Najznacajnija bosanska licnost 20. stoljeca
- Prozor
#1 Najznacajnija bosanska licnost 20. stoljeca
Ne zelim staviti anketu jer hocu da svako moze dati bilo kakav odgovor. Dakle moze drzavnik, pjesnik, pisac, aktivista, vjerski lider, filozof.... bilo sta.
-
basta sljezove boje
Ivo Andric, Mesa Selimovic, Dzemal Bijedic
-
Almir Arnaut-Belli
Allah Ekber(da nije njega Bosna bi davno nestala)
- Abu FEED el-Castro
A objektivan izbor bi se vjerovatno pravio sabiranjem minusa, pa ko imadne manje on je TAJ
Ja ovo fakat...
P.S.
Da bogdom ovaj princip postoji i u demokratskom načinu biranja, mislim da bi bilo puno realnije kad bi se političari natjecali ko ce imati manje minusa, jer sve ovo sa 1glas=1plus mi je obična farsa i šarena laža na koju se neumorno hvataju obespamecene mase....
Ja ovo fakat...
P.S.
Da bogdom ovaj princip postoji i u demokratskom načinu biranja, mislim da bi bilo puno realnije kad bi se političari natjecali ko ce imati manje minusa, jer sve ovo sa 1glas=1plus mi je obična farsa i šarena laža na koju se neumorno hvataju obespamecene mase....
-
Unjustice
OBJEKTIVAN IZBOR JE VRLO TEZAK. Ne zato sto imamo dosta kandidata za takvo mjesto nego sto ih nemamo za nabrojati na prste. Obicno su nam znacajne licnosti bile totalni levati, izdajice, prelivode itd.
Bosanci danas i u istoriji su poprilicno beznacajni, nisu patriote, cak naprativ i sumnjam da postoji znacajan Bosanac, a kamoli najznacajniji. Neko spomenu Andrica? Cisto sumnjam da jedan prelivoda moze biti znacajan Bosanac. Nesto slicno kao sto bi rekli da je Kusturica najznacajniji Bosanac? Jeste dobar umjetnik za nase standarde, medjutim kao i Andric prodao je dusu djavolima i mislim da i jedan i drugi pripadaju u otpad bosanski, moralno i patriotsko smece "bosansko".
Mozda Zmaj od Bosne, Kulin Ban medjutim o njima tako malo znamo da ne znam koliko su znacajni.
Sto se tice Alije, budimo iskreni pa recimo da od toga nema nista. Vladavina Alije je imala katastrofalne rezultate iskljucivo po Bosnjake, sto znaci po Bosance. Na stranu koliko je i da li je i on tome doprinjeo, medjutim u istoriji Bosne u njegovoj vladavini Bosna je dozivjela jedan od najvecih poraza u svojoj istoriji. Nije on uzrok tome, medjutim opis njegovog posla je bio da to sprijeci, a rezultate svi znamo.
Bosanci danas i u istoriji su poprilicno beznacajni, nisu patriote, cak naprativ i sumnjam da postoji znacajan Bosanac, a kamoli najznacajniji. Neko spomenu Andrica? Cisto sumnjam da jedan prelivoda moze biti znacajan Bosanac. Nesto slicno kao sto bi rekli da je Kusturica najznacajniji Bosanac? Jeste dobar umjetnik za nase standarde, medjutim kao i Andric prodao je dusu djavolima i mislim da i jedan i drugi pripadaju u otpad bosanski, moralno i patriotsko smece "bosansko".
Mozda Zmaj od Bosne, Kulin Ban medjutim o njima tako malo znamo da ne znam koliko su znacajni.
Sto se tice Alije, budimo iskreni pa recimo da od toga nema nista. Vladavina Alije je imala katastrofalne rezultate iskljucivo po Bosnjake, sto znaci po Bosance. Na stranu koliko je i da li je i on tome doprinjeo, medjutim u istoriji Bosne u njegovoj vladavini Bosna je dozivjela jedan od najvecih poraza u svojoj istoriji. Nije on uzrok tome, medjutim opis njegovog posla je bio da to sprijeci, a rezultate svi znamo.
-
Leonid Breznjev
eh jes valaha, haman sve licnosti 20. stoljeca!

- suncokret13
selma bajrami.
- Bosanac_21
Nije dugo trajalo da se i ova tema ukalja 
p.s. za mene je vise licnosti ubrajajuci borce Armije BiH koji su odbranili ovu
zemlju, kao sto su je i drugi godinama, jer bez njih nebi ni ove zemlje bilo
Za mene je to i Dudakovic, i Delic, i rahmetli Alagic i svi sehidi koji su na bilo
koji nacin stali na branik svoje BiH
p.s. za mene je vise licnosti ubrajajuci borce Armije BiH koji su odbranili ovu
zemlju, kao sto su je i drugi godinama, jer bez njih nebi ni ove zemlje bilo
Za mene je to i Dudakovic, i Delic, i rahmetli Alagic i svi sehidi koji su na bilo
koji nacin stali na branik svoje BiH
- DiplomataSaSela
Kakve veze ima Haag...Fair Life wrote:Narocito Delic...![]()
Eno ti ga u Hagu...
-
Celicna_saka
Nema veze HagDiplomataSaSela wrote:Kakve veze ima Haag...Fair Life wrote:Narocito Delic...![]()
Eno ti ga u Hagu...
-
Leonid Breznjev
ko zna, zna!Pooll wrote:I ja se cudimArslan wrote:eh jes valaha, haman sve licnosti 20. stoljeca!![]()
![]()
![]()