NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
-
sani1985
#351 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
Bošnjački merhamet..naivnost..kukavičluk..
Merhamet je postao maska ispod koje se kriju slabost i kukavičluk u Bošnjaka – to nastojanje žrtve da prestane biti žrtva tako što će pobjeći iz svoga identiteta.Bošnjačka je dobrota postala glavno oružje bošnjačkih neprijatelja. Za nas bi, konačno, moralo biti uvreda kad nam se kaže da smo – merhametli narod! Danas to zvuči kao narod koji nema kriterija, granica, pameti, kod koga je sve – na izvol'te Kazati „bratstvo i jedinstvo“ prije 30 godina, i kazati sad, nije isto. I ne znače svugdje isto riječ „zajedništvo“ i riječ „tolerancija“.
Danas je merhamet oznaka za kukavičluk u Bošnjaka. Šta god nećeš da braniš, i čuvaš, šta god prepustiš da ti uzmu, od imovine do ljudskih prava, a ti se sakriješ iza merhameta. Ti si, bajagi, toliko superioran da na svako ugnjetavanje odgovaraš merhametom. Tebe se to ne tiče, ti si iznad, ti si „Dobri Bošnjanin“, zaštićen frazom da je „Bosne bilo i Bosne će biti“. …Otiđi, brate, malo do Foče, Vlasenice i Banja Luke, pa vidi koliko te naše Bosne ima! Ali, ne smeta to nama da robujemo iluzijama u kojima je naša mlitavost, navodno, uvjet opstanka Bosne i obnove komšiluka. Eto, mlitavi smo da mlitaviji nikad nismo bili, gotovo da nas i nema, jer nemamo svog stava ni o čemu, pa ni o pitanjima koja nas definiraju kao narod. Nama je važnije ono zajedničko – bosansko, nego ono bošnjačko koje čini kičmu bosanskog. Nema toga kod drugih naroda! Ovo je film u kome plivaju samo Bošnjaci – jer vjeruju da će komšijski narodi biti odobrovoljeni, oraspoloženi, raznim vidovima bošnjačkog samoponiženja...
Pravo govori,..istinu kaze,..covjek,jer ako ne cuvas,branis svoje,prepustis da ti uzmu sve,.ne postojis vise...
http://bosnjaci.agency/borba-za-opstana ... -naivnost/
Merhamet je postao maska ispod koje se kriju slabost i kukavičluk u Bošnjaka – to nastojanje žrtve da prestane biti žrtva tako što će pobjeći iz svoga identiteta.Bošnjačka je dobrota postala glavno oružje bošnjačkih neprijatelja. Za nas bi, konačno, moralo biti uvreda kad nam se kaže da smo – merhametli narod! Danas to zvuči kao narod koji nema kriterija, granica, pameti, kod koga je sve – na izvol'te Kazati „bratstvo i jedinstvo“ prije 30 godina, i kazati sad, nije isto. I ne znače svugdje isto riječ „zajedništvo“ i riječ „tolerancija“.
Danas je merhamet oznaka za kukavičluk u Bošnjaka. Šta god nećeš da braniš, i čuvaš, šta god prepustiš da ti uzmu, od imovine do ljudskih prava, a ti se sakriješ iza merhameta. Ti si, bajagi, toliko superioran da na svako ugnjetavanje odgovaraš merhametom. Tebe se to ne tiče, ti si iznad, ti si „Dobri Bošnjanin“, zaštićen frazom da je „Bosne bilo i Bosne će biti“. …Otiđi, brate, malo do Foče, Vlasenice i Banja Luke, pa vidi koliko te naše Bosne ima! Ali, ne smeta to nama da robujemo iluzijama u kojima je naša mlitavost, navodno, uvjet opstanka Bosne i obnove komšiluka. Eto, mlitavi smo da mlitaviji nikad nismo bili, gotovo da nas i nema, jer nemamo svog stava ni o čemu, pa ni o pitanjima koja nas definiraju kao narod. Nama je važnije ono zajedničko – bosansko, nego ono bošnjačko koje čini kičmu bosanskog. Nema toga kod drugih naroda! Ovo je film u kome plivaju samo Bošnjaci – jer vjeruju da će komšijski narodi biti odobrovoljeni, oraspoloženi, raznim vidovima bošnjačkog samoponiženja...
Pravo govori,..istinu kaze,..covjek,jer ako ne cuvas,branis svoje,prepustis da ti uzmu sve,.ne postojis vise...
-
TheMule
#352 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
sani1985 wrote:Bošnjački merhamet..naivnost..kukavičluk..
Dobri postovi.walk_M-A-N wrote:Dosta trolanja i relativiziranja napada čiji su korijeni u očuvanju genocidne tvorevine.
