Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
- aze
#1 Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
"Prije Sirokog Brijega policija je razdvojila navijace FKS u dvije grupe.. Prvu su pustili a drugu zadrzali pod izgovorom da ne bude guzve na ulazu u stadion.
Onda prvu kolonu napadaju pred stadionom navijaci SB razbijaju buseve i gadjaju se stolicama i pepeljarama iz susjednih kafica... Momci izlaze iz autobusa i krecu da se odbrane od navijaca SB. Onda policija koja je nijemo posmatrala kamenovanje navijaca FKS od Skripara zalijece se na navijace sarajeva i prska ih suzavcem,tuce i stjerava u cosak dok iza ledja policije Skripari nastavljaju gadjati navijace FKS.Kada je to cula 2 kolona koja je cekala pred sirokim (bus i 8 kombija + auta) krece u siroki i malo prije stadiona bivaju kamenovani.
Navijaci sarajeva izlaze iz kombija i buseva i krecu na navijace sirokog koji bjeze u sporednu ulicu... Vidjevsi da ih navijaci fks ganjaju, jedan navijac SB se okrece, vadi, i repetira pistolj i usmjerava ga na navijace sarajeva.... navijaci Sarajeva staju. I nakon par minuta se vracaju da se prikljuce ljudima koji su nedaleko ispred stadiona suzbijeni i koje policija tuce a navijaci SB gadjaju kamenjem.
Policija na to odgovara slanjem kordona policije na momke iz druge kolone i ispaljuju suzavce na njih.
Tada smo vec vec izrevoltirani jer smo vidili da je ovo sve vec bilo isplanirano i momci iz druge kolone probijaju kordon policije, te istu odbijaju do benzinske pumpe i na taj nacin se prikljucuju momcima iz 1. kolone.
Onda se cuo pucanj is smjera benzinske pumpe (gdje se nalazila policija) i momak pada na zemlju dok mu krv siklja iz glave (momak je bio na cosku udaljen 30 metara od policije i nije niti kamena bacio a kamoli se tukao sa nekim).
Kada su to vidili navijaci Sarajeva krecu na navijace SB koji neprestano kamenjaju iz ulice nize od stadiona (oko 200 njih) navijaci (ako ih uopste tako mozemo nazvati) Sirokog bjeze prema gradu .
Navijaci FKS su trcali za njima kada pocinju pucnji iz grupe "navijaca" Sirokog ... puca se iz pistolja - Tada nastaje jos veci bijes navijaca Sarajeva jer su culi da je momak umro a sada "navijaci" Sirokog pucanju po njima (policija to nijemo gleda)... i nevjerovatno ,ali uprkos pucnjavi od strane Skripara (tada je ranjen u prsa navijac sarajeva) navijaci fks nastavljaju da ganjaju skripare...
...Onda se cuje nekoliko rafala iz AUTOMATSKOG ORUZJA takodjer iz pravca grupe Skripara.Onda i "obicna" policija pocinje OPET (5 "obicnih policajaca koji su stali kod jedne kuce) da puca i to u zrak i prema navijacima Sarajeva !!!!!Na to se navijaci Sarajeva se povlace na prvobitnu poziciju i staju na "crtu".
Tu opet napada specijalna policija na navijace sarajeva i opet bivaju odbijeni i natjerani u bijeg (tada je nekoliko policijskih auta demolirano i jedno zapaljeno)-Opet se cuje pucnjava sa strane gdje benzinska i gro policije.Onda Skripari napadaju i sa druge strane (pod njihovim napadom smatram kamenjanje jer za nesto drugo oni nisu sposobni.. pucati i kamenjati PICKE) na sto navijaci FKS odgovaraju zalijetanjem na iste ,ali ovi opet bjeze i tu strada nekoliko lokala i auta koje navijaci Sarajeva lupaju jer su svjesni da je ovo organizovan napad policije,mjestana i tih "navijaca" iz tog mjesta.
Nakon toga navijaci fks opet se vracaju na prvobitnu poziciju (cosak kod ulaza na stadion za goste) i staju na "crtu". Onda dolazi jos pojacanja specijalaca i transporter... a Skripari opet trce iz ulice nize od stadiona sa kamenjem na navijace Sarajeva koji su na cosku i stoje ... Onda policija umjesto da sprijeci skripare da nastave kamenovanje, i opet izazovu sukob NAPADA OPET navijace Sarajeva prskajuci suzavcima,ispaljujuci suzavce iz onih puski udarajuci navijace stitovima i palicama po glavama. a pucnjava od strane Skripara se jos uvijek mogla cuti !
