Naplata ulaza na Vrelo Bosne
-
VjecitiStudent
-
RahatHurmašica
#277 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
niko da spomene pelene za konje. od smrada i mušica nemoš proć alejom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#278 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
ima toga i u salzburgu ali tamo su plemenite životinje 
-
RahatHurmašica
#279 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
uskoro bi mogao postati nacionalni sport izbjegavanje kakice u aleji. tj. proći a ne ugaziti
pored toga, alejom se ne može šetati, svako malo fijaker.
pored toga, alejom se ne može šetati, svako malo fijaker.
Last edited by RahatHurmašica on 14/04/2014 13:32, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#280 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Nije to pranje, legalan je izvor, već trošenje, iz našeg u njihov džep.Genije wrote:Ko biva hoće nešta i da urade pa stajalište za fijakere, pranje love...![]()
- Do sada su konji bili okrenuti suprotno od saobraćajnice, a sada će biti direktno uz vozila. I sada, kada naiđe kamion ili bučnije vozilo, konji se uplaše i skaču. Nadam se da će iznaći rješenje da ne bi došlo do havarije. Niko nas nije pitao za mišljenje o tome kako bi stajalište trebalo izgledati - kazao nam je jedan od fijakerista.
Investitor radova je Javna ustanova "Zaštićena prirodna područja KS", koja planira postaviti fontanu u krugu stajališta, s čim se fijakeristi, također, ne slažu, kazujući da će im i to praviti pometnju među životinjama.
Ukratko, SDA radi ono što SDA najbolje zna.
- Hajvan
#281 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
pare idu u zajedničku kasu (kanton)- a ne njima (firmi)OldMayor wrote:Ama vadiona obicna.
Nisu pretpostavili da ce ovako krenuti naplata, pare skrsili ili ih krse, a nista zauzvrat nisu dali.
A mi kao narod smo jos gluplji sto smo dopustili da nam naplacuju ulaz.
Ja samo kazem, kad maknu onaj restoran od ratnog profitera, kad im voda bude opet za pice, kad malo urede one kucice, uklone rusevina, od mene ce imati petaka za ulaz - do tad zaobilazim.
pare krši kanton.
Vrelo Bosne je proglašeno parkom prije par godina i prostire se na 6 km2.
Manje zaštičeno područje samog izvorišta - naplaćuju ulaz.
u tom zaštićenom podrućju više ne smiju unijeti niti jednu alohtonu biljku- prema rijecima neke čivije tamo … kaže da sve mora ostati "prirodno"
… ja mu kroz podsmijeh predlozio da uklone sve one kamene obale, deregulišu vodene tokove, posjeku sva stabla koja su posađena... kaže - ne, ne . .. to se kao od sad pika..
imaju još i pokriće za svoj nerad…
uostalom, kakav je to šovinizam ne dopuštati sadnju alohtonih biljaka. To isto ko - zabranjneno crncima, kinezima i psima?!?!
- Hajvan
#282 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Genije wrote:VjecitiStudent wrote:
Nije to pranje, legalan je izvor, već trošenje, iz našeg u njihov džep.
ma treba dati SDS-u, SNSD-u, HDZ-u d gazdujeu ..
oni znaju europski/evropski i civilizacijski tim gazadovat
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#283 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
VjecitiStudent wrote:Nije to pranje, legalan je izvor, već trošenje, iz našeg u njihov džep.Genije wrote:Ko biva hoće nešta i da urade pa stajalište za fijakere, pranje love...![]()
- Do sada su konji bili okrenuti suprotno od saobraćajnice, a sada će biti direktno uz vozila. I sada, kada naiđe kamion ili bučnije vozilo, konji se uplaše i skaču. Nadam se da će iznaći rješenje da ne bi došlo do havarije. Niko nas nije pitao za mišljenje o tome kako bi stajalište trebalo izgledati - kazao nam je jedan od fijakerista.
Investitor radova je Javna ustanova "Zaštićena prirodna područja KS", koja planira postaviti fontanu u krugu stajališta, s čim se fijakeristi, također, ne slažu, kazujući da će im i to praviti pometnju među životinjama.
