potpisint21 wrote:Veliki park je precnika 200 metara a Vils je ulica koja je u vecernjim satima zatvorena za promet. Sto se tice Trebevica ili bilo koje planine, ja bih i tu naplacivao. Zadnji put hodam kroz sumu na Trebevicu, 10000 flasa razbijenih ostavljeno.
Ma jebem im temelj od kojeg otpadose, ne bih naplacivao nego bi im ruke rezao.
Naplata ulaza na Vrelo Bosne
- VladaFBiH
#476 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
- VladaFBiH
#477 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Sigurno ih ne plaćaš da čiste iza tebe kada bacaš smeće u prirodi (a ne bi trebao ni u gradu van kanti/kontejnera)...hrasno38 wrote:Pa za koji kurac placamo Rad nego da ciste i odrzavaju grad cistimint21 wrote:Nema kontradiktornosti. Mozda nisam dobro rekao vlasnik. Ali kao sto neko spomenu, sjecas se koliko je znalo biti smeca poslije prvog maja? Ko ce to ocistiti? Neko za dzaba? Nope. Treba platiti odrzavanje, odvoz smeca i milion nekih gluposti. To je isto tako usluga. Ako ti ta usluga ne valja, to jest ako platis a i dalje igralista prljava, klupe polomnjene, smece svugdje, onda jednostavno ne ides.
Sjecam se jedne godine na Skakavcu, 100 tona smeca poslije prvog maja. Zar treba sad neko dzaba da to skuplja? Ne. Ako stoka voli bacati smece onda ce i platiti nekom da ga odveze. Nema nista lose u tome. Kad ti je mrsko dici guzicu, onda platis. Prosto ko pasulj.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#478 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Ja ne bacam nigdje nista osim na mjesta predvidjena za to....cak i zvaku bacam u kantu za smece. Ali te nesto zestoko pogodlilo spominjanje Rad-a. Tako da se smiri moze ti pozliti....a da usput Rad je duzan da cisti izmedju ostalog i smece sa Vrela Bosne....50 godina se nije naplacivao ulaz i dole smo provodili i djetinjstvo i momacke dane i bilo je cisto....sad kad je sljegla u grad posleratna stoka traktorima se odvozi smece.VladaFBiH wrote:Sigurno ih ne plaćaš da čiste iza tebe kada bacaš smeće u prirodi (a ne bi trebao ni u gradu van kanti/kontejnera)...hrasno38 wrote:Pa za koji kurac placamo Rad nego da ciste i odrzavaju grad cistimint21 wrote:Nema kontradiktornosti. Mozda nisam dobro rekao vlasnik. Ali kao sto neko spomenu, sjecas se koliko je znalo biti smeca poslije prvog maja? Ko ce to ocistiti? Neko za dzaba? Nope. Treba platiti odrzavanje, odvoz smeca i milion nekih gluposti. To je isto tako usluga. Ako ti ta usluga ne valja, to jest ako platis a i dalje igralista prljava, klupe polomnjene, smece svugdje, onda jednostavno ne ides.
Sjecam se jedne godine na Skakavcu, 100 tona smeca poslije prvog maja. Zar treba sad neko dzaba da to skuplja? Ne. Ako stoka voli bacati smece onda ce i platiti nekom da ga odveze. Nema nista lose u tome. Kad ti je mrsko dici guzicu, onda platis. Prosto ko pasulj.
I da jedno je priroda a drugo je zasticeno podrucje ili ti park!!! Nece sigurno RAD setati po planinama oko Sarajeva i skupljati smece ali na Vrelu Bosne koje je ogradjena povrsina i smatra se podrucjem kao sto je i Veliki Park u Sarajevu i te kako trebaju to da rade. U stvari ovi kriminalci iz ":Izvora Bosne" bi sada trbali da vode racuna o tome jer su okupirali sva gradjanska dobra na Ilidzi i masno zaradjuju na njima.
Last edited by hrasno38 on 14/07/2016 16:54, edited 1 time in total.
- hrasno38
#479 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
http://d.e.p.o.b.a/clanak/135371/pismo- ... a-kod-wc-a
ovo nisu sigurno prijeratni gradjani Sarajeva!!!