Naravno da poslovni posjetioci iz FBiH ili bilo odakle ne znače opasnost pa ih zato niko ne gleda. Opasnost su povratnici, posebno mladi, ili potencijalni povratnici. Srbočetnici znaju koliki je čiji natalitet.
Ne mogu vjerovati, iako znam, da su Bošnjaci toliko neorganizovani da nema Instituta genocida koji bi pratio i sve aktivnosti na 'učvršćenju temelja RS'. Pa da odemo na stranicu i vidimo sve ove napade i šta je dalje bilo sa prijavom, optužnicom, kaznom, robijom.
PS To što su uvlačitelji koji su sad predsjedatelji umjesto Instituta pravili Muzej A. I. koji ima par eksponata i toliko posjetitelja, i nešto više članova Upravnih odbora, je jedan od simbola nestanka Bošnjaka kao političkog faktora i pretvaranja u vreću za udaranje od strane fašista.
Vidim na ovoj temi se provlace tipicne Bosnjacke gluposti. Mirni protesti, policija, biti covjek, dodikov mlin, prijave itd itd, koja smijurija...patetika...neki mi se muce kad ih vidim kako pisu.
Treba imati dostojanstvo i postovanje prema sebi. Zaboravi Bosnu, Bosnjake/Bosance, ratove, nacionaliste, i druge stvari, gdje ti je postovanje prema samom sebi? To su obicne kukavice, kao oni sto udaraju na slabije kad smo bili djeca. Mene sa mojih 30 i kusur godina niko ne bi pretuko tamo. Iza ponoci ti pridju 3 osobe sa zlim namjerama, pistolj i bum bum dvojicu posaljes u vjecna lovista. Mozda ce tebe onaj treci ubiti, ali si bar ti povuko dvojicu sa sobom. Nakon par sahrana cetnika i nacionalista, i sa punom medijskom pratnjom i kmecanjem iz te genocidne "republike", broj incidenata ce opasti za 90%.
-
junior3
#353 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
Na kojoj se lokaciji nalazi taj Dodikov mlin? 
-
TheMule
#354 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
Negdje je u manjem entitetu. Na svakoj temi ga spomenu, i kako mi ne bi trebali nista raditi, jer odmah ce voda otici na taj njegov mlin. Ne znam koordinate
-
sani1985
#355 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
Dokaza za sve ovo puno je..dogadja se svaki dan..u genocidom nastalom entitetu,srpskom Auschwitz-u!!!Ali,toga ima puno,isto tako i sa zapadne,i istocne komsijske strane..sani1985 wrote:Bošnjački merhamet..naivnost..kukavičluk..
A,sta smo mi za one "anam"komsije sa zapada,i istoka..potvdjuje ova prica..
Samir je heroj odbrane Hrvatske, oženjen katolkinjom, djeca mu pokrštena, ali ga napadaju jer ima “balijsko” ime..
Samir Huskić veliko je braniteljsko ime. Od deset godina koliko je nosio vojnu uniformu, punih pet je ta uniforma bila prljava od prašine s terena. Huskić je jedan od onih koji su za obranu Hrvatske bili dobro obučeni i koji su prošli komando obuku, vrlo zahtjevnu i tešku. Huskić je, dakle, hrvatski komandos koji, kako kaže, rijetko plače. Nije plakao ni prije četiri mjeseca kada mu je umro otac. Ipak, ovih dana je plakao:
– Na Facebooku me blokirao moj prijatelj i suborac, i to riječima “znam da smo zajedno ratovali, znam da si bio fajter, ali ti si musliman”. Ma ne, tu noć ne znam jesam li plakao zbog tuge, ljutnje ili razočaranosti. Bio sam budan do pola pet i razmišljao. Jednostavno, nisam mogao vjerovati da ću to doživjeti – kazao je Huskić iz zagrebačke Dubrave..
Izvor:Dnevno.hr
http://bosnjaci.agency/samir-je-heroj-o ... ijsko-ime/
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#356 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» limeni
mjesec
Banned user for reason “kloniranje, spamanje, reklamiranje”
» sani1985
trajno
» limeni
mjesec
Banned user for reason “kloniranje, spamanje, reklamiranje”
» sani1985
trajno
-
hizo ramidovic
#357 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
fasisticke fekalije pred dzamijom u duvnu-tomislavgradu ostavili plinsku bocu, divljali i unistavali imovinu.
simbolicno, u duhu najvisih civilizacijskih normi...tako se to valjda radi 'od stoljeca sedmog'
p.s. ova tema bi se komotno mogla preimenovati u 'napadi na povratnike- all about'
simbolicno, u duhu najvisih civilizacijskih normi...tako se to valjda radi 'od stoljeca sedmog'
p.s. ova tema bi se komotno mogla preimenovati u 'napadi na povratnike- all about'
- escobar__
#358 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
Demonstrirali Škutori eUropske vrijednosti, oni su sad ipak EU. 
