Namjestanje atlasa
Moderator: anex
-
pomoc
#1 Namjestanje atlasa
Ima li neko iskustva sa namjestanjem atlasa i da li je to zaista efikasno kako kazu ljudi koji se tim bave?
-
Teufik
#2 Re: Namjestanje atlasa
Meni to djeluje krajnje rizicno.
-
pomoc
#3 Re: Namjestanje atlasa
pomalo je i mene strah nekih posljedica na zdravlje ali i cijena nije bas mala jedan tretman 350 KM
- zambaklija
#4 Re: Namjestanje atlasa
jbte koji sam ja papak
sve kontam ša se ima na 'noj knjižurini namjestati

-
pomoc
#5 Re: Namjestanje atlasa
Jedan tretman 350KM, kontrola nakon toga za mjesec dana i ako ne bude OK ponovo, oni ne garantuju da ce sve bit dobro od jednog tretmana....
- gradskadjeca
#6 Re: Namjestanje atlasa
Nisi jedini lave, ja još ne kontamzambaklija wrote:jbte koji sam ja papaksve kontam ša se ima na 'noj knjižurini namjestati
![]()
![]()
Ali guglam marljivo
Evo nasao sam, too good to be true. Platio bih i 5000 kada bih znao da ce me neko rijestiti problema koje imam sa ovim iskrivljenim atlasom, ali ne ne, nema nista laganini
Last edited by gradskadjeca on 06/01/2013 19:36, edited 1 time in total.
- zambaklija
#7 Re: Namjestanje atlasa
evo ti care ako znaš švabskigradskadjeca wrote:Nisi jedini lave, ja još ne kontamzambaklija wrote:jbte koji sam ja papaksve kontam ša se ima na 'noj knjižurini namjestati
![]()
![]()
![]()
Ali guglam marljivo
Evo nasao sam, too good to be true. Platio bih i 5000 kada bih znao da ce me neko rijestiti problema koje imam sa ovim iskrivljenim atlasom, ali ne ne, nema nista laganini
- zambaklija
#8 Re: Namjestanje atlasa
ma ovo je glupost,ja za ovo nisam nikada čuo dok nisam naletjeo na naslov temebabyline wrote:ono sto meni smrdi u prici evo i u ovom klipu
je sto jednom seansom i jednom kontrolom koriguju pogresnu poziciju atlasa dugotrajno.
a kazu da skoro svako ima pomjeren, nabroje sto situacija od poroda do svega... radi koji ti je pomjeren i onda oni jednim potezom to vrate , ali pazi sad trajno! mislim zar ne skacu sami sebi u usta
ps. jos nesto znaci pomjeren atlas uzroku sve ostale probleme sa kicmom, ostalim presljenovima, diskus hernijama bla-bla svega , sto to ne bi bilo i kad ga oni vrate sve bude ok.
moze li neko potvrditi ko je bio na tom tretmanu?
-
bebeSa
#9 Re: Namjestanje atlasa
Vec mjesecima intenzivno razmisljam o ovom namjestanju a strah me pravo!!!! Da li stvarno ima neko ko je to vec odradio???
-
bebeSa
#10 Re: Namjestanje atlasa
I 350 i "ostalo" me zabrinjava...naravno ako nema poboljsanja tj izljecenja! Cula sam da se preporucuje MR prije namjestanja jer je to jedina pouzdana dijagnostika koja pokazuje da li je uopce potrebno namjestanje a i to kosta oko 400! Bas me zanima hoce li se javiti neko sa iskustvom!?
-
pomoc
#11 Re: Namjestanje atlasa
Mene zanima ima li iko da je vec uradio....
