Naplata stete

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rossonero86

#1 Naplata stete

Post by Rossonero86 »

Prvi put mi se ovo desilo od kako vozim,automobil parkiram da odem do prodavnice,vracam se nazad,covjek me udario u vrata do te mjere da se ne mogu zatvoriti.Covjek tu stoji priznaje sve,kriv je on i zovem murju.Policija dosla napravila izvjestaj,uzeli sve podatke i sami mi rekli da se sutra javim svom osiguranju i to je to.E sad ne znam kako ide procedura,jesam li ja trebao uzeti podatke od vozaca ,ime prezime,tablice ili ce policija to danas poslati u moje osiguranje? Murja mi je generalno rekla samo to bez icega i nisam dobio nikakav papir od njih ili slicno,samo potpisao izjavu
holowey

#2 Re: Naplata stete

Post by holowey »

Svom? Jesi li kasko osiguran? Valjda su ti trebali reci da ides njegovom osiguranju ako je njegova krivica :-)
Rossonero86

#3 Re: Naplata stete

Post by Rossonero86 »

Pa ides valjda svom osiguranju da ti oni naprave procjenu i onda moje osiguranje salje njegovom iznos... to je standardna procedura,pitanje je hoce li u oni u mom osiguranju od policije dobiti zapisnik s podacima jer meni murja nije dala bas nista samo sam potpisao izjavu koju su oni popunili.
hopi

#4 Re: Naplata stete

Post by hopi »

ima tema o ovome, sjedi i čitaj, nisi ti trebao nikakve podatke uzimati.
cpu_fan

#5 Re: Naplata stete

Post by cpu_fan »

Rossonero86 wrote:Prvi put mi se ovo desilo od kako vozim,automobil parkiram da odem do prodavnice,vracam se nazad,covjek me udario u vrata do te mjere da se ne mogu zatvoriti.Covjek tu stoji priznaje sve,kriv je on i zovem murju.Policija dosla napravila izvjestaj,uzeli sve podatke i sami mi rekli da se sutra javim svom osiguranju i to je to.E sad ne znam kako ide procedura,jesam li ja trebao uzeti podatke od vozaca ,ime prezime,tablice ili ce policija to danas poslati u moje osiguranje? Murja mi je generalno rekla samo to bez icega i nisam dobio nikakav papir od njih ili slicno,samo potpisao izjavu
Da nije slučajno tvoje auto udareno pored Binga u Tibri ?
Rossonero86

#6 Re: Naplata stete

Post by Rossonero86 »

cpu_fan wrote:
Rossonero86 wrote:Prvi put mi se ovo desilo od kako vozim,automobil parkiram da odem do prodavnice,vracam se nazad,covjek me udario u vrata do te mjere da se ne mogu zatvoriti.Covjek tu stoji priznaje sve,kriv je on i zovem murju.Policija dosla napravila izvjestaj,uzeli sve podatke i sami mi rekli da se sutra javim svom osiguranju i to je to.E sad ne znam kako ide procedura,jesam li ja trebao uzeti podatke od vozaca ,ime prezime,tablice ili ce policija to danas poslati u moje osiguranje? Murja mi je generalno rekla samo to bez icega i nisam dobio nikakav papir od njih ili slicno,samo potpisao izjavu
Da nije slučajno tvoje auto udareno pored Binga u Tibri ?
Nije kume
Rossonero86

#7 Re: Naplata stete

Post by Rossonero86 »

hopi wrote:ima tema o ovome, sjedi i čitaj, nisi ti trebao nikakve podatke uzimati.
a jbg sad ko ce kopati sve teme,nasao sam jednu iz 2010 od tad se dosta toga moglo promjeniti,samo sam pitao jel moram bilo sta ponijeti kad odem u svoje osiguranje
holowey

#8 Re: Naplata stete

Post by holowey »

Rossonero86 wrote:
hopi wrote:ima tema o ovome, sjedi i čitaj, nisi ti trebao nikakve podatke uzimati.
a jbg sad ko ce kopati sve teme,nasao sam jednu iz 2010 od tad se dosta toga moglo promjeniti,samo sam pitao jel moram bilo sta ponijeti kad odem u svoje osiguranje
svoju policu i saobracajnu... ako imas podatke krivca radije idi pravo u njegovo osiguranje da ubrzas proces
Rossonero86

#9 Re: Naplata stete

Post by Rossonero86 »

Nemam njegove podatke samo ime i prezime i to je to,murja dosla,rekli mi da se javim svom osiguranju sutra i to je sve,nista drugo...
hopi

#10 Re: Naplata stete

Post by hopi »

imaš na drugoj stranici tema: Naplata osiguranja, pa može pogledati ;-)
zrakomlat

#11 Re: Naplata stete

Post by zrakomlat »

Rossonero86 wrote:Pa ides valjda svom osiguranju da ti oni naprave procjenu i onda moje osiguranje salje njegovom iznos... to je standardna procedura,pitanje je hoce li u oni u mom osiguranju od policije dobiti zapisnik s podacima jer meni murja nije dala bas nista samo sam potpisao izjavu koju su oni popunili.
Otiđi sam po zapisnik, a može ga tvoje osiguranje tražiti službenim putem. Uz zapisnik dođu slike, podaci o oba vozača, gdje su auta registrovana, broj police, vaše izjave, sve. Treba par dana da završe zapisnik i plaća se preuzimanje zapisnika (podaci za Mostar, mislim da je sve to slično).
Post Reply