Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
johnnykola

#301 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by johnnykola »

a u kljucnom trenutku snima asfalt. sto li?
nevjerojatno. uzas. sacekusa 1/1.
Last edited by johnnykola on 05/10/2009 19:16, edited 1 time in total.
Geronimo81

#302 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Geronimo81 »

-danTe- wrote:
pogledajte dobro od 0:22 kad kamera ne snima navijace...cuje se prvi hitac nakona par sekundi onda jos jedan ili dva i kad se kamera vrati na navijace momci leze...raja se dere,trce prema policiji...i nek kazu da nisu...a svi smo vidjeli da jesu,a evo i jos jedan dokaz za to...
Pa normalno da su pucali policajci sada smiju da pucaju kada im je zivot ugrozen e sada to treba ostaviti tuziteljstvu.Prava je sreca da nije jos bilo mrtvi jer kasnije scene su jos gore bile pa je sreca da nisu jos koga upucali.
sasa_t

#303 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by sasa_t »

sportsport.ba

Ponedjeljak, 05.10.09. 19:10.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama do kojih je došao BHT1 prije nekoliko sati u Širokom Brijegu uhapšen je osumnjičeni za ubistvo Vedrana Puljića
BHCluster

#304 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by BHCluster »

Geronimo81 wrote:
-danTe- wrote:
pogledajte dobro od 0:22 kad kamera ne snima navijace...cuje se prvi hitac nakona par sekundi onda jos jedan ili dva i kad se kamera vrati na navijace momci leze...raja se dere,trce prema policiji...i nek kazu da nisu...a svi smo vidjeli da jesu,a evo i jos jedan dokaz za to...
Pa normalno da su pucali policajci sada smiju da pucaju kada im je zivot ugrozen e sada to treba ostaviti tuziteljstvu.Prava je sreca da nije jos bilo mrtvi jer kasnije scene su jos gore bile pa je sreca da nisu jos koga upucali.
Ma jasta doso ifrustrirani terminator da smiri situaciju i ubijo momka ono reda radi da smiri situaciju, a kako poslje toga nikome nije bio zivot ugrozen od starane policije gdje su nimci povrjedeni policajaca nemajih jer nijedan nije povrijeden. A ti brani stoku samo nastavi budi ono sto jesi.
awekenings

#305 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by awekenings »

svi dokazi su ovdje ,, bash se sve vidi kako su se stvari odvijale ...
klixober

#306 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by klixober »

http://www.rtl.hr/clanak/policijske-sni ... kom/11745/#

Na ovim snimcima se vidi da je policija djelovala samo protiv navijaca Sarajeva,satjerala ih u ugao i dopustila navijacima Sirokog da ih nesmetano kamenuju.Niti u jednom trenutku policija nije krenula na navijace Sirokog da ih zaustave u kamenovanju.
Takodje se vidi da su najveci neredi i demoliranje nastali tek nakon sto su upucani navijaci Sarajeva.Policijsko auto je cijelo vrijeme normalno stajalo i tek je na kraju zapaljeno,nakon sto su upucani navijaci Sarajeva,tj. ubijen Vedran.

Nadam se da ce neko ovaj snimak uskoro snimiti jer se bojim da ga ne uklone kako bi zataskali dokaze.
konrad

#307 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by konrad »

Jos jednom da ponovim. Navijacke grupe zabraniti, a samozvanim vodjama ostro zaprijetiti. Organizovani odlasci navijaca na gostovanja takodje zabraniti.
Svu propagandu tipa poginuti za svoj FK... sankcionisati ostro.
Ako se nastavi ovako samo je pitanje vremena kada ce jos neko da izgubi glavu. Ako je pocetak krvnog kola, treba ga unistiti vec danas.
stari_sarajevski_gospodin

#308 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by stari_sarajevski_gospodin »

A i cujes navijaca sarajeva kako kaze da su ga upucali u glavu i cujes vodju kako govori ostalim navijacima da se vrate nazad da se ne prepiraju sa skriparima...
starii

#309 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by starii »

sve me ovo podsjeca na staru seriju Kuda idu divlje svinje...svako svoje tjera
klixober

#310 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by klixober »

komeba wrote:http://www.rtl.hr/clanak/policijske-sni ... kom/11745/#

Na ovim snimcima se vidi da je policija djelovala samo protiv navijaca Sarajeva,satjerala ih u ugao i dopustila navijacima Sirokog da ih nesmetano kamenuju.Niti u jednom trenutku policija nije krenula na navijace Sirokog da ih zaustave u kamenovanju.
Takodje se vidi da su najveci neredi i demoliranje nastali tek nakon sto su upucani navijaci Sarajeva.Policijsko auto je cijelo vrijeme normalno stajalo i tek je na kraju zapaljeno,nakon sto su upucani navijaci Sarajeva,tj. ubijen Vedran.

