usput meni je to
napast bivsih partnera
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Arijanac 0
#1 napast bivsih partnera
...sta mislite o ljudima koji vide nakog svog bivseg ili bivsu nakon....godina...i kontaju da li bih ponovo pokusali...a vec imaju novi zivot...
usput meni je to

usput meni je to
-
Arijanac 0
...ja vise mislim na situacije kad se nisu vidjeli po 10 12 god
- anais_nin
#4 Re: napast bivsih partnera
je l ti se to bivsa opet upucavala?Arijanac 0 wrote:...sta mislite o ljudima koji vide nakog svog bivseg ili bivsu nakon....godina...i kontaju da li bih ponovo pokusali...a vec imaju novi zivot...
usput meni je to![]()
sta ja znam, to je manje vise normalno kod ljudi....kad dodje momenat slabosti, kad su nezadovoljni necim, neminovno pocnu razmisljati o dobrim vremenima sa nekim iz proslosti, uspjesno zanemerajuci razloge i stvari koje su uopste dovele da raskida....
inace ne vjerujem u povratke na mjesto zlocina, proslost je proslost, bolje se okretati ka buducnosti....da, postoji odredjena doza sigurnosti u isprobanom, ali ono neisprobano moze biti puno zanimljivije i interesantnije, posebno ako se to u proslosti vec pokazalo neuspjesnim
a ako bivsi probaju....pa nek probaju, njihova stvar, i nije neki problem reci "ne bih, hvala"
- Saian
#5 Re: napast bivsih partnera
ili bih jednom, dvaputanais_nin wrote: a ako bivsi probaju....pa nek probaju, njihova stvar, i nije neki problem reci "ne bih, hvala"
- anais_nin
#6 Re: napast bivsih partnera
Saian wrote:ili bih jednom, dvaputanais_nin wrote: a ako bivsi probaju....pa nek probaju, njihova stvar, i nije neki problem reci "ne bih, hvala"![]()
![]()
-
Arijanac 0
Boze sacuvaj,za mene to ne bih bilo iskusenje,mrzim te situacije.Razlog za temu je to sto cesto cujem nesto u tom smislu,ti pokusaji ponovnog upadanja u vezu.Interesira me vase misljenje,moj odgovor na takve stvari je NE,nikad ne bih da povrjedim sadasnju ljubav zbog neke prosle,fuj mi je cak i kad netko prica o svojim bivsima sa svojim sadasnjima...ali to je samo moje misljenje... 
- Gabriela
ha, dešava se, kad ga ne vidiš neko duže vrijeme, godinu dvije, pa se sretnete, obavezno stigne poruka: " Kad cemo na kafu" i sl. nađete se, i slijedi priča, eto ja sam razmišljo, ovo ono, vako nako... znate već , šuplja iovo nanovo... a to je izgleda postalo normala... Šta je reći? Šta vam je dečki? Riješite nam der ovaj fenomen i dilemu

-
howyesno
#11 Re: napast bivsih partnera
cuj jednokratna...pa nemoj tako anais...ja je upotrijebim vala svaki put...nije na odmetanais_nin wrote:Saian wrote:ili bih jednom, dvaputanais_nin wrote: a ako bivsi probaju....pa nek probaju, njihova stvar, i nije neki problem reci "ne bih, hvala"![]()
![]()
![]()
TA tema je vec bila
![]()
mislim o jednokratnoj upotrebi bivsih
- dacina_curica
Licno, bila sam u situaciji u kojoj mi se javio bivsi momak (moja prva velika ljubav) nakon nekih 7-8 godina i slozio mi pricu kao "mogli bi, ja sam drugaciji" bla, bla......Medjutim posto ga poznajem poprilicno dobro znam da je sve suplja prica tako da od toga ne bi nikad bilo nista......Znaci, to "obnavljanje" stare veze nije bas bilo za mene........
Medjutim, jedna od mojih prijateljica se nakon 12 godina ponovo sastala sa svojim bivsim momkom i ide im super (vec su 2 godine zajedno).....Naravno posto su oboje bili "zauzeti" kad su se ponovo sreli, pocetak je bio malo tezi ali sad je sve super........
Meni je licno malo suhva upustiti se sa nekim sa kim prije nije uspjelo, ali ocigledno ima i uspjesnih prica.........
Medjutim, jedna od mojih prijateljica se nakon 12 godina ponovo sastala sa svojim bivsim momkom i ide im super (vec su 2 godine zajedno).....Naravno posto su oboje bili "zauzeti" kad su se ponovo sreli, pocetak je bio malo tezi ali sad je sve super........
Meni je licno malo suhva upustiti se sa nekim sa kim prije nije uspjelo, ali ocigledno ima i uspjesnih prica.........
-
mamica papucarka
Nista neobicno. Jedno je veza kada imas 20, a drugo kada ti 30 godinadacina_curica wrote:Licno, bila sam u situaciji u kojoj mi se javio bivsi momak (moja prva velika ljubav) nakon nekih 7-8 godina i slozio mi pricu kao "mogli bi, ja sam drugaciji" bla, bla......Medjutim posto ga poznajem poprilicno dobro znam da je sve suplja prica tako da od toga ne bi nikad bilo nista......Znaci, to "obnavljanje" stare veze nije bas bilo za mene........
Sa 20 vecina nece da se veze, nije jos odrasla... Pa sto se ne bi poceli ponovo zabavljati deset godina poslije. Meni je to grozno samo u slucaju ako su nekada pale teske rijeci i sl
-
Arijanac 0
...ostaviti sadasnjeg partnera zbog bivseg ,nakon sto je i taj sadasnji potrosio godine svog zivota sa vama,meni je to cisti bezobrazluk..ali...desavaju se i gore stvari...interesira me koliko bi vas to napravilo