Nekako se sve smirilo napokon iako Skripari nastavljaju da kamenjaju nas koje je policija suzbila... skripari iza ledja policije bacaju cigle itd na nas - trpimo jer nema druge jedino sve da nas pobiju.
Onda policija dogovara da udjemo u buseve i da idemo kuci jer je utakmica prekinuta-i tako je i dogovor.
Naredjuju vozacu da NI POD KOJU CIJENU NE STAJE i busevi krecu.. policija u koloni neda da busevi staju (policajac nam cak govori da cemo biti sretni ako izadjemo zivi).Sledeca 3 kilometra SA SVIH STRANA ulice ljudi nas gadjaju ciglama,kamenjem,blokovima itd... dok policija ne dozvoljava da stanemo i pri tome vozi polako nebi li valjda koji kamen ubio kojeg navijaca FKS.
Momak koji je upucan u prsa... ne znam jos sta je sa njim.Navijace koje je policija "otela" iz hitne pomoci sada su u policijskoj stanici nekako je jedan kontaktiran i rekao je da "je svakog od njih po 6 policajaca tuklo a posle su pustili u stanicu i "navijace" Sirokog i ostale NDH "patriote" koje su ih isto tako tukli u POLICIJSKOJ STANICI -Ovo je jos neprovjereno ) .
Brate Vedrane pokoj ti dusi NIKAD TE NECEMO ZABORAVITI I VJECNO CES ZIVITI U NASIM SRCIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -Tvoja braca HZ
Onda prvu kolonu napadaju pred stadionom navijaci SB razbijaju buseve i gadjaju se stolicama i pepeljarama iz susjednih kafica... Momci izlaze iz autobusa i krecu da se odbrane od navijaca SB. Onda policija koja je nijemo posmatrala kamenovanje navijaca FKS od Skripara zalijece se na navijace sarajeva i prska ih suzavcem,tuce i stjerava u cosak dok iza ledja policije Skripari nastavljaju gadjati navijace FKS.Kada je to cula 2 kolona koja je cekala pred sirokim (bus i 8 kombija + auta) krece u siroki i malo prije stadiona bivaju kamenovani.
Navijaci sarajeva izlaze iz kombija i buseva i krecu na navijace sirokog koji bjeze u sporednu ulicu... Vidjevsi da ih navijaci fks ganjaju, jedan navijac SB se okrece, vadi, i repetira pistolj i usmjerava ga na navijace sarajeva.... navijaci Sarajeva staju. I nakon par minuta se vracaju da se prikljuce ljudima koji su nedaleko ispred stadiona suzbijeni i koje policija tuce a navijaci SB gadjaju kamenjem.
Policija na to odgovara slanjem kordona policije na momke iz druge kolone i ispaljuju suzavce na njih.
Tada smo vec vec izrevoltirani jer smo vidili da je ovo sve vec bilo isplanirano i momci iz druge kolone probijaju kordon policije, te istu odbijaju do benzinske pumpe i na taj nacin se prikljucuju momcima iz 1. kolone.
Onda se cuo pucanj is smjera benzinske pumpe (gdje se nalazila policija) i momak pada na zemlju dok mu krv siklja iz glave (momak je bio na cosku udaljen 30 metara od policije i nije niti kamena bacio a kamoli se tukao sa nekim).
Kada su to vidili navijaci Sarajeva krecu na navijace SB koji neprestano kamenjaju iz ulice nize od stadiona (oko 200 njih) navijaci (ako ih uopste tako mozemo nazvati) Sirokog bjeze prema gradu .
Navijaci FKS su trcali za njima kada pocinju pucnji iz grupe "navijaca" Sirokog ... puca se iz pistolja - Tada nastaje jos veci bijes navijaca Sarajeva jer su culi da je momak umro a sada "navijaci" Sirokog pucanju po njima (policija to nijemo gleda)... i nevjerovatno ,ali uprkos pucnjavi od strane Skripara (tada je ranjen u prsa navijac sarajeva) navijaci fks nastavljaju da ganjaju skripare...
