Dobri su.
Naplata rtv takse putem racuna za struju
- It_is_a_Leclerc
#2 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Miševi strahoraši koji su se razlegli po Sivom domu i RTRS-u ne prežu ni pred čim u pokušaju da oglobe bh. sirotinju i namire svoje nezasite apetite. 3000 ljudi radi u JRTS BiH, za što ?! Za ovaj ušljivi, užasni, tragikomični radio i tv program koji uglavnom sluša samo bijeda koja nema za kablovsku ?!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
sve bi se trebalo uz struju placati
pa dza ili bu
pa dza ili bu
- Danguba
#4 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
svi trebaju placati tv pretplatu osim nerezidentnih. 
- Hajvan
#5 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
ja sam nerezident..
radim i privređujem van države bih…
živim u virtuelnom svijetu, ne gledam TV, ne slušam radio (niti ih posjedujem)
jebbe me se za uhjebnike u Sivom Domu- što se mene tice mogu i pocrkati svi redom jer sigurno znam da se niti jedan uposlenik ne bi pocesao po međunožju da neko od moje porodice ili ja crkne od glade (pa čak oni novinari št bi ko biva po službenoj dužnosti trebali sagledati takvu vrstu vijest).
zašto sam tako siguran??!
pa đabalebarluk je u srži svim tim uposlenicima.. da nije, napravili bi nešto vrijedno pomena i pažnje… više profesionalizma, ideja i truda ima na youtube kanalima, nego u jebenom BHT-u…
pišaj ih..
radim i privređujem van države bih…
živim u virtuelnom svijetu, ne gledam TV, ne slušam radio (niti ih posjedujem)
jebbe me se za uhjebnike u Sivom Domu- što se mene tice mogu i pocrkati svi redom jer sigurno znam da se niti jedan uposlenik ne bi pocesao po međunožju da neko od moje porodice ili ja crkne od glade (pa čak oni novinari št bi ko biva po službenoj dužnosti trebali sagledati takvu vrstu vijest).
zašto sam tako siguran??!
pa đabalebarluk je u srži svim tim uposlenicima.. da nije, napravili bi nešto vrijedno pomena i pažnje… više profesionalizma, ideja i truda ima na youtube kanalima, nego u jebenom BHT-u…
pišaj ih..
- friskyoreo
#6 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Ako bude tako, odjavit cu i struju i postavit solarne panele.
Uhljebe iz RtvBiH nek posalju u BHtelecom, tamo uvijek ima mjesta, nek ostave narod na miru.
-
Yahweh
- Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.
#7 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Struju cu placati preko uplatnice kao sto sad placam telefon. Isti mi vrag.
-
Gabrielo
#8 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Pojasni.Yahweh wrote:Struju cu placati preko uplatnice kao sto sad placam telefon. Isti mi vrag.
-
sandzokan
#9 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Nije problem, zakon je zakon i valja ga poštovati. Ali ako ću ja, kao građanin, ispunjavati svoje obaveze onda isto očekujem i od druge strane. Znači kada druga strana počne da ispunjava svoje obaveze a to je:
1. Nepristrasno i objektivno izvještavanje o unutrašnjopolitičkim temama
2. Kvalitetni edukativni i dječiji programi
3. Izbacivanje nekompetentnih stranačkih novinarčića i sprječavanje prijema takvih kadrova
itd.
Kada ne budem slušao u dnevniku i u političkim emsijama ˝analize˝ i pljuvačine po konkurenciji naručene od centrala svih boja, kada iz programske šeme izbace turske, indijske, španske sapunice, kada kadrovi kao ona Mijatovićka što vodi sportski dio dnevnika na FTV budu nogirani...e tada ću i ja ispoštovati svoje obaveze.
3. Izbacivanje nekompetentnih stranačkih novinarčića i sprječavanje prijema takvih kadrova
itd.