- General War
#359 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
A gdje su nam Cvijece iz Zagreba, konzum i jos par forumasa da nam objasni sta je bre ovo u Tomislavgradu?
- moa
#360 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Danas prolazim gradim kad na crkvi na m.dvoru dva barkaka sa 4s. Dere muzika narodno veselje. Ovi ovda pake i zare kako hoce a nasi ne mogu hodati po rsu. Kako nema neko tijelo da izvede pravdu na cistac vise u pm.
- sWeeT_Companion
#361 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Pretjeruješ, generalizuješ. Moje komšije Bošnjaci danas na molitvi, posle nje u obližnjoj kafani. Uživaju ljudi, nazovu i Boga. Niko ih ružno i ne pogleda.
- KUZNETSOV
#362 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
vi udarajte povratnike mi cemo karat vase zene 
- bingov buraz
#363 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Ratne zastave,treba to privesti na informativni razgovor.moa wrote:Danas prolazim gradim kad na crkvi na m.dvoru dva barkaka sa 4s. Dere muzika narodno veselje. Ovi ovda pake i zare kako hoce a nasi ne mogu hodati po rsu. Kako nema neko tijelo da izvede pravdu na cistac vise u pm.
- insomnia78
#364 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Ne brinite nista, sad ce mladi kosarkasi da ih nasamaraju sve
- Tvrtko II Kotromanić
#365 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
nije crkva na marijin dvoru pobogu, tamo je katolicka crkva Sv.Josipa
radi se o pravoslavnoj crkvi na Pofalicima gdje svake godine bude ovo narodno veselje
a iskreno draze bi mi bilo da se pustaju cetnicke pjesme tamo nego ono ojhanje i krkanje
radi se o pravoslavnoj crkvi na Pofalicima gdje svake godine bude ovo narodno veselje
a iskreno draze bi mi bilo da se pustaju cetnicke pjesme tamo nego ono ojhanje i krkanje
-
Paul F.
#366 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Šta, onaj Albanac nam savjetuje pišanje do pobjede ? 
- Maharadza
#367 Re: POVRATNIK BRUTALNO PRETUČEN !
Odlično sročeno i 100% istinito, samo ne važi za moje Krajišnike jer mi smo toga odavno svjesni i tako smo odgajani da "nema pardona" nikome tj. "ako on tebe samo prstom ti njega šakom", zato smo opstali fizički kao i duhovno i što je najvažnije - zadržali svoje "ja", tolerišemo normalne i dobre ljude ali bratstvo&jedinstvo i sl propagandu nosi drugima, u to nikada ne možemo niti želimo povjerovati!sani1985 wrote:Bošnjački merhamet..naivnost..kukavičluk..
- sinuhe
#368 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Malo ste se pohasili. Taman bi vam novi rat dobro dosao da se spustite na zemlju.
- LBVIEW
#369 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
sinuhe wrote:Malo ste se pohasili. Taman bi vam novi rat dobro dosao da se spustite na zemlju.
A ko bi to spustao na zemlju,jel' oni tvoji murjaci sto u Banja Luci nikog nisu dirali?
-
hAZNADAR
#370 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Problem je sto zaboravljamo da se sa nekim ljudima moze normalno a nekima ne. Neki razumiju sta je ispravno ili ne a neki samo silu.
Svi ovi sto napadaju na povratnike su duhovno slabe licnosti koje to rade samo zato sto znaju da nece biti kazne.
Dokle se god Bosnjo savija pod udarcima i poslije pokazuje modrice u medijima ocekujuci sazaljenje ili moral,.. siledzije imaju vise morala i razloga da napadaju. Ovi sto su pustili plin ili oni u Prijedoru prebise momka se sprdaju slikama stete koju su napravili. Sta imas vise od pokazivanja modrica, vjecite zrtve i stradalnika, suplje o moralu, postenju i ljudskosti,... kada to ne samo da ne prolazi kod nasilnika - vec im daje i podstreka.
Isto kao copor pasa koji te napadne samo kada osjeti da se bojis.
U Stocu je nekoc bilo isto sranje dok povratnici nisu poceli svaku kamenicu vracati, svaki udarac takodjer,... sad nije sjajno - ali je bolje nego sto je bilo.
Svi ovi sto napadaju na povratnike su duhovno slabe licnosti koje to rade samo zato sto znaju da nece biti kazne.
Dokle se god Bosnjo savija pod udarcima i poslije pokazuje modrice u medijima ocekujuci sazaljenje ili moral,.. siledzije imaju vise morala i razloga da napadaju. Ovi sto su pustili plin ili oni u Prijedoru prebise momka se sprdaju slikama stete koju su napravili. Sta imas vise od pokazivanja modrica, vjecite zrtve i stradalnika, suplje o moralu, postenju i ljudskosti,... kada to ne samo da ne prolazi kod nasilnika - vec im daje i podstreka.
