Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Oi

#51 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)

Post by Oi »

Junuz Djipalo wrote:[
Sjeća li se neko ne tako davno u Zenici kada su pretukli čovjeka na svadbi jer je držao pored zastave BiH i hrvatsku zastavu, ili mahanje zastavama Turske. I u oba slučaja su bili "navijači". Sad divljanje po ŠB opet "navijači"...
Pretukli ga jer je napao svatove sa zastavom HR
19:34 | 04.08.2008. | Piše: Magdalena Mucić
Sinana Bošnjaka (49) pretukli su navijači Čelika kada su vidjeli kako kamenuje svatovsku kolonu. Ozlijedio je trudnicu jer ga je naljutila zastava
Pripadnici policije Zeničko-dobojskog kantona iz BiH i dalje tragaju za navijačima Čelika koji su u subotu pretukli Sinana Bošnjaka (49), koji je prije toga napao hrvatske svatove u centru Zenice. Pijani Bošnjak je u subotu kamenjem nasrnuo na svatovsku kolonu. Pogodio je i lakše ozlijedio jednu trudnicu, a oštetio je i dva auta, piše Pincom. Prema izjavama očevidaca, Bošnjaka je iživcirala hrvatska zastava na jednom autu u koloni. Iščupao je zastavicu i kamenom razbio prozor sa suvozačeve strane gdje je sjedila trudna Zdravka Grbešić. Vidjevši napad na svatove, na Bošnjaka je nasrnula skupina navijača Čelika i pretukla ga. Završio je u bolnici, a policija traži navijače.
ali nije to sad bitno!
bitno je da je zauvijek otisao jedan mladi zivot. sta god da se desavalo, ljudski zivot se ne moze vratiti!
Pokoj dusi Vedranu i uz nadu da ce odgovorni za ovaj masakr odgovarati!
*mima*

#52 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by *mima* »

Tema: Izjava jednog od navijaca sa kojim sam imao razgovor
Prikaz svih 6 poruka od 6 korisnika.
Poruka broj 1
Mahir Kerkez je napisao/laPrije 10 sata/i
mi krenuli sve je dobro bilo do mostara

kad smo prema sirokom krenuli

u dvije grupe nas razdvojili

a to je vec planirano bilo

i oni otisli dole pola njih i napali ih

i nas zovu a nama murija neda da udzemo u siroki

i mi svi iz autobusa i kombija i pjeske

i murija se prepala i kaze da se vratimo da mozemo ici

i mi dosli dole

kad dole rat sestre mi

izasli mi zatrcali se oni pobjegli

i murija onda

sve mi polupali dole

i muriju i njih

i onda dodze mostarska

1 sat smo se bili dok nije dosla

i kad je dosla onda smo tek dobili

i onda u autobuse i kad smo izlazili i murija i skripari cjeli grad nas kamenovo

mi idemo kroz sredinu oni sa strana
*mima*

#53 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by *mima* »

Sorry....nisam dobro kopirala.....ovo upravo citam na FB
Hrvoje_Hrvatinic

#54 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Sudeći po pisanjima svjetskih medija, izgleda da samo vi mrzitelji "ustaša" znate pravu istinu i da je "vasceli svet protiv vas"... čista zavjera. Svi lažu samo ste vi u pravu.

http://www.reuters.com/article/UK_WORLD ... 4220091004

The game between Sarajevo and Siroki Brijeg was called off after several hundred Sarajevo fans threw stones at shop and bar windows in the centre of the Croat-dominated town, demolishing several cars and setting a police vehicle on fire.

Fans who arrived from the majority Muslim city of Sarajevo clashed with police and 24-year-old Vedran Puljic was killed, the regional police said.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Truba »

samo 1 riječ

tuga
sjever76

#56 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by sjever76 »

Arminovski wrote:
sjever76 wrote:@Arminovski

da ostanu u autobusima dok kamenje i metci lete prema njima??????????????????????????????????