Kada ne budem slušao u dnevniku i u političkim emsijama ˝analize˝ i pljuvačine po konkurenciji naručene od centrala svih boja, kada iz programske šeme izbace turske, indijske, španske sapunice, kada kadrovi kao ona Mijatovićka što vodi sportski dio dnevnika na FTV budu nogirani...e tada ću i ja ispoštovati svoje obaveze.
-
Yahweh
- Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.
#10 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Gabrielo wrote:Pojasni.Yahweh wrote:Struju cu placati preko uplatnice kao sto sad placam telefon. Isti mi vrag.
Jednostavno. Ako mi je racun za telefon 37.5 KM, popunim uplatnicu na ime BH telecoma i uplatim 30KM, tj. placam samo iznos racuna za telefon bez RTV takse. Telecom gleda da naplati svoje, a sad hocu li ja platiti RTV taksu ili ne, to je vec do mene.
Isti slucaj ce biti kad se RTV taksa bude naplacivala preko racuna za struju.
-
Gabrielo
#11 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Placa se i uplatnica.Yahweh wrote:Gabrielo wrote:Pojasni.Yahweh wrote:Struju cu placati preko uplatnice kao sto sad placam telefon. Isti mi vrag.
Jednostavno. Ako mi je racun za telefon 37.5 KM, popunim uplatnicu na ime BH telecoma i uplatim 30KM, tj. placam samo iznos racuna za telefon bez RTV takse. Telecom gleda da naplati svoje, a sad hocu li ja platiti RTV taksu ili ne, to je vec do mene.
- escobar__
#12 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Nehljebi nisu u stanju napravit ni vlastiti račun već se godinama "šlepaju" kod drugih... Ovo govno od JRT servisa treba ugasit.
- Danguba
#13 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
a sta ako prvo zaracunaju rtv taksu pa tek onda struju?Yahweh wrote:
onda ces dugovati za struju.
ja sam telekomu ostavljao recimo po 100 km za pretplatu i kada god dodjem telefon iskljucen. zast? pa skidali smo i za rtv taksu. kad je tako, ja odjavim i telefon.
- Edin H.
#14 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Sad ces morati ili agregate nabaviti ili solarne paneleDanguba wrote:a sta ako prvo zaracunaju rtv taksu pa tek onda struju?Yahweh wrote:
onda ces dugovati za struju.
ja sam telekomu ostavljao recimo po 100 km za pretplatu i kada god dodjem telefon iskljucen. zast? pa skidali smo i za rtv taksu. kad je tako, ja odjavim i telefon.
- Danguba
#15 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Agregat da a za solarne panele za kucnu upotrebu jos uvijek u BiH nema sanse dobiti odobrenje.
To je rezervisano za pravna lica i to odabrana.
To je rezervisano za pravna lica i to odabrana.
-
majstor_m
#16 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
odobrenje ti ne treba za kucnu upotrebu, a druga je stvar isplativosti za kucnu upotrebu..Danguba wrote:Agregat da a za solarne panele za kucnu upotrebu jos uvijek u BiH nema sanse dobiti odobrenje.
- Seoskivaralica
#17 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Kakvi paneli i agregati.....kasnimo mi za Teslom 100 godina do sad , dalje ćemo čut.....
Jadnici pa nisu u stanju da se nametnu na neki normalan način pa bi sad na zor....
Ma skontat će se već nešto...
Kad plate u Lukavici i SoKocu i ja ću , o Čapljini da ne pričam....
Ugl. Država za čovjeka , Narod zna.
Jadnici pa nisu u stanju da se nametnu na neki normalan način pa bi sad na zor....
- Hajvan
#18 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
sandzokan wrote:Nije problem, zakon je zakon i valja ga poštovati. Ali ako ću ja, kao građanin, ispunjavati svoje obaveze onda isto očekujem i od druge strane. Znači kada druga strana počne da ispunjava svoje obaveze a to je:
itd.
braavo.
pricamo o dvosmjernoj ulici.
- Edin H.
