Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
salter071

#51 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by salter071 »

E moj si ti Genije ne znades ti bolan kako to hoda u kapitalizmu. Tamo ti ima po glavi svakog hinsana po jedan cato koji idje kud i on i tefteri poreze kako bi nam svima bilo bolje. Posebno onim kapitalcima! :D
uglavnomja

#52 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by uglavnomja »

sad ono realno, 3 osobe odu par sati tamo, sa parkingom = 10 KM
detroit-mercy

#53 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by detroit-mercy »

Genije wrote:
Dasi wrote:Dabogda i Rimski most ogradili i naplacivali ulaz.
Dabogda napravili zicaru ka Prokoskom jezeru i naplacivali 10 km po osobi, a onaj put zatpali.
Dabogda na Bjelasnici stavili rampu i naplacivali po automobilu 10 km + prebrojavali ambalazu, pa sto si unio to i da izneses inace kazna 100km.
Dabogda.....

Na Bjelasnicu su papci dovukli gajbu pive, punu naravno, popili i bilo im mrsko vracati tu istu gajbu, praznu naravno, pa se napravlili pametni i porazbijali sve flase na jednu gomilu. Kad plane suma onda se ibretimo kako i koji su je to papci zapalili! Sve naplacivati bagri, drugacije se sa nama ne moze i ne treba.
e vidiš ovo za bjelašnicu i igman se slažem 1000%
jer ko ima lova za goriva ima i za karte
osim toga ono je stvarno za plakati
milion puta sam pokupio smeće iza stoke
jer mi jednostavno žao te prirode
plus kad dođu sa kolima i zabiju se u samo drveće i onda odvrnu radio do daske :-x
Imal dje dobro mjesto na Bijeli da se more avto oprat :D , kakvo jezerce ili potok :D , nesto mi ofirno vozit limuzinu prasnjavu naokolo :D .
Skyfox

#54 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Skyfox »

trebali su davno poceti. Od kako se naplacuje ulaz u Bijambare ponuda im se poboljsala... :thumbup:
dječak sa šibicama

#55 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by dječak sa šibicama »

Nisam isao ni kad je bilo dzaba :D

Jebo vrelo Bosne, stjeciste krkana vec godinama.
salter071

#56 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by salter071 »

Genije wrote:
salter071 wrote:E moj si ti Genije ne znades ti bolan kako to hoda u kapitalizmu. Tamo ti ima po glavi svakog hinsana po jedan cato koji idje kud i on i tefteri poreze kako bi nam svima bilo bolje. Posebno onim kapitalcima! :D
vidila žaba da se kobila žega
pa se i ona naguzila :D
Monseri, sto bi reknula moja komsa Sevala nakon cetvrte deportacije iz Francuske, zabe su ti bolan vrhunski specijalitet i to se tek skupo plOca. Imaju ti oni poseban porez na specijalitete od vitalnog naciJonalnog interesa. Tako bi i mi trebali dodat po marku il dvije poreza na svaku porciju bureka ili cevapa da zastitimo svoje proizvode naciJonalne kulture.
Cossack

#57 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Cossack »

Kakve gluposti stranci naplačuju ovo je meni više nego ok! :thumbup:
mali_balon

#58 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by mali_balon »

Bravo, dobar potez. Jedne nedjelje sejtan me navrati da sa biciklom iz blazuje krenem prema vrelu (od crkve) kad imas sta vidjet zastoj, avuta ni tamo ni vamo, eto ja sa bicikom nisam mogao proci, morao sam biciko dici iznad glave i nositi ga.
Tako da ce biti love, samo je pitanje gdje ce ta lova ici.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#59 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by ladyblue18 »

Gdje problem?

Podrzavam ovo u potpunosti. Sirom svijeta se naplacuje ulaz na historijske i prirodne znamenitosti, drugo je to sto bi nas covjek sve dzaba. Cisto sumnjam da ce neko postati kokuz zbog marke-dvije.

I nadam se da ce pare otici za prave stvari.
relativno84

#60 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by relativno84 »

Genije wrote:joj ovih dijasporaca
šta se ba qurčite više sa tim strancima :roll:
nemamo mi stranjske plate, kontaš :skoljka:
Drama citav dan kukas ko da zivis s labudovima a provlacis lafo nije tebi zbog tebe ima se moze se nego ko eto tebi frka zbog ostalih :D Ako si primjetio nema ih bas puno koji se slazu s tobom :pasamoj:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#61 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Admir_1984 »

hoce li bar postaviti kakvu česmu ispred, da ova raja koja trči ili voza biciklo ima bar neko osvježenje, a ne da ih rekreacija košta dodatno :roll: samo zbog toga mi ovo nije ok naplačivanje, a sve ostalo je opravdano
mayab

#62 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by mayab »

Takodje, podrzavam tu simbolicnu naplatu, ali kako imam neizmjerno povjerenje u naše vlasti, nisam siguran ko ce tu kupiti kajmak
dede merdzane

#63 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by dede merdzane »