Nadam se da ce neko ovaj snimak uskoro snimiti jer se bojim da ga ne uklone kako bi zataskali dokaze.
I jos samo nesto..na snimku se takodje vidi da Vedran niti je isao da kamenuje protivnicke navijace,niti je isao na policiju.Da ne govorim o gnusnoj lazi da je oteo policajcu pistolj :x
Takodje se vidi da je pucanj dosao iz pravca policije,jer cim su se culi pucnji i pocela vriska,navijaci su krenuli na policiju,govore im da su ubili covjeka.
yurebure

#311 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by yurebure »

ladyblue18 wrote:
:shock: isto rat :o :run:
Mada su neki detalji.....izbrisani.....mada nisu namjerno cam. fokufirali na radnje policije,dosta toga se moze vidjeti.....
Iako sam TM87 ,mogu reci iskreno,ovdje su HZ-a pravi heroji........
NA SAMOM POCETKU SNIMKA JASNO SE VIDI......DA SU NAVIJACI SARAJEVA NAMJERNO IZAZVANI.....NAMJERNO PONAVLJAM.....
Pogledajte prof. rad policije....... redom stoje u coskovima i mirno sve posmatraju!!!!!
Vodje Hz-a su u pocetku smirivale situaciju.............
BHCluster

#312 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by BHCluster »

Vidi od 5:45 kako pucaju jedan za drugim a ova stoka sto snima samo snim navijace sarajeva a ne one sto ih napadaju a sve se dogada oko stadiona. A poslje se cujue rafalna pucnjava... I vidi se da su navijaci sarajeva bili napadnuti kod stadiona. A sada ce jos malo 60 Minuta oni sigurno imaju prave snimke.
Abacija

#313 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Abacija »

konrad wrote:Jos jednom da ponovim. Navijacke grupe zabraniti, a samozvanim vodjama ostro zaprijetiti. Organizovani odlasci navijaca na gostovanja takodje zabraniti.
Svu propagandu tipa poginuti za svoj FK... sankcionisati ostro.
Ako se nastavi ovako samo je pitanje vremena kada ce jos neko da izgubi glavu. Ako je pocetak krvnog kola, treba ga unistiti vec danas.
Ukini fasisticke grupacije i nacionalisticke stranke pa ce huligani izgubiti potporu u vlasti. Ah mene budale, pa ti nisi za ukidanje Ravnogorskog pokreta. Kome ja pricam... :roll: :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#315 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by ladyblue18 »

Gledal ko hayat? Alaim me rasplaka, cijeli dan kupim u sebi ali rasplaka me covjek.

I sto rece neko gore, snimite video dok ga nisu izbrisali, jer se sve vidi! A to im ne ide u korist.
johnnykola

#316 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by johnnykola »

komeba wrote:http://www.rtl.hr/clanak/policijske-sni ... kom/11745/#

potpisujem. i fakat, u kljucnim trenucim snimaju debili asfalt. i jasno se vidi da policije nema naspram navijaca sirokog brijega.
Junuz Djipalo

#317 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Junuz Djipalo »

http://www.rtl.hr/clanak/policijske-sni ... kom/11745/

Po ovoj snimci, djeco dobro ste prošli. Čujete metke, vidite metke i vi idete na policiju.
Hebem ti PS2 generaciju, šta mislite koliko života imate?

I još razularena masa juriša, pa ljudi moji ja sam bivši robijaš imao fajerku, glumili neki vrag, ali čim policija s pendrecima krene bježi. Vidite da su izvadili pištolje i da mogu da vas ubiju, imaju pravo na to i vi se ne zaustavljate nego jurišate na njih.
Drogirani, meni je to jedino objašnjenje.

Jedino što će dobro izaći iz ovog svega jest da ćete od sad dobro razmislit o tome da li radit nerede. Očito dosad nije bilo dovoljno kazni za huligane...
vaučer

#318 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by vaučer »

Eo na FTV dnevniku govore da je glavni osumnjičeni neki Knezović, bivši pripadnik Kažnjeničke bojne.
Nisam ubro jel pandur ili nije, vjerujem da nije, samo pijan i nadrkan PTSP kreten..
Žali Bože života..
Geronimo81

#319 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Geronimo81 »

BHCluster wrote:
-danTe- wrote:
Ma jasta doso ifrustrirani terminator da smiri situaciju i ubijo momka ono reda radi da smiri situaciju, a kako poslje toga nikome nije bio zivot ugrozen od starane policije gdje su nimci povrjedeni policajaca nemajih jer nijedan nije povrijeden. A ti brani stoku samo nastavi budi ono sto jesi.[/quote]