ti si izgleda zaboravio na fini obicaj zapadno-hercegovackih navijaca da ubacuju baklje u polupane autobuse i pale ih.
Ziv bio procitaj njegov post opet. Rekao sam uzevsi da sve sto je rekao stoji. Napisao je da je prvi pucanj pao nakon izlaska iz buseva radi odbrane, ne prije. Napisao je da su na bus bacane stolice i pepeljare, ne baklje. Pogledaj i gornje slike. Ja vidim momke sa palicama u rukama. Opet nemoj me pogresno shvatiti, ne volim nikakvu vrstu divljanja. Izlazak iz buseva mi stvarno izgleda kao najgora odluka. Bilans vidis i sam.
itekao te pogresno shvatam. gdje sam napisao da su ubacene baklje? napisao sam da je to obicaj jer se slicno desilo u zap.mostaru navijacima slobode i stoga je najgora moguca opcija ostati skucen u autobusu.
kazes naoruzani sipkama i palicama? a sta su trebali? smotati novine ili ubrati buket cvijeca iz obliznjeg parka da se sa njim brane?
da se razumijemo, navijaci nigdje u svijet nisu cvjecke ali ovo dole je bila klasicna sacekusa na koju je odgovoreno.
ostavices mi za pravo da vise vjerujem mojim poznanicima (svi preko 30 godina a vecina porodicni ljudi) nego nekom zadriglom polu pismenom hercegovackom drotu i mjestanima slobodarske listice obucenim u crne majice sa likom jure francetica.
11sumirp

#57 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by 11sumirp »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Sudeći po pisanjima svjetskih medija, izgleda da samo vi mrzitelji "ustaša" znate pravu istinu i da je "vasceli svet protiv vas"... čista zavjera. Svi lažu samo ste vi u pravu.

The game between Sarajevo and Siroki Brijeg was called off after several hundred Sarajevo fans threw stones at shop and bar windows in the centre of the Croat-dominated town, demolishing several cars and setting a police vehicle on fire.

Fans who arrived from the majority Muslim city of Sarajevo clashed with police and 24-year-old Vedran Puljic was killed, the regional police said.
Isto kao sto su rodjeni sami sebe po bubrezima cijepali,prije neku heftu,il fukare prosle godine sami sebi zapalili bus,da vide mogu li izlijetat kroz prozore :x :x
uvijek se u toj hercegovini slucajno pripuca,il nadrljaju pjani i nadrogirani muslici,jelda?
11sumirp

#58 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by 11sumirp »

ah da kad smo vec kod toga,reuters "nije"preuzeo vijest,od nekog s ovih prostora,reuters je poslao svog novinara drito iz londona po info jelda?
a ko ono bi glavni izvor "istine"o ovom dogadjaju???? :x
MIRZA_460

#59 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by MIRZA_460 »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Sudeći po pisanjima svjetskih medija, izgleda da samo vi mrzitelji "ustaša" znate pravu istinu i da je "vasceli svet protiv vas"... čista zavjera. Svi lažu samo ste vi u pravu.

Pa majmune svjetski mediji pisu onako kako ima je vasa ustaska policija rekla da je bilo
budalica22

#60 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by budalica22 »

od djevojaka koje su bile dole imam info da su njih odmah pri dolasku odvojili na tribine.. i rekli im da skinu obiljezja fc sarajeva... nakon sto to nisu uradile.. jednu djevojku je zastitar gurnuo niz stepenice i kada je pala udario je nogom u stomak... djevojka je astmaticar.. dobila gusenje... ok je sada...

kada su ih provodili do svlacionica da budu sa igracima... dovikivali su im da se gube da ih ne bi silovali i sl... i usput pucali na njih
Hrvoje_Hrvatinic

#61 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

11sumirp wrote:

Isto kao sto su rodjeni sami sebe po bubrezima cijepali,prije neku heftu,il fukare prosle godine sami sebi zapalili bus,da vide mogu li izlijetat kroz prozore :x :x
uvijek se u toj hercegovini slucajno pripuca,il nadrljaju pjani i nadrogirani muslici,jelda?
Pa kažem ja tebi, a evo vidim ti i potvrđuješ to. Sve je to zavjera, cijeli svijet je protiv FK Sarajeva... i Veleža... i ostalih vaših klubova.
*mima*

#62 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by *mima* »

A zasto provociras Hrvoje?
nokia6170

#63 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by nokia6170 »

I kad se vec sicaju sa tim etnickim odrednicama ko iz kakvog grada dolazi, sto ne rekose da je ubijeni bio Croat, katolik iz Muslim city of Sarajevo?

ne uklapa se jelde malo u propagandu ;)

p.s. a pogledaj autore ovog texta: Reporting by Tina Jelin, writing by Daria Sito-Sucic...objektivno nema sta jelde...po hrvatski da se upakuje ;)
budalica22

#64 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by budalica22 »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
11sumirp wrote:

Pa kažem ja tebi, a evo vidim ti i potvrđuješ to. Sve je to zavjera, cijeli svijet je protiv FK Sarajeva... i Veleža... i ostalih vaših klubova.

hahaha... kako si samo lucidan..

