Napadnute sudije u Posusju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sinergija

#1 Napadnute sudije u Posusju

Post by sinergija »

Ne znam da li ova tema treba u politiku ili u sport. vjerovatno ste culi da je napadnuta trojka sudija u Posusju koja je sudila utakmicu izmedju NK Posusje i FK Igman. Sudije su iz Sarajeva. Hocemo li opet u reziji ''objektivnih'' hercegovackih medija cuti da su do zuba naoruzane sudije napale navijace, redare i igrace NK Posusje kao i neduzno i mirno pucanstvo Posusja.
Pitam se sta rade i dokle ce oci zatvarati Nogometni savez na ovakve pojave. gdje su te vise drasticne kazne. jeli treba jos zivota da padne pa da onda neko reaguje i kazni pocinioce. jeli ovo sve sto se dogadja necija rezija za mnogo vece planove?

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /091024075
BHCluster

#2 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by BHCluster »

sinergija wrote:Ne znam da li ova tema treba u politiku ili u sport. vjerovatno ste culi da je napadnuta trojka sudija u Posusju koja je sudila utakmicu izmedju NK Posusje i FK Igman. Sudije su iz Sarajeva. Hocemo li opet u reziji ''objektivnih'' hercegovackih medija cuti da su do zuba naoruzane sudije napale navijace, redare i igrace NK Posusje kao i neduzno i mirno pucanstvo Posusja.
Pitam se sta rade i dokle ce oci zatvarati Nogometni savez na ovakve pojave. gdje su te vise drasticne kazne. jeli treba jos zivota da padne pa da onda neko reaguje i kazni pocinioce. jeli ovo sve sto se dogadja necija rezija za mnogo vece planove?

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /091024075
Izvini ali sudije nisu bile napadnute nego su ovi iz posusja samo mlatili sakama kroz zrak a sudije su same natrcale na njihove sake.
ilija cvorovic

#3 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by ilija cvorovic »

Ne opet :roll:
glade

#4 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by glade »

upravo...

a otkriveno je i sta se desavalo u sirokom... naime, meci su bili poredani po podu (neka ih djeca nasla i poredala) a navijaci sarajeva su padali na njih... dok su stanovnici, policija i navijaci listice kao matrix izbjegavali kamenja, flase, nozeve, metke, bombe, rakete i star trek fazore koje su navijaci sarajeva ispucavali na njih... zivjeli "objektivni" mediji!
spokojan

#5 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by spokojan »

pa dje ce posusaci dopustiti da sirokobrijezani budu veci rvati?!
viva_castro

#6 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by viva_castro »

Evo upravo sam dobio informaciju da se spremaju veliki protesti u Posušju!

Stanovnici Zapadne Hercegovine najavljuju okupljanje desetine hiljada građana koje je iskreno pogodio prilog HTV-a o teroru kroz koji su prošli navijači i igrači Posušja.

Navodno se dobar dio navijača i igrača zatražio psihijatrijsku pomoć nakon što su trojica sudaca prvo potrčala prema klupi Posušija i počela iz sve snage udarati glavom u koljena, stopala i šake zaprepaštenih i prestrašenih igrača. Kao da ovim krvnicima nije bio dovoljan strah jadnih igrača, nakon što su ih šokirali do izbezumljenosti trojica sudaca su uskočili u tribine i nastavili iz sve snage glavom udarati noge navijača Posušija.

Za sutra su zakazane kolektivne seanse kako bi se spriječilo da istraumirani igrači i navijači zbog posljedica ovog napada u potpunosti puknu na živcima.

U najavama za protest navodi se da je sreća što su Širokobriježani imali snage da odbrane svoj grad, nažalost stanovnici Posušja su ostali potpuno šokirani iznenadnim napadom i nisu imali snage da odrane ovaj napad na svoj grad. Po zakonima koji su u ovoj regiji ostali nepromjenjeni još od 367 g. prije Krista, Posušje će sada postati dijelom države Sudistana. Zapadno Hercegovci pozivaju na razum i pomoć susjeda da odbrane grad kroz proteste kada već nisu mogli kroz rat sa sudijama.
mrtva kokoš

#7 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by mrtva kokoš »

i opet ce da bude ista prica vec prepricanih tema koje su otvorene povodom nedavnih nemilih dogadjanja u sirokom...
moje neko misljenje je da nas sve treba zbrisati sa lica zemlje i srbe i hrvate i bosnjake...
nista lijepo da se desi...
ako padnemo u portugalu tek ce da pocne negativitet da djeluje...istina igra se prvenstvo ali su sve oci uperene u reprezentaciju...
kada se zavrsi ta bajka i ako se nedo Bog zavrsi prije vremena tek ces da vidis sranja u ruandi...
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#8 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by emillio estevez »

spokojan wrote:pa dje ce posusaci dopustiti da sirokobrijezani budu veci Hrvati?!
Pa da znas da si u pravu . :( :lol:
spokojan