Gledaj sefe nesto imas pravila u slucaju ugrozenosti zivota gdje policajac smje da puca e sada jel mu bio zivot ugrozen to ce istraga da pokaze.Ne branim ja nikoga mislim branim vazda policajce(u svim situacijama na svim dijelovima BiH) i dao bi im jos vece ovlasti jer u protivnom nikad nebi dolazilo do ovakvi tuca ja bi smirom otisao na kavu ili utakmicu ovako kad igra Velez zrinjski ja dan provedem u kuci.Kad sam isao na utakmice nekad prije 7 g bjezao sam kad su neredi pocimljali jer nikad nisam dolazio da se bijem vec da navijam.Kad sam u zadnji tren izbjegao tamburu i malo dobio po prdi prestao sam da idem jer ne zelim da popusim ovaj svoj zivot radi utakmica na koje dođe xy idiota .E sada acabajte do jutra to je moje misljenje rigorozne kazne za navijace koji prave nerede dugotrajne zatvorske kazne od 10 pa nadalje.napade na policajca isto tako.Nosenje hladni oruzja od 5 pa nadalje.E kad to uvedu moce se normalno da ide na utakmicu pa cemo da vidimo koce da stisne prdu da napravi nered ili sacekuse.Ko je pucao federalni mup ce da istrazi i da sve objavi a do tada ne branim ni jedne ni druge a ovo u vezi policije sam pisao opcenito ne za jucerasnji slucaj.Krivi su svi i skripari i hz a najvise policija koja je trebala HZ da vrati jer nisu bili pripremljeni za 500 navijaca.
Lijepa milicija
respo

#320 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by respo »

gdje su sada dezurni da pisu da su navijaci sarajeva prvi poceli i da je Vedran oteo pistolj policajcu pa su pucali na njega
irish&coffee

#321 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by irish&coffee »

E moj Olivere, gdje ce ti dusa?

Robijaces sad za ovo, a mogao si kod kuce veceras lijepo pa kladionica pa zena, folovi.

Sad robijaj, glupane
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#322 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Latina »

KREMEN wrote:
Latina wrote:
Ljudska glupost jeste nemjerljiva, bas kao i zlo u pojedinim ljudima.

U Sirokom Brijegu se juce desio zlocin u kom je ubijen mladic koji je dosao podrzati svoj fudbalski tim.

To se ne moze relativizirati pricama o zlim i iskvarenim navijacima niti vrijedjanjem mene. Ne postoji opravdanje za zlocin koji se desio. Nadam se da ce ubica dobiti zasluzenu kaznu, kao da ce se zakon napokon poceti provoditi na svakom pedlju BiH i po jednakim arsinima za sve.

*** SPAM ***/bh_fudbalp-24814.htm
Ja te ne vrijedjam i znam da je ugasen jedan zivot..ali nemojte jos vise da zakuvavate..ugaseno je u ovoj prokletoj Bosni i mnogo vise zivota zbog mrznje...
zato ostavite se paljenja vatre..
Bas zato sto je u Bosni otislo previse zivota na pravdi Boga, svaki slijedeci je previse.

Juce su hrvatski mediji dali u svijet svoju ( netacnu ) sliku, danas su hrvatski i ostali mediji culi sta mi mislmo o tome. Nama je dosta vec odavno i nece nas vise nikada niko skidati kao glinene golubove. Vedran je ubijen prostrijelnom ranom u glavu.

Neko ce za to odgovarati - Zakonski.
Last edited by Latina on 05/10/2009 19:44, edited 2 times in total.
Abacija

#323 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Abacija »

Junuz Djipalo wrote:http://www.rtl.hr/clanak/policijske-sni ... kom/11745/

Po ovoj snimci, djeco dobro ste prošli. Čujete metke, vidite metke i vi idete na policiju.
Hebem ti PS2 generaciju, šta mislite koliko života imate?

I još razularena masa juriša, pa ljudi moji ja sam bivši robijaš imao fajerku, glumili neki vrag, ali čim policija s pendrecima krene bježi. Vidite da su izvadili pištolje i da mogu da vas ubiju, imaju pravo na to i vi se ne zaustavljate nego jurišate na njih.
Drogirani, meni je to jedino objašnjenje.

Jedino što će dobro izaći iz ovog svega jest da ćete od sad dobro razmislit o tome da li radit nerede. Očito dosad nije bilo dovoljno kazni za huligane...
Ti to opravdavas pretjeranu upotrebu moci od strane policije?
elSaik

#324 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by elSaik »

Srce mi se cijepa dok gledam ovu scenu sa Alaimom kad trči po hitnu... :(
Simply_Red

#325 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Simply_Red »

Svaka čast ovom Oliveru da se predao
Locked