VASI .. NASI .. NJIHOVI klubovi...

jesi li ti svjestan da je jedan momak izgubio zivot.. da se 5 momaka jos bore za zivot.. nema tu nasi ili njihovi... ovo je tuga i zalost.. a ne vrijeme za bolesno prepucavanje na jos bolesnijoj nacionalnoj osnovi ...
ibizza

#65 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)

Post by ibizza »

Milankovic wrote:Navijači Sarajeva su poznati po tučnjavama i neredima,te ovo nas netreba iznenaditi.Kako kaže stara izreka "Što su tražili to su dobili" i sad netreba ovdje pisati kako su navijači Širokog napali Sarajlije ili šta već,to je bila grupna tučnjava(koju su Sarajlije jedva čekale) i onda kukaju sad jbg.
Sarajevo treba sankcionisati mislim na FK Sarajevo,jel ovo je sramota.
Jednom su kamenovali autobus djece koja su išla izlet u Sarajevo,možda se neki sjete te utakmice kada je Jedinstvo igralo protiv Sarajeva.Ja bi oštro kaznio huligane koji su izazvali ovaj nered,jel sigurno se zna ko je u navijačima Sarajeva problematičan.
Vidi se kako i Sarajevo dolazi do bodova,preko sudija i saveza,pa odu u evorpu i onda ih očarape,tj osramote i još imaju ovakve navijače sramota,to su huligani i divljaci
prvo,ti veze nemas ko su navijaci Sarajeva
drugo,ako si prati FKS oda bi trebao znati da se nisu osramotili,da ih je JEDVA izbacio klub koji ima veci budzet od FKS za 20 puta...
trece,vidjelo se u Evropskim utakmicama kakve su HZ...igraci Kluza su nas proglasili najboljim navijcaima,njihovi navijaci su nam pisali po forumu da smo najbolji navijaci,da smo ih super docekali,da nece nikad zaboraviti gostovanje na Kosevu...
cetvrto...kako ko dolazi do bodova to se vidi,da si ti pratio FKS znao bi,da je Sarajevo u prve dvije utakmice izgubilo 4 boda kod kuce,da su kupovali,vjerovatno bi sad bili rame uz rame sa Borcem...
peto,zasto bi Hz jedva cekale tucu sa Skriparima???Pa ta navijacka grupa ima 200 clanova maximalno...ako bi vec htjeli da se dokazu,to bi radili sigurno sa Robijasima,Lesinarima, a ne sa nekim skriparima,nidje veze...
klmnopq

#66 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by klmnopq »

Arminovski wrote: Ziv bio procitaj njegov post opet. Rekao sam uzevsi da sve sto je rekao stoji. Napisao je da je prvi pucanj pao nakon izlaska iz buseva radi odbrane, ne prije. Napisao je da su na bus bacane stolice i pepeljare, ne baklje. Pogledaj i gornje slike. Ja vidim momke sa palicama u rukama. Opet nemoj me pogresno shvatiti, ne volim nikakvu vrstu divljanja. Izlazak iz buseva mi stvarno izgleda kao najgora odluka. Bilans vidis i sam.
Po cemu mozemo zakljuciti da je do pucnja doslo zbog samoodbrane?? Samo zato jer je navijac koji je ubijen bio van autobusa??
kockica_kockica

#67 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by kockica_kockica »

boski wrote:
kockica_kockica wrote:R.I.P. za poginule momke... :sad:

U BiH treba zabraniti fudbal do daljnjeg... ili barem dok se ljudi ne pocnu civilizovano ponasati...
Zabraniti fudbal??????

Pazi ovo.

četvrtak, 10.9.2009 23:43

NAKON završetka sinoćnih utakmica, u Mostaru došlo je sukoba navijača i specijalaca. Incident se dogodio na križanju Avenije i Ulice kralja Petra Krešimira IV. tijekom kojeg su porazbijane boce i letjele gajbe.

Specijalci su upotrijebili suzavac, kako piše Bljesak. Skupina huligana tad se povlačila do stadiona gdje je razbijena.

U neredima je ozlijeđeno šest policajaca i tri navijača, a jedan policajac je za dobio ozljede opasne po život. Uhićeno je osam osoba, od čega su tri bile maloljetne.