-
mamica papucarka
Iskreno, mislim da je postenije napustit sadasnjeg partnera, bez obizira sto ste toliko dugo zajedno, ako niste sigurni da ga jos volite. Ja ne bih nikada ostala sa nekim iz sazaljenja. Mislim da to nije ferArijanac 0 wrote:...ostaviti sadasnjeg partnera zbog bivseg ,nakon sto je i taj sadasnji potrosio godine svog zivota sa vama,meni je to cisti bezobrazluk..ali...desavaju se i gore stvari...interesira me koliko bi vas to napravilo![]()
-
Majami
Cekaj, pa ti govoris o ostavljanju novog partnera kad se javi, pojavi na ulici stari i predlozi iz cista mira ponovo vezu ? ja mislim da je to malo nemoguce, jer da bi neko dosao u fazu da ostavi tog novog, ipak treba i neko vrijeme i ponovno zblizavanje sa starim, znaci fakticki varanje tog novog... A to je vec sasvim nesto drugo i druga tema...
-
Arijanac 0
I što biste onda mogli savjetovati svima oženjenima?
Prste dalje od interneta! Ovdje naravno mislim prije svega na zabavu upisivanja imena bivših ljubavi u tražilicu Google. Zašto? Zato što 62% sudionika završi u aferama koje naposljetku razore i brak i obitelj.
potpisujem
Prste dalje od interneta! Ovdje naravno mislim prije svega na zabavu upisivanja imena bivših ljubavi u tražilicu Google. Zašto? Zato što 62% sudionika završi u aferama koje naposljetku razore i brak i obitelj.
potpisujem
- anais_nin
ne rade to samo muskiGabriela wrote:ha, dešava se, kad ga ne vidiš neko duže vrijeme, godinu dvije, pa se sretnete, obavezno stigne poruka: " Kad cemo na kafu" i sl. nađete se, i slijedi priča, eto ja sam razmišljo, ovo ono, vako nako... znate već , šuplja iovo nanovo... a to je izgleda postalo normala... Šta je reći? Šta vam je dečki? Riješite nam der ovaj fenomen i dilemu![]()
![]()
- anais_nin
nije problem internet....problem je onda u toj sadasnjoj vezi/braku....i nije problem u bivsim...jer neko ce otici na google da ukuca ime stare ljubavi, a neko ce potruditi da nadje neku novu....opet "ta tlane".....u takvim situacijama moj savjet bi bio totalno nevezan za bivse, a i za internet....ispitati sam sebe sta te u stvari muci, gdje je zapelo....obnoviti vatru sa sadasnjom dragom, "popraviti" problem a ne bjezati od njega u zagrljaj bivsim ili buducim, svejedno....Arijanac 0 wrote:I što biste onda mogli savjetovati svima oženjenima?
potpisujem
P.S. i sta je sada jadni Google kriv??? zar nije tvoja "teza" u ovoj temi bila: situacije u kojima ti bivsi/bivsa useta u zivot i oni se tebi nabacaju???? a ne da ti njih trazis???
Last edited by anais_nin on 25/01/2007 17:55, edited 1 time in total.
- Gabriela
novog zbog neko starog, kojemu je tobože sad došlo iz guzice u glavu, ne bih ostavila( da ne kažem nikad, jer se bilo je bivšiih, nekih manje, nekih više dragih) ali ne poričem da je nerijetke zanimljivo gledati kako se kao nešto nanovo trude i šupljiraju
sve dok se ne nasjeda na kojekave šuplje priče...
-
Lelli
Ako se desi da se ponovo vide nakon duzeg perioda i da su solo u tom datom...zasto da ne ako to nekome odgovara....sve zavisi koliko su bili zreli u svojoj prosloj vezi...
A ako imaju partnera a pokusvaju oziviti ljubav sa bivsim ili se pitaju sta bi bilo kada bi bilo...bezobrazluk cisti...zasto tako nesto raditi sadasnjem,niko ne zasluzuje da ga neko zaj..... A ako postoji sumnja i neko detaljnije razmisljanje o bivsem onda nesto ne valja u vezi,mozda previse problema,nema toliko ljubavi pa se nastoji pobjeci...joj sto ga ja zamrsi
Kako god,ne treba zapocinjati nista sa nekim ako vec imas nekoga,niti povrijediti sebi dragu osobu zbog svoje nesigurnosti i gluposti
A ako imaju partnera a pokusvaju oziviti ljubav sa bivsim ili se pitaju sta bi bilo kada bi bilo...bezobrazluk cisti...zasto tako nesto raditi sadasnjem,niko ne zasluzuje da ga neko zaj..... A ako postoji sumnja i neko detaljnije razmisljanje o bivsem onda nesto ne valja u vezi,mozda previse problema,nema toliko ljubavi pa se nastoji pobjeci...joj sto ga ja zamrsi
Kako god,ne treba zapocinjati nista sa nekim ako vec imas nekoga,niti povrijediti sebi dragu osobu zbog svoje nesigurnosti i gluposti