-
baja
#480 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Kako nije problem, o tom tema i priča. Ev slomiše se ljudi objašnjavajući kako ne treba naplaćivat...pepeljara wrote: Nije problem naplate ni pitanje nego sto se kod nas uvede sa zapada samo naplata ne i sta se dobije za takvo sto neicno nego npr cisto uredjeno sredjeno tip top a mi dobijemo samo pristup sad vec i vodi koja vishe nije za pice.
Ako treba platit da bude bar čisto od smeća (a to je do nas ), onda nek se plati.
- pepeljara
#481 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Na isto mislimo.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Thorgerson
#482 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Lik sere. Al bukvalno.hrasno38 wrote:http://d.e.p.o.b.a/clanak/135371/pismo- ... a-kod-wc-a
Ne smeta mu sto domaca bagra baca smece okolo, sto vodaju djukele koji se seru po parkovima, sto su im povrsine oko zgrada zapustene itd.
Uuuu gdje ces izvuc deku i lec na travu bog te vidio. I jos kafu pravit. Aaaaa...
A ovaj isfrustrirani sarajlija je sigurno jedan od ovih sto govnaju parkove sa svojim dzukelama. I sigurno nikada ispred zgrade nije izasao i malo smece pocistio, travu pokosio itd. Ubijedjen sam u to. 100%.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#483 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
joj kad sam ja na bajk... ponesem deku i legnem na vrelu bosne i čitam stripove
ljepota
ljepota
- Thorgerson
#484 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Nije Rad-ovo da cisti sve zivo i nezivo. Niti mislim da imaju kapacitet za to. Kako nas narod konta. Sto mi neko ne ocisti. Vani je normala da se stanari skupe i urede svoj dio oko zgrade. Uostalom oni tu zive i borave. I ne cekaju nekoga desetog da to ocisti.hrasno38 wrote:Pa za koji kurac placamo Rad nego da ciste i odrzavaju grad cistimint21 wrote:Nema kontradiktornosti. Mozda nisam dobro rekao vlasnik. Ali kao sto neko spomenu, sjecas se koliko je znalo biti smeca poslije prvog maja? Ko ce to ocistiti? Neko za dzaba? Nope. Treba platiti odrzavanje, odvoz smeca i milion nekih gluposti. To je isto tako usluga. Ako ti ta usluga ne valja, to jest ako platis a i dalje igralista prljava, klupe polomnjene, smece svugdje, onda jednostavno ne ides.
Al heeeej gdje ce bosnjo, uzorni gradjanin uzet pokosit travu, malo pocistiti, posadit sta. Ma daj ba. To su sve gradjani, ne znaju oni motiku drzat.
- hrasno38
#485 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
???? gdje si ti to ziv bio vidio vani izuzev ako nije u pitanju privatni posjed. Postoje druze sluzbe koje ciste ali boga mi postoje sluzbe i koje kaznjavaju ako bacas svasta tamo gdje mu nije mjesto. I napolju pa ajde da kazem u vecini evropskih zemalja postoji ta kultura i ljubav prema zemlji u kojoj zivis i ako vidis da neko nesto baci budi siguran da to nije niko od domicijelnog stanovnistva. Vozis putem kroz BiH i sa obije strane puta pregrst smeca, predjes na autoput u Hrvatsku mozda ponegdje da vidis neki bijeli papiric...udjes u Sloveniju bio autoput ili lokalni put ma nigdje nista ni na mapi odim zelene trave, sume i prirodnih ljepota....i tako je u vecini Evrope....medjutim ako se ponesto i nadje uz puteve za to imaju sluzbe koje obilaze i ciste.Thorgerson wrote:Nije Rad-ovo da cisti sve zivo i nezivo. Niti mislim da imaju kapacitet za to. Kako nas narod konta. Sto mi neko ne ocisti. Vani je normala da se stanari skupe i urede svoj dio oko zgrade. Uostalom oni tu zive i borave. I ne cekaju nekoga desetog da to ocisti.hrasno38 wrote:Pa za koji kurac placamo Rad nego da ciste i odrzavaju grad cistimint21 wrote:Nema kontradiktornosti. Mozda nisam dobro rekao vlasnik. Ali kao sto neko spomenu, sjecas se koliko je znalo biti smeca poslije prvog maja? Ko ce to ocistiti? Neko za dzaba? Nope. Treba platiti odrzavanje, odvoz smeca i milion nekih gluposti. To je isto tako usluga. Ako ti ta usluga ne valja, to jest ako platis a i dalje igralista prljava, klupe polomnjene, smece svugdje, onda jednostavno ne ides.
