Naknade za obavljanje platnog prometa za pravna lica

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bavi

#1 Naknade za obavljanje platnog prometa za pravna lica

Post by bavi »

Zbog čega banke izbjegavaju da daju informacije o naknadama za obavljanje platnog prometa za pravna lica? U 4 banke u kojim sam tražila cjenovnik dobila sam odgovor: Gospođo nakon što otvorite kod nas transakcijski račun, dobit ćete sve informacije o visini naknade. :x :x

Da li je u redu po zakonu da potpišeš ugovor sa bankom o otvaranju računa, a sa druge strane da ne znas koliko njhova usluga košta?

P.S Ukoliko neko ima cjenovnik naknada ili zna koliko uzimaju po transakciji molim da napiše banku i iznos plaćanje klijentima iste banke, plaćanje klijentima druge banke, naknada vođenja računa isl.

dinoo1898

#2 Re: Naknade za obavljanje platnog prometa za pravna lica

Post by dinoo1898 »

Za rajfajzen znam da je prenos sa RBB na RBB 0,65KM po transakciji, 0,75KM za ostale banke.
5KM mjesecno je vodjenje racuna i cini mi se jos 5 elektronsko.
POdizanje gotovine je 2,50KM
Ovo govorim o elektronskom bankarstvu koje im je prejako, istog momenta prođe transakcija...
bavi

#3 Re: Naknade za obavljanje platnog prometa za pravna lica

Post by bavi »

Hvala. :kiss:

U pola jeftinije nego u trenutnoj preko koje radimo sve poslove :sax: Vamo ni ne znam koliko je šta, ali djeljenjem ukupne naknade na kraju mjeseca i broja transakcija dodje oko 1,55 KM :zzzz: :sax:
Ime banke ne bih spominjala jer je dno dna.
blue033

#4 Re: Naknade za obavljanje platnog prometa za pravna lica

Post by blue033 »

dinoo1898 wrote:Za rajfajzen znam da je prenos sa RBB na RBB 0,65KM po transakciji, 0,75KM za ostale banke.
Ovo govorim o elektronskom bankarstvu koje im je prejako, istog momenta prođe transakcija...
Ne znam odakle ovaj info, ali sad sam pogledao na izvodu, naknada je 1,5 KM
_aja_

#5 Re: Naknade za obavljanje platnog prometa za pravna lica

Post by _aja_ »

blue033 wrote:
dinoo1898 wrote:Za rajfajzen znam da je prenos sa RBB na RBB 0,65KM po transakciji, 0,75KM za ostale banke.
Ne znam odakle ovaj info, ali sad sam pogledao na izvodu, naknada je 1,5 KM
Gore navedene naknade se odnose samo na elektronsko bankarstvo koje jako dobro funkciniše.
Za transakcije koje se obavljaju uplatnicama na šalteru banke je 1,50KM.
Post Reply