...Onda se cuje nekoliko rafala iz AUTOMATSKOG ORUZJA takodjer iz pravca grupe Skripara.Onda i "obicna" policija pocinje OPET (5 "obicnih policajaca koji su stali kod jedne kuce) da puca i to u zrak i prema navijacima Sarajeva !!!!!Na to se navijaci Sarajeva se povlace na prvobitnu poziciju i staju na "crtu".
Tu opet napada specijalna policija na navijace sarajeva i opet bivaju odbijeni i natjerani u bijeg (tada je nekoliko policijskih auta demolirano i jedno zapaljeno)-Opet se cuje pucnjava sa strane gdje benzinska i gro policije.Onda Skripari napadaju i sa druge strane (pod njihovim napadom smatram kamenjanje jer za nesto drugo oni nisu sposobni.. pucati i kamenjati PICKE) na sto navijaci FKS odgovaraju zalijetanjem na iste ,ali ovi opet bjeze i tu strada nekoliko lokala i auta koje navijaci Sarajeva lupaju jer su svjesni da je ovo organizovan napad policije,mjestana i tih "navijaca" iz tog mjesta.
Nakon toga navijaci fks opet se vracaju na prvobitnu poziciju (cosak kod ulaza na stadion za goste) i staju na "crtu". Onda dolazi jos pojacanja specijalaca i transporter... a Skripari opet trce iz ulice nize od stadiona sa kamenjem na navijace Sarajeva koji su na cosku i stoje ... Onda policija umjesto da sprijeci skripare da nastave kamenovanje, i opet izazovu sukob NAPADA OPET navijace Sarajeva prskajuci suzavcima,ispaljujuci suzavce iz onih puski udarajuci navijace stitovima i palicama po glavama. a pucnjava od strane Skripara se jos uvijek mogla cuti !
Nekako se sve smirilo napokon iako Skripari nastavljaju da kamenjaju nas koje je policija suzbila... skripari iza ledja policije bacaju cigle itd na nas - trpimo jer nema druge jedino sve da nas pobiju.
Onda policija dogovara da udjemo u buseve i da idemo kuci jer je utakmica prekinuta-i tako je i dogovor.
Naredjuju vozacu da NI POD KOJU CIJENU NE STAJE i busevi krecu.. policija u koloni neda da busevi staju (policajac nam cak govori da cemo biti sretni ako izadjemo zivi).Sledeca 3 kilometra SA SVIH STRANA ulice ljudi nas gadjaju ciglama,kamenjem,blokovima itd... dok policija ne dozvoljava da stanemo i pri tome vozi polako nebi li valjda koji kamen ubio kojeg navijaca FKS.
Momak koji je upucan u prsa... ne znam jos sta je sa njim.Navijace koje je policija "otela" iz hitne pomoci sada su u policijskoj stanici nekako je jedan kontaktiran i rekao je da "je svakog od njih po 6 policajaca tuklo a posle su pustili u stanicu i "navijace" Sirokog i ostale NDH "patriote" koje su ih isto tako tukli u POLICIJSKOJ STANICI -Ovo je jos neprovjereno ) .
Brate Vedrane pokoj ti dusi NIKAD TE NECEMO ZABORAVITI I VJECNO CES ZIVITI U NASIM SRCIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -Tvoja braca HZ
Last edited by aze on 05/10/2009 15:19, edited 2 times in total.
-
Alkos
#2 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
bas su normalni, nema sta!privremen wrote:to je iz tvoje perspektive putnika u autobusu. razmisli malo i kako se osjecaju normalni ljudi kad im pred dvoriste istresu 200 pijanih i nadrogiranih divljaka! nema široki stadion pripremljen za gostujuce navijace. obje strane moraju biti u bliskom kontaktu.
ja sam se tamo zatekao sasvim slucajno, nije me briga za nk široki a još manje za fk sarajevo i nogomet uopće. samo sam gledao da pobjegnem. i iskreno mi je bilo zao momaka u crnom bmw-u, bordo golfu II, bijelom kombiju...
ali kazem ti, zamisli da ti pred kucu istresu 200 srba s pala, valjda bi se i ti branio.