Al heeeej gdje ce bosnjo, uzorni gradjanin uzet pokosit travu, malo pocistiti, posadit sta. Ma daj ba. To su sve gradjani, ne znaju oni motiku drzat.
- hrasno38
#486 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Ma ja lik sere jebi ga gdje ces "bracu" kritikovati......Thorgerson wrote:Lik sere. Al bukvalno.hrasno38 wrote:http://d.e.p.o.b.a/clanak/135371/pismo- ... a-kod-wc-a
Ne smeta mu sto domaca bagra baca smece okolo, sto vodaju djukele koji se seru po parkovima, sto su im povrsine oko zgrada zapustene itd.
Uuuu gdje ces izvuc deku i lec na travu bog te vidio. I jos kafu pravit. Aaaaa...
A ovaj isfrustrirani sarajlija je sigurno jedan od ovih sto govnaju parkove sa svojim dzukelama. I sigurno nikada ispred zgrade nije izasao i malo smece pocistio, travu pokosio itd. Ubijedjen sam u to. 100%.
-
L u c i f e r
#487 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Iz teksta se vidi da mu je najvise zasmetao namazThorgerson wrote:Lik sere. Al bukvalno.hrasno38 wrote:http://d.e.p.o.b.a/clanak/135371/pismo- ... a-kod-wc-a
I da ne zna ni kako se to zove
Moj nacional-detektor odma zafercera
- Streptokok
#488 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
A ovo je vrhunac kriminala. Zaista sam iznenadjen da niko do sada na ovo nije reagovao.oldtajmer wrote:od svega mi je najbolji ovaj aparthejd,ko je sa ilidze moze uci bez placanja dok iz drugih opcina ne mogu
e sad kada bi mi neko objasnio po kojem principu neko sa ilidze ima vece pravo na vrelo bosne od mene iz novog grada, bio bi mu veoma zahvalan
a samo je budala mogla pomisliti da ce se nesto promijeniti sa naplatom,osim da se napune dzepovi pojedinaca
Ima toga jos. Serif od nacelnika iludze je potpuno nezakonito uveo naplacivNje ulaza u stujcevac. Stojcevac je drzavna imovina i opcina ni po cemu nema pravo da upravlja i naplacuje. Treba li napomenuti da pare rastale a od famoznih novih sadrzaja nema nista.
- Streptokok
#489 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
potpisThorgerson wrote:Lik sere. Al bukvalno.hrasno38 wrote:http://d.e.p.o.b.a/clanak/135371/pismo- ... a-kod-wc-a
- Donnie Smith
#490 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Koliko rasprave oko dvije marke
I kako možeš prepoznati pravog od fejk Sarajlije, čitaj pridošlice
Pa znaš kako je rođenim u ovom gradu zanimljiva i Baščaršija i Vrelo Bosne a vala i Trebević više.
Ja destinacija jebote

I kako možeš prepoznati pravog od fejk Sarajlije, čitaj pridošlice
Pa znaš kako je rođenim u ovom gradu zanimljiva i Baščaršija i Vrelo Bosne a vala i Trebević više.
Ja destinacija jebote
-
L u c i f e r
#491 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Kako kome, stvar cejfaDonnie Smith wrote:Koliko rasprave oko dvije marke![]()
I kako možeš prepoznati pravog od fejk Sarajlije, čitaj pridošlice![]()
Pa znaš kako je rođenim u ovom gradu zanimljiva i Baščaršija i Vrelo Bosne a vala i Trebević više.![]()
Ja destinacija jebote
Evo ja rodjeni sarajlija, visegeneracijski
Pa su mi sve te lokacije drage i zanimljive
- zateznistub
#492 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Naučio papak sve džabalesku i na donaciju...
