Napad u Najrobiju
-
Billy Ben Dover
#1 Napad u Najrobiju
Vele da su ciljali nemuslimane. Porokalo minimum 39 i ranilo više od 150.
- area51
#2 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Ja ti naslova...Billy Ben Dover wrote:Vele da su ciljali nemuslimane. Porokalo minimum 39 i ranilo više od 150.
Ču "bruku" ljudi...
-
underwater
#3 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Jes, samo sto ce zbog toga ovi drugi pobit 39000 muslimana i ranit 15 miliona.
Vahabiti su zaista sejtansko sjeme.
- salik79
#4 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Ne znajuci za ovo, jucer na temi "Lov na Resida Hafizovica" napisah ovo:
i ovo:Sljedeci korak bi bio, po potrebi, odnosno po "sejhovskoj" zapovijedi, preslikavanje irackog scenarija na teritoriji BiH. Na zalost, takvi ljudi spremni su na sve, jer su indoktrinirani i zadojeni mrznjom prema onima (neistomisljenicima) cije su zivote, imetak i cast, apriori, ohalalili.
Ovakve vrste "udruzenja", koliko god nama to (trenutno) irelevantno izgledalo, su izuzetno opasne. Nikada ne znamo (interes je u pitanju) kada ce im neko "povuci okidac". A posljedice bi bile katastrofalne (primjer Iraka). Priznajem, i meni je ona akcija u Maoci (tada) izgledala pretjerana, ali kako vrijeme prolazi sve vise uvidjam da je itekako bila opravdana. Sada bih najsretniji bio da se barem mjesecno sprovode (uz konstantni nadzor, kako realnog, tako i virtualnog terena).
-
rajvosa1
#5 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Scenario je isti. Vehabije poubijaju neduzne ljude i onda navuku bijes protiv svih muslimana, pa mi obicni ljudi postajemo zrtva njihovog idiotizma. Vehabizam je po muslimane opasan kao sto je nacizam bio po Nijemce.
- Sezam
#6 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Te nesretne, priglupe, mrznjom zadojene individue i grupacije su apsolutno zlo i svako ko misli da ne predstavljaju opasnost, nek se pripremi da bude razocaran.
Ovo apsolutno, primitivno zlo treba sasjeci u korijenu, barem kad je Bosna u pitanju.
Ovo apsolutno, primitivno zlo treba sasjeci u korijenu, barem kad je Bosna u pitanju.
- area51
#7 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
KasnoSezam wrote:Te nesretne, priglupe, mrznjom zadojene individue i grupacije su apsolutno zlo i svako ko misli da ne predstavljaju opasnost, nek se pripremi da bude razocaran.
- akcid
#8 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Na kraju će biti da ovaj masakr nisu počinili ekstremni muslimani već kršćani da bi podmetnuli muslimanima i imali razlog za odmazduunderwater wrote:Jes, samo sto ce zbog toga ovi drugi pobit 39000 muslimana i ranit 15 miliona.
- ZV Keli
#9 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Jeste ovo idiotluk ali sta su Ira i Eta da li su i one vehabije.Pa dnevno ubiju ne znam ni ja sam koliko Rohinga muslimana pa ne sjecam se da se osudjuje igdje to 
- fantom slobode
#10 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Ma ovo je bilo za ocekivati...meni se cini da su im ovi i obecali, jer im je Kenija zasmetala u Somaliji...E sad koliko ce zrtava biti na kraju i kad ce uopste kraj...to se nikad ne zna. Zao mi samo nevinih ljudi. I u Keniji, a i u Somaliji. Bas kao i u svakom drugom sukobu.
- Sezam
#11 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
ZV Keli wrote:Jeste ovo idiotluk ali sta su Ira i Eta da li su i one vehabije.Pa dnevno ubiju ne znam ni ja sam koliko Rohinga muslimana pa ne sjecam se da se osudjuje igdje to
Nista onda. Sve je ok.
Nemoj samo kukati kad ti po gradu u kojem zivis pocnu raditi iste stvari.
- akcid
#12 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
ZV Keli wrote:Jeste ovo idiotluk ali sta su Ira i Eta da li su i one vehabije.Pa dnevno ubiju ne znam ni ja sam koliko Rohinga muslimana pa ne sjecam se da se osudjuje igdje to
Da da, sve treba ralativizirati - "kad mogu drugi, možemo i mi"
- Point.
#13 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Ovi majmuni iz Al Shababa su iste budale ko "nasi" vehabisti. Priglupi idioti kojima je sve zivo napad na islam. Nadam se da ce ih kenijski specijalci pobiti ko buba svabe.