- aze
#3 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
TO SU GLUPOSTI DA JE NEKO NAPAO STANOVNISTVO TU I KUCE ..... par dobrih ljudi su sakrili nekoliko momaka u svoje kuce da ih spase od RAFALA koji se se culi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NAS SU NAPALI IZ ULICE NIZE OD STADIONA I 100ak METARA ISPRED STADIONA.KADA SMO SE IZASLI BRANITI ONI SU KRENULI BJEZATI I POCELA JE PUCNJAVA:..... kad smo se mi vratili nazad SKRIPARI SU OPET KRENULI NA NAS SA KAMENJEM (PRI TOME PUCAJUCI U TANDEMU SA POLICIJOM) i SKRIPARI SU U 2-3 NAVRATA NAPADALI IZ TE ULICE I BJEZALI KAD BI MI KRENULI ... ZNACI MOMCI SE VRATE NAZAD A ONI OPET KRENU SA NAPADANJEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!privremen wrote:to je iz tvoje perspektive putnika u autobusu. razmisli malo i kako se osjecaju normalni ljudi kad im pred dvoriste istresu 200 pijanih i nadrogiranih divljaka! nema široki stadion pripremljen za gostujuce navijace. obje strane moraju biti u bliskom kontaktu.
ja sam se tamo zatekao sasvim slucajno, nije me briga za nk široki a još manje za fk sarajevo i nogomet uopće. samo sam gledao da pobjegnem. i iskreno mi je bilo zao momaka u crnom bmw-u, bordo golfu II, bijelom kombiju...
ali kazem ti, zamisli da ti pred kucu istresu 200 srba s pala, valjda bi se i ti branio.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#4 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
O cemu to ti - o "preemptive strike" ? Mora da su nesto skrivili cim dolaze is Sarajeva.privremen wrote:to je iz tvoje perspektive putnika u autobusu. razmisli malo i kako se osjecaju normalni ljudi kad im pred dvoriste istresu 200 pijanih i nadrogiranih divljaka! nema široki stadion pripremljen za gostujuce navijace. obje strane moraju biti u bliskom kontaktu.
Momci nisu upali u pola noci i napali Sirokobrijezane, oni su dosli da podrze svoj fudbalski tim ! Kako samo mozes siriti demagogiju nakon sto je nevin momak ubijen !?! To ne samo sto je amoralno, nego je i besmisleno jer se istina ne moze sakriti. Proguglaj malo umjesto sto se zamaras. Bljak.
- bingov buraz
#5 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
I hajd sad ti diskutuj s nekim ko ima ovakvo razmisljanjeprivremen wrote: ali kazem ti, zamisli da ti pred kucu istresu 200 srba s pala, valjda bi se i ti branio.
- Erzsebet
#6 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Pa da, samim tim što je neko iz Sarajeva, automatski se moraju braniti, i to kamenjem koje su imali pripremljeni u kafićima, tipični hercegovački običaj. Ja sam tamo ranije išao, cijelo selo se digne kad gostuju naši timovi, i ne samo Široki Brijeg, nego i Čitluk, Posušje, Grude i sl.bingov buraz wrote:I hajd sad ti diskutuj s nekim ko ima ovakvo razmisljanjeprivremen wrote: ali kazem ti, zamisli da ti pred kucu istresu 200 srba s pala, valjda bi se i ti branio.
A ovaj se k'o fol slučajno našao tu i sada takođe sasvim slučajno u 3 ujutro gleda sarajevo-x forum.
- drmadzija
#7 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Sta nam se sprema? Postoji li dublja slika? Dejton 2? Hrvatski entitet?
Prosli rat je poceo na Maksimiru.
Prosli rat je poceo na Maksimiru.
-
kijameta
#8 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Ako u tvoje selo dolazi 200 divljaka,tvoje selo je trebalo pripremiti cca 50 policajaca da ih doceka i sve bi bilo u najboljem redu i ljubavi.privremen wrote:to je iz tvoje perspektive putnika u autobusu. razmisli malo i kako se osjecaju normalni ljudi kad im pred dvoriste istresu 200 pijanih i nadrogiranih divljaka! nema široki stadion pripremljen za gostujuce navijace. obje strane moraju biti u bliskom kontaktu.
