Fra Petar, pored ostalih pojedinaca, zasluzan za suzivot Hrvata i Bosnjaka u Tuzli. Ostao mi je u lijepom sjecanjusalik79 wrote:Jesu li, ono, ovdje, ili na Varesu, izudarali naseg dobrog i cestitog fra Petra Matanovica, tadasnjeg tuzlanskog Gvardijana, kada je dosao da ispred katolicke crkve urgira/apelira da propuste konvoj, odnosno ono sto je ostalo od njega?
Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#26 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
- salik79
#27 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
plain vanilla wrote:Fra Petar, pored ostalih pojedinaca, zasluzan za suzivot Hrvata i Bosnjaka u Tuzli. Ostao mi je u lijepom sjecanjusalik79 wrote:Jesu li, ono, ovdje, ili na Varesu, izudarali naseg dobrog i cestitog fra Petra Matanovica, tadasnjeg tuzlanskog Gvardijana, kada je dosao da ispred katolicke crkve urgira/apelira da propuste konvoj, odnosno ono sto je ostalo od njega?
Jedan od zaljubljenika u sevdalinku i vrsnih interpretatora
-
vernes81
#28 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Jbg. nema atest uradjen u Mostaru ili Vitezu to je obicni izdajnik i prodana dusha za polu kockaste klosare iz Srednje Bosne i iz Hercegovine.salik79 wrote:plain vanilla wrote:Fra Petar, pored ostalih pojedinaca, zasluzan za suzivot Hrvata i Bosnjaka u Tuzli. Ostao mi je u lijepom sjecanjusalik79 wrote:Jesu li, ono, ovdje, ili na Varesu, izudarali naseg dobrog i cestitog fra Petra Matanovica, tadasnjeg tuzlanskog Gvardijana, kada je dosao da ispred katolicke crkve urgira/apelira da propuste konvoj, odnosno ono sto je ostalo od njega?
- plain vanilla
#29 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
e sad offtopic, ali sjecam se i fra Ilije, dugokos, na motoru
uvijek s omladinom
poslije su ga 'prekomandovali' u neku selendru, a nedugo nakon toga se razduzio i ozenio
poslije su ga 'prekomandovali' u neku selendru, a nedugo nakon toga se razduzio i ozenio
- salik79
#30 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Pa, koliko se sjecam, i fra Petar je kasnije "prekomandovan" u nekakvu zabitplain vanilla wrote:e sad offtopic, ali sjecam se i fra Ilije, dugokos, na motoruuvijek s omladinom
- salik79
#31 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Ili doslovno: "Pogani balija!".vernes81 wrote:Jbg. nema atest uradjen u Mostaru ili Vitezu to je obicni izdajnik i prodana dusha za polu kockaste klosare iz Srednje Bosne i iz Hercegovine.salik79 wrote:plain vanilla wrote:
Fra Petar, pored ostalih pojedinaca, zasluzan za suzivot Hrvata i Bosnjaka u Tuzli. Ostao mi je u lijepom sjecanju
-
Fudo387
#32 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Ovi nesretni ljudi su upozoreni u sta se upustaju, ostaje misterija ko je od nasih supcina s vrha nakon nekoliko dana cekanja ipak odlucio da ih
pusti medju onu stoku. Na tom snimku se vide ubice, al' koji ce to qrac sipi, nemaju kad od skupljanja motika i sjekira po maoci.
pusti medju onu stoku. Na tom snimku se vide ubice, al' koji ce to qrac sipi, nemaju kad od skupljanja motika i sjekira po maoci.
- plain vanilla
#33 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
ne znam gdje su njega poslali, ali ovog su bas negdje gdje je vuk domaca zivotinjasalik79 wrote:Pa, koliko se sjecam, i fra Petar je kasnije "prekomandovan" u nekakvu zabitplain vanilla wrote:e sad offtopic, ali sjecam se i fra Ilije, dugokos, na motoruuvijek s omladinom
-
costacurta
#34 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Upravo.LBVIEW wrote:Nemoj tako,cut ce te Hafiz koji po forumu plasira teoriju,inace razvijenu na mostarskom Sveucilistu,costacurta wrote:Danas Lištica I komplet Hercegovina hrvatski dio i Srednja Bosna izgledaju impresivno i izgradjeni su ne zato so su ljudi Hrvati vrijedni I marljivi vec zato sto su opljackali I hapali iz svakog Bozijeg vozila koje prolazilo tom vukojebinom tj tim koridorom u ratu.
Al ajmo se praviti blesvi I kriviti balije sto su glupe I neuke a vidi nas rvata sve biznismeni.