- zambaklija
#12 Re: Namjestanje atlasa
evo ovako,intenzivno sam se sa ovim pozabavio...malo sam googlo ali sam i porazgovarao sa prijateljima oko te struke,znači ovdje u njemačkoj tj.gradu od 800000 stanovnika,sa između ostalog medicinskim fakultetom to niti ko nudi niti izvodi niti se to praktikuje jer je apsolutno nepotrebno,na googlu sam pronašao par ponuda u sklopu drugih ali niko od tih izvođača nije doktor i ponude su u ruralnim ili krajnje socijalno slabbim dijelovima ove pokrajine
pa sada ako znate 1+1 eto vam odgovora...meščini mi se to je nješta k'o gledanje u kašike i liječenje uz zapise

-
pomoc
#13 Re: Namjestanje atlasa
zambaklija wrote:evo ovako,intenzivno sam se sa ovim pozabavio...malo sam googlo ali sam i porazgovarao sa prijateljima oko te struke,znači ovdje u njemačkoj tj.gradu od 800000 stanovnika,sa između ostalog medicinskim fakultetom to niti ko nudi niti izvodi niti se to praktikuje jer je apsolutno nepotrebno,na googlu sam pronašao par ponuda u sklopu drugih ali niko od tih izvođača nije doktor i ponude su u ruralnim ili krajnje socijalno slabbim dijelovima ove pokrajinepa sada ako znate 1+1 eto vam odgovora...meščini mi se to je nješta k'o gledanje u kašike i liječenje uz zapise
![]()
![]()
Ne znam, ja sto sam pronasla rijec je o doktorima i komentare na drugim forumima, mislim da nisi u pravu kad to poredis sa nekim gledanjem u kaske, postoje ljudi koji i privatno prave kicmu, prsljenove itd i uposleni su kao doktori tako slicno je i o atlasu ali za koje se mora biti posebno osposobljen....ja sa zeljela da mi se javi neko ko je to uradio, zanimalo me da li zaista postoji neko educiran u toj oblasti, ovo ko zna dobro je ali u pitanju je da li svi ti znaju!? LP
-
Maybach
#14 Re: Namjestanje atlasa
Da li je jos neko radio i gdje?
- Banksy
#15 Re: Namjestanje atlasa
Moja tetka je to radila prije par godina, u Brčkom, čini mi se, dolazili su ljekari iz Zagreba, ozbiljni, profesionalni,
lista čekanja je bila jako duga, ona je bila jako, jako zadovoljna, na duže vrijeme riješila je probleme s cirkulacijom, ali osim atlasa, sigurno da je i starost bila vrlo važan faktor kod tih njenih problema,
meni sve to izgleda prilično rizično, ali izgleda da fercera,
ovdje imaš više http://www.youtube.com/watch?v=XJMq9k7ymTU
lista čekanja je bila jako duga, ona je bila jako, jako zadovoljna, na duže vrijeme riješila je probleme s cirkulacijom, ali osim atlasa, sigurno da je i starost bila vrlo važan faktor kod tih njenih problema,
meni sve to izgleda prilično rizično, ali izgleda da fercera,
ovdje imaš više http://www.youtube.com/watch?v=XJMq9k7ymTU
-
Maybach
#16 Re: Namjestanje atlasa
Cula sam za doktore u Brckom da su dobri.Zanima me i da li je neko radio u Sarajevu i kod koga,kao i iskustva generalno.Mislim da je to dobra stvar ali se opet bojim i nekih posljedica.
- lavorpunvode
#17 Re: Namjestanje atlasa
"ha" se oni reklamiraju na RTV Vogosca i u emisiji kod Dajane Wosuljas, to je ubleha samo takvazambaklija wrote:ma ovo je glupost,ja za ovo nisam nikada čuo dok nisam naletjeo na naslov temebabyline wrote:ono sto meni smrdi u prici evo i u ovom klipu
je sto jednom seansom i jednom kontrolom koriguju pogresnu poziciju atlasa dugotrajno.
a kazu da skoro svako ima pomjeren, nabroje sto situacija od poroda do svega... radi koji ti je pomjeren i onda oni jednim potezom to vrate , ali pazi sad trajno! mislim zar ne skacu sami sebi u usta
ps. jos nesto znaci pomjeren atlas uzroku sve ostale probleme sa kicmom, ostalim presljenovima, diskus hernijama bla-bla svega , sto to ne bi bilo i kad ga oni vrate sve bude ok.
moze li neko potvrditi ko je bio na tom tretmanu?![]()
ima i onaj klip od srbijanskog specijaliste koji upozorava na šarlatanstvo
pa vi kako hoćete,meni je bio naslov interesantan kao šo reče ša li se na atlasu (karte-knjiga) ima namještati
![]()
![]()
- bepina2
#18 Re: Namjestanje atlasa
Nemojte ljudi bacat' pare!
radila prošle godine kod lika iz BL koji povremeno dolazi u Vogošću. Ništa, i dalje bolovi u vratu, kičmi, loša cirkulacija...
radila prošle godine kod lika iz BL koji povremeno dolazi u Vogošću. Ništa, i dalje bolovi u vratu, kičmi, loša cirkulacija...