da zovem policiju njihovim roditeljima ili da im opalim par odgojnih! :x :x :x
BTW, ako ga nadjes, odmah javi Ameli... ja sam joj vec poslao SMS oko logistike...
Terijerka

#16 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Terijerka »

Hvala vam svima...
Ja sutra zorile idem u potragu,nadam se da cu ga naci i odmah javljam svima ko bude dostupan jer meni u 15 h polazi bus kuci,tako da bih voljela da ga nadjem i sklonem od ove gamadi prije nego odem.
Kazem vam,bacaju stene,savijaju mu rep,tegle za usi,brkove...ma uzas...Ja cu lagano poceti pljuskati pa kud puklo da puklo!!
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#17 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by anjusha »

Bez pozivanja na nasilje bilo koje vrste- opomena pred ban!
Terijerka

#18 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Terijerka »

Kukanog jos uvijek nema...
Vidjet cu kakve sam srece ujutro...
Hakuna Matata

#19 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Hakuna Matata »

Izvinjavam se ako smeta sto postavljam ovdje ovaj post ako sam fulio temu ali veceras kraj (LOKACIJA NA PM ) naisao sam na psa cini mi se neka vrsta Terriera ako se ne varam ide od covjeka do covjeka kad neko naidje i gleda tuzno dali ce mu neko nesto dati :( Ja sam ga nahranio koliko toliko da nije bas gladnog stomaka. Evo slika ako neko zna vlasnika ili nest nek kaze...
Ugl pas vidi se da je iz neke kuce jer zna sjesti kad mu se kaze i tako....[

http://img21.imageshack.us/i/16092009315.jpg/
Terijerka

#20 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Terijerka »

Jadnice jadno...Fakat ovo iz dana u dan postaje sve tuznije i tuznije...
Hajde ljudi,molim vas pomozimo i ovo malisanu,naravno koliko smo u moucnosti... :( :( :(
jaca78

#21 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by jaca78 »

Hakuna Matata wrote:Izvinjavam se ako smeta sto postavljam ovdje ovaj post ako sam fulio temu ali veceras kraj (LOKACIJA NA PM ) naisao sam na psa cini mi se neka vrsta Terriera ako se ne varam ide od covjeka do covjeka kad neko naidje i gleda tuzno dali ce mu neko nesto dati :( Ja sam ga nahranio koliko toliko da nije bas gladnog stomaka. Evo slika ako neko zna vlasnika ili nest nek kaze...
Ugl pas vidi se da je iz neke kuce jer zna sjesti kad mu se kaze i tako....[

http://img21.imageshack.us/i/16092009315.jpg/
hej gdje si vidio ovog psa. isti je bio na dobrinji, danima sam ga hranila i narucila za sterilizaciju, a njega nema :(
adonni

#22 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by adonni »

Ciprol smo nabavili zahvaljujuci:

@ajsela, @miara, @nevenka ,@duboka_misao, @sir_oliver, @sensen, @kotorvarosanka i ostalima koji su odmah uskocili da pomognu!! Hvala Vam puno!!!

Sada je bitno psa pronaci, smjestiti ga u pansion, izlijeciti i sretno udomiti :)

Jos jednom hvala svima od srca!!!

Sigurna sam da cemo ga pronaci i spasiti!!!
Terijerka

#23 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by Terijerka »

Hvala vam svima i u moje ime! Sutra idem da ga trazim,da trud ne bude uzalud.
Takodjer molim sve koji stanuju na A.polju ili blizu da cim vide jednog od ova 2 psa da se jave Ameli na 061 597 481
jer za terija imamo udomitelja a za Cupu,uz vasu pomoc privremeni smjestaj-pansion...
Hvala vam!
ida88

#24 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by ida88 »

Ovog cukicu je danas moja mama vidjela na Alipasinom u A fazi oko 4...kaze da je izgledao jako bolestan...nadam se da ce se pojaviti :(
SenSen

#25 Re: Napusteni-izgubljeni psi traze dom!!!

Post by SenSen »

Terijerka wrote:Hvala vam svima i u moje ime! Sutra idem da ga trazim,da trud ne bude uzalud.
Takodjer molim sve koji stanuju na A.polju ili blizu da cim vide jednog od ova 2 psa da se jave Ameli na 061 597 481
jer za terija imamo udomitelja a za Cupu,uz vasu pomoc privremeni smjestaj-pansion...
Hvala vam!
Neka ti je sa srecom sutra! Stvarno se nadam da ce obe cuke biti nadjeni.. Hvala svima koji se "na terenu" bore za zivotinje :thumbup:
Post Reply