Meni draga osoba, vec mi se zali par dana na bolove u zelucu, koji se pojave par sati, pa nestanu, pa se opet pojave...
Kaze mi da se boji protegnuti, jer strahuje da ce je zaboliti...
Sumnjam da se nije desilo tzv. "pomjeranje zeluca", uslijed nosenja tezeg tereta uz stepenice. Zna li neko kakvi su simptomi, i kako se, odnosno ko to efikasno lijeci...
Unaprijed hvala
namjestanje zeluca
Moderator: anex
-
patrius
#2 Re: namjestanje zeluca
Kad sam ja rekao doktoru da sumnjam na "pomjeranje zeluca" covjek se odvalio smijat!Veli:ko ti rece da se zeludac,i najposlije,bilo koji organ pomjera?
Jebi ga-rekoh-tako sam cuo
Ma daj ba-kaze cova-stipu gatibo.Dobro,onda sta cemo-priupitah
Zna se,gastroskopija!!!
I tako i bi.Dade mi covjek "controloc" tablete,i tad sam prvi put povjerovao u cuda
Cini mi se da nikad u zivotu nisam osjetio takvo olaksanje.To se zove feeling.Doduse,moram reci da sam tezak problem sa zelucem.Kad je vec bilo doslo dotle da caj od nane povracam,onda sam bio spreman na sve.I pitao sam se koji mi je vrag bio da sam toliko odugovlacio.Zato,pravac doktoru,najiskrenije savjetujem. 
-
davidigolijat
#3 Re: namjestanje zeluca
Je li ta gastroskopija kompliciran zahvat...
U ovom slucaju nema problema sa povracanjem samo sa tupom boli u zelucu koja se pojavi bude par sati pa prestane...
Nije osoba koja je "kukljo" da civli bez veze, zato znam kad mi se zali da stvarno boli...
Moze li se taj lijek dobiti bez recepta?
Doktorima svaka cast, ali da je tako onda ne bi postojali odredjeni "kostolomci" koji namjestaju zglobove, kosti i iscasenja.
U ovom slucaju nema problema sa povracanjem samo sa tupom boli u zelucu koja se pojavi bude par sati pa prestane...
Nije osoba koja je "kukljo" da civli bez veze, zato znam kad mi se zali da stvarno boli...
Moze li se taj lijek dobiti bez recepta?
Doktorima svaka cast, ali da je tako onda ne bi postojali odredjeni "kostolomci" koji namjestaju zglobove, kosti i iscasenja.
-
patrius
#4 Re: namjestanje zeluca
Gastroskopija je krajnji metod,dakle kad nista drugo ne pomaze,valja progutat cjevuru od nekih 50-80 cm,da se zeludac "snimi" iznutra.Tesko opisiv dozivljaj,ali zamisliv je
Da,mislim da se sad te tablete mogu dobiti i bez recepta,ranije su isle samo na recept.
A sto se tice doktora i tih "kostostimera",ne znam sta bih rekao,osim neka ih i jednih i drugih,(samo ipak nek je vise onih prvih
)Ja bih prije rekao,svaka cast tim samoukim ljekarnicima,ali ipak idite doktoru.Nemojte da vam tradicija zamagljuje vid,pa da ne vidite blagodati suvremene znanosti.Tradicije se drzati u nekim manje ozbiljnim stvarima.
A sto se tice doktora i tih "kostostimera",ne znam sta bih rekao,osim neka ih i jednih i drugih,(samo ipak nek je vise onih prvih