Kako se neslužbeno doznaje, s policijom su se sukobili navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz zapadnog dijela Mostara. Ljuti zbog visokog poraza Vatrenih na Wembleyju, navijači su krenuli s razbijanjem izloga nakon čega su se sukobili s policijom, a poslije pružanja liječničke pomoći šestorica ozlijeđenih policajaca i tri navijača pušteni su kući.

Link:
http://www.index.hr/sport/clanak/sukob- ... 49802.aspx

Ovo opravdanje sad lijepo pokazi majkama ovih sto su poginuli ... ja ne zivim u Hrvatskoj vec u BiH ... sta me briga za navijace u Hrvatskoj... kod njih nema mrtvih ljudi nakon tuce, zapaljenih policijskih vozila, i slicno....

I treba zabraniti nogomet/ fudbal u BiH jer nismo civilizovani.. jer ni jedna utakmica ne moze prci bez ovih incidenata... pa kad se nauce civilizovanom ponasanju navijaci onda pricati o utakimacama... i ne branim nikoga... jer me ovo izbacilo iz cipela... sto je dosta dosta je vise ...
Drvosjeca iz Dejcica

#68 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hajde da zanemiramo sve ovo do sada izneseno, iako je tesko zanemariti nasilnu smrt covjeka, evo danas se medijima javljaju i fudbaleri Sarajeva sa svojim iskazima koji su zaista frapantni. Nije tesko sabrati dva plus dva i uvidjeti da je prema navijacima Sarajeva u najmanju ruku primjenjena neprimjerena sila od strane redara, policije i lokalnih fanatika iz Sirokog.
„Ne mogu da dođem sebi. Tukli su naše navijače, pucali su na njih. Izašli smo na zagrijavanje kada mi je jedna djevojka prišla i molila me da im pomognem. Zaštitari na stadionu tukli su djevojke. Da možda i one nisu imale oružje?“, pita se Alaim.
Link
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 05/10/2009 11:36, edited 1 time in total.
Hrvoje_Hrvatinic

#69 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

nokia6170 wrote: I kad se vec sicaju sa tim etnickim odrednicama ko iz kakvog grada dolazi, sto ne rekose da je ubijeni bio Croat, katolik iz Muslim city of Sarajevo?

ne uklapa se jelde malo u propagandu ;)

Zar je bitno to tko je ubijeni? Ja sam mislio da je to nebitno da je čovjek-čovjek bilo koje nacije. A ja ne znam koje je on nacije, nije mi to bitno, žao mi je zbog njegove smrti, a najviše mi sada žao njegove majke Fehmije.

p.s. a pogledaj autore ovog texta: Reporting by Tina Jelin, writing by Daria Sito-Sucic...objektivno nema sta jelde...po hrvatski da se upakuje ;)

Znači... čim je hrvat novinar - odmah je ustaša. Lijepo bome. Da je Sabahudin bio onda bi bilo OK jel? Lijepo ste mi vi društance, nema što.
torcida

#70 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by torcida »

nevjerovatno šta će čovjek sve pročitati na ovom portalu i koji sve bilmezi ovuda patroliraju...općenito govorim, ova tema samo potvrđuje iznesenu konstataciju

ajmo malo logički rezimirati situaciju i pokušati biti koliko toliko objektivni.....
kao prvo, bez obzira na sve što se dešavalo, izgubiti život radi ove kozje lige je nešto najgore što se moglo desiti u ovoj banana državi, nema opravdanja bez obzira na sve okolnosti i tu stvarno nema nikakve diskusije!
drugo, činjenično stanje je takvo da su navijači dobro naoružani došli u hercegovačko selo.. i sa takvim arsenalom koji je evidentiran, trebamo uzeti u obzir da nisu prvi započeli incidente...ok, onda opravdanje za demoliranje selendre zvane 'kozice', zatim noževi, boxeri, kamenja i ostali pronađeni repertor koji su donijeli sa sobom je bio u cilju čega, možda potencijalne samoobrane ili su to možda normalni navijački rekviziti?
treće, zvanično je objelodanjeno da je mještanin završio sa prostrijelnom ranom koju je zadobio u svom dvorištu, tko je pucao na njega kao i tko je nožem ubo' ženu također ispred njene kuće, svjedoci postoje koji su izjavili da su gostujući huligani degenečili staru čeljad kao i natjeravali balavurdiju cca 10god. po cesti...opravdanje?
opet ponavljam, ništa ne vrijedi izgubljena ljudskog života ali po defaultu prizivati kojekakve ustaše, fašiste i demonizirati jedan kraj a svoje dizati na pijedestal je ravno...da ne kažem čemu!
Last edited by torcida on 05/10/2009 11:34, edited 1 time in total.
autoe