#9 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by spokojan »

emillio estevez wrote:
spokojan wrote:pa dje ce posusaci dopustiti da sirokobrijezani budu veci Hrvati?!
Pa da znas da si u pravu . :( :lol:
Napravit ce nesto i ljubusaci, a i u grudan mozemo ocekivati nesto pa makar da napadnu nogometnu loptu.
statix

#10 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by statix »

Kamo srece, mislim paradoksalno, da su napadnuti kao sudije, nego kao Sarajlije. :-)
Kakvi ljudi i o kakvim se kompleksima radi, da mi je samo razumjeti. Vjerovatno nacionalisticki izmixani sa provincijalnim, a kao rezultat dobijes ovakve dogadaje.
Najbolje je ne obracati paznju i ne objavljivati ovakve stvari, nego prepustiti policiji da odradi posao.
Kada vide da to sto su uradili se ne tice nikoga i da je nebitno, skontat ce kakvu su glupost uradili i da su zadnja rupa na sviralu. ;-)
Nego, zao mi sudija. Nije im lako suditi u ovako izopacenoj ligi. Jos malo pa ce sa plavim kacigama suditi utakmice.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#11 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by Admir_1984 »

Sad cekam kad ce onaj objektivni njihov web site objaviti slike sa pistoljima umjesto zastavica kod pomocni sudija :D
junkers

#12 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by junkers »

Admir_1984 wrote:Sad cekam kad ce onaj objektivni njihov web site objaviti slike sa pistoljima umjesto zastavica kod pomocni sudija :D
ja ipak mislim da će to biti kalašnjikovi!
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#13 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by Toto »

Sad ce Kokolo i Pincom da objave fotografije kako sudije u rukama drze pistolje i pusu u cijevi umjesto pistaljki.
palermo

#14 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by palermo »

viva_castro wrote:Evo upravo sam dobio informaciju da se spremaju veliki protesti u Posušju!

Stanovnici Zapadne Hercegovine najavljuju okupljanje desetine hiljada građana koje je iskreno pogodio prilog HTV-a o teroru kroz koji su prošli navijači i igrači Posušja.

Navodno se dobar dio navijača i igrača zatražio psihijatrijsku pomoć nakon što su trojica sudaca prvo potrčala prema klupi Posušija i počela iz sve snage udarati glavom u koljena, stopala i šake zaprepaštenih i prestrašenih igrača. Kao da ovim krvnicima nije bio dovoljan strah jadnih igrača, nakon što su ih šokirali do izbezumljenosti trojica sudaca su uskočili u tribine i nastavili iz sve snage glavom udarati noge navijača Posušija.

Za sutra su zakazane kolektivne seanse kako bi se spriječilo da istraumirani igrači i navijači zbog posljedica ovog napada u potpunosti puknu na živcima.

U najavama za protest navodi se da je sreća što su Širokobriježani imali snage da odbrane svoj grad, nažalost stanovnici Posušja su ostali potpuno šokirani iznenadnim napadom i nisu imali snage da odrane ovaj napad na svoj grad. Po zakonima koji su u ovoj regiji ostali nepromjenjeni još od 367 g. prije Krista, Posušje će sada postati dijelom države Sudistana. Zapadno Hercegovci pozivaju na razum i pomoć susjeda da odbrane grad kroz proteste kada već nisu mogli kroz rat sa sudijama.
Onako, pošteno govoreći,sa ovim postom prosipaš nacionalizam...al ne bih da ulazim u raspravu, samo sam ti hotio reći, a ti nastavi....
viva_castro

#15 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by viva_castro »

palermo wrote:
viva_castro wrote:Evo upravo sam dobio informaciju da se spremaju veliki protesti u Posušju!

Onako, pošteno govoreći,sa ovim postom prosipaš nacionalizam...al ne bih da ulazim u raspravu, samo sam ti hotio reći, a ti nastavi....

Hvala na upozorenju.

Iskreno se izvinjavam svakome ko je moj post protumačio kao nacionalistički, naručito ako je taj neko Hrvat. Zaista nije bila namjera.

Želio sam se nasmijati na račun fašističke zapadno hercegovačke kamarile. Ako se, sa druge strane, neko osjeća kao dio navedene fašističke grupacije, onda se nadam da će umrijeti od siline uvrede koju mu nanesoh postom.

Pored toga želio sam se malo i našaliti sa "objektivnim" medijima :D

Još jednom se izvinjavam svakome ko je moj post protumačio kao nacionalistički.
leo karan

#16 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by leo karan »

MUP ZHK opet na visini zadatka u osiguravanju sportskih priredbi
a igraci i neduzna i pravedna publika su se samo branili od trojice drskih sudija,
da ih nisu oni prebili neko bi drugi sigurno, samo su branili idilicni hercegovacki gradic do nepravde

ocekuje su verzija MUP-a ZHK u najmanje 3 varijanete
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#17 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by Toto »

No pasaran!
viva_castro

#18 Re: Napadnute sudije u Posusju

Post by viva_castro »

Toto wrote:

No pasaran!

Iskreno se nadam da je ovo neki hard-core sarkazam za koji mi treba "jos pure" da bih ga razumio
Locked