u pitanju je snaucer kojeg je neko ostavio, kucni je pas izuzetno miroljubiv i zivahan otprilike star godinu ili dvije nisam sigurna. Ostavi moj mobilni 061 191 079, napisi da samo u obzir dolaze oni koji ce mu pruziti ovaj put siguran dom.

Moderator: anex
u pitanju je snaucer kojeg je neko ostavio, kucni je pas izuzetno miroljubiv i zivahan otprilike star godinu ili dvije nisam sigurna. Ostavi moj mobilni 061 191 079, napisi da samo u obzir dolaze oni koji ce mu pruziti ovaj put siguran dom.

Pas je u svakom slucaju i treba mu dom.Qler wrote:ovo je snaucera vidjelo mozda u nekom filmu...
Sejla što više komuniciraš sa 'ovakvima' sve je gore.Nekima je bitno da će nekakav vlasnik 'rasnog' šnaucera biti obmanjen a to što će hiljade nerasnih šnaucera završiti u šintorskoj nemilosti boli ih briga.Od stabla ne vide šumu..csejla wrote:Za to je i stavljena slika pa i onaj ko je izgubio psa vidjet ce je i skontati da to jeste/nije njegov pas. Da je napisano u naslovu NAPUSTEN PAS opet bi onaj ko je izgubio psa prvo to pogledao da vidi je li njegov, tako da se svodi na isto! NADA U OBA SLUCAJA POSTOJI! I ne brini JAKO DOBRO CITAM I ZNAM STA PISEM.
Ovo mycy vadi iz naftalina teme da pravi kavgu na forumumIRCerka wrote:Sve je to divno krasno, ali vala proslo je vise od dva mjeseca od Qlerovog posta i vi se sad kacite na to..
kao da kavge dovoljno nema vecPhia wrote:Ovo mycy vadi iz naftalina teme da pravi kavgu na forumumIRCerka wrote:Sve je to divno krasno, ali vala proslo je vise od dva mjeseca od Qlerovog posta i vi se sad kacite na to..![]()
![]()
Ma u pravu si, ne vrijedi ni raspravljati sa ovakvim osobamaPhia wrote:Sejla što više komuniciraš sa 'ovakvima' sve je gore.Nekima je bitno da će nekakav vlasnik 'rasnog' šnaucera biti obmanjen a to što će hiljade nerasnih šnaucera završiti u šintorskoj nemilosti boli ih briga.Od stabla ne vide šumu..csejla wrote:Za to je i stavljena slika pa i onaj ko je izgubio psa vidjet ce je i skontati da to jeste/nije njegov pas. Da je napisano u naslovu NAPUSTEN PAS opet bi onaj ko je izgubio psa prvo to pogledao da vidi je li njegov, tako da se svodi na isto! NADA U OBA SLUCAJA POSTOJI! I ne brini JAKO DOBRO CITAM I ZNAM STA PISEM.
Bravo majstore.. Jesi vidio papire Mastera od mora..?lord-executioner wrote:i sa ljudima koji misle da je pas-pas samo ako ga plate 500-1000 KM i dobiju papir...
...da ga nahranim koliko mogu...
To je problem SOS-a. Ja kao sto sam napisala u jednoj temi - pomogla sam zivotinjama koliko mogu, sad nisam u mogucnosti i sta je tu je!Phia wrote:Sejla što više komuniciraš sa 'ovakvima' sve je gore.Nekima je bitno da će nekakav vlasnik 'rasnog' šnaucera biti obmanjen a to što će hiljade nerasnih šnaucera završiti u šintorskoj nemilosti boli ih briga.Od stabla ne vide šumu..csejla wrote:Za to je i stavljena slika pa i onaj ko je izgubio psa vidjet ce je i skontati da to jeste/nije njegov pas. Da je napisano u naslovu NAPUSTEN PAS opet bi onaj ko je izgubio psa prvo to pogledao da vidi je li njegov, tako da se svodi na isto! NADA U OBA SLUCAJA POSTOJI! I ne brini JAKO DOBRO CITAM I ZNAM STA PISEM.