- harač
#14 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
aminSezam wrote:Ovo apsolutno, primitivno zlo treba sasjeci u korijenu, barem kad je Bosna u pitanju.
- branimir stulic
#15 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Sve teroriste treba terorisati na isti nacin. Bez sudjenja.
Pičkasto je uci u prodavnicu i pobiti 100 ljudi koji su ni krivi ni duzni, oteti avion pun nevinih ljudi i s njim se zapucati u neboder...nego. Dok je jos vrijeme..
Pičkasto je uci u prodavnicu i pobiti 100 ljudi koji su ni krivi ni duzni, oteti avion pun nevinih ljudi i s njim se zapucati u neboder...nego. Dok je jos vrijeme..
-
underwater
#16 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Glup komentar.akcid wrote:Na kraju će biti da ovaj masakr nisu počinili ekstremni muslimani već kršćani da bi podmetnuli muslimanima i imali razlog za odmazduunderwater wrote:Jes, samo sto ce zbog toga ovi drugi pobit 39000 muslimana i ranit 15 miliona.
Poanta je u ideologiji (wahabizam je vise ideologija nego religija).
Oni su (wahabiti) VEC kontrolirani.
Potpuno je dakle svejedno da li ce Obama pritisnuti dugme nakon kojeg ce poletjeti dron i pobiti ljude na toj i toj lokaciji, ili ce pritisnuti dugme i pokrenuti bombasa samoubojicu koje ce (isto na bigajri hak) pobiti ljude na unaprijed zadatom cilju.
Al kaidu je stvorila CIA i sva ova ubistva imaju isti potpis.
- harač
#17 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
In other news:
U današnjoj eksploziji bombe ispred jedne kršćanske crkve u Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana poginule su najmanje 52 osobe, a više od 100 je povrijeđeno, u najvećem napadu na kršćansku manjinu u toj zemlji za više godina
- harač
#18 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
tipično relativiziraš i opravdavaš islamističku ideologiju zlaunderwater wrote: Potpuno je dakle svejedno da li ce Obama pritisnuti dugme nakon kojeg ce poletjeti dron i pobiti ljude na toj i toj lokaciji, ili ce pritisnuti dugme i pokrenuti bombasa samoubojicu koje ce (isto na bigajri hak) pobiti ljude na unaprijed zadatom cilju.
- It_is_a_Leclerc
#19 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
U naredne dvije godine nešto slično moglo bi se desiti i u BiH. Barem po mom mišljenju. Jer, ideologija vehabizma je ideologija apsolutnog nasilja i terorizma, i kao takva je iznimno opasna po civilizacijske tekovine moderne Evrope. Naša država slabo ili nikako nadzire protoke saudijskog novca i ljudi koji dolaze u Maoču na obuku. Tragikomično je zvučalo ono kako su sigurnosne službe u BiH iznenađene informacijom da naši državljani ratuju u Siriji.
Kad se sabere eksponencijalni rast pripadnika agresivnog vehabijskog pokreta u BiH sa slabim nadzorom države nad njima, dobijemo Mevlida, Anđeliće, Fis Vitez, Bugojno, a danas-sutra - ko zna.
Kad se sabere eksponencijalni rast pripadnika agresivnog vehabijskog pokreta u BiH sa slabim nadzorom države nad njima, dobijemo Mevlida, Anđeliće, Fis Vitez, Bugojno, a danas-sutra - ko zna.
-
underwater
#20 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Nane ti, gdje ba vidis "opravdavanje" bilo chega od strane mene mi?harač wrote:tipično relativiziraš i opravdavaš islamističku ideologiju zlaunderwater wrote: Potpuno je dakle svejedno da li ce Obama pritisnuti dugme nakon kojeg ce poletjeti dron i pobiti ljude na toj i toj lokaciji, ili ce pritisnuti dugme i pokrenuti bombasa samoubojicu koje ce (isto na bigajri hak) pobiti ljude na unaprijed zadatom cilju.
Ubojica je ubojica, ne opravdava ga sto ima naredbodavca.
No ti u svom anti-islamskom trolanju nikad ne rasclanis bazne pojmove.
Tako ispada da smo ti i ja isto - anti-islamisticki ideolozi
A mi ne mozemo nikako biti jednakoumni
-
underwater
#21 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Ovo je tacno, drzava BiH ne nadzire nista, a kamoli wahabite.It_is_a_Leclerc wrote:Naša država slabo ili nikako nadzire protoke saudijskog novca i ljudi koji dolaze u Maoču na obuku.
