Napad bombasa-samoubice na policajce u Banjaluci, Al-Qaida?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prenj

#1 Napad bombasa-samoubice na policajce u Banjaluci, Al-Qaida?

Post by Prenj »

MUP RS je bio u pravu, Al-Qaida postoji u BiH
http://www.pbsbih.ba/vijesti/2005/maj/13/v01.html
Image
U POKUŠAJU DELOŽACIJE U BANJOJ LUCI POVRIJEĐENO DEVET OSOBA

Banja Luka

Banja Luka, 13.05.2005. - Mićo Marić iz Banje Luke i dvojica policajaca nalaze se u životnoj opasnosti zbog opekotina koje su zadobili prilikom Marićevog pokušaja samospaljivanja. Portparol Kliničkog centra Banja Luka, Marko Radoja izjavio je za Agenciju ONASA da su u teškom stanju dvojica policajaca koji su nastojali spasiti Marića. Prije toga su ga pokušali deložirati iz stana u vlasništvu Antuna Misonija u ulici Šime Solaje kod broja 17 u centru Banje Luke. Radoja je kazao da je u Klinički centar Banja Luka jutros oko 9 sati primljeno devet osoba koje su u ovom incidentu zadobile teže i lakše povrede. Prema nezvaničnim informacijama, Marić je izašao ispred stana i polio se benzinom, prijeteći da će se zapaliti, da bi nekoliko trenutaka nakon toga njegova supruga, koja je takođe zadobila opekotine, bacila zapaljenu šibicu na njega. Prema izjavama svjedoka, u stanu se desila i eksplozija plina. U toku je istraga o ovom događaju, a mjesto nesreće u Ulice Sime Šolaje posjetio je ministar za izbjegle i raseljene osobe Republike Srpske Jasmin Samardžić. Pres konferencija o ovom događaju počela je u 12 sati.
I ova nesreca pokazuje koliko je apsurdna patka izbacena iz MUP-a Republike Srpske prije nekoliko dana.
Umjesto da se svi zajedno bijemo da sto prije udjemo u EU, oni izbacuju glupost koju je veci dio svijeta odmah prepoznao kao takvu, ali koja nas svejedno SVIJU moze kostati jos koju godinu dana cekanja u redu za vize.
Borba protiv siromastva, koje je vjerovatno i glavni uzrok ove nesrece, trebala bi biti zajednicki cilj.
Last edited by Prenj on 13/05/2005 18:03, edited 2 times in total.
velez

Post by velez »

Pravoslavni fundamentalizam je najgori od svih.
gavrilo

Post by gavrilo »

ne razumijem zasto ovaj tragican slucaj koristis za sprdnju prema mupu rs?

ovo je prvenstveno slika stanja bosne i hercegovine.
claybrain

Post by claybrain »

cuj zena bacila sibicu. :o
Prenj

Post by Prenj »

gavrilo wrote:ne razumijem zasto ovaj tragican slucaj koristis za sprdnju prema mupu rs?

Naravno, ali i ovo pokazuje koliko je apsurdna patka izbacena iz RS MUP-a prije nekoliko dana.
Umjesto da se svi zajedno bijemo da sto prije udjemo u EU, oni izbacuju glupost koju je veci dio svijeta odmah prepoznao kao takvu, ali koja nas svejedno moze kostati jos koju godinu dana cekanja u redu za vize.

Umjesto da se svi pozabavimo jadom oko nas, jer i ova nesreca je uzrokovana samo jadom i sirotinjom.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

gavrilo wrote:ne razumijem zasto ovaj tragican slucaj koristis za sprdnju prema mupu rs?
Da, zaista... MUP RS-a je jedna ozbiljna i vrlo odgovorna institucija...

Hajd' da si reakciju autora teme okvalifikovao kao sprdnju prema neduznim jadnicima koji bez razloga stradaju, ali sprdnja prema MUP-u RS-a... :roll:
Last edited by kub lajkan on 13/05/2005 17:40, edited 1 time in total.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

velez wrote:Pravoslavni fundamentalizam je najgori od svih.
toliko puta dokazano je upravo suprotno(9/11, napad na Baliju, u Madridu, puno puta u Izraelu, napadi na britanske banke u Turskoj, napad u Antaliji prošlog mjeseca, napadi u Egiptu, napad u Maroku ispred belgijskog konzulata ili ambasade nisam tačno siguran, napad u Beslanu prošle godine itd). Ima još puno toga.
gavrilo

Post by gavrilo »

Prenj wrote:

Naravno, ali i ovo pokazuje koliko je apsurdna patka izbacena iz RS MUP-a prije nekoliko dana.
Umjesto da se svi zajedno bijemo da sto prije udjemo u EU, oni izbacuju glupost koju je veci dio svijeta odmah prepoznao kao takvu, ali koja nas svejedno moze kostati jos koju godinu dana cekanja u redu za vize.

