Naprdjivanje o djecijim SF serijama,osim Dejana svemirca
Moderator: _BataZiv_0809
- Neelix
#1 Naprdjivanje o djecijim SF serijama,osim Dejana svemirca
sjeca li se neko ove djecije emisije prije rata? ne mogu nigdje nista naci na netu, a super mi je bila 
Last edited by Neelix on 03/07/2010 17:24, edited 1 time in total.
-
Ffff
cuj sjeca li se, ja upoznao prije 4-5 godina lika koji ga je glumio, nisam se u zivotu nikad toliko ismijao... a on nije mogao vjerovat da se sjecam toga... da se iko sjeca toga... sto je najcrnje, nisam siguran kako se lik zove, otad ga zovem Dejo! 
- Dirty Harry
Ovo mi zvuči kao da je autor bio na nekim drogama ...Lace wrote:sjecam ja...i onog krompirka...robota u svemirskom brodu...koji je minijaturan pa se dejan smanjio da bi upao u brod i isao se zajebavat okolo
- Dirty Harry
Jel onaj leteći svemirac što izgleda kao lampa?Lace wrote:a sjeca li se ko serije...u orijevodu se zvala "bendzi, zex i djecak iz svemira"
- Lace
aha...ovalno tijelo...ko leteci tanjir...onda dugi vrat i glava ko lampa...s velikim ocimaDirty Harry wrote:Jel onaj leteći svemirac što izgleda kao lampa?Lace wrote:a sjeca li se ko serije...u orijevodu se zvala "bendzi, zex i djecak iz svemira"
- Dirty Harry
Upravo tako, eto sjećam seLace wrote:aha...ovalno tijelo...ko leteci tanjir...onda dugi vrat i glava ko lampa...s velikim ocimaDirty Harry wrote:Jel onaj leteći svemirac što izgleda kao lampa?Lace wrote:a sjeca li se ko serije...u orijevodu se zvala "bendzi, zex i djecak iz svemira"
- Lace
ali se izgleda ne sjecas dejana svemircaDirty Harry wrote:Upravo tako, eto sjećam seLace wrote:aha...ovalno tijelo...ko leteci tanjir...onda dugi vrat i glava ko lampa...s velikim ocimaDirty Harry wrote: Jel onaj leteći svemirac što izgleda kao lampa?
- Dirty Harry
Dejo odletio u svemir ...Lace wrote:ali se izgleda ne sjecas dejana svemircaDirty Harry wrote:Upravo tako, eto sjećam seLace wrote: aha...ovalno tijelo...ko leteci tanjir...onda dugi vrat i glava ko lampa...s velikim ocima![]()
-
sulesavic
Evo ihLace wrote:a sjeca li se ko serije...u orijevodu se zvala "bendzi, zex i djecak iz svemira"
http://www.youtube.com/results?search_query=benji+zax
- johnnykola
hvala na ovom linku dje cuo i ne cuo!
najbolja serija iz detinjstva.
oni kontrasi u crnom su isto legendarni bili
nakav kombi, takodjer crn, vozali.
najbolja serija iz detinjstva.
oni kontrasi u crnom su isto legendarni bili
nakav kombi, takodjer crn, vozali.
-
sulesavic
Èast mi je & zadovojlstvo bit vam na usluzi.
Eh, sad...
Hebem li vam znanje ne sjetite li se ovoga
Izvini zbog razvodnjavanja ti teme, ali nai¹ao sam na jednu aktivnu i ljude koji su imali sliène afinitete kao i ja dok smo djecom bili.
Eh, sad...
@NeelixSerija se zvala Posjetioci, vanzemaljci su ganjali neko dijete za koje su mislili da zna hemijsku formulu za spas njihove rodne planete, vozali su Ladu Nivu koja je mogla mijenjati boje i registracije, jeli su nekakav ¾ele, na kraju su gre¹kom klepili djetetovog dedu, koji je, jadan, s pletenim cekerom krenuo po pive i onda gore sku¾io da ta njihova ma¹ina za odr¾avanje ¾ivota na planeti klepeæe jer nije pod vaser vagom na¹timana...
