NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post Reply
PM72

#401 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by PM72 »

zenit dozic wrote:
PM72 wrote:Niđe veze.Pjandura napala drugu pjanduru.
Koji je god povratnik napadnut ti si naso opravdanje :thumbup:

Nije ovo "koji god" nego poznajem situaciju i čovjeka.Budala koja se ne trijezni i normalno je da dođe do konflikta sa onim sa kojim svaki dan cugaš.
zenit dozic

#402 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by zenit dozic »

PM72 wrote:
zenit dozic wrote:
PM72 wrote:Niđe veze.Pjandura napala drugu pjanduru.
Koji je god povratnik napadnut ti si naso opravdanje :thumbup:

Nije ovo "koji god" nego poznajem situaciju i čovjeka.Budala koja se ne trijezni i normalno je da dođe do konflikta sa onim sa kojim svaki dan cugaš.
Prelistaj temu i naces svoje postove. Ne pricam bezveze.
PM72

#403 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by PM72 »

I ja ne pričam bez veze.Raspitaj se malo bolje i ne leti na prvu.
zenit dozic

#404 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by zenit dozic »

PM72 wrote:I ja ne pričam bez veze.Raspitaj se malo bolje i ne leti na prvu.
Nemam sta letit. Otvorio sam ovu temu. Znam sta je i ko pisao. I isto tako znam da si za svaki napad imao opravdanje :thumbup:
PM72

#405 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by PM72 »

zenit dozic wrote:
PM72 wrote:I ja ne pričam bez veze.Raspitaj se malo bolje i ne leti na prvu.
Nemam sta letit. Otvorio sam ovu temu. Znam sta je i ko pisao. I isto tako znam da si za svaki napad imao opravdanje :thumbup:
Mnogi lete na prvu,baš kao i ti ali uvijek trebaš saslušati obje strane.Ovaj pretučeni nije cvijećka kao ni njegov komšija što ga je napao.Čim izađe iz bolnice oni će opet zajedno cugati i belajisati.
zenit dozic

#406 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by zenit dozic »

Evo jos jednog :izet:
http://www.ntv.ba/napad-na-povratnike-u ... automobil/
Ali sigurno su neke pjane pa ih treba žik.
zenit dozic

#407 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by zenit dozic »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/44 ... akl_o.html

"Krvi je bilo po snijegu, k'o da si vola zakl'o. Da nisu naletjela ova dvojica komšija Srba, ubio bi me. Njihova imena ne smijem ni spomenuti, da ne bi oni imali problema", ispričao je Fadil Bašić (65), povratnik u paljansko selo Hotočina, kojeg je u nedjelju, brutalno pretukao gotovo duplo mlađi Đorđe Janković iz susjednog sela, koji ga je kocem izudarao po glavi i tijelu. Fadil je nakon napada s teškim povredama primljen u sarajevski Klinički centar (KCUS), gdje je još na liječenju.

- Meni se nanosi šteta otkako sam se vratio gore. Krali su mi stoku, konje, ovaj mi je odvukao traktor i nikad nije vratio, sigurno sam pretrpio 100.000 maraka štete. Nemam se kome ni požaliti, to su sve sami kriminalci, a policija gore radi s njima. To jedino SIPA može uhapsiti - kaže Fadil Bašić.
Dr. Kuca

#408 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by Dr. Kuca »

Da je srbin pretucen negdje kakvi. Vako balija, pjano, efendija, islamista, isilovac. Majku nam jebem balijsku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#409 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by Truba »

nadam se da tu ima nešto više...

ali srbi oko sarajeva vole ukrast... to sam osjetio na svojoj koži u IS
jednostavno se posluže tvojim stvarima...ne znam kako da to objasnim
SELJAČKA POLITIKA...znam tačno kako razmišljaju...ma ko ga jebe on ima dvoja kolica a ja nijedna daj da uzmem ta lošija...
ulazak u imanje s ogradom sječu šume neću ni spominjati
dobro je samo da ne biju jer su svi naoružani
arzuhal

#410 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by arzuhal »

Black swan wrote: jednostavno se posluže tvojim stvarima...ne znam kako da to objasnim
:lol:
Grean

#411 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by Grean »

I kad kazu sto se ne vrate, sta ce u Vogosci.