#19 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
E onda ces gledati sijalicu kod komsijeSeoskivaralica wrote:Kakvi paneli i agregati.....kasnimo mi za Teslom 100 godina do sad , dalje ćemo čut.....
- Danguba
#20 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Ja kako sam cuo od covjeka koji je pravno lice(sebi uradio za sanitarnu vodu), rekao mi je da to ne mogu privatno raditi. Istina ili ne, ne znam?majstor_m wrote:odobrenje ti ne treba za kucnu upotrebu, a druga je stvar isplativosti za kucnu upotrebu..Danguba wrote:Agregat da a za solarne panele za kucnu upotrebu jos uvijek u BiH nema sanse dobiti odobrenje.
Svakako da se isplati ali tu postoje dva problema. Sta ces sa viskom ili u slucaju dugotrajno loseg vremena, sta onda?
- O'zone
- Globalni moderator
#21 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Najbolje bi bilo da je privale uz odvoz smeća, ide jedno sa drugim definitivno.
- Seoskivaralica
#22 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Ohoho znači otolen se čorba kusa.....Edin H. wrote:E onda ces gledati sijalicu kod komsijeSeoskivaralica wrote:Kakvi paneli i agregati.....kasnimo mi za Teslom 100 godina do sad , dalje ćemo čut.....
Hajde namaknut će se plata već nekako , mora li na zor....
Umjesto da imaju neki minimum koji ostvaruju oni se gone sa džaberskim tv kućama....
Možda i na bht i ftv uvedu kablovsku pa neće morati ništa dibidus raditi....
Neise to jest baš malodušno al haj , kad vidite koliko dodje iz federacije a koliko iz drugog entiteta , koliko iz federacije koja je bila pod kontrolom armije , pa vas tek tad glava zaboli....
Pa se ašćare vidi ko koga tu ...
Treba dosta toga da se promijeni u tim državnim kućama da bi mene vratili nazad...
Plaćati ću samo ako nikakvog drugog mogućeg izbora ne budem imao....
Još ako se budemo tužakali , onda nikad....
- seoBIH
#23 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
Ne kontam? Pa telefon sam placao tako sto odem, odnesme racun i kazem bez RTV takse. Tako ce i biti za struju. Ako kazu ne moze, reci cu ja sam dosao da platim struju, ako hocete hocete 
Sto se tice rtv takse, ista se placala godinama, ali zbog debila u javnom servisu, ni marku nece dobiti dok se ne poprave.
Sto se tice rtv takse, ista se placala godinama, ali zbog debila u javnom servisu, ni marku nece dobiti dok se ne poprave.
-
bumerangss
#24 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
i ja tako radim vec 8 godinaYahweh wrote:Struju cu placati preko uplatnice kao sto sad placam telefon. Isti mi vrag.
-
majstor_m
#25 Re: Naplata rtv takse putem racuna za struju
solarni kolektori nisu isto sto i solarni paneli i nema prepreka ni za fizicka lica, samo kod proizvodnje el.energije investicija za jednu kucu od 100m2 sa 3 clana porodice se ne isplati, to je isplativa investicija za manje objekte koji se ne koriste svakodnevno, vikend objekti, osvjetljenje bazena i sl., dok solarni kolektori za zagrijavanje vode su isplatljiva varijanta.Danguba wrote:Ja kako sam cuo od covjeka koji je pravno lice(sebi uradio za sanitarnu vodu), rekao mi je da to ne mogu privatno raditi. Istina ili ne, ne znam?majstor_m wrote:odobrenje ti ne treba za kucnu upotrebu, a druga je stvar isplativosti za kucnu upotrebu..Danguba wrote:Agregat da a za solarne panele za kucnu upotrebu jos uvijek u BiH nema sanse dobiti odobrenje.
Svakako da se isplati ali tu postoje dva problema. Sta ces sa viskom ili u slucaju dugotrajno loseg vremena, sta onda?