Izvini zbog razvodnjavanja ti teme, ali nai¹ao sam na jednu aktivnu i ljude koji su imali sliène afinitete kao i ja dok smo djecom bili.
-
Ffff
Cesi mescini, bez daha iscekivao i gledao
genijalno....
i dan danas patim za tim tablicama 
sulesavic wrote:Čast mi je & zadovojlstvo bit vam na usluzi.
Eh, sad...
@NeelixSerija se zvala Posjetioci, vanzemaljci su ganjali neko dijete za koje su mislili da zna hemijsku formulu za spas njihove rodne planete, vozali su Ladu Nivu koja je mogla mijenjati boje i registracije, jeli su nekakav žele, na kraju su greškom klepili djetetovog dedu, koji je, jadan, s pletenim cekerom krenuo po pive i onda gore skužio da ta njihova mašina za održavanje života na planeti klepeće jer nije pod vaser vagom naštimana...
Izvini zbog razvodnjavanja ti teme, ali naišao sam na jednu aktivnu i ljude koji su imali slične afinitete kao i ja dok smo djecom bili.
- karanana
Sjeca li se neko naucno fantasticne serije, mislim da je bila ceska, kad se nekakvi vrate iz buducnosti u sadasnjost da traze neki dnevnik sa nekim formulama ili tako nesto? Edit: Ups, sorry, tek sad vidim da se vec pricalo o ovoj seriji.
A sjeca li se neko neke serije sa nekakvom zlom zenom Zeldom koja zivi na nekoj drugoj planeti. Znam da je nesto na pocetku islo kao: Zelda napada zemlju, Sokolovi brane zemlju....
A sjeca li se neko neke serije sa nekakvom zlom zenom Zeldom koja zivi na nekoj drugoj planeti. Znam da je nesto na pocetku islo kao: Zelda napada zemlju, Sokolovi brane zemlju....
- Dirty Harry
Čekaj, jel ono nije klasični animirani film nego nešto sa lutkama ...karanana wrote: A sjeca li se neko neke serije sa nekakvom zlom zenom Zeldom koja zivi na nekoj drugoj planeti. Znam da je nesto na pocetku islo kao: Zelda napada zemlju, Sokolovi brane zemlju....
- karanana
joj sad se ni tog ne sjecam. mislim da su pravi likovi bili. cini mi se da je zelda izgledala nesto kao vjestica sa velikim nosom i baza joj je bila na nekoj pustoj planeti. A sokolovi su cini mi se imali one borbene letjelice slicne kao u galactici.Dirty Harry wrote:Čekaj, jel ono nije klasični animirani film nego nešto sa lutkama ...karanana wrote: A sjeca li se neko neke serije sa nekakvom zlom zenom Zeldom koja zivi na nekoj drugoj planeti. Znam da je nesto na pocetku islo kao: Zelda napada zemlju, Sokolovi brane zemlju....
-
aksamija
#21 Re: Dejan svemirac
našao sam zeldu (zvao se Terrahawks), ako koga interesuje, nostalgican crtani pa sam malo prerovio internet:
http://www.thecartoonarchive.com/Terrahawks.php
prije par godina sam slucajno u Zagrebu gledao na HRT-u jednu epizodu i sjetih se djetinjstva i ovog crtanog
prije par godina sam slucajno u Zagrebu gledao na HRT-u jednu epizodu i sjetih se djetinjstva i ovog crtanog
- karanana
#22 Re: Dejan svemirac
aksamija wrote:našao sam zeldu (zvao se Terrahawks), ako koga interesuje, nostalgican crtani pa sam malo prerovio internet:
to je to. joj zar je vec 3 godine otkad sam pitao za ovu seriju.
jebote, valjda kako sam mali bio i kako sam se uzivio u seriju, pa nisam mogao ni razaznati niti se sjetiti jeli serija bila animirana odnosno sa ovim lutkama ili su bili pravi likovi.