Ako tvoje selo nema 50 policajaca ni sposobnog sefa stanice ni MUP-a onda treba da vam ga posalju iz Sarajeva,da je ministar MUP HNK sposobni Srbin sa Pala a ne nesposobni seljak-katolik iz tvoga sela nama i vama bi cvjetale ruze po cijeloj BiH.
Samo takav nacin razmisljanja je nedostizan za balkanske seljacke fasiste iz Listice.
-
simpozijum delirijum
#9 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
sta su umni ljudi rekli davno jos
ko razumije svhatice
...................................................................................................................................................
"Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju."
Albert Einstein
"Krajnja slabost nasilja je ta što je to jedna spirala koja stalno ide prema dolje, rađajući istu onu stvar koju želi uništiti. Umjesto smanjenja zla,ono ga umnožava. Uz pomoć nasilja vi možete ubiti lažova, ali ne možete ubiti laž, niti uspostaviti istinu. Uz pomoć nasilja vi možete ubiti onoga koji mrzi, ali ne možete uništiti mržnju. U stvari, nasilje samo povećava mržnju...Vraćanje nasilja nasiljem povećava nasilje, donoseći još crnji mrak noći kojoj već nedostaju zvijezde. Mrak ne može otjerati mrak; samo svjetlost može to učiniti. Mržnja ne može otjerati mržnju; samo ljubav može to učiniti."
Dr. Martin Luther King
...................................................................................................................................................
saucesce porodici ubijenoga Vedrana i zelim brz i uspjesan oporavak svih ranjenih
pamet u glavu i PEACE
ko razumije svhatice
"Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju."
Albert Einstein
"Krajnja slabost nasilja je ta što je to jedna spirala koja stalno ide prema dolje, rađajući istu onu stvar koju želi uništiti. Umjesto smanjenja zla,ono ga umnožava. Uz pomoć nasilja vi možete ubiti lažova, ali ne možete ubiti laž, niti uspostaviti istinu. Uz pomoć nasilja vi možete ubiti onoga koji mrzi, ali ne možete uništiti mržnju. U stvari, nasilje samo povećava mržnju...Vraćanje nasilja nasiljem povećava nasilje, donoseći još crnji mrak noći kojoj već nedostaju zvijezde. Mrak ne može otjerati mrak; samo svjetlost može to učiniti. Mržnja ne može otjerati mržnju; samo ljubav može to učiniti."
Dr. Martin Luther King
saucesce porodici ubijenoga Vedrana i zelim brz i uspjesan oporavak svih ranjenih
pamet u glavu i PEACE
- chuchumbamayumbe
-
samo malo
#11 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Sto ne gumo ove huliganske "mi smo nevini, mi smo napadnuti, ACAB, smrt svima koji su protiv nas!"
-
luda
#12 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
hm..zasto me ovaj napad nije iznenadio???pa vjerovatno zbog toga sto zivim u Mostaru sa vrlo slicnim ljudima koji su sisli iz sela kakav je siroki brijeg pa se osilili...Cesto sam cula od Bosanaca da nisu mogli zamisliti da je tako los odnos i zivot u Mostaru.Eh pa valjda Vam se slika ispravila...Oni su takvi...oni su zadojeni da mrze...oni su tu da provociraju i na kraju lazu o tome....Steta zivota koji se ugasio...
- torcida
#13 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
jako objektivan post, nema šta...ovako razmišlja i druga strana, u to budi sigurna.luda wrote:hm..zasto me ovaj napad nije iznenadio???pa vjerovatno zbog toga sto zivim u Mostaru sa vrlo slicnim ljudima koji su sisli iz sela kakav je siroki brijeg pa se osilili...Cesto sam cula od Bosanaca da nisu mogli zamisliti da je tako los odnos i zivot u Mostaru.Eh pa valjda Vam se slika ispravila...Oni su takvi...oni su zadojeni da mrze...oni su tu da provociraju i na kraju lazu o tome....Steta zivota koji se ugasio...
drugo, ne mogu još da svarim kako je jedan život izgubljen radi ove usrane lige, bože dragi sačuvaj!!!