Admir_1984 wrote:hoce li bar postaviti kakvu česmu ispred, da ova raja koja trči ili voza biciklo ima bar neko osvježenje, a ne da ih rekreacija košta dodatno :roll: samo zbog toga mi ovo nije ok naplačivanje, a sve ostalo je opravdano
Ima česma pored restorana.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#64 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Admir_1984 »

dede merdzane wrote:
Admir_1984 wrote:hoce li bar postaviti kakvu česmu ispred, da ova raja koja trči ili voza biciklo ima bar neko osvježenje, a ne da ih rekreacija košta dodatno :roll: samo zbog toga mi ovo nije ok naplačivanje, a sve ostalo je opravdano
pa jel se mora platiti da se dodje do restorana, nisam bio pa ne znam gdje su stavili naplatne rampe :roll:
nosara

#65 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by nosara »

Glupost... Ali vecina podrzava vec decenijama i veca sranja ove odurne vlasti, tako da me ne cudi sto ste, vecinom, odusevljeni... Prosto vam kuranfili rastu iz praznih tikvi kad vam taj olos ispred nosa nesto otudji... :-)
dede merdzane

#66 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by dede merdzane »

Admir_1984 wrote:
dede merdzane wrote:
pa jel se mora platiti da se dodje do restorana, nisam bio pa ne znam gdje su stavili naplatne rampe :roll:
Vjerovatno. Ne znam ima li negdje izvan zasticenog dijela.
ins

#67 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by ins »

Podrzavam naplatu.

Nadam da ce jednog dana biti i na Bijeloj tabiji 8)
uglavnomja

#68 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by uglavnomja »

Genije wrote:
ps:
Image
8-)
:lol: :lol:
Maharadza

#69 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Maharadza »

wannabe_ultra wrote:Jedno pitanje, onaj kafic tj ona basta u sred parka tj Vrela Bosne :D , jel privatno vlasnistvo posto cesto vidim porshe parkiran odma' pored.
NOrod ZnO! :oops

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
neki

#70 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by neki »

wannabe_ultra wrote: Ali kako Budnjo moze imati bastu i klepati ogromne pare na tom lokalitetu ?
Tako sto je u privatizaciji preuzeo hotele Ilidza...na koji nacin, necu da ulazim u to, ali u sklopu preduzeca se nalazi i restoran na Vrelu Bosne
Hajvan

#71 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Hajvan »

graue_maus wrote:
Genije wrote:odoste u hoff jbg

poenta je da se svagdje plaća ulaz u NACIONALNE PARKOVE
a ne u GRADSKE PARKOVE
+1
gradski park je za sve besplatan ..........
nije, ali i ako se desi odstupanje ljudi se pobune:

"Did you know that on the weekends, it costs $4 per person for non-residents to enter San Marino's Lacy Park? The LA Times' Steve Lopez finds out the hard way, visiting the park with his daughter: "...$8 to enter a city park that's only a couple Frisbee tosses long...I've certainly paid to enter state and national parks, but never a city park. " The outraged Lopez finds out the nonresident fee started in 1990, as a result of a tight city budget. But whether it's legal or not to charge non-residents isn't clear: Lacy Park has received federal funds, according to the state parks department, which would actually make it illegal."
elk

#72 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by elk »

znači, ako trčim i hoću samo da prođem kroz vrelo bosne (eto merak mi pored vode i preko onih mostića, šta ćeš), to me dođe 2km. a trčim, brat bratu 3 puta sedmično. vidim da ovdje ima dokonih pametnica, pa neka izračunaju koliko je to mjesečno za rekreaciju.
bio sam danas i nisam naravno platio niti ću. smeće se prenijelo na aleju, jer čobani koji ga bacaju će to vazda i svugdje raditi. odluka je skandalozna i pogrešna, to je gradski park pobogu ste se. porez kroz plate i takse i se plaća. i od tih para ima da održavaju, a ne da kupuju pasate i golfove svaka 2 godine. stoka koja se nakotila će bacati smeće uvijek negdje drugo, konkretno sada to rade po aleji.
dječak sa šibicama

#73 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by dječak sa šibicama »

Da rezimiramo, Budnji (ili nekom drugom Budnji) idu pare od ulaznica?

Onda sam za, sa Budnjom u bolje sutra :bih:
Ideologija

#74 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Ideologija »

Samo šupcima je uredu da se naplaćuju ovakve stvari. Ilidža je dio grada (mada kao nije gradska opština), kao što je i Vrelo Bosne i ne može se to posmatrati kao nacionalni park Zelengora (recimo).
Kad bude nezaposlenost 2% i ljudi se slamali od para, onda nek im naplate marku za ovo, a do tad je ovo sramota.
Hajvan

#75 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Hajvan »

wannabe_ultra wrote:Zelim sa djevojkom na kafu tamo u onu bespravnu bastu, moram platiti 4 KM da dodjem do baste :D
Previse je nelogicnosti sto se ovog poteza tice, zaista nisu problem te 2KM
Otkud sad da je restoran Labud bespravna gradnja?!
Onaj objekat i u onolikm gabaritima je tamo 'odvajkada'.
Ko, kada i kako je odlučio da je taj objekt bespravan?
Post Reply