Ali su pojedinci dobro placeni za to. I kao takvo to se nece promjeniti.
Jedino ako vjerujes u svijest ljudi na vlasti
- harač
#22 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
ulazeći u teorije zavjere po kojima islamistički teror predstavlja globalnu cionističku-CIA zavjeru (npr. današnja tri masakra u na tri kontinenta su rezultat ne islamskog ekstremizma, već Obame) isti taj teror opravdavaš; ako to sam ne vidiš ne može ti niko ni ukazatiunderwater wrote:Nane ti, gdje ba vidis "opravdavanje" bilo chega od strane mene mi?harač wrote:tipično relativiziraš i opravdavaš islamističku ideologiju zlaunderwater wrote: Potpuno je dakle svejedno da li ce Obama pritisnuti dugme nakon kojeg ce poletjeti dron i pobiti ljude na toj i toj lokaciji, ili ce pritisnuti dugme i pokrenuti bombasa samoubojicu koje ce (isto na bigajri hak) pobiti ljude na unaprijed zadatom cilju.
Ubojica je ubojica, ne opravdava ga sto ima naredbodavca.
No ti u svom anti-islamskom trolanju nikad ne rasclanis bazne pojmove.
Tako ispada da smo ti i ja isto - anti-islamisticki ideolozi![]()
A mi ne mozemo nikako biti jednakoumni
- Šveđanin
#23 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Jel može neki civilizovaniji naslov teme?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
-
_majevica_
#24 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Na drzavnom nivou u zajednickim institucijama slabo ko radi u interesu drzave BiH.Tako da mozemo u BiH imati danasunderwater wrote:Ovo je tacno, drzava BiH ne nadzire nista, a kamoli wahabite.It_is_a_Leclerc wrote:Naša država slabo ili nikako nadzire protoke saudijskog novca i ljudi koji dolaze u Maoču na obuku.
Ali su pojedinci dobro placeni za to. I kao takvo to se nece promjeniti.
Jedino ako vjerujes u svijest ljudi na vlasti
postrojavanje raznih jedno narodnih formacija...jednonacionalnih jedinica sa prizvukom mrznje na one druge i trece....
ako podjemo na neka opet druga postrojavanja jednonacionalna...dodjes na kraju do skole(jezik,historija,
vjeronauke),kafica(slava,svadbi,molitvi..Baja promukao),stadiona(Joj fanatikosa),folklora...
Napravismo sve ala dzamije i crkve u drugim javnim institucijama gdje visenacionalno borave gradjani....krsna slava opcine..
-
Billy Ben Dover
#25 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
građani sarajeva i drugih gradova u FBiH su igru sa saudijskom arabijom izgubili u ratu i neposredno nakon rata kada se dozvolilo da odvrću ezane do apsurdne bespotrebne glasnosti u svrhu zapišavanja teritorija. kladim se da ima ljudi koji klanjaju i koji bi rekli da je ezan preglasan, al ne smiju, a posebno ne smiju ovi koji ne klanjaju da im neko ne bi priljepio etiketu islamofoba.
ova, naoko banalna stvar, je poslala jednu snažnu, implicirajuću poruku - mi smo ovde glavni, svako nek se prilagodi nama. i tako, kad se niko nije pobunio, malo po malo, cijelo društvo se pomjera udesno jer su građani sarajeva pristali na neprihvatljivi vjerski mainstream. time je pobjedu odnio niko drugi nego radovan karadžić, građanska liberalna ljevica u svojoj narcisističkoj učahurenosti duboko ga je pofanflala jer je samo zainteresovana za ostavljanje utiska na cnn-u: crvene stolice i tepihe i da od zapada dobije pečat žrtve urbicida i islamofobije. a sve to dok im pred nosom prave sve teokratskiju državu.
ova, naoko banalna stvar, je poslala jednu snažnu, implicirajuću poruku - mi smo ovde glavni, svako nek se prilagodi nama. i tako, kad se niko nije pobunio, malo po malo, cijelo društvo se pomjera udesno jer su građani sarajeva pristali na neprihvatljivi vjerski mainstream. time je pobjedu odnio niko drugi nego radovan karadžić, građanska liberalna ljevica u svojoj narcisističkoj učahurenosti duboko ga je pofanflala jer je samo zainteresovana za ostavljanje utiska na cnn-u: crvene stolice i tepihe i da od zapada dobije pečat žrtve urbicida i islamofobije. a sve to dok im pred nosom prave sve teokratskiju državu.