- sema911s
#284 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
2km je prejeftino moze to i skuplje,. ipak sadrzaj je veoma bogat ispod 5€ netreba da bude ulaz,.., plus jos po marikica za uljudne cuvare ulaza ipak ti momci i djevojke nebi da sjede dzaba
- Truba
#285 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
dijaspori treba 5 eura 
- djigibau
#286 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Isao juce kroz aleju do vrela i primjetih da javne cesme koje su bile duz aleje sada zatvorene tj uklonjene, ali zato flasa vode od 0,5l 1,5 km kod ulicnih prodavaca. Sramota.
-
RahatHurmašica
#287 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
a na stojčevcu lole zatrpale zemljom prilazne puteve i naplaćuju ulaz u ništa. čak šta više, stojčevac je državna imovina i samo država bi eventualno mogla nešto naplaćivati.
ni gusari im nisu ravni
ni gusari im nisu ravni
- Truba
#288 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
joj to sam i ja skontodjigibau wrote:Isao juce kroz aleju do vrela i primjetih da javne cesme koje su bile duz aleje sada zatvorene tj uklonjene, ali zato flasa vode od 0,5l 1,5 km kod ulicnih prodavaca. Sramota.
ma ljudi nemojte trošiti
cijenite svoju marku
- dadoka84
#289 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Joj kako nama treba jedan pojak diktator, pa da nekog po nosu pukne linijarom i nabije nogom u guzicu pa da se nesto uradi.
Taj kraj ima takav potencijal da postane oaza grada a ovako je prdimahovina...
I onu cesmu zatvorili... zna li neko gdje na ilidzi ima javna cesma. U starom gradu na svakom cosku, centar tu i tamo, novo sarajevo ima par, novi grad i nema bas. Ilidza isto nula poena.
Taj kraj ima takav potencijal da postane oaza grada a ovako je prdimahovina...
I onu cesmu zatvorili... zna li neko gdje na ilidzi ima javna cesma. U starom gradu na svakom cosku, centar tu i tamo, novo sarajevo ima par, novi grad i nema bas. Ilidza isto nula poena.
- djigibau
#290 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Neucio juce, od sad flasa vode u ruksak i polako.Black swan wrote:joj to sam i ja skontodjigibau wrote:Isao juce kroz aleju do vrela i primjetih da javne cesme koje su bile duz aleje sada zatvorene tj uklonjene, ali zato flasa vode od 0,5l 1,5 km kod ulicnih prodavaca. Sramota.
ma ljudi nemojte trošiti
cijenite svoju marku
-
Naslovnica
#291 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Čime se oni bave...
Nisu nacisti zatvarali vodu, nije Max Luburić zatvarao, nisu komunisti, i četnici puštali pođehkad, a balije zatvoriše!
Grob ih JE BO!
Nisu nacisti zatvarali vodu, nije Max Luburić zatvarao, nisu komunisti, i četnici puštali pođehkad, a balije zatvoriše!
Grob ih JE BO!
- Truba
#292 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
primijetio sam da je vrelo bosne na internetu bolje predstavljeno u prvatnom aranžmanu blogovi npr nego u aranžmanu onih koji su za to plaćeni
- dadoka84
#293 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
To oni zatvaraju radi naše dobrobiti. Jer su medvjedi sa igmana i bjelasnice zagadili vodu pa da nas spase eserihije i drugih baja...
A opština ilidza mi je bas onako... zatvore fontanu i posade cvijece, kače stranačke bilborde na džamije. Na izlazu iz male aleje prema mostu 15 godina nije asfaltirano 15 metara ceste, al je zato nagurano 5689 prodavnica i kafica sa narodnjackom muzikom uz terminal i tramvaj.
A opština ilidza mi je bas onako... zatvore fontanu i posade cvijece, kače stranačke bilborde na džamije. Na izlazu iz male aleje prema mostu 15 godina nije asfaltirano 15 metara ceste, al je zato nagurano 5689 prodavnica i kafica sa narodnjackom muzikom uz terminal i tramvaj.
