Napad na BHT1 radi izvjestavanja sa Kosova i Srbije

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
zlatiborka

#1 Napad na BHT1 radi izvjestavanja sa Kosova i Srbije

Post by zlatiborka »

Napadi Radmanovića člana Predsjedništva BiH, Mladena Bosnića predsjednika SDS-a Milenka Mihajlica predsjednika SRS na uredjivačku politiku BHT1 i direktora programa Milenka Vočkića zbog direktnog prenosa proglašenja nezavisnosti Kosova pokazuju koliko vladajuću kadrovi kod Srba – jednog od konstitutivnih naroda u BiH, pripadaju politici jednoumlja i koliko nemaju pojma šta je demokratija. Radi se o pokušaju uvodjenja političke tiranije nad gradjanima i radnicima u javnim institucijama u državi, a posebno prema urednicima i novinarima BHT1.

Zahvaljujemo se BHT1 što je dala punu informaciju o zbivanjima u Prištini i Beogradu. Havala im jer su gradjani BiH dobili punu i izravnu informaciju o stavu Albanaca i Srba na Kosovu kao i državnog vrha u Srbiji, Tadića i Koštnice, i naravno rukovodstva iz Republike Srpske. Hvala im što su bili profesionalni i što su izbjegli bilo kakav komentar. To je mogla uraditi samo visoko profesionalna ekipa, koja danas radi u Informativnom programu BHT1.

Hvala i Radmanoviću na skidanju maske i pokazivanju pravog lica srpske politike i njenog ponašanja koje drži cjelokupnu BH u blokadi. Tvrditi da BHT1 radi u interesu samo jednog naroda nosi i krivičnu odgovornost, jer se takvim izjavama pokušava produbiti rascjep u BiH društvu koji se na svakom koraku proizvodi.

Odnos BHT1 prema činu proglašenja nezavisnosti Kosova je bio najprofesionalniji i najkvaliteniji od svih tv stanica u regionu i Evropi.

Samo Radmanović nije rekao koji je motiv njegovih napada.

Otvaram to pitanje:

Šta je motiv Rdamanovića da napadne profesionalnio obavljeni posao BHT1 u vezi sa proglašenjem nezaviisnosti Kosova?
Tvrtko_I

#2 Re: Napad na BHT1 radi izvjestavanja sa Kosova i Srbije

Post by Tvrtko_I »

zlatiborka wrote:Napadi Radmanovića člana Predsjedništva BiH, Mladena Bosnića predsjednika SDS-a Milenka Mihajlica predsjednika SRS na uredjivačku politiku BHT1 i direktora programa Milenka Vočkića zbog direktnog prenosa proglašenja nezavisnosti Kosova pokazuju koliko vladajuću kadrovi kod Srba – jednog od konstitutivnih naroda u BiH, pripadaju politici jednoumlja i koliko nemaju pojma šta je demokratija. Radi se o pokušaju uvodjenja političke tiranije nad gradjanima i radnicima u javnim institucijama u državi, a posebno prema urednicima i novinarima BHT1.

Zahvaljujemo se BHT1 što je dala punu informaciju o zbivanjima u Prištini i Beogradu. Havala im jer su gradjani BiH dobili punu i izravnu informaciju o stavu Albanaca i Srba na Kosovu kao i državnog vrha u Srbiji, Tadića i Koštnice, i naravno rukovodstva iz Republike Srpske. Hvala im što su bili profesionalni i što su izbjegli bilo kakav komentar. To je mogla uraditi samo visoko profesionalna ekipa, koja danas radi u Informativnom programu BHT1.

Hvala i Radmanoviću na skidanju maske i pokazivanju pravog lica srpske politike i njenog ponašanja koje drži cjelokupnu BH u blokadi. Tvrditi da BHT1 radi u interesu samo jednog naroda nosi i krivičnu odgovornost, jer se takvim izjavama pokušava produbiti rascjep u BiH društvu koji se na svakom koraku proizvodi.

Odnos BHT1 prema činu proglašenja nezavisnosti Kosova je bio najprofesionalniji i najkvaliteniji od svih tv stanica u regionu i Evropi.

Otvaram to pitanje:

Šta je motiv Rdamanovića da napadne profesionalnio obavljeni posao BHT1 u vezi sa proglašenjem nezaviisnosti Kosova?
Mislim da si nacela i odgovor. Ono na sta pucaju ovi cetnicki politcari je ratifikacija dejtona u parlamentu. E ako im to prodje, onda treba postreljati sve i jednog "naseg" politicara.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Tvrtko, slazem se stobom potpuno. Vjerujem da jos mnogo ljudi misli ovako!

