Okruzen sam ljudima koji su nezadovoljni svojim zivotima.
Vecina omladine sanja o udobnom i "zapadnjacki uredjenom nacinu zivota negdje u evropi ili preko bare..
Svi se zale na male plate, al sto je najgore i ljudi koji zive iznad prosjeka (bosanskog)...
Od mojih poznanika, vecina seru kako je za vrijeme druga TITE bilo dobro, svi ma su puna usta o lijepom zivotu nekad, a nisu ga vecinom ni osjetili.
U isto vrijeme moralno i duhovno padamo na najnize moguce grane...
U tuzli jedna brena, cetnikusa prve klase, napravi koncert na koji dodje min. 10 000 ljudi.... Sto i ne bi bilo toliko strasno kad bi mi imali ponosa na bacanje, ovo mi lici na psovanje matere samome sebi...
Djevojcice sa 13 godina, ako ne i mladje dolaze u bolnicu ne zato sto su bolesne, vec zato sto su trudne.... da izvrse abortus.
srednjoskolci se bodu nozevima cisto da ubiju vrijeme, pistolj je postao kult, ako imas pistolj onda si faca..
Svi su zeljni zapada a ne vidimo da nas taj famozni kapitalizam zapada cini krmadima, do sad smo makar bili psi.
Moj odgovor je VJERA. ISLAM.
Zasto su bosnjci otupili mnoge cetnicke nozeve svojim vratovima?
Mozda zato sto smo sami sebi veci neprijatelji? Vidio sam ljude koji bi se zaklali rado medjusobno ali ih je islam spojio. Eto to je izlaz.
Ja sam za to da se uzdignemo moralno, a to se moze jedino kroz vjeru, vjerujte mi, najbolje se na svojim greskama uci...
Jedino mjesto u kojem covjek moze naci smiraj je vlastita dusa.
PARE su bitne, slazem se. ali zar je DUŠA cijena koju moramo platiti?
Napredak, sta je to?
- Fair Life
Mislim da nije do zapada, jer to sto si napisao je dio bosanske svakodnevnice. Zivim na Zapadu i pistolj nikome nije statusni simbol. I ne cakijaju se. I ne dolaze na abortuse sa 13 godina, jer su educirani po pitanju sexa i njegovih posljedica.: ) wrote:...
Svi su zeljni zapada a ne vidimo da nas taj famozni kapitalizam zapada cini krmadima, do sad smo makar bili psi.
...
E vala, niti je Tuzla Zapad, niti je Brena ... oops ... Fahreta Jahic. Prema tome do tebe je izbor ili pas ili sta drugo.
Bolje je biti i lavlji rep nego pasja glava.
Last edited by Fair Life on 06/09/2004 03:31, edited 1 time in total.
-
:)
Al ipak moram dodat:
lako je tebi kenjat kad imas dobru platu i zivis ko bubreg u loju. Svrati u koju "mracniju ulicu" tog tvog super organizovanog i uredjenog i kulturnog i profinjenog zapada pa ces vidjet sta je prava svakodnevnica.
Ovdje nas evropljani i ameri uce demokratiji a ne daju nam da osnujemo normalnu drzavu. Seru na kriminal a dozivotno zabranjuju policajcima da se bave svojim poslom, razlog: bavili su se svojim poslom, prebili kriminalca!
licemjerstvo je ono sto nas okruzuje. nasa svakodnevnica
To sto kažeš da tamo gdje ti zivis (izgleda raj na zemlji neki) djevojcice ne dolaze da izvrse abortus sa 13 godina (sto je laz) jer su "edukovane" ne govori nista u odbranu morala tog tvog voljenog zapada...
Ja ne kazem da je zapad cisto "zlo"..... Boze sacuvaj..
Ja samo kazem da od tog zapada treba uzeti ono sto je dobro a ne uzimati ono najgore, sto je inace postala praksa kod nas....
Treba uzeti ono najbolje sa istoka i zapada.
lako je tebi kenjat kad imas dobru platu i zivis ko bubreg u loju. Svrati u koju "mracniju ulicu" tog tvog super organizovanog i uredjenog i kulturnog i profinjenog zapada pa ces vidjet sta je prava svakodnevnica.
Ovdje nas evropljani i ameri uce demokratiji a ne daju nam da osnujemo normalnu drzavu. Seru na kriminal a dozivotno zabranjuju policajcima da se bave svojim poslom, razlog: bavili su se svojim poslom, prebili kriminalca!
licemjerstvo je ono sto nas okruzuje. nasa svakodnevnica
To sto kažeš da tamo gdje ti zivis (izgleda raj na zemlji neki) djevojcice ne dolaze da izvrse abortus sa 13 godina (sto je laz) jer su "edukovane" ne govori nista u odbranu morala tog tvog voljenog zapada...
Ja ne kazem da je zapad cisto "zlo"..... Boze sacuvaj..
Ja samo kazem da od tog zapada treba uzeti ono sto je dobro a ne uzimati ono najgore, sto je inace postala praksa kod nas....
Treba uzeti ono najbolje sa istoka i zapada.
- Fair Life
Normalno ! Svaki dan pola sata u razgovoru sa roditeljima, i svakog mjeseca imam obavezu poslati im ono sto im drzava uskracuje. A i citam ...:) wrote:Ti znas sta je dio bosanske svakodnevnice a zivis na zapadu?
No comment.
A ti opet znas da famozni kapitalizam Zapada ljude cini krmadima.:
Razumijem te dobro, posao se mora odraditi a poslije u hladovinu kao pas.: ) wrote:... a ne vidimo da nas taj famozni kapitalizam zapada cini krmadima, do sad smo makar bili psi...