Isto kao copor pasa koji te napadne samo kada osjeti da se bojis.
U Stocu je nekoc bilo isto sranje dok povratnici nisu poceli svaku kamenicu vracati, svaki udarac takodjer,... sad nije sjajno - ali je bolje nego sto je bilo.
- sWeeT_Companion
#371 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Gosn Hadžihajdić, Bosanac i Hercegovac.
http://www.bijeljina.org/novosti/17781/ ... adica.htmlEdin Hadžihajdić: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!
Na svojim plakatima nisam uvrijedio nikoga, ni Hrvata, ni muslimana, ni Srbina. Ne plašim se ničega, jer nema osnove da mi bilo šta prikače. Ja sam musliman, rođen sam ovdje u Bijeljini i Srpska je moja zemlja.
Rijetko ko u Bijeljini zna ko je Edin Hadžihajdić. Ali, kada neko spomene Mađara, njegovi sugrađani znaju o kome se radi. Vođa navijača FK Radnik i strastveni navijač Crvene Zvezde u žižu šire javnosti Republike Srpske i BiH dospio je 11. jula, kada je u Bijeljini lijepio plakate podrške Ratku Mladiću.
- Ustao sam kao i svaki drugi dan, došao do grada i počeo lijepiti plakate, došla je policija, a kada su ustanovili da plakati nikoga ne vrijeđaju, ipak su pozvali komandira stanice da se konsultuju. Potom sam priveden. Na plakatu sam ispisao parole podrške generalu Ratku Mladiću i parole podrške Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske. Ja ću uvijek dati podršku predsjedniku Srpske, ma kako se on zvao, ističe Hadžihajdić. Protesti Proteklih godina hapšen je više puta mada, kako tvrdi, nikad zbog kriminala. Nikad se nije bavio smunjivim poslovima niti imao dodira sa kriminalcima.
- Već 15 godina sam među prvima na svakom protestu. Kada su hapšeni Mladić, Karadžić i naši generali, ja sam bio tu. Uvjek sam bio među vodećim ljudima kada se organizovao protest. Ne znam zašto sam im taj dan zasmetao. Bolje da su hapsili one koji su pravili nerede u Srebrenici.
- muha_sa
#372 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
ko vjeruje svemu što procita taj treba prestat citat
- Danguba
#373 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
muha_sa wrote:ko vjeruje svemu što procita taj treba prestat citat
-
zenit dozic
#374 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Kad je bio taj ispad neko mu je našao profil na faceu, klasični četnik, sa muslimanskim imenom, još jedna u nizu propaganda iz četniteta.sWeeT_Companion wrote:Gosn Hadžihajdić, Bosanac i Hercegovac.
http://www.bijeljina.org/novosti/17781/ ... adica.htmlEdin Hadžihajdić: Uvijek ću braniti Ratka Mladića!
Na svojim plakatima nisam uvrijedio nikoga, ni Hrvata, ni muslimana, ni Srbina. Ne plašim se ničega, jer nema osnove da mi bilo šta prikače. Ja sam musliman, rođen sam ovdje u Bijeljini i Srpska je moja zemlja.
Rijetko ko u Bijeljini zna ko je Edin Hadžihajdić. Ali, kada neko spomene Mađara, njegovi sugrađani znaju o kome se radi. Vođa navijača FK Radnik i strastveni navijač Crvene Zvezde u žižu šire javnosti Republike Srpske i BiH dospio je 11. jula, kada je u Bijeljini lijepio plakate podrške Ratku Mladiću.
- Ustao sam kao i svaki drugi dan, došao do grada i počeo lijepiti plakate, došla je policija, a kada su ustanovili da plakati nikoga ne vrijeđaju, ipak su pozvali komandira stanice da se konsultuju. Potom sam priveden. Na plakatu sam ispisao parole podrške generalu Ratku Mladiću i parole podrške Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske. Ja ću uvijek dati podršku predsjedniku Srpske, ma kako se on zvao, ističe Hadžihajdić. Protesti Proteklih godina hapšen je više puta mada, kako tvrdi, nikad zbog kriminala. Nikad se nije bavio smunjivim poslovima niti imao dodira sa kriminalcima.
- Već 15 godina sam među prvima na svakom protestu. Kada su hapšeni Mladić, Karadžić i naši generali, ja sam bio tu. Uvjek sam bio među vodećim ljudima kada se organizovao protest. Ne znam zašto sam im taj dan zasmetao. Bolje da su hapsili one koji su pravili nerede u Srebrenici.
- CSKA
#375 Re: NAPADI NA POVRATNIKE - all about !!!
Fino je vidjeti da i mi gajimo neko cvijece,a ne samo hrvati