napokon da neko i od nas nesto ukrade =)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Kick off

#1 napokon da neko i od nas nesto ukrade =)

Post by Kick off »

radi se o novom hitu grupe outlandih!!vecina vas vjerovatno vec zna ko su=),a za vas koji ne znate evo mala prezentacija:grupu cine tri danca ( Isam Bachiri, Lenny Martinez og Waqas Qadri ) koji su porijeklom iz maroka, hondurasa i pakistana. tako je njihova muzika inspirisana zvukovima iz svih navedenih zemalja..dobitnici su dosta vrijednih nagrada a medju vecim cu spomenuti nagradu najbolje nordiske/skandinavske grupe koju su dobili na nordic music awardsu 2004 u Oslu.popularnost im je doduse ogranicena na evropski kontinent ali su prosle godine bili vrlo blizu velikog ugovora sa jednom americkom muzickom izdavackom kucom.jedna od njihovih najpopularnijih pjesama je aicha.. link: =) http://rapidshare.de/files/7045857/Outl ... a.mp3.html skoro su izdali album.samplovve od vecine pjesama mozete cuti ovdje: http://gaffa.dk/anmeldelser/view.php/mreview_id=30076 (zatim pritisnete na link "Lyt til pladen paa Lytteposten" kojeg cete nacina centralnom dijelu stranice)
a pjesma koju su puhnuli od jedne nase sarajevske grupe zove se "Beyond Words"=)
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Neka im je sa srecom.
felichi

Post by felichi »

da neko ukrade i od lopova :-D
pitt

Post by pitt »

Aïcha, Aïcha écoute moi....... :D:D
Lace

Post by Lace »

A wrote:Aicha je vec deset godina stara pjesma franko-alzirskog raï pjevaca Khaleda.
meni bilo mrsko otvarati ali zahvaljujuci andji..jasno je ko od koga krade...nismo mi te srece da nas neko podjoni :D
Kick off

Post by Kick off »

A wrote:Aicha je vec deset godina stara pjesma franko-alzirskog raï pjevaca Khaleda.
Da upravu si. Samo ne kontam koji klinac to naglasavas.nije to tema ovog topica.nego jesi li preslusala pjesmu "Beyond Words"? Utisci? =)
Kick off

Post by Kick off »

Lace wrote:
meni bilo mrsko otvarati ali zahvaljujuci andji..jasno je ko od koga krade...nismo mi te srece da nas neko podjoni :D
ne radi se o pjesmi aicha ;-)
pitt

Post by pitt »

ha ja.....kad nasi ukradu onda se ne pika .....samo nek su "nashi" :D:D
Kick off

Post by Kick off »

Kick off

Post by Kick off »

pitt wrote:ha ja.....kad nasi ukradu onda se ne pika .....samo nek su "nashi" :D:D
pitt o cemu ti matereti? kakvi nashi ,vashi ?

pa jesi li uopste procitao naziv ove teme? pa sam sam napisao da su PUHNULI pjesmu to jest UKRALI....
Kick off

Post by Kick off »

A wrote:Ovako: Ako je Aicha evropski poznata pjesma afirmisanog umjetnika, pa ovi Danci preuzeli njegovu pjesmu, ne vjerujem da su to uradili kao plagijat, vec su uredno platili za nju. S toga, za ocekivati je da su i druga djela drugih autora isto tako legalno uzeli, platili autoru sta mu dodju i veselo pjevaju.
boli me cosak dal su platili ili nisu :-) nego sta kazes jel bolji nas orginal ili njihova verzija?? =) radi se o pjesmi beyond words :)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

A wrote:Neuporedivo mi je bolji original, jer u ovoj izvedbi taj zvuk sluzi da doda na "svidljivosti" pomalo bezlicnom rapu. Bez tih posudjenih zvukova (Bregovica, Khaleda) nisu nista drugaciji od hiljada drugih rapera.
Jesu drugaciji - gori su od vecine... :-?
Lace

Post by Lace »

A wrote:Neuporedivo mi je bolji original, jer u ovoj izvedbi taj zvuk sluzi da doda na "svidljivosti" pomalo bezlicnom rapu. Bez tih posudjenih zvukova (Bregovica, Khaleda) nisu nista drugaciji od hiljada drugih rapera.
a koja je to nasa pjesma...nemam kad ovo downloadovati...skidam film :D
Kick off

Post by Kick off »

slazem se...orginal je milijardu puta bolji ..evo i moj komsija,danac, misli isto.grupa outlandsih i jeste poznata po mixanju raznih melodija....
pjesmu "beyond words" su izveli zajedno sa raperom "burhan g", takodjer danac :P porijeklom iz indije. ili indijac kako hoces.uglavnom "vade"se na te zvukove.evo jedna pjesma od burhan g-a :
http://rapidshare.de/files/7051977/Burh ... G.mp3.html hip-hop,pop,ne znas ni sta je :D
inace nisam neki simpatizer hip hopa...samo mislim da je bas simpa da su eto bas od nas nesto ukrali.ne desava se to bas cesto!
Kick off

Post by Kick off »

A wrote:Meni je to neka vrsta sladunjavog, salonskog rapa. Onog sto treba da se svidi i ljubiteljima Britni Spirs i mamama. :-)
:D istina.ne slusam ih ni ja.. to je neka vrsta hip-hopa,popa, r&b-a i uz to malo mixaju orijentalne zvukove.. simpa.. za tinejdzere :)
Kick off

Post by Kick off »

Lace wrote:
a koja je to nasa pjesma...nemam kad ovo downloadovati...skidam film :D
djurdjevdan =)
Post Reply