Ali sta cemo, niko pametne i postene ne pita ni za sta!?
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

A kad je "srpska radio-televizija" prenosila direktno nekoliko dana izbore u Srbiji??? Sta je to Radmanovicu??? I to je javni servis!? Ko je to dozvolio??? :x
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

DobroJutroKolumbo wrote:A kad je "srpska radio-televizija" prenosila direktno nekoliko dana izbore u Srbiji??? Sta je to Radmanovicu??? I to je javni servis!? Ko je to dozvolio??? :x
Iskreno, ja zavidim Albancima, konacno su se rijesili *ovana kao Radmanovic i slicni njemu. Eh... :roll:
kardinal

Post by kardinal »

nije BHT kriva za neovisnost Kosova.
Ljudi moji oni usmjeravaju svoj bijes na sve što miriše na BiH, tako i na BHT.
uzaludno. bila je prije njih. bit će i poslije.
lunci

Post by lunci »

ma to je cisto jednodnevno hajcanje svjetine, kao oni brane srpske interese a i sire..i kao eto jos jednog razloga zasto je "jedinstvena bosna nemoguca s takvima" sto bi mu reko vrli sef zapjenjeni..

samo se trazi razlog za jos jedno u nizu huskanja..ali obice im se ta prica o glavu kad budu morali objasniti svojim biracima zasto pc-computers ne zatrazise nezavisnost :)

vidim ne osudjuje im se nasilje u bgd, ni napadi na ambasade,policiju,novinare i prostorije ldp i cedinu zgradu..dakle sve im je to prihvatljivo..samo da po istom scenariju ne pukne nova zgrada vlade pod naletima ljutih bl studenata ?:)
ticoroman

Post by ticoroman »

Radmanoviceva izjava je pateticna. Kakve veze ime TV-prenos s tim ko zivi u Bosni i Hercegovini? Dogadjaj u Pristini, pa onda i u Beogradu, je veoma bitan za region i svijet ali i za nasu zemlju i gledatelji tog medija su zasluzili da budu obavjesteni o dogadjaju.

BHT1 nije navijala ni za jednu stranu, njen prenos nema nikakve veze sa ishodom dogadjaja i bio je objektivan sto cini protest Radmanovica pateticnim. Asshole.
bosan

Post by bosan »

A sta od cetnika ocekivat ?

Pa kad ce se jednom zapitat sta je uzrok ovom svemu .
Pa zivjeli su svi u jednoj drzavi . I ko to sve razjeba ? Ma goni ih visu u p.m.
bosan

Post by bosan »

Ma jebote samo kod nas stoka moze voditi drzavu ,koja radi protiv iste.
Ma treba ovo rastjerat sve u kurac i "nase" i "njihove".Uvest strance na sva kljucna mjesta ,dobro ih platit ,a ova govna posutat.
Ovdje nema drugog rjesenja. Mi smo naucili biti pod tudjom cizmom.
Dok se cizma makne mi se povampirimo. Ha ja.
costacurta

Post by costacurta »

Dobro su odradili ovo, svaka čast za BHT ali i za FTV! Sjajno su obavili posao i mislim da će im prijenos proglašenja nezavisnosti iz Novog Sada i Novog Pazara biti tek rutina :D :D ....,
Ivy

Post by Ivy »

Koji je ono mamlaz.

Treba zabraniti i osuditi i BBC i CNN i Rai Uno i masu inih europskih TV stanica koje su prenosile sjednicu juce jer zaboga to nije u skladu sa manjinama koje zive u drzavama gdje se emituju ove stanice! Vise Srba zivi u Velikoj Britaniji nego u RS gosp. Radmanovicu, konju jedan! Idi trazi od Brown-a da zabrani BBC jer je neobjektivan!
kraut

Post by kraut »

Ivy wrote:Koji je ono mamlaz.

Treba zabraniti i osuditi i BBC i CNN i Rai Uno i masu inih europskih TV stanica koje su prenosile sjednicu juce jer zaboga to nije u skladu sa manjinama koje zive u drzavama gdje se emituju ove stanice! Vise Srba zivi u Velikoj Britaniji nego u RS gosp. Radmanovicu, konju jedan! Idi trazi od Brown-a da zabrani BBC jer je neobjektivan!
Jedini narod koji mrzi svoju zemlju su bosanski Srbi. Srbijanski Srbi su ostavili na cjedilu kosovske Srbe tako ce isto uciniti i sa bosanskim Srbima.
kraut

Post by kraut »

bosan wrote:Ma jebote samo kod nas stoka moze voditi drzavu ,koja radi protiv iste.
Ma treba ovo rastjerat sve u kurac i "nase" i "njihove".Uvest strance na sva kljucna mjesta ,dobro ih platit ,a ova govna posutat.
100% podrska za ovaj prijedlog. Mislim da ce narod imati vise koristi od nekog neutralca nego od samog svog. Razjebimo sve naci stranke i uvedimo gradjansku drzavu BiH!!!
a sto se tice dejtonskog sporazuma dajmo ovim nasim politicarima mogucnost da budu predsjednici mjesnih zajednica i neka tamo rijesavaju probleme...
Prozor

#15 Re: Napad na BHT1 radi izvjestavanja sa Kosova i Srbije

Post by Prozor »

zlatiborka wrote:Napadi Radmanovića člana Predsjedništva BiH, Mladena Bosnića predsjednika SDS-a Milenka Mihajlica predsjednika SRS na uredjivačku politiku BHT1 i direktora programa Milenka Vočkića zbog direktnog prenosa proglašenja nezavisnosti Kosova pokazuju koliko vladajuću kadrovi kod Srba – jednog od konstitutivnih naroda u BiH, pripadaju politici jednoumlja i koliko nemaju pojma šta je demokratija. Radi se o pokušaju uvodjenja političke tiranije nad gradjanima i radnicima u javnim institucijama u državi, a posebno prema urednicima i novinarima BHT1.