Umjesto da se svi pozabavimo jadom oko nas, jer i ova nesreca je uzrokovana samo jadom i sirotinjom.
ma 'ebes mup rs... ko njih sta pita? ma uopste mup bih... mafijas do mafijasa

zao mi je samo jadnog naroda. zamisli samo u koliko jadnoj situaciji moras biti da sam sebe zapalis? :(
gavrilo

Post by gavrilo »

Nenadv24 wrote:
toliko puta dokazano je upravo suprotno(9/11, napad na Baliju, u Madridu, puno puta u Izraelu, napadi na britanske banke u Turskoj, napad u Antaliji prošlog mjeseca, napadi u Egiptu, napad u Maroku ispred belgijskog konzulata ili ambasade nisam tačno siguran, napad u Beslanu prošle godine itd). Ima još puno toga.
nenade reci mu jednostavno da je svaki fundamentalizam opasan i los. budi pametniji od njega... ;-)
Prenj

Post by Prenj »

gavrilo wrote: ma 'ebes mup rs... ko njih sta pita? ma uopste mup bih... mafijas do mafijasa

zao mi je samo jadnog naroda. zamisli samo u koliko jadnoj situaciji moras biti da sam sebe zapalis? :(
:(
pitt

Post by pitt »

zmijaIzmaj wrote:ja mislim da pitt stoji iza scega :D
Ssshhshshh :D
pitt

Post by pitt »

zmijaIzmaj wrote:bas se lijepo smijes pitt :D ...jel to "ssshshshsh" greska u tipkanju (s i a su jako blizu na tastaturi ) :D
Jok.....tako ja kazem tishu mishu :D:D
pitt

Post by pitt »

zmijaIzmaj wrote:sssshshshshs...jal se smijel jal govorim tishu mishu... :? pitanje je ... :D
nije ni vazno....sve dok je meni upuceno :D
Zadig

Post by Zadig »

ne bi se bas trebali saliti na temi dje je covjek skoro izgorio i pritom tesko radio 2 neduzna policajca

mada ja bas i nisam neki moralni autoritet da vam to govorim, ali mislim da bas i nije ljepo
pitt

Post by pitt »

Fakat je jace od mene :D:D:D
Zadig

Post by Zadig »

pitt wrote:Fakat je jace od mene :D:D:D
vjerujem,

zato ti je i oprosteno valjda
pitt

Post by pitt »

Zadig wrote:
pitt wrote:Fakat je jace od mene :D:D:D
vjerujem,

zato ti je i oprosteno valjda
Nalet te bilo....to je guji bilo upucemo...sta se ubacujes gdje ne treba : :?
pitt

Post by pitt »

Zadig............ sviraj povlacenje na vec zachatane teme :D:D
Zadig

Post by Zadig »

pitt wrote:Zadig............ sviraj povlacenje na vec zachatane teme :D:D
TUUUU TU TTUUUUUU TU TTTUUUUUUUUUU

idemo, laganim koracima, jedan dva, jedan dva, mi smo djeca vesela,
ne vidimo probleme, idemo na zachatane teme

Nalet te bilo....to je guji bilo upucemo...sta se ubacujes gdje ne treba : Confused
papuchari nemaju takta, odavno poznata cinjenica
8)
Panasonic

Post by Panasonic »

Nenadv24 wrote:
A Prvi svjeski rat, Drugi svjetski rat, napad na Afganistan, napad na Irak, napad na Palestinu, napad na Bosnu i Hercegovinu, Srebrenica?
Ono sto si ti nabrojao je zbog ovoga.
napadi na britanske banke u Turskoj
Hajde ne se*i. Koliko je bilo napada (u protekloj godini, da ne uzmemo cijeli rat) u Banja Luci na medrese, merhamet, dzamije... Pokolj i genocid na stanovnistvom BiH, a spominjes napade ispred ambasade, sram te bilo.[/code]
muhamed_hr

#21 Re: Napad bombasa-samoubice na policajce u Banjaluci, Al-Qai

Post by muhamed_hr »

Prenj wrote:MUP RS je bio u pravu, Al-Qaida postoji u BiH
Pa fala Bogu :D
muhamed_hr

Post by muhamed_hr »

Sto jes jes.

-----------------------------------------------------
Kad bi se gledalo po osudjenima Srbi su krivi za preko 75% zlocina, Hrvati za 20% Bosnjaci za manje od 5% zlocina.

-----------------------------------------------------
KO JE SVE OSUĐEN U HAŠKOM TRIBUNALU
Hag, Utorak, 29. March 2005. 1:24 (Blic)

Balkan -

Tužilaštvo Haškog tribunala optužilo je do sada 155 lica, a u završenim procesima sud je izrekao ukupno 729 godina zatvora i jednu doživotnu kaznu.

Gledano po nacionalnoj pripadnosti optuženih, najviše je Srba - 106, Hrvata je 31, Bošnjaka devet, Albanaca sedam, a dvojica su Makedonci.
Srbi su dobili i najviše zatvorskih kazni - ukupno 554 godine i jednu doživotnu, Hrvati su osuđeni na 142 i Bošnjaci na 33 godine zatvora.

http://www.durmitorcg.com/opsirnije.php ... op%20story
Prenj

#23 Re: Napad bombasa-samoubice na policajce u Banjaluci, Al-Qai

Post by Prenj »

muhamed_hr wrote:
Prenj wrote:MUP RS je bio u pravu, Al-Qaida postoji u BiH
Pa fala Bogu :D
Glupost ljudska je neizmjerna :(
Himera

Post by Himera »

A sad nas sram bilo ej vala ti mujadine istočnjački :x :x Kako moreš biti tako glup i zaboravan.Na drugim podforumima si nacista i bezobraznik a ovde pacifista;a ovo o al qaidi u rs ova dobra :razz: :razz: :razz: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Saian

Post by Saian »

sta je sa suchuti koju bi prema vlasniku tog stana trebao imati, gdje je on bio ovih godina? u najboljem sluchaju stranac u svom gradu, tjeran iz malog u manji stan, a ni ulica nije bila nepopularno rjeshenje, gdje su njega po bijelom svijetu sve shutali i poprijeko gledali kao izbjeglicu dosljaka, bez korijena, bez pripadnosti bilo chemu, ko je njega pito bil se zapalio il ne bi, niko njega ne spomenu, ja recimo sebe posebno i ne volim zbog toga al mi je tesko naci suchut
Post Reply