najveribest

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MRAVOJED

#1 najveribest

Post by MRAVOJED »

Ma daj molim te, Ekipa iz mense je najgora moguća. Sastaju se non-stop i sažaljevaju jedni druge kako su neshvaćeni od ostalih glupana. Ja mislim da je pojam inteligencije potpuno krivo shvaćen. Naravno da će netko tko, ne mora čak biti ni nadareniji, zna matematiku riješiti test bolje od nekog tko matematiku ne zna jer su ti testovi napravljeni na matematičkim principima.
Da ne duljim, poanta je sljedeća:
Zašto bi jedan Ronaldihno koji u djeliću sekunde jednim potezom riješi naizgled tako kompliciran problem, i pritome šokira milione ljudi koji to riješit ne bi znali , bio gluplji od nekog štrebera koji riješi test za, ne znam, 160 ili štabilo.

Ne znam jel netko gledao tekmu Real-Barcelona (sigurno jeste) i Ronaldinhnov potez. Ponukalo me to da pokrenem temu gdje će svi oni koji vole nogomet i ovakve trenutke moći na ovom mjestu prijaviti svoj najdraži nogometni trenutak (ili više njih) i možda ga približiti kratkim filmom ili slikom.
igla

Post by igla »

potez Pol Gaskonja na euru neke :? godine:
u trku prema protivnickom golu dubinsku loptu na prvu podize preko odbrambenog igraca, koji ostaje zbunjen, i potom spusta loptu pritrcava golu i zabija goooooool. valjda ce neko iz ovako opsirnog i detaljnog opisa skontati o cemu se radi :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

igla wrote:potez Pol Gaskonja na euru neke :? godine:
u trku prema protivnickom golu dubinsku loptu na prvu podize preko odbrambenog igraca, koji ostaje zbunjen, i potom spusta loptu pritrcava golu i zabija goooooool. valjda ce neko iz ovako opsirnog i detaljnog opisa skontati o cemu se radi :D
Euro 1996 8)

utakmica : Engleska - Škotska 8)

Za starije ljubitelje pitanje pošto se desilo prije mog rodjenja :D :

Ko je prvi u nekoj velikoj zvaničnoj utakmici opucao penal potkopavanjem kao Totti protiv Holandije, i kao što djalminja zna često opucati.

Meni se čini da sam negdje naletio da je to bio neki čeh na euru +76...
Romanov

Post by Romanov »

Da, cehoslovak :oops: . Ne znam mu imena. Mozda zna neko ko je naredo puno kuka (Pape npr. :) :D ). U finalu na Marakani protiv nekadasnje Zapadne Njemacke. Tad su otprilike i uveli penale. Prije uvodjenja penala utakmica koja bi i nakon produzetaka zavrsavala nerijeseno ponavljala se. Danas samo u Engleskoj (FA cup) ne vazi pravilo penala (oni plaho drze do starinskih obicaja i ceremonija ali su ipak srusili Vembli).
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:) Ljudi moji, ....... sta je sve ovaj covjek radio sa loptom. 8)
Image
:roll: Kako odabrati najbolje, ....... sve je bilo ..... najbolje. :) Ko ga nije gledao, ne moze shvatiti o cemu govorim. :) Jedan je Pape.
Stari

Post by Stari »

Odgovor Nekom_liku i Romanovu

Covjek se zove Antonin Panenka (igrao izmedju ostalog za Slaviju ili spartu i Rapid (Wien)). Izvinjavam se sto ste morali malo sacekati na odgovor bio sam na bolovanju par dana. Evo vam tog cuvenog pogodka ...nekoliko godina nakon EP '76 (odigranog u Srbiji & Hrvatskoj) se taj stil pucanja penala se zvao Panenka-stil. Puno kasnije srbin D. Stojkovic je pokusao napraviti slicnu stvar u finalnoj utakmici Kupa Jugoslavije neuspjesno ...naime golman FK Borac (Banja Luka) je ostao stajati na mjestu i bez ikakvih problema uhvatio loptu. Nakon toga se D. Stojkovic nije odlucivao isprobavati Panenka-stil
Image
manijak1

Post by manijak1 »

:D Pape on sa loptom :D a .............nazireš li moguće pitanje sa moje strane upućeno prema tvojoj Visosti ? :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

jesam iskopo temu :D :D

utakmica engleska - argentina na SP '98 (ako se dobro sjecam)

gol koji je argentina postigla iz slobodnog udarca, ako se ne varam pucao je batistuta

al je varka bila legendarna :D
manijak1

Post by manijak1 »

30.10.2004 stadion Asim Ferhatović Hase :D slobodan udarac Kajtaz :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

koji naftalin :D

ibrahimović ih je pobaco uh :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Stitch__ wrote:
utakmica engleska - argentina na SP '98 (ako se dobro sjecam)

gol koji je argentina postigla iz slobodnog udarca, ako se ne varam pucao je batistuta
To je drugi gol Argentina jer su prva dva za 1-1 bila iz penala. I bila je Veronova lopta za Zanetija.

