Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
S4mpion

#401 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by S4mpion »

ins wrote:Danasnja slika:

Image

"Ovo je prava stvar! Mecka na oku, puno vode za bacit' limenke pive, kasnije jos malo auto samponom oprat...

Jedino ne valja sto je daleko, najbolje bi bilo isto 'vako na Vrelu Bosne..."

:run:

I ovdje treba uvesti naplatu, pokazuje se da drugog nacina zastite jednostavno nema :-?
Nema potrebe, za ovakve stvari već PLAĆAMO eko policiju koja ne radi ništa ;-)
RahatHurmašica

#402 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by RahatHurmašica »

Genije wrote:
Naslovnica wrote: Jedino rješenje nije naplata nego efikasan rad nadležnih organa i strogo kažnjavanje kršenja zakona.
Samo treba po džepu i biće sve OK.

Ovako, naplatom se samo tjera pošten narod koji nije u životu bacio opušak ili pljunuo na Vrelu Bosne da plaća (ustvari, tjera ih se jer mnogo ljudi iz principa više neće da ide tamo jer se plaća - prvi ja) da bi se riješili papana i kabadahija?
Niđe veze.
Na stranu što naplatu smatram HARAČEM i ničim drugim jer je više nego jasno da na Vrelu Bosne nije uložena jedna marka od naplate ulaznica.
Bravo.
nemre bravo. A gdje će memići onda pljačkati?
RahatHurmašica

#403 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by RahatHurmašica »

a nije to taj memić, ima njih još i svi su vela havle. ja mislim na onog koji već godinama pljačka narod za ulaz na stojčevac. stavio rampu ko na ćaćevini i naplaćuje, a sve ostale ulaze zatrpao zemljom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#404 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Truba »

ja sad na bajku prošao vrelom bosne
nema nikog na ulazima da naplaćuju
u čemu je kvaka?
postoji radno vrijeme za naplatu ili?
nino90

#405 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by nino90 »

kad sam ja zadnji put bajkom krug pravio na onom ulazu sa aleje ne naplacuju, dok na onom s druge strane naplacuju
Edin H.

#406 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Edin H. »

RahatHurmašica wrote:a nije to taj memić, ima njih još i svi su vela havle. ja mislim na onog koji već godinama pljačka narod za ulaz na stojčevac. stavio rampu ko na ćaćevini i naplaćuje, a sve ostale ulaze zatrpao zemljom.
Koliko ima tih kontraverznih businessmana na Stojcevcu?
RahatHurmašica

#407 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by RahatHurmašica »

Edin H. wrote:
RahatHurmašica wrote:a nije to taj memić, ima njih još i svi su vela havle. ja mislim na onog koji već godinama pljačka narod za ulaz na stojčevac. stavio rampu ko na ćaćevini i naplaćuje, a sve ostale ulaze zatrpao zemljom.
memić zvani gaja i co. Nekakvi rvi iz podruma. Skovali rampu na glavnom ulazu, ostale ulaze zasuli zemljom i udri.
Edin H.

#408 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Edin H. »

RahatHurmašica wrote:
Edin H. wrote:
memić zvani gaja i co. Nekakvi rvi iz podruma. Skovali rampu na glavnom ulazu, ostale ulaze zasuli zemljom i udri.
Pa dobro, ako ce napraviti moderan rekreativni park sa svim pratecim sadrzajima, obnoviti tenisko igraliste, a mogli bi vala i roller coaster tamo komotno postaviti :oops:
P308

#409 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by P308 »

Evo:

Na Vrelu Bosne od danas će posjetioci imati priliku koristiti brojne sportske sadržaje. Naime, JU “Zaštićena prirodna područja KS”, u saradnji s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja, postavili su brojne rekvizite za rekreaciju.

Prema riječima direktora Osmana Delića, cilj je da se posjetiocima omogući što raznovrsnija ponuda.

- Postavili smo desetak rekvizita za rekreaciju. Između ostalog, za djecu su postavljeni tobogan, klackalice, ljuljačke, a za odrasle trim staza, sprave za istezanje... - kaže Delić.
:D
RahatHurmašica

#410 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by RahatHurmašica »

P308 wrote:Evo:

Na Vrelu Bosne od danas će posjetioci imati priliku koristiti brojne sportske sadržaje. Naime, JU “Zaštićena prirodna područja KS”, u saradnji s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja, postavili su brojne rekvizite za rekreaciju.

Prema riječima direktora Osmana Delića, cilj je da se posjetiocima omogući što raznovrsnija ponuda.

- Postavili smo desetak rekvizita za rekreaciju. Između ostalog, za djecu su postavljeni tobogan, klackalice, ljuljačke, a za odrasle trim staza, sprave za istezanje... - kaže Delić.
:D
dakle, opet smo to mi platili preko federalnog ministasrtva prostornog uređenja. platimo kartu, pa onda im kupimo te rekvizite. odron
L u c i f e r

#411 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by L u c i f e r »

Bio ja neki dan. :)

Postavili su bijednici par novih prečki na klupe i to ih ostavili neobojene da se vidi da su lafo nešto uradili.