#71 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by autoe »

Gospodo idioti koji pišete svakakva sranja po ovom forumu nek vas je stid . Razumijem paćenike i ostale seljake koji brane svoje suseljake koji su ubili momka koji je došao da navija za svoj klub.
Nas je veliki broj bio i je li to možda zabranjeno ? Policija je dužna da osigura događaj a znali su koliko nas ide jer su nas preuzeli 20ak kilometara prije mostara ,a priča da je belaj počeo kad su "našli" naoružanje i kamenice u busevima ostavite za malu dijecu i debile koji u to povjeruju, jer niko od navijača nije pretresen, u trenutku kad su nas zasuli kamenicama su se tek karte kupovale i samo je 6 djevojaka prošlo pored kontrole i ušlo na stadion.
Ovoj gamadi koja koriste svaku priliku da blate Horde, želim da se svaki dan dešava ono što se nama juče dešavalo i njima i njihovim najmilijim pa da onda budu ovako "objektivni" kako su i do sad bili.
Fuj sram vas bilo..
Vedrane nek ti je laka zemlja bosanska :sad:
samo malo

#72 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by samo malo »

Ova tema je kao stvorena za fanatike i patriJote.
11sumirp

#73 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by 11sumirp »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
11sumirp wrote:

Nije nego ne znam jel se pravis ili si zaista.... :D
Samo ne vjerujem tipovima kao sto je miljenko karacic(to sto ti govoris on je sinoc prdekao na hrtu,danas u sportskim novostima),covjek sa mrljom iz rata,ratnohuskac,potencijalni slucaj sa sud za ratne zlocine.... :)
Sasma je jasno da si ovdje samo da bi provocirao, i iz tog razloga svaka daljnja komunikacija s tobom je nepotrebna i suvisna...
Bok...
Ateista

#74 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Ateista »

Ovakva prepucavanja su mi bila i ocekivana...

Tesko je reci sta je tacno bilo, ali gdje ima dima ima i vatre.
Ko god da je poceo, druga strana sigurno nije potpuno cista i nevina.
Najgore je samo prebacivati krivicu na drugu stranu, a to ocigledno rade i jedni i drugi. Tako se nista nece postici, samo jos vece tenzije.
Asana

#75 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Asana »

Dok nije došla specijalna policija HZ su bili potpuno ovladali tim dijelom grada a iz postanih fotografija vidite koliko su bili "dobronamjerni" i "miroljubivi". Bilo je pucnjave iz automatskog oružja (u zrak) i samo je to spriječilo HZ da krenu prema centru grada koji je bio ispražnjen i da unište sve pred sobom.
Nekoliko policajaca i širokobriježana (prolaznika i starijih ljudi a ne navijača je ozlijeđeno). HZ su jednog policajca kojega su uspijeli izvući iz skupine policajaca slomili totalno.Tek kad je došla specijalna policija HZ su počeli dobivati degenek. Do tada kao što možete vidjeti na fotografijama maskirani i naoružani palicama i kamenjem su terorizirali čitavu ulicu i stariji ljudi , žene i djeca su bježali iz kuća.
Ovo je ogroman propust policije samo zato što nisu vraćeni nazad i što se uopće u ovoj smiješnoj ligi dopušta gostovanje nazovi navijača a ustvari pijane, drogirane i nasilne rulje.
Tragično je ovo što se dogodilo a majci i bratu nitko ne može nadoknaditi Vedrana i ružno je nagađati o uzrocima smrti dok istraga ne bude završena.
Kako je sve stravično izgledalo moglo je biti i više žrtava i stvarno ako ima zdravog razuma treba zabraniti gostovanje navijačkih skupina bilo gdje dok se situacija u državi ne normalizira.
Opis zvuci kataklizmicno.
BTW, mnoge puno civiliziranije zemlje od nas dozvoljavaju policiji da na napad na policajca odgovore najbrutalnije.
Ne krivim policiju ako je pucala i to gumenim mecima. Stvari su se ocigledno otimale kontroli.
Locked