napast bivsih partnera
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
ellah
Aj aj ajjjj vrisak...Koja budala ce dovesti svoj novi zivot i novog normalnog frajera za nekog ko te izlevatio ili onog koga si ti izlevatila i ocekivati nesto pozitivno....To je samo glupa igra macke i misa....I ako uopste imas sigurnu vezu ili brak pogotovo ako je djete u pitanju, tu nebi trebalo biti ni sekunda oklijevanja....Proslost se zove proslost zbog razloga valjda nekog...I mi smo svi drugaciji sada nego prije 5 ili 10 godina cak i prije 2 godine...Adio
- anais_nin
#53 Re: napast bivsih partnera
nemoj takoLast_one wrote:Ja sam samo iskrena....hajd ko je to presretan sto mu je bivsi/bivsa u prelijepoj novoj vezi!Bjaziiiiiiiiiiiii......prleitihi wrote:Vjerovatno si ti zbog ovakvog načina razmišljanja bivša!Last_one wrote: Uh,
meni uvjek krivo ako ga vidim sretnog....a drago mi ako je bez djevojke..hahah..( bez obzira kako je doslo do razlaza )...Mada smo uvjek zavrsavali civilizovano!
P.S.Ne bih se vracala na staro...ipak postoji razlog zasto je bivsi!
-
in medias res
mene je jedan bivsi nazvao poslije 4 godine.....jednom nazvao...ja bila ljubazna prema njemu, iako nismo bili ni u kakvom kontaktu za to vrijeme....i nekako mi je bilo ok razgovarati s njim....ja imam svoj zivot, on svoj.....medutim, nakon nekog vremena mi je poceo pricati o nama, o svojoj zeni ( ozenjen je)......o zeni je pricao sve najgore......ja sam to odslusala koliko sam mogla i na kraju mi je puako film i otjerala sam ga p.m.
sigurna sam da bi svaka normalna persona na ovom svijetu tako reagovala...cuj, molim lijepo, ti meni pricas o svom propalom braku i zeni koja ne valja vragu!? ma FUJ meni zao te cure bilo...ono pravo...kontala sam tada...ja se rijesila idiota, a ona sigurno ni ne zna koliko je to idiot.....
tako da ja na kraju svega toga, svom bivsem dragom zelim sve najbolje i svu srecu ovog svijeta.....samo, daleko mu kuca od moje......
sigurna sam da bi svaka normalna persona na ovom svijetu tako reagovala...cuj, molim lijepo, ti meni pricas o svom propalom braku i zeni koja ne valja vragu!? ma FUJ meni zao te cure bilo...ono pravo...kontala sam tada...ja se rijesila idiota, a ona sigurno ni ne zna koliko je to idiot.....
tako da ja na kraju svega toga, svom bivsem dragom zelim sve najbolje i svu srecu ovog svijeta.....samo, daleko mu kuca od moje......
-
Sarafcina
anais_nin wrote:ne rade to samo muskiGabriela wrote:ha, de¹ava se, kad ga ne vidi¹ neko du¾e vrijeme, godinu dvije, pa se sretnete, obavezno stigne poruka: " Kad cemo na kafu" i sl. naðete se, i slijedi prièa, eto ja sam razmi¹ljo, ovo ono, vako nako... znate veæ , ¹uplja iovo nanovo... a to je izgleda postalo normala... ©ta je reæi? ©ta vam je deèki? Rije¹ite nam der ovaj fenomen i dilemu![]()
![]()
rade to i zene....kod zena, barem koliko sam primjetila u mojoj okolini, je vrlo vrlo cesto u pitanju ego....ono pustila ga je na miru i po par godina sve dok on ne nadje neku drugu s kojom je sretan...onda pocinje maltretiranje
![]()
![]()
nekad "pozitivno" (ja bih opet s tobom) ili "negativno" (kad mu jednostavno zagorcava zivota, valjda da je ne bi zaboravio sta li
![]()
)....
ove su mi najdraze
zavale se s vlastitim mislima i nagadjanjima ... a djubre
moram napisati i dodatak... nisam nikada zezao nikoga ko je bio ok i ko stvari radi iz nekih OK namjera.
Last edited by Sarafcina on 26/01/2007 10:01, edited 1 time in total.
- Michun
Ima psihoza i muske i zenske vrste.