Znači od inkasiranih cca 150 000 dosad su na renovaciju potrošili dobrih pedesetak maraka. Mašala. :thumbup:

ps: I zatvorite jadovi onaj šaht u aleji, upašće ko i polomiti se zdrav prav... :roll:
L u c i f e r

#412 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by L u c i f e r »

Na Vrelu Bosne počelo je postavljanje sigurnosnih nadzornih kamera, kojima će se spriječiti kretanje vozila ovim zaštićenim područjem.

Kako nam je kazao Osman Delić, direktor JU „Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo", videonadzor bi trebao biti instaliran za mjesec.

- Kamere će nam pomoći da se riješimo vozača koji tokom noći prebrzo i nepropisno voze Velikom alejom i oko vrela. Proteklih dana imamo problem sa psima lutalicama, ali nadam se da ćemo i to uspješno riješiti - kazao nam je Delić.

U avgustu će biti godina otkako je uvedena naplata ulaza na Vrelo Bosne. Kako saznajemo, sav novac od ulaznica ide za uređenje područja. :roll: Proteklih dana postavljena je i nova ograda oko vrela, koja je olakšala kretanje posjetilaca, a naročito djece, potvrdio nam je Delić.

- Počeli smo nasipati i šljunak na dijelovima zelenila koji su posjetioci gazili. Nadamo se da ćemo na taj način sačuvati što više zelene površine i da će ljudi paziti kuda hodaju - dodaje Delić.
:roll: :roll: :roll:
bull21

#413 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by bull21 »

Ma trebalo je to odavno betonirati... š'a će se čoj'k bezveze zajebavat oko drveća. 'ta će ba to ikome?
L u c i f e r

#414 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by L u c i f e r »

Ne bi me nimalo začudilo da SDA-SDP govna i to urade.
navedeni

#415 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by navedeni »

L u c i f e r wrote:Ne bi me nimalo začudilo da SDA-SDP govna i to urade.
Samo SDA se pita
L u c i f e r

#416 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by L u c i f e r »

Na Ilidži recimo da, ali nije se SDA pitala na drugim mjestima, isto sranje drugo pakovanje...
jasko__

#417 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by jasko__ »

Je li još uvijek aktuelno ovo naplaćivanje ulaza...ako jest, koliko košta ako ko zna??

I još nešto, koliko košta vožnja kočijom za dvoje, u jednom smjeru, a koliko je povratna :D :D
jasko__

#418 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by jasko__ »

jasko__ wrote:Je li još uvijek aktuelno ovo naplaćivanje ulaza...ako jest, koliko košta ako ko zna??

I još nešto, koliko košta vožnja kočijom za dvoje, u jednom smjeru, a koliko je povratna :D :D
Već je preko 40 ljudi pogledalo ovaj moj post..pa jel moguće da niko ne zna :?
ultima_palabra

#419 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by ultima_palabra »

jasko__ wrote:Je li još uvijek aktuelno ovo naplaćivanje ulaza...ako jest, koliko košta ako ko zna??

2 kerme je ulaz, a ove kočije čini mi se da su 15... e sad ne znam jel u jednom smjeru ili povratna.

Meni je najveći problem tamo balega... pa jbt jel teško narediti da svi konji imaju one vreće ispod šupka :-)
jasko__

#420 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by jasko__ »

ultima_palabra wrote:

2 kerme je ulaz, a ove kočije čini mi se da su 15... e sad ne znam jel u jednom smjeru ili povratna.

Meni je najveći problem tamo balega... pa jbt jel teško narediti da svi konji imaju one vreće ispod šupka :-)
Hmmm ako je 15 u jednom smjeru, malo je poskupo jbt

Inače skroz slabo poznajem Sarajevo...al hajd doću navigacijom nekako do početka aleje da se ukrcam na kočiju do vrela...ali fazon je gdje auto..ima li se gdje ostaviti auto na početku aleje???
ultima_palabra

#421 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by ultima_palabra »

Obično ima besplatnog parkinga, ako ne onda ima za marku po satu.
black

#422 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by black »

jasko__ wrote:
Inače skroz slabo poznajem Sarajevo...al hajd doću navigacijom nekako do početka aleje da se ukrcam na kočiju do vrela...ali fazon je gdje auto..ima li se gdje ostaviti auto na početku aleje???
Image

evo ti oznaceno dje mozes parkirati ako hoces dzabalesku, dalje niz ulicu ces doci tacno kod kocija
Banksy

#423 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by Banksy »

Sutra i prekosutra ujutro je u Sarajevu 6 stepeni, pa ti vidi hoćeš li kočijom ... U oba smjera, sveukupno 15.
kabal1337

#424 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by kabal1337 »

S4mpion wrote:
ins wrote:Danasnja slika:

Image

"Ovo je prava stvar! Mecka na oku, puno vode za bacit' limenke pive, kasnije jos malo auto samponom oprat...

Jedino ne valja sto je daleko, najbolje bi bilo isto 'vako na Vrelu Bosne..."

:run:

I ovdje treba uvesti naplatu, pokazuje se da drugog nacina zastite jednostavno nema :-?
Nema potrebe, za ovakve stvari već PLAĆAMO eko policiju koja ne radi ništa ;-)
drug imas eko telefon pa prijavi
jasko__

#425 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne

Post by jasko__ »

black wrote:
jasko__ wrote:
Image

evo ti oznaceno dje mozes parkirati ako hoces dzabalesku, dalje niz ulicu ces doci tacno kod kocija
Živ ti meni bio :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply