Napad na Iran - 3.WW

Lincoln-Burrows

#1 Napad na Iran - 3.WW

Post by Lincoln-Burrows »

"Bilo kakva agresija na Iran izazvala bi svjetski rat", kazao je general Masoud Jazayeri.
"Neograničena gramzivost američkih i izraelskih čelnika dovele su svijet na rub ponora",
dodao je Jazayeri navodeći kao primjere sukobe u Afganistanu, Iraku, Sudanu i Gruziji.
SAD nikada nije isključio mogućnost vojnog udara na Iran za koji tvrdi da tajno radi na proizvodnji atomske bombe.
Iran je u više navrata ponovio da bi na napad odgovorio svom žestinom.

E to je bila izjava koja je upravo objavio Večernji List.

Sad je pitanje da li će uopće doći do napada na Iran, ali je moguće.
Na to da sumljam u napad me naveo i jedan stručni komentar vojnog
analitičara generala Domazeta kako je sukob u Gruziji uvod u to, a ako bi
sada uslijedila kriza u priobalju Sirije ili Libanona gdje su Rusi stacionirali svoju mornaricu
vrlo bi lako moglo doći do udara na Iran. Jer bi se na taj način Rusija kao glavni saveznik
Irana razvukla na tri fronta.

U svakom slučaju ovaj sukob bi bio prestrašan za Svijet.
Koliko vjerujete u napad i kakav bi se po vama rat vodio?
turban

#2 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by turban »

U ovom slucaju bilo bi licemjrno praviti se Englez i siriti floskule.Amerika je sa Izraelom unistila gotovo sve vrjednosti ovozemaljskog svjeta.
Kako ja vidim rat koji usput receno nece biti neizbjezan.Ameri ce polomiti zube u Iranu.Sa druge strane Ameri ce i kod obicnih ljudi ili konkretnije muslimana imati neprijatelje sirom planete.Sa druge strane visi o koncu zaista treci svj rat.

P.S
ZAGOVORNIK SAM TOTALNOG SLOMA IZRAELA(MISLIM VOJNO)KAO I SEJTANSKE Amerike,otrov se otrovom ljeci... :x
PA JEDNOM SE I TO MORA DOGODITI... 8-)
Last edited by turban on 30/08/2008 17:16, edited 1 time in total.
_veleposlanik

#3 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by _veleposlanik »

turban wrote:U ovom slucaju bilo bi licemejrno praviti se Englez i siriti floskule.Amerika je sa Izraelom unistila gotovo sve vrjednosti ovozemaljskog svjeta.
Kako ja vidim rat koji usput receno nece biti neizbjezan.Ameri ce polomiti zube u Iranu.Sa druge strane Ameri ce i kod obicnih ljudi ili konkretnije muslimana imati neprijatelje sirom planete.Sa druge strane visi o koncu zaista treci svj rat.

P.S
ZAGOVORNIK SAM TOTALNOG SLOMA IZRAELA(MISLIM VOJNO)KAO I SEJTANSKE Amerike,otrov se otrovom ljeci... :x
:thumbup:

polako se budi svijest, i narod otvara oci. McDnoalds se pokazao kao los burger po zdravlje!

sada samo preostaju cionisti, bankari, khazari i zlocinci iza zavjesa koje samo sto nisu otklonjene... na zavjesi vjecito pise: sloboda, mir, ljubav i demokratija... STOLJECIMA svijet nije dozivio iste!

zato, svi na pozicije: let's get it on! na zalost, drugo rjesenje ne postoji...
zalizani

#4 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by zalizani »

Neminovno je,a Amerika i Izrael dugo planiraju ovakav scenario.Mislim da Kina i Rusija neče sjediti skrstenih ruku dok agresori budu rusili njihove naftovode...vjerovatno nam se bliži W.W.III,ali neobra se bostan dok šljive ne popadaju :mrgreen:
jefferson

#5 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by jefferson »

turban wrote:U ovom slucaju bilo bi licemejrno praviti se Englez i siriti floskule.Amerika je sa Izraelom unistila gotovo sve vrjednosti ovozemaljskog svjeta.

P.S
Mislim da ti to mozes bolje! Hajde reci nam stvarno sta mislis?
:)
BSn

#6 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by BSn »

Malo su se previse osilili, ali ih je Rusija smirila napadom na Gruziju, kao sto ih je i Kina smirila svojim bahatim i nepokolebljivim stavom.
Moje misljenje je da ce ih, ako se usude napasti Iran, Kina indirektno pregaziti, a sto ce ih vise boljeti od Vijetnama i njihovih ostalih "izljeva moci".
kejns

#7 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by kejns »

mislim da je nepravda koja se desava u citavom svijetu dostigla visok stepen, mozda cak i svoj vrhunac, te je neminovno da se nesto veliko mora desiti.

Pa i mnogo vece imperije su imale svoj vrhunac a zatim unistenje, pa sto bi amerika, izrael, rusija bili izuzetci.
Lincoln-Burrows

#8 Re: Napad na Iran - 3.WW

P.S
Zar su samo muslimani obični ljudi :-)
I kakav pobogu slom Izraela i Amerike, jedino što
mislim da si napisao realno je ono o neizbježnost rata
ako bude napadnut Izrael.
turban

#9 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by turban »

jefferson wrote:

P.S
Evo izbacio sam ovo E,mozda skontas sad... :-)
jefferson

#10 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by jefferson »

turban wrote:
jefferson wrote:

P.S
Evo izbacio sam ovo E,mozda skontas sad... :-)
Mislim sta ti mislis sta treba americi i tim zavjernickim zemljama uraditi da bi sprecili napad na slobodarski Iran?
turban

#11 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by turban »

Lincoln-Burrows wrote:

P.S
Zar su samo muslimani obični ljudi :-)
I kakav pobogu slom Izraela i Amerike, jedino što
mislim da si napisao realno je ono o neizbježnost rata
ako bude napadnut Izrael.
Da se malo jasnije odrazim... :D
Danas u svjetu imas trend terorizma koji se veze za islam ili ti muslimane.Akcent sam bacio na onu ogromnu vecinu muslimana koja nije pristalica tzv terorizma,kontas.
Amerika danas radi ono isto sto je Hitlerova Njemacka radila svjetu,istini za volju Ameri to rade suptilnije i u bjelim rukavicama.
Izrael hm sta reci,sem srusiti ga vojno i dovoesti u neki normalni okvir iz kojeg nece moci tek tako unistavati islamski pa i neki drugi svjet.
Amerika ce dozivjeti totalni slom,zivi bili pa vidjeli.Koliko ce to kostati tesko je sad prognozirati?!No izbora nema.Ja sam svakom porom svoga bica protiv Americke politike a za Izrael i da ne govorim... 8-)
jefferson

#12 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by jefferson »

Zivio govornik!
A jesil ti stvarno protiv amerike, supljiras ti meni nesto tu :D
SiSaJuMe

#13 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by SiSaJuMe »

Napad Amerike na Iran ce imati isti odjek kao i napad na Irak,. Znaci nikakav,..... "Mirno spavajte rata nece biti" :D
A ako se i desi navijacu za Amere,.
jefferson

#14 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by jefferson »

SiSaJuMe wrote:Napad Amerike na Iran ce imati isti odjek kao i napad na Irak,. Znaci nikakav,..... "Mirno spavajte rata nece biti" :D
Kako ces navijati protiv Irana, tog olicja postivanja ljudskih praava i sloboda, pa ti nisi normalan :lol:
Vozdra raja :-)

#15 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by Vozdra raja :-) »

Kakva god da je Amerika, draza mi je od ruskih cetnika i kineza koji jedu kerove. Za vrijeme agresije, Amerika nam je pomogla, dok su Rusija i Kina bili na Slobinoj strani! :x

Zamislite samo svijet u kojem bi glavnu rijec vodila pro-srpska Rusija, i komunisticka Kina.. brrrrr :-x :run:
Vozdra raja :-)

#16 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by Vozdra raja :-) »

SiSaJuMe wrote:Napad Amerike na Iran ce imati isti odjek kao i napad na Irak,. Znaci nikakav,..... "Mirno spavajte rata nece biti" :D
"Prije ce se brda raspasti, nego sto ce se Jugoslavija podijeliti!"
JBT