Samo od ovog konvoja ste otudjili, opljackali preko 30M. Budzet godisnji grad Tuzla je 40M.
o genetski predodredenim poduzetnicima,s jedne ,te cucavicma,s druge strane ,pa si najebo.
Jbte valjali smo im više nego iko, naredne tri generacije su materijalno obezbijedili hapajući naše. I nakon rata sjecam se da je masa naseg svijeta isla po Kiseljaku i Vitezu kupovala robu na veliko jer bilo jeftino, a ono majorizirani ni tad ko ni danas ne placaju poreze jerbo su ugroženi, i tu smo im upumpali stotine miliona i opet smo mi kozojebi.
Al to je nas "haj ba" mentalitet i nek su nas jebali. Hajd u ratu i nisi imao nekog izbora...... ma nismo mogli ni poslije rata ništa do od njih kupovati jer im je Francek omogućio da hodaju po svijetu bez problema, mi nismo mogli dalje od Orasja.
-
vernes81
#35 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
costacurta wrote:Upravo.LBVIEW wrote:Nemoj tako,cut ce te Hafiz koji po forumu plasira teoriju,inace razvijenu na mostarskom Sveucilistu,costacurta wrote:Danas Lištica I komplet Hercegovina hrvatski dio i Srednja Bosna izgledaju impresivno i izgradjeni su ne zato so su ljudi Hrvati vrijedni I marljivi vec zato sto su opljackali I hapali iz svakog Bozijeg vozila koje prolazilo tom vukojebinom tj tim koridorom u ratu.
Al ajmo se praviti blesvi I kriviti balije sto su glupe I neuke a vidi nas rvata sve biznismeni.
Samo od ovog konvoja ste otudjili, opljackali preko 30M. Budzet godisnji grad Tuzla je 40M.
o genetski predodredenim poduzetnicima,s jedne ,te cucavicma,s druge strane ,pa si najebo.
Jbte valjali smo im više nego iko, naredne tri generacije su materijalno obezbijedili hapajući naše. I nakon rata sjecam se da je masa naseg svijeta isla po Kiseljaku i Vitezu kupovala robu na veliko jer bilo jeftino, a ono majorizirani ni tad ko ni danas ne placaju poreze jerbo su ugroženi, i tu smo im upumpali stotine miliona i opet smo mi kozojebi.
Al to je nas "haj ba" mentalitet i nek su nas jebali. Hajd u ratu i nisi imao nekog izbora...... ma nismo mogli ni poslije rata ništa do od njih kupovati jer im je Francek omogućio da hodaju po svijetu bez problema, mi nismo mogli dalje od Orasja.
Samo sto je i njima odzvonilo polako se i kod njih stvara sirotinja (bar je tako u srednjoj bosni), i napustaju kuce vise nego mi pa ovi zagrizeni proklinju vise svoje nego mi je ih je sve manje i brojcano su vec u vitezu ispod 50%.
-
Qoom
#36 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Latini smetljari
-
costacurta
#37 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Ja sam više ubjedjenja da je razlog suzivota taj sto su bili u apsolutnoj manjini u Tuzli i sto je rasformirana 108. Svjesni su bili da Nikakve sanse ne bi imali.plain vanilla wrote:Fra Petar, pored ostalih pojedinaca, zasluzan za suzivot Hrvata i Bosnjaka u Tuzli. Ostao mi je u lijepom sjecanjusalik79 wrote:Jesu li, ono, ovdje, ili na Varesu, izudarali naseg dobrog i cestitog fra Petra Matanovica, tadasnjeg tuzlanskog Gvardijana, kada je dosao da ispred katolicke crkve urgira/apelira da propuste konvoj, odnosno ono sto je ostalo od njega?
Nek mi Bog oprosti ali mislim da bi to isto bilo ko i u Srednjoj Bosni i Mostaru samo da ih je bilo 10ak procenata više.
- Danguba
#38 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Ispade kao da ne znas kako se zivjelo dok su konvoji dolazili i kada im je put presjeceninsomnia78 wrote:Zar nekog jos iznenadjuje stav djeteta sa žigicama?plain vanilla wrote:ma hajde, sto promijeni temu?dječak sa šibicama wrote:Agresorski zlocinac pa propusta konvoje, nesto mi tu... jos kroz opkoljeni Vitez, majorizirani ili ne ali i njih meci i granate ubijaju, vjerovali ili ne.
Nego, kad smo vec kod konvoja, Hanefija Prijic komandant Armije BiH sa Rostova, sto pobi onu trojicu talijanskih humanitaraca iz konvoja kod Vakufa Gornjeg, uhapsen u Dortmundu prosle godine. Trebao bi biti izrucen Italiji.