Otvaram to pitanje:

Da pokaze kako ne mozemo ni pisnut bez njega i Dodika.
Last edited by Prozor on 18/02/2008 13:14, edited 1 time in total.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

BHT je prenijale sve vezano za dogadjaj proglasenja nezavisnosti, valjda Radmanovicu ne odgovara da se cuje kompletna vijest, mozda bi prenosio samo jednu stranu.Ustvari sve se koristi da se napadne na jos jedan zajednicki segment BiH, sta cemo kada bi oni da nijedan zajednicki segment ne postoji.Prema tome smijesno i zalosno od strane Radmanovica i sviju koji su se javili protestirajuci vezano za prenos nezavisnosti i svih komentara iz sviejta i srbije vezano za to.
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

kraut wrote:

Jedini narod koji mrzi svoju zemlju su bosanski Srbi. Srbijanski Srbi su ostavili na cjedilu kosovske Srbe tako ce isto uciniti i sa bosanskim Srbima.
Ostavili su oni bosanske Srbe na cjedilu davno. Samo sto je ova rulja glupa da to skonta. Ona cetnicka krajina ih ocigledno nije naucila nicemu.

Ali nismo ni mi bas pretjerano pametni.. .
Prozor

Post by Prozor »

Kazu, 17. februara 80. i neke osnovan prvi pokret za drzavu Kosovo, 17. februara 2008. godine san ispunjen. Da mi postavimo sad kao cilj Republiku BiH, kad bi se ispunila?
kraut

Post by kraut »

Tvrtko_I wrote:
kraut wrote:

Ostavili su oni bosanske Srbe na cjedilu davno. Samo sto je ova rulja glupa da to skonta. Ona cetnicka krajina ih ocigledno nije naucila nicemu.

Nebi nama pomoglo ni to da smo pretjerano pametni jer nas uglavnom niko i ne pita nizasta..
FaceOff

Post by FaceOff »

Ma nek se puše svi ti RS političari :x
Svaka čast BHT-u na objektivnosti. Za njihovu informaciju BHT se isto tako uključila i u program RTS, da građani BiH imaju uvid u dešavanja u Srbiji povodom proglašenja nezavisnosti.
zlatan01

Post by zlatan01 »

bosan wrote:Ma jebote samo kod nas stoka moze voditi drzavu ,koja radi protiv iste.
Ja sam ipak za domacu varijantu OZNA, UDB-a i to, a efekat isti. Slazem se da ovoj napacenoj zemlji Bosni i Hercegovini treba neko ko moze i smoje da lupi sakom od sto i kaze da ovako vise ne moze!
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

kraut wrote:
Tvrtko_I wrote:
kraut wrote: Jedini narod koji mrzi svoju zemlju su bosanski Srbi. Srbijanski Srbi su ostavili na cjedilu kosovske Srbe tako ce isto uciniti i sa bosanskim Srbima.

Nebi nama pomoglo ni to da smo pretjerano pametni jer nas uglavnom niko i ne pita nizasta..
Greska majstore , pitas se na svakim izborima. A ja sam ciljao na politicare.
Liska

Post by Liska »

A da se stavimo malu u njihovu kozu. Kako bi Bosnjaci iz Sandzaka komentirali prijenos RTS Svecane akademije na kojoj se RS izjasnjava za nezavisnost. Da li kao u cilju informiranja javnosti u Srbiji ili kao zauzimanje politickog stava?
zoolander32

Post by zoolander32 »

Liska wrote:A da se stavimo malu u njihovu kozu. Kako bi Bosnjaci iz Sandzaka komentirali prijenos RTS Svecane akademije na kojoj se RS izjasnjava za nezavisnost. Da li kao u cilju informiranja javnosti u Srbiji ili kao zauzimanje politickog stava?

bolila bi ih neka stvar
lunci

Post by lunci »

...Studenti i đaci su svoj bijes pokazali i ispred zgrade Vlade RS-a, okružene jakim policijskim snagama, gdje su uzvikivali "Izlazite napolje", "Ustaše", ali i "Hoćemo nezavisnost", "Kosovo je srce Srbije", "Srbija". Zapaljena je zastava BiH i Evropske unije, a zastrašujuće je bilo kada su protestanti uzvikivali ime haškog optuženika za ratne zločine Ratka Mladića. Novi protesti najavljeni su za četvrtak.

Gdje su tada bile "ustase" Radmanovic i DoDICk da im objasne jos dvi tri o BHT?? zasadis nacionalizam i vrati ti se ko bumerang :)
Post Reply