-
Naslovnica
#294 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
stoka seljačka
- djigibau
#295 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Sve smo mi to njima omogucili i jos uvijek omogucavamo.
@ Black swan - To ti je racunalno nepismen svijet pa nije ni ocekivati neku www kampanju od njih, a mozda je tako i bolje.
@ Black swan - To ti je racunalno nepismen svijet pa nije ni ocekivati neku www kampanju od njih, a mozda je tako i bolje.
-
ins
#296 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Jel ti zao, a bas bilo dobro makinu iz 1986. šamponom oprat, a, ono sirina, pukla vodozastitna zona?RahatHurmašica wrote:a na stojčevcu lole zatrpale zemljom prilazne puteve
Pa zbog takvih kao ti i jeste ta zemlja nasuta, da bi normalna vecina otisla i prohodala sa djecom na miru!
A onima kojima je sada Vrelo Bosne jednako kao i prije naplate, savjetujem da potraze pomoc dobrog oftamologa, jer su ocito slijepi pored ociju...
- bach
#297 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Parkiraš u Lužanima i miranjohntra wrote:Zavisi sa koje strane hoćeš da dođeš...ako ideš sa početka imaš veliki parking...onda od crkve na Plandištu kad ulaziš isto imaš parking, koji je manji, ali sada nema toliko gužve dole, pa se moože naći parking...plaćaju se oba parkinga, mislim da je dvije marke sat...nek me neko ispravi ako griješim..i naravno, ulaz je dvije marke...
- Hajvan
#298 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
možda, ako ne parkira ispred moje kuće….
Šifra:
grebem ključOm dodžaba
Šifra:
grebem ključOm dodžaba
- dadoka84
#299 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
Ja nisam bio par mjeseci unutar VB, ali evo par zapazanja,
Neadekvatan parking sa neuslužnim osobljem.
Srušeni kameni objekat restorana nije dotaknut od rata.
Mala stazica lijevo od mostova sa drvenom ogradom u raspadnom stanju,
Drveni šadrvani nisu dotaknuti godinama, pola dijelova fali,
zabavni park za djecu iako redizajniran nema dovoljan kapacitet,
ugostiteljski objekat koji ne zadovoljava sve potrebe ni kvalitetom ni kvantitetom,
nedostatak dodatnih sadrzaja,
wc?
wifi?
Najbolja odluka kad je u pitanju vrelo bosne je da se izbace oni silni prodavaci kineske plastike, tombola i ostalih gluposti.
Neadekvatan parking sa neuslužnim osobljem.
Srušeni kameni objekat restorana nije dotaknut od rata.
Mala stazica lijevo od mostova sa drvenom ogradom u raspadnom stanju,
Drveni šadrvani nisu dotaknuti godinama, pola dijelova fali,
zabavni park za djecu iako redizajniran nema dovoljan kapacitet,
ugostiteljski objekat koji ne zadovoljava sve potrebe ni kvalitetom ni kvantitetom,
nedostatak dodatnih sadrzaja,
wc?
wifi?
Najbolja odluka kad je u pitanju vrelo bosne je da se izbace oni silni prodavaci kineske plastike, tombola i ostalih gluposti.
-
RahatHurmašica
#300 Re: Naplata ulaza na Vrelo Bosne
memiću jesil to ti? Zreli ste vi za motike...preko leđa.ins wrote:Jel ti zao, a bas bilo dobro makinu iz 1986. šamponom oprat, a, ono sirina, pukla vodozastitna zona?RahatHurmašica wrote:a na stojčevcu lole zatrpale zemljom prilazne puteve
Pa zbog takvih kao ti i jeste ta zemlja nasuta, da bi normalna vecina otisla i prohodala sa djecom na miru!![]()
A onima kojima je sada Vrelo Bosne jednako kao i prije naplate, savjetujem da potraze pomoc dobrog oftamologa, jer su ocito slijepi pored ociju...