Bar jedan zlocinac i pljackas konvoja iza resetki.
nema veze sto su ovi ljudi pobijeni, de da pricamo o zlocinima Armije
nevjerovatno stvarno. a mamu im ja ustasku, zbog njih smo skapavali ovdje
Sto se tice konvoja, cisto sumnjam da bi bila sitija i da je pros'o
@djecak, haj ne kaki ziv bio ako nemas nista drugo napisati nakon ovog video snimka.
Tada je jos uvijek bilo saveznistvo dok se nisu povampirili. Haj sto su se povampirili ali sto krenuse tako krvolocno pa jos i po civilima.
...da, i roba nije bila donacija ''demokratske hrvatske'' nego donacije drugih zemalja i privatne posiljke.
- plain vanilla
#39 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
costacurta wrote:
Ja sam više ubjedjenja da je razlog suzivota taj sto su bili u apsolutnoj manjini u Tuzli i sto je rasformirana 108. Svjesni su bili da Nikakve sanse ne bi imali.
Nek mi Bog oprosti ali mislim da bi to isto bilo ko i u Srednjoj Bosni i Mostaru samo da ih je bilo 10ak procenata više.
Ne znam sta bi bilo kad bi bilo, ali slusala sam fra Petrova obracanja vjernicima. U onako teskim vremenima, bas u vrijeme blokade puteva, on vjernicima prica kako je komsija najpreci, kako nije bitno ko je ko nego kakav je ko... Ne mogu se svega sjetiti, davno je bilo, ali zaista covjek za svako postovanje.
- salik79
#40 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
plain vanilla wrote:costacurta wrote:
Ja sam više ubjedjenja da je razlog suzivota taj sto su bili u apsolutnoj manjini u Tuzli i sto je rasformirana 108. Svjesni su bili da Nikakve sanse ne bi imali.
Ne znam sta bi bilo kad bi bilo, ali slusala sam fra Petrova obracanja vjernicima. U onako teskim vremenima, bas u vrijeme blokade puteva, on vjernicima prica kako je komsija najpreci, kako nije bitno ko je ko nego kakav je ko... Ne mogu se svega sjetiti, davno je bilo, ali zaista covjek za svako postovanje.
- insomnia78
#41 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Mislis 115-acostacurta wrote:Ja sam više ubjedjenja da je razlog suzivota taj sto su bili u apsolutnoj manjini u Tuzli i sto je rasformirana 108. Svjesni su bili da Nikakve sanse ne bi imali.plain vanilla wrote:Fra Petar, pored ostalih pojedinaca, zasluzan za suzivot Hrvata i Bosnjaka u Tuzli. Ostao mi je u lijepom sjecanjusalik79 wrote:Jesu li, ono, ovdje, ili na Varesu, izudarali naseg dobrog i cestitog fra Petra Matanovica, tadasnjeg tuzlanskog Gvardijana, kada je dosao da ispred katolicke crkve urgira/apelira da propuste konvoj, odnosno ono sto je ostalo od njega?
- Danguba
#42 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
115. je rasformirana i ostao samo 5.bataljon 2.slavne brigade koji su imali oznake i furali tradiciju 115-te.
Nisu se lako pomirili sa raspustanjem pa su uradili par diverzija.
Inace i svi pripadnici 115 su bili patriote(osim manjine koja bi da poslusa Mostar).
Nisu se lako pomirili sa raspustanjem pa su uradili par diverzija.
Inace i svi pripadnici 115 su bili patriote(osim manjine koja bi da poslusa Mostar).
- General War
#43 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Nije rasformirana 108, a pored nje je bila i 115 HVO brigada u Tuzli, tako da je i bio razlog da tuzlaci krenu sa tim konvojem jer nisu ni bili tada ukljuceni u sukobe do oslobadjanja Varesa...kad vec havajci nisu znali drugacije.costacurta wrote:Ja sam više ubjedjenja da je razlog suzivota taj sto su bili u apsolutnoj manjini u Tuzli i sto je rasformirana 108. Svjesni su bili da Nikakve sanse ne bi imali.plain vanilla wrote:Fra Petar, pored ostalih pojedinaca, zasluzan za suzivot Hrvata i Bosnjaka u Tuzli. Ostao mi je u lijepom sjecanjusalik79 wrote:Jesu li, ono, ovdje, ili na Varesu, izudarali naseg dobrog i cestitog fra Petra Matanovica, tadasnjeg tuzlanskog Gvardijana, kada je dosao da ispred katolicke crkve urgira/apelira da propuste konvoj, odnosno ono sto je ostalo od njega?