Ja nastojim sa svim svojim bivsim biti u uljudnim odnosima odn. kontinuirano to traje. Rijetki su oni s kojima se ne vidim ili ne cujem dugo vremena. Sve to naravno bez ikakvih pretenzija
Ali indikativno je kad ti se neko javi nakon 1,2,3 godine. Nije bezze
Ja nastojim sa svim svojim bivsim biti u uljudnim odnosima odn. kontinuirano to traje. Rijetki su oni s kojima se ne vidim ili ne cujem dugo vremena. Sve to naravno bez ikakvih pretenzija
Ali indikativno je kad ti se neko javi nakon 1,2,3 godine. Nije bezze
- nebojeplavo
Ma to je samo zal za mladoscu 
-
amrino
Sve je to diskutabilno...ne opravdavam ali razumijem...Pritisne te zivot, muza nikad u kuci, sexa i strasti jos manje, djeca ti skacu po glavi...vise vremena provodis u kuhinji nego bilo gdje drugo...a onda se pojavi neko ko ti potpali staru vatru...sasvim je moguce doci u iskusenje... 
-
micika
Jos mi samo djeca faleamrino wrote:Sve je to diskutabilno...ne opravdavam ali razumijem...Pritisne te zivot, muza nikad u kuci, sexa i strasti jos manje, djeca ti skacu po glavi...vise vremena provodis u kuhinji nego bilo gdje drugo...a onda se pojavi neko ko ti potpali staru vatru...sasvim je moguce doci u iskusenje...
Bivsi bjezite od mene ko djavo od krsta
- anais_nin
#65 Re: napast bivsih partnera
pa ako je bivsi onda ga poznajes dovoljno da znas efikasnu metodu da ga "otpepas"Beatrix wrote:joj anais, nije problem, ali... nekad nije dovoljnoanais_nin wrote: a ako bivsi probaju....pa nek probaju, njihova stvar, i nije neki problem reci "ne bih, hvala"
- anais_nin
ma nekad je cisto radoznalost u pitanju....nekad neko ko je bio prvo prijatelj pa onda momak ali ste se udaljili zbog raskida, ili zbog okolnosti ili zbog geografije....posebno ako nije bilo burnog raskida ne vidim u cemu je problem s kafom....ukoliko se ista ne krije od sadasnjeg partneraVingo wrote:Ja zaista ne vidim drugi smisao u odlasku na (satro) jednu kafu s bivsim/bivsom - osim podsvjesnog naloga da budes zguzen(a)....
Pardon
- bug
#67 Re: napast bivsih partnera
u slucaju da to i zelisanais_nin wrote:pa ako je bivsi onda ga poznajes dovoljno da znas efikasnu metodu da ga "otpepas"
jebeno je kad nisi nacisto
ne zovem se marisol
- anais_nin
#71 Re: napast bivsih partnera
sve to stojibug wrote:u slucaju da to i zelisanais_nin wrote:pa ako je bivsi onda ga poznajes dovoljno da znas efikasnu metodu da ga "otpepas"al 100%
jebeno je kad nisi nacistosam sa sobom.... ne mora iskljucivo biti neki destruktivan
razlog razilaska, cesto splet okolnosti, najcesce zivotnih
dovede dotle da se putevi razidju... nekad vam se opet ukrste
a nekad ih nastojis odrzati suprotnim
jer znas da je takva veza nemoguca, zabranjena
ili sta ja znam...samo to je
sizifov posao.. dodje, sjebe mi zivot
i ode...
ne zovem se marisol:D a ni on antonio
:D
- dacina_curica
Ma zavisi....ko sto kaze nasa herka ako je bio dobar onda se ne zaboravlja......Santos wrote:Zene cure djevojke itd,dali je istina da se prvi tesko zaboravlja.Mislim na sex,dakle onaj skojim ste prvi put vodili ljubav.
-
Majami
Ja mislim da mi ovdje na forumu nemamo svi ni blizu isto godinu i da samim tim dolazi do nesporazuma... Rekao je neko nekom maloprije nesto kao "mlada si ti, vidjeces..." i to je istina-ne moze o ovoj temi diskutovati neko ko ima 20 godina i neko ko, kao ja, ima 35... Meni je glupo ne pricati ili ne otici na kafu s nekim s kim sam bila bliska ako se bas nismo potukli pri razlazu... Otkud neko ko tek pocinje zivjeti moze garantovati kako ce reagovati na neku osobu za 10 godina kad prodje jos svasta nesto u zivotu i vidi koliko je dragocjeno sacuvati neka prijateljstva koja su ostala iz ranijih veza?