Malo kasnije, 100 000 mrtvih Bosanaca!! :oops: :wink:
Lincoln-Burrows

#17 Re: Napad na Iran - 3.WW

Sliver wrote:u slucaju WWIII, ja cu stati na stranu banaka, tj njenih sadrzaja i pokusat cu ih zastiti sto vise mogu.
Mislim da si odabrao pogrešnu taktiku, u slučaju WW3 novac
će biti najbezvrijedniji. Spremaj vodu, brašno, ulje.....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by pici »

ja sam vec jednom piso,sta bi bilo sa svijetom da je jedna nacisticka njemacka bila super sila il fasisticka italija,imperijalisticki japan,CCCP,Kina itd itd......neka opet kauboja njihovog hollywooda,diznilenda....american expresa :D itd itd.......i da nezaboravim legende,Elvisa,Džon Vejna,Klint Istvud....ćak noris :D
RtrnOfSalisbury

#19 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by RtrnOfSalisbury »

imal njeko da objasni sto ce Iranci atomska ? onako strucno
zavrzlama

#20 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by zavrzlama »

Ovde na forumu neke ko puno brine slobodarski Iran i prizeljkukju propast Amerike..ono Amerika napadne Iran i Bosnaci izgube saveznika u Americi a neprijatelji BIH nastave tamo gdje su stali 95-e i naprave pokolj u BIH i podijele je izmedju srbije i hrvatske..samo neznam dali ce velike srbije i velike hrvatske praviti Kinezi i Rusi ili obicni narod u BIH... 8) ..propasti amerike se najvise raduju secesionisti u BIH jer im Amerika kost u grlu u ostvarenju fasistickih ciljeva podjele BIH i stvaranja nekih ruskih karaula na ovom dijelu Balkana...

Ameirka ne moze propast jer Amerika ne upotrebljava ni 30% svojih prirodnih resursa,vojne moci i politickog uticaja u Svijetu...Amerika je izvodjac radova svjetsku politku kroji London...ali to je visa politika da bi se po forumu prebirala... ;-)
MuaDib

#21 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by MuaDib »

Ako pobjedi Mekejn biće rata, ako pobjedi Obama neće biti rata. To je to. Ionako 2012. Zemlji istiće rok trajanja! :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#22 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by pape »

:roll: I danas bi na Balkanu bila klaonica da nije bilo njih, .... zato, ....

Image ... = ... America Bless Bosnia, ... :bih:
Tomislav MO

#23 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by Tomislav MO »

MuaDib wrote:Ako pobjedi Mekejn biće rata, ako pobjedi Obama neće biti rata. To je to. Ionako 2012. Zemlji istiće rok trajanja! :D
Odakle toliki optimizam?

Nije li Obama rekao da je čvrsto na strani Izraela?

Zar su Demokrati inače miroljubivi? Nisu li oni zagužvali u Vijetnamu i nije li Bill Clinton sa svojim cool imidžom bombardirao Irak, Afganistan i Sudan?
Fordas

#24 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by Fordas »

Slazem se sa kvalifikacijama o Americi i Izraelu, mada je to manje-vise ista zemlja, barem kad je politika u pitanju. A ostalo? Ne vjerujem da ce ikada doci do napada na Iran iz prostog razloga sto je upravo Iran, nakon Izraela, najveci americki prijatelj na Bliskom Istoku. Ovim 'najavama' o napadu koje slusamo haman 20 i nesto godina samo se ucvrscuje polozaj Irana u svijetu, sto i jeste cilj Amerike kad su muslimani u pitanju. Toliko
osa

#25 Re: Napad na Iran - 3.WW

Post by osa »

šta imaju u glavi ljudi koji glorificiraju zemlje ili režime poput ruskog, kineskog, iranskog , kubanskog itd., vjerovatno ništa, to su uglavnom tipovi kojima je idealan komunistički sustav tj. treba im netko tko će im odrediti što će misliti, što raditi, dati im stan, osigurati posao do penzije u sistemu "ne mogu oni mene manje platiti nego što ja mogu manje raditi", reći im što da misle, što da govore i na kraju vjerovatno im odrediti "gdje da pasu".
Post Reply