Ja ne bih za milion svoju djecu podizao negdje gdje sam obespravljen i nemocan, pogotovo kad se oni koji ti pametuju gdje treba sa zivis i ne pocesu da se pobrinu za tvoje probleme ako nista onim tuk na utuk. Zakon u Federaciji da se svaki napad na povratnika krivicno goni kod nas bez obzira gdje se napad desio, recimo. Pa eto makar neka strahuju kad trebaju preci da ce biti jebani u Centralnom.
PM72

#412 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by PM72 »

Niko ne spori da je čovjek pretučen.Kao što niko ne spori da je mlađi komšija napao starca.I treba ga oderat' ali poznavajući situaciju tu nema međunacionalne mržnje nego komšijska sranja i inat.
Hemel

#413 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by Hemel »

PM72 wrote:Niko ne spori da je čovjek pretučen.Kao što niko ne spori da je mlađi komšija napao starca.I treba ga oderat' ali poznavajući situaciju tu nema međunacionalne mržnje nego komšijska sranja i inat.
...i malo nadmenosti. Ti si sam a nas masala pa moze nam se.

Evo i labud potvrdi, udje k'o u svoje.
PM72

#414 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by PM72 »

Hemel wrote:
PM72 wrote:Niko ne spori da je čovjek pretučen.Kao što niko ne spori da je mlađi komšija napao starca.I treba ga oderat' ali poznavajući situaciju tu nema međunacionalne mržnje nego komšijska sranja i inat.
...i malo nadmenosti. Ti si sam a nas masala pa moze nam se.

Evo i labud potvrdi, udje k'o u svoje.
Slažem se ali...

jedne prilike šetam po Rakovici i naletim na starijeg čovjeka.Po kačketu vidim da je Srbin,pozdravim se i stanemo malo da popričamo.Isjekli su mu svu hrastovu šumu a on nije smio ni beknut jer je - četnik.Kuću su mu razjebali i opuhali,stakla porazbijali i svakodnevno mu čine štetu.Sve mu to rade "novi" stanovnici Rakovice,Gladnog polja i Osjeka a to su većinom izbjeglice i pobjeglice.Prijavljivao desetine puta,policija dođe i zapiše i nikom ništa.Ko biva.ko te jebe idi i šta ćeš ovdje.

Nikom ko je manjina nije lako.To znaju samo oni koji su u toj koži.Lako je biti veliki Bošnjak u sred sarajeva,Tuzle ili iz Austrije ali majčin sine zanoći u Novoj Kasabi,na Palama ili Prijedoru.Nije lako ni Srbima povratnicima u Federaciju a ima ih.Bošnjo je navikao raspuhati roštilji i parkirati auto u sred bašče na Baricama i Mrkovićima a nikog nije pitao.Ko biva,on je tu "domaći " i ratovao je.A to je tuđe.Red je ljude pitati i niko ti neće reći - nesmiješ ili nedao ti bog da uđeš u moje.

Gore pomenuti Fadil ima 30 krava,goveda i konja koje je pustio u šumu.Niti ih obilazi niti pazi prave li kome štetu i zijan.U tom grmu leži zec...

Ali,kako gluhom objasniti i ćoravom pokazati...
insomnia78

#415 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by insomnia78 »

[emoji23]
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#416 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by Truba »

isto samoposluga
PM72

#417 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by PM72 »

Black swan wrote:isto samoposluga
Tačno.Na svim stranama.Spremnost na kompromis i suživot je obrnuto proporcionalna procentu stanovništva.
PM72

#419 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by PM72 »

Šta reći...budala i krivih drva nikad neće nestati.
zenit dozic

#420 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by zenit dozic »

PM72 wrote:Šta reći...budala i krivih drva nikad neće nestati.
A nista :mrgreen: malo se cetnici igraju :zzzz:
PM72

#421 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!

Post by PM72 »

ja komentarišem o slučajevima za koje lično znam.Nikom nije lako ko je manjina- to upamti.Najlakše se istresti na nane i djecu,na babe u crnini i đedove.To su najveći miševi i kukavice.
Post Reply