Euro 1996 Davor Šuker, lob udarac protiv Danske. 8) 8) 8)
Bosančeros

Post by Bosančeros »

Najbolji gol, pa Maradonin 86. protiv Engleza, ko ga je vidio zna o čemu govorim (ne mislim na onaj rukom)!!!! To je gol koji će se pamtiti!!!!
Onda onaj Owen-ov protiv ARG 98, nije loš, ali jedan od najboljih, onaj momak 94., da li iz Emirata, Saudijske Arabije, nisam siguran, na centru uze loptu i obavi svoje, a gol je fenomen po tome, kada se uzmu u obzir uslovi u kojima se igralo, tj. temperatura i nadmorska visina!!!
Ali ipak mislim da je Maradonin najbolji (odnosi se na svjetska prventsva, mada i ovako gledajući, među prvih pet)
winetou

Post by winetou »

Meni je pak najbolja stvar bila kad je Georg Haghi potopio Argentinu, a i Njemačku 1994 :D
A najdraži trenutak mi je je onaj Piksijev penal protiv Borca o kojem je Stari pisao, ah kakvo je to poniženje bilo :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

winetou wrote:Meni je pak najbolja stvar bila kad je Georg Haghi potopio Argentinu, a i Njemačku 1994 :D
A tek Kolumbiju za koju je Pele rekao da je jedan od favorita prvenstva :roll: :D
winetou

Post by winetou »

I Bolivija je bila fovorit :-)
stelium

Post by stelium »

Po meni je D.Bergkamp imao par briljijantnih situacija.
Bosančeros

Post by Bosančeros »

polufinale FA kupa 98/99, ManU-Ars, Giggs-ov gol u produžetku!!!! Fenomenalan!!!!
TheGame

Post by TheGame »

moj vlastiti :D olimpija-maribor, finale omladiskog kupa slovenije 2000. slobodni udarac s nekih 30 metara pod precku u raslje :D poslje te pobjede su me proglasili nasljednikom zlatka zahovica :D prosle su 4 godine,igram u 2. ligi slo-iz zajebancije. zavrsio 3.godinu faksa...inace ibrahimovicevo lomljenje kicmi protiv utrehta
rIder

Post by rIder »

Meni je ubjedljivo najbolji gol Van Bastena protiv Rusa na ep-u 88' iz nemoguce pozicije, volej-lob iskosa sa desne strane, golman je nije ni vidio.
Stitch__

Post by Stitch__ »

pardon :D 2 posta nize
Last edited by Stitch__ on 05/11/2004 12:03, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

another pardon :D post nize..
Last edited by Stitch__ on 05/11/2004 12:08, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

NeKi_LiK wrote:
winetou wrote:Meni je pak najbolja stvar bila kad je Georg Haghi potopio Argentinu, a i Njemačku 1994 :D
A tek Kolumbiju za koju je Pele rekao da je jedan od favorita prvenstva :roll: :D
ma pele je svasta nesta rekao :D npr, da ce afrika imat svjetskog prvaka do 2000e :D

sp '98 nigerija - spanija

sunday oliseh sa 25 metara, lopta ide nekih 20 cm od zemlje ali je ne dotice :D
Babayaro

Post by Babayaro »

Najbolji potez i gol je Zlatanov nedavno protiv Utrehta kad je ko Ingemark Stenmark provozo slalom,zatim Zidanov u finalu CL Leverkuzenu,Piksijev prvi gol spancima u Italiji 90,Van basten gol rusima Euro88,meni najdrazi je akcija kad smo Dancima zabili drugi gol u Danskoj.
Ipak najbolji potezi su na Nike reklamama, ono sto rade majstori mogao bih gledat 3 dana bez prestanka :-) :-D :o
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

neki dan na Watts na eurosportu pustiše spotjedno5minuta od Ronaldihna

nastade u to tišina u sobi, umuklo i muško i žensko

još me trnci prolaze
Post Reply