-
magnezijum
#14 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Večite žrtve, nikad krivi, velike patriote, nikog ne diraju, mani me tih fora i fazona. A pljuc pljuc po SRBIJI kada su kod nas navijači divljali, Srbi vaki Srbi naki, ma to je bošnjačka propaganda, navodno nisu krivi navijači Sarajeva...ma daaaasamo malo wrote:Ma sad su odjednom oni male bebe, HZ ili humanitarna zadruga.magnezijum wrote:Ako je ovako kao sto piše Aze, bogami to je sve drugo samo ne napad na navijače.... policija pucala zajedno sa navijačima Širokog, ljudi ovo je zavera širokih razmera, Bosno izgleda da ulaziš u završnop poglavlje knjige zvane SFRJ...
Otisli u Siroki, razvalili pola grada, i sad nevini i napadnuti.
A mi svi se moramo po principu svebosnjackog patriotizma svrstati uz njih, jer listicani su ustase i fasisti.
Jasta radi. Sta su trazili, to su dobili.
- Ajatolah_
#15 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
...
Last edited by Ajatolah_ on 05/10/2009 22:11, edited 1 time in total.
-
Milankovic
#16 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Navijači Sarajeva su poznati po tučnjavama i neredima,te ovo nas netreba iznenaditi.Kako kaže stara izreka "Što su tražili to su dobili" i sad netreba ovdje pisati kako su navijači Širokog napali Sarajlije ili šta već,to je bila grupna tučnjava(koju su Sarajlije jedva čekale) i onda kukaju sad jbg.
Sarajevo treba sankcionisati mislim na FK Sarajevo,jel ovo je sramota.
Jednom su kamenovali autobus djece koja su išla izlet u Sarajevo,možda se neki sjete te utakmice kada je Jedinstvo igralo protiv Sarajeva.Ja bi oštro kaznio huligane koji su izazvali ovaj nered,jel sigurno se zna ko je u navijačima Sarajeva problematičan.
Vidi se kako i Sarajevo dolazi do bodova,preko sudija i saveza,pa odu u evorpu i onda ih očarape,tj osramote i još imaju ovakve navijače sramota,to su huligani i divljaci
Sarajevo treba sankcionisati mislim na FK Sarajevo,jel ovo je sramota.
Jednom su kamenovali autobus djece koja su išla izlet u Sarajevo,možda se neki sjete te utakmice kada je Jedinstvo igralo protiv Sarajeva.Ja bi oštro kaznio huligane koji su izazvali ovaj nered,jel sigurno se zna ko je u navijačima Sarajeva problematičan.
Vidi se kako i Sarajevo dolazi do bodova,preko sudija i saveza,pa odu u evorpu i onda ih očarape,tj osramote i još imaju ovakve navijače sramota,to su huligani i divljaci
- saibaba
#17 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Halo ba idiote ?samo malo wrote:Ma sad su odjednom oni male bebe, HZ ili humanitarna zadruga.magnezijum wrote:Ako je ovako kao sto piše Aze, bogami to je sve drugo samo ne napad na navijače.... policija pucala zajedno sa navijačima Širokog, ljudi ovo je zavera širokih razmera, Bosno izgleda da ulaziš u završnop poglavlje knjige zvane SFRJ...
Otisli u Siroki, razvalili pola grada, i sad nevini i napadnuti.
A mi svi se moramo po principu svebosnjackog patriotizma svrstati uz njih, jer listicani su ustase i fasisti.
Jasta radi. Sta su trazili, to su dobili.
Sta su to tražili pa su dobili rafale ?
-
magnezijum
#18 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Ovako. Kada Delije ili Gropbari idu na gostovanje majstore Žandarmerija ih prati jer se zna da nijedno mesto u srbiji sem BGD-a, Ns-a i Niša nema policiju da tako nešto obezbedi i onda MUP šalje ljude obučene za to, i žašto lepo MUP BIH-a kada je procenio da je utakmica visokog rizika nija poslala svoje pandura da prate tih 500 i kusur bandita, ajde sad ti meni reci ?????kijameta wrote:Ako u tvoje selo dolazi 200 divljaka,tvoje selo je trebalo pripremiti cca 50 policajaca da ih doceka i sve bi bilo u najboljem redu i ljubavi.privremen wrote:to je iz tvoje perspektive putnika u autobusu. razmisli malo i kako se osjecaju normalni ljudi kad im pred dvoriste istresu 200 pijanih i nadrogiranih divljaka! nema široki stadion pripremljen za gostujuce navijace. obje strane moraju biti u bliskom kontaktu.
