Naplata osiguranja
Moderator: anex
-
triple mama
#1 Naplata osiguranja
Student sam master studija i osigurana sam 24h. Prije 15ak dana pukla mi je tetiva na prstu, ali nisam odmah otisla doktoru misleci da sam samo iskrivila prst. Plasticar je rekao da cemo pokusati fiksatorom vratiti, a ako ne operacija. Prst mozda ostane kriv, jer mali broj operacija uspije. Na fakultetu mi kazu da im dodjem sa kompletnom medicinskom dokumentacijom kad se zavrsi lijecenje. Ima li ko iskustva sa osiguravajucim kucama? Znam da nerado isplacuju kad moraju, i to pokusaju prvo sa min iznosom... Nemam iskustva nikakvog u ovome... Kako da se postavim, mogu li ista naplatiti? Radi se o srednjem prstu desne ruke pozz
-
Katanga142536
#2 Re: Naplata osiguranja
Angazuj advokata i rijesila si problem. U suprotnom samo ce te vuci za nos
- KB9
#3 Re: Naplata osiguranja
ma na fakultetima su govna u administracijama
meni su za iznenadnu operaciju rekli da sam je trebo najavit i znat unaprijed kolko cu se oporavljat (a nisam se fakticki mogo kretat neko vrijeme) kad sam "ganjo" neke stvari
meni su za iznenadnu operaciju rekli da sam je trebo najavit i znat unaprijed kolko cu se oporavljat (a nisam se fakticki mogo kretat neko vrijeme) kad sam "ganjo" neke stvari
-
Aakkoo
#4 Re: Naplata osiguranja
Interesantna povreda... Da mi je znati kako je došlo do iste...triple mama wrote:Student sam master studija i osigurana sam 24h. Prije 15ak dana pukla mi je tetiva na prstu, ali nisam odmah otisla doktoru misleci da sam samo iskrivila prst. Plasticar je rekao da cemo pokusati fiksatorom vratiti, a ako ne operacija. Prst mozda ostane kriv, jer mali broj operacija uspije. Na fakultetu mi kazu da im dodjem sa kompletnom medicinskom dokumentacijom kad se zavrsi lijecenje. Ima li ko iskustva sa osiguravajucim kucama? Znam da nerado isplacuju kad moraju, i to pokusaju prvo sa min iznosom... Nemam iskustva nikakvog u ovome... Kako da se postavim, mogu li ista naplatiti? Radi se o srednjem prstu desne ruke pozz
-
baja
#5 Re: Naplata osiguranja
Samo advokat!
i to neki koji se time bavi...njihov % je reda 10% al moze postic 3x vecu naplatu
i to neki koji se time bavi...njihov % je reda 10% al moze postic 3x vecu naplatu
-
triple mama
#6 Re: Naplata osiguranja
[quote="baja"]Samo advokat!
i to neki koji se time bavi...njihov % je reda 10% al moze postic 3x vecu naplatu[/quot
Neki za preporučiti?
i to neki koji se time bavi...njihov % je reda 10% al moze postic 3x vecu naplatu[/quot
Neki za preporučiti?
-
baja
#7 Re: Naplata osiguranja
Sabina i Veljko Nikolic, 033 213 717
-
uvijekIInikadI
#9 Re: Naplata osiguranja
Imate li (neko) zivotno oosiguranje? Jeste.li vi ili neko iz uze porodice dosli do faze isteka osiguranog vremena i ispalate osigurane sume? Zna li neko za koliko se uvecavaju osigurane sume za 10 ili 20 godina placanja osiguranja?
-
uvijekIInikadI
#10 Re: Naplata osiguranja
Izgleda da niko nista ne osigurava? Ni zivotno!
- drndalo
#11 Re: Naplata osiguranja
Osigurava, i zivotno, ali nisam jos blizu isplati, pa ti ne mogu reci koliko para je u pitanju. 2/3 sam pregurao, jedva cekam isplatu...
Zasad samo dobijam na kraju godine obavijest koliko koliko su dosad moje pare generisale zarade... Koja je pripisana glavnici...
Grawe...
Zasad samo dobijam na kraju godine obavijest koliko koliko su dosad moje pare generisale zarade... Koja je pripisana glavnici...
Grawe...
-
uvijekIInikadI
#12 Re: Naplata osiguranja
Kod mene se ovo jedno kratko osiguranje primaklo isteku i naplati pa stalno sabiram

Trajanje 10 god. i istice za 4 mjeseca
Osigurana suma oko 4700 € i jos ovo nesto sto su oni dodavali kao nagrade ima oko 500 KM pa moglo bi biti finih para. Ne znam koliko je kamate naraslo na ovih 10 god??
Trajanje 10 god. i istice za 4 mjeseca
Osigurana suma oko 4700 € i jos ovo nesto sto su oni dodavali kao nagrade ima oko 500 KM pa moglo bi biti finih para. Ne znam koliko je kamate naraslo na ovih 10 god??