Možeš pomoći tako što nećeš glumiti policajca, u korist ljudi kojima je bitna rasa cuke, na nekim temama čiji je cilj da pomognu napaćenim životinjama i slično..mycy wrote:To je problem SOS-a. Ja kao sto sam napisala u jednoj temi - pomogla sam zivotinjama koliko mogu, sad nisam u mogucnosti i sta je tu je!Phia wrote:Sejla što više komuniciraš sa 'ovakvima' sve je gore.Nekima je bitno da će nekakav vlasnik 'rasnog' šnaucera biti obmanjen a to što će hiljade nerasnih šnaucera završiti u šintorskoj nemilosti boli ih briga.Od stabla ne vide šumu..csejla wrote:Za to je i stavljena slika pa i onaj ko je izgubio psa vidjet ce je i skontati da to jeste/nije njegov pas. Da je napisano u naslovu NAPUSTEN PAS opet bi onaj ko je izgubio psa prvo to pogledao da vidi je li njegov, tako da se svodi na isto! NADA U OBA SLUCAJA POSTOJI! I ne brini JAKO DOBRO CITAM I ZNAM STA PISEM.
Lord-->svaka cast!
Sta zasluzuju ljudi i vlasti u BiH zbog svog okrutnog i primitivnog odnosa prema zivotinjama, SOSovci se ponasaju kao milosrdne casne sestre, pa zbog toga, za ovakovu situaciju mlakog stava, trpe kritike onih, koji su malo bolje upuceni u pravo stanje stvari.lord-executioner wrote:Dobro, ne treba sad ici ni u kakve krajnosti, postoje ljudi koji zele odredjenu pasminu iz nekog razloga koji nije iskljucivo baziran na pukom rasizmu ( npr. pudlu zbog neopadanja dlake i alergija, neku pasminu koja po temperamentu bolje odgovara za porodicu s djecom, itd itd. ). Iako je takvih manje nego ljudi koji bi platili papir samo da mogu "slucajno u razgovoru" nabrojati koliko je pradjedova dobilo nagrade, ipak se moraju svi, i branioci takvih ljudi, i osobe koje znaju da je pas mnogo, mnogo vise od papira, staviti u poziciju iz koje nece osudjivati na bazi vlastite preferencije. Susreo sam na ulici mnogo pasa koje bih, da sam bio u mogucnosti i da imam barem osnovne uslove, ja prvi ponio kuci i dao im dom u kojem nece biti napusteni, nego ce biti voljeni; u takvim situacijama vecini ljudi ne pada na pamet nikakva hartija, i to je stvar srca i trenutka. Treba razumjeti i one koji se toga ustrucavaju, mogu imati sumnje, strahove, bilo koji razlog koji ih odvraca od takvog, za njih ishitrenog, postupka. Ljudima koji ne vole pse, ili koji nabave psa i spoznaju da nisu dorasli brizi o zivotinji, nije vazan ni papir. Vec nekoliko dana na ulici vidjam predivnog, ogromnog zlatnog retrivera, kojeg je neko pustio, vjerovatno jer mu pasmina, babe i djedovi nisu bili dovoljno opravdanje za poznu dob i obaveze koje sobom nosi briga.
Ovdje mi nije zelja da branim mycy, a ni ljude iz SOS-a, jer postoje stavovi i jednih i drugih sa kojima se ne slazem, ipak bih samo htio napomenuti da je svako pitanje odnosa prema zivotinjama ( napustenim i rasnim ) individualno pitanje, i da se zajedljivoscu i ironijom ( mycy ) i radikalnim pristupom ( SOS ) to nece i ne moze promijeniti. Treba prihvatiti da postoje i da ce postojati ljudi kojima je bitno pomoci zivotinjama na bilo koji nacin, i ljudi koji na to iz nekog razloga nisu spremni. Ni jedni ni drugi nisu za osudu; prioriteti su im takvi kakvi jesu. Nabacivanje blatom ne pomaze nikome, a najmanje psima.