- General War
#44 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Prekomandovan negdje u Posavinu.plain vanilla wrote:ne znam gdje su njega poslali, ali ovog su bas negdje gdje je vuk domaca zivotinjasalik79 wrote:Pa, koliko se sjecam, i fra Petar je kasnije "prekomandovan" u nekakvu zabitplain vanilla wrote:e sad offtopic, ali sjecam se i fra Ilije, dugokos, na motoruuvijek s omladinom
- Gojeni H
#45 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Roknuli su u jednom konvoju i Hrvata iz Bistarca, pa sto ne bi Bosnjake.
Gamad.
Gamad.
-
vernes81
#46 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
On svakako za njih nije hrvat nego izdajica a poznato da su se i sa takvima obracunavaliGojeni H wrote:Roknuli su u jednom konvoju i Hrvata iz Bistarca, pa sto ne bi Bosnjake.
Gamad.
-
pemanapemani
#47 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Zašto ih je danas ostalo fini broj da živi sa Bošnjacima, kada nema apsolutno nikakve šanse da se obnovi ni 108. i/ili 115., vjerovatno brigada HVO ( nisam iz Tuzle)?costacurta wrote:Ja sam više ubjedjenja da je razlog suzivota taj sto su bili u apsolutnoj manjini u Tuzli i sto je rasformirana 108. Svjesni su bili da Nikakve sanse ne bi imali.plain vanilla wrote:Fra Petar, pored ostalih pojedinaca, zasluzan za suzivot Hrvata i Bosnjaka u Tuzli. Ostao mi je u lijepom sjecanjusalik79 wrote:Jesu li, ono, ovdje, ili na Varesu, izudarali naseg dobrog i cestitog fra Petra Matanovica, tadasnjeg tuzlanskog Gvardijana, kada je dosao da ispred katolicke crkve urgira/apelira da propuste konvoj, odnosno ono sto je ostalo od njega?
Griješiš u odnosu na većinu tih ljudi, a posebno na tadašnje franjevace.
Fra Petra Matanovića, fra Petra Anđelovića, fra Mirka Majdandžića, fra Ljubu Lucića..., je čekala svila i kadifa u Mostaru samo da napuste "balije", nešto slično kao i Dragana Vikića, Stjepana Šibera...
Stavljati spomenute u kontekst "lukavih latina", koji su javno probosanski nastrojeni jer su manjina, je zaista blasfemično i zlonamjerno.
Zamisli da su se 1993. godine pobrojani pokupili iz Sarajeva i Tuzle i na HRT-u rekli kako nema suživota sa muslimanima, dok granate HV ravnaju Gornji Vakuf, dio Mostara, dio Viteza...?
Jebi ga, papa je 1994. imao namjeru, a 1997. je ostvario i posjetio BiH baš zbog takvih ljudi, katolika, koji su ostali u opkoljenom Sarajevu, Tuzli, Zenici, Gradačcu..., te tako poslao snažnu podršku legalnoj vlasti u Sarajevu i nezavisnoj RBiH.
Slučaj iz naslova teme će najbolje osuditi Hrvati kojima je BiH domovina, ali sa ovakvim stavom se te iste ljude za koje je bio, između ostalih, namijenjen napadnuti konvoj, stavljaš u isti koš sa napadačima.
Ne samo to, nego ih proglašavaš ubačenim elementima koji čekaju svoju priliku.
-
smijesni_ste
#48 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
S kim su se Abdićevci obračunavali?vernes81 wrote:On svakako za njih nije hrvat nego izdajica a poznato da su se i sa takvima obracunavaliGojeni H wrote:Roknuli su u jednom konvoju i Hrvata iz Bistarca, pa sto ne bi Bosnjake.
Gamad.
- Danguba
#49 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Sa izdajnicima domovine srpske.smijesni_ste wrote:S kim su se Abdićevci obračunavali?vernes81 wrote: On svakako za njih nije hrvat nego izdajica a poznato da su se i sa takvima obracunavali
...na kraju balade osta BiH. Nekom milo nekom krivo a i to nije isto. Valja nekom nazor zivjeti u ovoj drzavi.
-
vernes81
#50 Re: Napad na ‘Tuzlanski konvoj spasa': Zločin bez kazne
Citaj naslovsmijesni_ste wrote:S kim su se Abdićevci obračunavali?vernes81 wrote:On svakako za njih nije hrvat nego izdajica a poznato da su se i sa takvima obracunavaliGojeni H wrote:Roknuli su u jednom konvoju i Hrvata iz Bistarca, pa sto ne bi Bosnjake.
Gamad.