Stara mudrost kaže: "Plati, pa se klati"...
Stara mudrost kaže: "Plati, pa se klati"...
- int21
#493 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Sve stoji sto kazes. Ali nije sve ni do sluzbi za ciscenje i kaznjavanje. Ja sam iz Krajine. Kad ides putem od Kljuca prema Pterovcu pa Bihaca, neces naci hrpe smeca kao sto si naveo za susjedne zemlje. Obale Une su djeca cistila u proljece. Sjecam se jer sam i ja to radio. Svako ocisti svoj dio. Takodje komsije ti jebu sve po spisku ako bacas smece, jer ga ostavis i njemu.hrasno38 wrote: ???? gdje si ti to ziv bio vidio vani izuzev ako nije u pitanju privatni posjed. Postoje druze sluzbe koje ciste ali boga mi postoje sluzbe i koje kaznjavaju ako bacas svasta tamo gdje mu nije mjesto. I napolju pa ajde da kazem u vecini evropskih zemalja postoji ta kultura i ljubav prema zemlji u kojoj zivis i ako vidis da neko nesto baci budi siguran da to nije niko od domicijelnog stanovnistva. Vozis putem kroz BiH i sa obije strane puta pregrst smeca, predjes na autoput u Hrvatsku mozda ponegdje da vidis neki bijeli papiric...udjes u Sloveniju bio autoput ili lokalni put ma nigdje nista ni na mapi odim zelene trave, sume i prirodnih ljepota....i tako je u vecini Evrope....medjutim ako se ponesto i nadje uz puteve za to imaju sluzbe koje obilaze i ciste.
Nije problem u Sarajevu sto su neki sisli sa planina ili mjeseca nego je problem kao i u svim velikim gradovima, veliki broj ljudi, svakakvih. U malom mjestu, kad npr bacis smece na Unu, velika je sansa da ti komsija lopatom rascopa glavu. I to svako zna.
Na kraju, vezano za temu naplacivanja, znam za par mjesta uz Unu, koja su bila opstinsko vlasnistvo, ali je to opstina dala na koristenje ljudima i tu se ulaz naplacuje. Markica, dvije, tri kako gdje. Po osobi. Nema zooloskih vrtova, zivotinja, i naki cudesa. Ali imas ciste obale, klupice gdje mozes sjesti, kante za smece, pokoje mjesto za rostilj i to je to. Nije Pariz, ali je lijepo za otici, krcato ljudima i niko se ne zali. Znaci moze se. Ali samo zajedno, stanovnistvo plus vlast. A ne mi protiv njih.
- Streptokok
#494 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Nista gluplje nisam danas procitao. Aferim.Donnie Smith wrote:Koliko rasprave oko dvije marke![]()
Pa znaš kako je rođenim u ovom gradu zanimljiva i Baščaršija i Vrelo Bosne a vala i Trebević više.![]()
Ja destinacija jebote
- Donnie Smith
#495 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Nisu ni meni mrske. Zajedno smo rasli grade ja i ti...L u c i f e r wrote:Kako kome, stvar cejfaDonnie Smith wrote:Koliko rasprave oko dvije marke![]()
Ja destinacija jebote
Evo ja rodjeni sarajlija
Ali nemoj zajebavat da ih pohodiš tako često. Kad si zadnji put bio na VB, Baščaršiji...pa to je zanimljivo turistima, u zadnje vrijeme Arapima, a više ni Kinezima ni Sandžaklijama nije
-
L u c i f e r
#496 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Bogme pocestoDonnie Smith wrote:Nisu ni meni mrske. Zajedno smo rasli grade ja i ti...L u c i f e r wrote:Kako kome, stvar cejfaDonnie Smith wrote:Koliko rasprave oko dvije marke![]()
Ja destinacija jebote
Evo ja rodjeni sarajlija
Ali nemoj zajebavat da ih pohodiš tako često. Kad si zadnji put bio na VB, Baščaršiji...pa to je zanimljivo turistima, u zadnje vrijeme Arapima, a više ni Kinezima ni Sandžaklijama nije
Al nije u tome poenta