E HOĆE I TE KAKO !lord-executioner wrote:...i radikalnim pristupom ( SOS ) to nece i ne moze promijeniti...
Mislim da nisi najbolje razumio, govorim o nepromjenjivosti ljudskog karaktera i mentaliteta na Balkanu, ne o tome da se situacija sa zastitom zivotinja nece promijeniti. A sto se tice nepromjenjivosti balkanskog mentaliteta i vidjenja mnogih stvari, ne, to se nece promijeniti ni za narednih pedeset do stotinu godina. Potomci ljudi koji su sa Balkana otisli u zapadne zemlje nakon Drugog svjetskog rata i dan-danas imaju identican nacin razmisljanja, potpuno neovisno o ratu i cinjenici da Bosne takoreci nisu ni vidjeli. Ja ti kazem i garantujem da radikalni pristup nece ugurati u tvrde balkanske glave nesto sto one nece da svare, ma kako pozitivno i progresivno to bilo. Podrzavam ono sto radite, i znam da se suocavate sa milion teskoca i problema, smatram da je nuzna promjena odnosa prema zivotinjama, medjutim zakon se moze promijeniti i zastititi zivotinje, ali se nece promijeniti sira svijest Balkana i Bosne, zato sto ta svijest pociva na kolektivnoj a ne individualnoj bazi. Odustajem od dalje rasprave, kako ne bismo interpretirali moje rijeci kao napade, jer ne zelim da se energija rasipa za beskorisne diskusije u kojima posmatras stvari sa jednog stajalista, a ja sa drugog, i ne, to nije odnos jakog stava-mlakog stava, nego odnos radikalizma i realnosti. Istina je, samo radikalan pristup moze promijeniti i uvesti norme i odredbe, ali da bi se modifikovala svijest, tu radikalizam ne pomaze. Ja cvrsto stojim iza te konstatacije, ne osudjujuci, nego hvaleci i podrzavajuci vas rad na zastiti zivotinja, cime ne moramo dijeliti jednako misljenje o ovdasnjim narodima.Cober wrote:E HOĆE I TE KAKO !lord-executioner wrote:...i radikalnim pristupom ( SOS ) to nece i ne moze promijeniti...
Već se uveliko mijenja, pa zar misliš da su se pored SOS-a koji 12 godima strahovitim naporima mijenja stanje i svijest u društvu, i konkretno pomaže onim životinjama koje nađe u krvi i govnima tek tako pojavile novoosnovane organizacije za zaštitu a koje se medijeski izrazito eksponiraju (a ništa osim toga ne čine)? Nisu slučajno, osnivaju i vode ih stranci zajedno sa našim elokventnim i sposobnim ljudima koji već godinama od poslije rata imaju iskustvo u međunarodnim humanitarnim organizacijama, OHR-ovima i znaju kako se uzimaju velike pare iz budžeta a na račun onih kojima su stvarno namijenje, i do kojih nikada ne dođu osim mrvica koji služe kao pokriće za djelovanje takvih organizacija. Upravo to je dokaz da se nešto veliko mijenja, namirisali promjene u društvu u tom polju (čitaj "Zakon za koji je SOS radio sve ove godine a oni se sada glasno pridružuju u zaslugama pred javnosti, čitaj "namirisali budžet iz BiH i svijeta gdje se ogroman novac izdvaja za to"). Ne kite se oni bez razloga tuđim perjem i zaslugama (SOS-a), pa ipak su to profesionalci. I te kako će tek da se mijenja, na svima nama (vama) je sada da ne dopustimo da te pozitivne promjene u Zakonu i budžetu ne zloupotrebe profesionalci koji to već godinama sa velikim iskustvom i profitom čine širom BiH.
I najduži put ima prvi korak, a mi smo davno počeli
Cober