Ako tvoje selo nema 50 policajaca ni sposobnog sefa stanice ni MUP-a onda treba da vam ga posalju iz Sarajeva,da je ministar MUP HNK sposobni Srbin sa Pala a ne nesposobni seljak-katolik iz tvoga sela nama i vama bi cvjetale ruze po cijeloj BiH.
Samo takav nacin razmisljanja je nedostizan za balkanske seljacke fasiste iz Listice.
- muha_sa
#19 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Vedrane sinak--pokoj ti duši
a vi se prestanite prepucavat---kako vas nije stid.
a vi se prestanite prepucavat---kako vas nije stid.
- dr.Gonzo
#20 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Za sve je kriva policija, trebali su se skroz skloniti 
-
tandrkalo
#21 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
- Ajatolah_
#22 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
...
Last edited by Ajatolah_ on 05/10/2009 22:10, edited 1 time in total.
-
samo malo
#23 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Dole na sportu pise sta su trazili, danima najavljuju nekakvu opsadu Listice.
Zalosno sta se u ovoj drzavi desava, gomile neizivljene balavurdije divlja, samo su mrtve glave falile kao u Srbiji, i eto i to se desilo.
Treba to rijesiti kao sto je Tacerka rijesila u Engleskoj. Jebo vas vise fudbal.
Zalosno sta se u ovoj drzavi desava, gomile neizivljene balavurdije divlja, samo su mrtve glave falile kao u Srbiji, i eto i to se desilo.
Treba to rijesiti kao sto je Tacerka rijesila u Engleskoj. Jebo vas vise fudbal.
-
luda
#24 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
svi odlicno znamo da svaka tema..ove ili one prirode zavrsi prepucavanjem..a na ove vezane za nacionalnost se ocito svi pale..a kako je naziv ove teme"napad na navijace Sarajeva" suvisno je da se javljaju oni koji misle drugacije..jer bi mogli ovako do sutra...ko ima misljenje koje se kosi sa nazivom teme neka otvori novu..pa se Vi istomisljenici tamo druzite....
-
drinjanin
#25 Re: NAPAD NA NAVIJACE SARAJEVA (VATRENIM ORUZIJEM)
Prije nekih godinu dana u Tuzli sam sjedio sa trudnom zenom(u poodmakloj fazi trudnoce)u kaficu kad je poceo nekakav sukob navijackih skupina Zelje i Slobode...Pocele su letjeti flase-ta djecurlija je pocela skakati preko stolova, rusiti oko sebe-nije mi bilo jasno odakle tolika zelja za destrukcijom(i autodestrukcijom)...U tom trenutku sam se pitao sta da radim da zastitim suprugu od tih nazovi navijaca-u principu vecinom klosara i huligana koji samo traze priliku za ispoljavanje nasilja nad nekim...Da li je razlog bezperspektivnost, nezadovoljstvo sobom, mrznja prema drugim-na kraju krajeva nije vazno-samo sam bio toliko bjesan da nisam siguran sta bi se desilo da sam doveden u krajnju situaciju da moram reagirati-na srecu uspjeli smo se nekako izvuci...
Zelim reci da je bilo samo pitanje vremena i mjesta kad se nesto ovako desiti....Na pada mi napamet da se sad svrstavam i da sad nekog branim ili krivim...
Ono sto svim huliganima od srca zelim jeste da ih policija mlati na svakom koraku i da zato dobije stimulaciju....Nadam se da ce ovo biti dovoljan razlog da se drustvo pozabavi ovim fenomenom i drakonski kaznjava-a roditeljima da malo razmisle o tome gdje i s kim im djeca hodaju....
Zelim reci da je bilo samo pitanje vremena i mjesta kad se nesto ovako desiti....Na pada mi napamet da se sad svrstavam i da sad nekog branim ili krivim...
Ono sto svim huliganima od srca zelim jeste da ih policija mlati na svakom koraku i da zato dobije stimulaciju....Nadam se da ce ovo biti dovoljan razlog da se drustvo pozabavi ovim fenomenom i drakonski kaznjava-a roditeljima da malo razmisle o tome gdje i s kim im djeca hodaju....