Poenta je u haracu na setnju parkom, principijelno gledajuci
- Donnie Smith
#497 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Nemoj zaj...da je harač 2 marke. Veći je harač ako ćemo uopšte o tome, što rođene Sarajlije plaćaju, a Sandžaklije koji su okupirali Ilidžu, ne.L u c i f e r wrote:
Bogme pocesto![]()
Al nije u tome poenta
-
L u c i f e r
#498 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Ponavljam, principijelno gledajuciDonnie Smith wrote:Nemoj zaj...da je harač 2 marke. Veći je harač ako ćemo uopšte o tome, što rođene Sarajlije plaćaju, a Sandžaklije koji su okupirali Ilidžu, ne.L u c i f e r wrote:
Bogme pocesto![]()
Al nije u tome poenta
Davati lihvarima za njihove platurine, zaposljavanje ljubavnica i rodjaka i sl
A bogme i puno je onome ko nema, ili ko je penzioner, ili trci svakodnevno vrelom bosne i sl
- Streptokok
#499 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
a niko ne ide sam, nece zenu i djecu ostaviti kod kuce, i to na cenera zacas izađe. Al ne mogu to klocevi shvatiti. Ono konta nisu mu problen dvije marke a ostale ko je.e.L u c i f e r wrote:Ponavljam, principijelno gledajuciDonnie Smith wrote:Nemoj zaj...da je harač 2 marke. Veći je harač ako ćemo uopšte o tome, što rođene Sarajlije plaćaju, a Sandžaklije koji su okupirali Ilidžu, ne.L u c i f e r wrote:
Bogme pocesto![]()
Al nije u tome poenta
Davati lihvarima za njihove platurine, zaposljavanje ljubavnica i rodjaka i sl
A bogme i puno je onome ko nema, ili ko je penzioner, ili trci svakodnevno vrelom bosne i sl
- VladaFBiH
#500 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Vjerovao ili ne nije me pogodilo već razmišljanje da neko drugi treba da kupi "moje" smeće... u odgovoru si dao objašnjenje da se ne odnosi na tebe i da nosiš smeće (kao i ja) stoga izvini na "kritici" koja je bila upućena svim našim "uhljupima"... i ne bih krivio samo one koji su došli već i nas "Sarajlije" jer smo postali stoka neviđena - umjesto da ljude naučimo kako da se ponašaju mi postajemo gora stoka od njih i busamo se "porijeklom"hrasno38 wrote:Ja ne bacam nigdje nista osim na mjesta predvidjena za to....cak i zvaku bacam u kantu za smece. Ali te nesto zestoko pogodlilo spominjanje Rad-a. Tako da se smiri moze ti pozliti....a da usput Rad je duzan da cisti izmedju ostalog i smece sa Vrela Bosne....50 godina se nije naplacivao ulaz i dole smo provodili i djetinjstvo i momacke dane i bilo je cisto....sad kad je sljegla u grad posleratna stoka traktorima se odvozi smece.VladaFBiH wrote:Sigurno ih ne plaćaš da čiste iza tebe kada bacaš smeće u prirodi (a ne bi trebao ni u gradu van kanti/kontejnera)...hrasno38 wrote:
Pa za koji kurac placamo Rad nego da ciste i odrzavaju grad cistim
I da jedno je priroda a drugo je zasticeno podrucje ili ti park!!! Nece sigurno RAD setati po planinama oko Sarajeva i skupljati smece ali na Vrelu Bosne koje je ogradjena povrsina i smatra se podrucjem kao sto je i Veliki Park u Sarajevu i te kako trebaju to da rade. U stvari ovi kriminalci iz ":Izvora Bosne" bi sada trbali da vode racuna o tome jer su okupirali sva gradjanska dobra na Ilidzi i masno zaradjuju na njima.
Moje mišljenje - ako će se čistiti i održavati meni je dovoljan razlog da platim ulaz (ne bih baš rekao da govorimo o nekim velikim sumama koje se prikupe od ulaznica da se može nešto značajno uraditi - volio bih da negdje nađem ovaj podatak)