NAPLATA ŠTETE OD OSIGURANJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triple mama

#1 NAPLATA ŠTETE OD OSIGURANJA

Post by triple mama »

Ne znam pod koju kategoriju ide ova tema, ali evo...
imala saobraćajnu nesreću ljetos u Neumu, žena koja me je udarila pobjegla i ja za njom...uspijem je vratiti, policija slika, napise zapisnik itd...njena osiguravajuća kuća me odbije (napisali neke nebuloze) i ja se naravno žalim i oni me neki dan zovu eto kao policija zeznula, pogrešno napisali u zapisniku i nude mi mizernan novac uz sporazumno rjesenje....da li da odbijem (možda mi ponude više, jer je sadašnja ponuđena cifra smješna) i samostalno platim da mi se procjeni šteta (i ko to uopće radi) ili da prihvatim (da izbjegnem sud)?

ako neko ima iskustva molim da podijeli samnom.... hvala unaprijed!
muha_sa

#2 Re: NAPLATA ŠTETE OD OSIGURANJA

Post by muha_sa »

triple mama wrote: 18/12/2019 11:58 Ne znam pod koju kategoriju ide ova tema, ali evo...
imala saobraćajnu nesreću ljetos u Neumu, žena koja me je udarila pobjegla i ja za njom...uspijem je vratiti, policija slika, napise zapisnik itd...njena osiguravajuća kuća me odbije (napisali neke nebuloze) i ja se naravno žalim i oni me neki dan zovu eto kao policija zeznula, pogrešno napisali u zapisniku i nude mi mizernan novac uz sporazumno rjesenje....da li da odbijem (možda mi ponude više, jer je sadašnja ponuđena cifra smješna) i samostalno platim da mi se procjeni šteta (i ko to uopće radi) ili da prihvatim (da izbjegnem sud)?

stavi ovo i na ovaj pdf--tu ceš dobit odgovor

auto-f4
Andreja Kežman

#3 Re: NAPLATA ŠTETE OD OSIGURANJA

Post by Andreja Kežman »

Zavisi sve kolika je šteta i isplati li se peglati.

Osiguravajuće kuće uvijek tako nešto pokušaju, ali u suštini ti oni moraju isplatiti kompletnu štetu. Vjerovatno ih nećeš ni morati tužiti.

Ako je razlika u 100 KM, nemoj se peglati, a ako je mnogo para, onda naravno da ćeš probati dobiti više.
drndalo

#4 Re: NAPLATA ŠTETE OD OSIGURANJA

Post by drndalo »

triple mama wrote: 18/12/2019 11:58 Ne znam pod koju kategoriju ide ova tema, ali evo...

Ako imas para da napravis sama i dobijes kompletan racun, sa sve PDVom od servisa, morace ti isplati komplet sumu s racuna.

Ako neces tako, svakako se zali uz prilog predracuna iz tebi prihvatljivog servisa kao osnove za cjankanje.
Post Reply