NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vinja

#51 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by vinja »

prof. dr. Zdravko Grebo :thumbup:
oridjidji

#52 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by oridjidji »

Najveći živući Bosanci i Hercegovci su oni koji su ovu zemlju branili onda kada je trebala nestati. Najveći zivuci Bosanci i Herecegovci su oni koji su sjedili u rovovima i čuvali svoje gradove od propasti koji su bili ranjavani i igrom slučaja danas ostali živi, dok su njihovi prijatelji ginuli i koji bi opet stali na front kao i prije za svoju Bosnu i Hercegovinu. To su najveći živući Bosanci i Hercegovci.

Kad mi napiše Lagumdžiju kao največeg živućeg Bosanca, dođe mi da se objesim... Čovjek koji je ranjen u guzicu, na putu do ratnog predsjedništva i Komšič koji je nosio pušku i branio grad za vrijeme rata, neće biti nikada isti ljudi. Jedan je to radio iz kancelarije, a drugi je znao osvanuti na liniji. Zeljko je zivi heroj, Zlaja to definitivno nije.

Kad mi neko kaže Ćiro je najveći zivući Bosanac, onda ne znam sta da kazem na toj izrecenoj ludosti. To je covjek koji je stajao uz Tudzmana rame uz rame onda kada je isti zagovarao podijelu Bosne ... Jeli ga iko ikada pitao za njegove politicke stavove? Ne, nije. Ćiro je dobar trener, ali da je isto toliko dobar covjek nebi smio reci...

Ljudi koji definitivno trebaju Bosni i Hercegovini su oni koji Bosnu nikada neće izdati ... Takvih ljudi je malo. Oni koji su se potvrdili u prošlosti, a i danas potvrđuju svoj patriotizam i bosanstvo. Željko Komšić je jedan od njih, Bogić Bogičević, Jovan Divjak, Sefer Halilović, Atif Dudaković i td. Međutim sve su to stari igrači, tako da nama treba neko mlad u politici, sa strasnom željom da Bosni donese bolju budučnost.

Po meni najveći živući Bosanci su svi oni koji bi za ideal Bosne i onoga sto Bosna predstavlja dali pored truda, znoja i krvi i svoje zivote, kako bi ona opstala i bila sutra normalna evropska drzava.
vee-jay

#53 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by vee-jay »

Zlaja Lagumdzija
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
dobojnik

#54 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by dobojnik »

DRAGI MOJI SUGRAĐANI, BOSANCI I HERCEGOVCI, PRIJE SVEGA HVALA VAM ŠTO PIŠETE, JER TIME PIŠETE SAMI SEBI, A I ZA DRUGE KOJI ĆE VAM BITI ZAHVALNI U SKORAŠNJOJ BUDUĆNOSTI! VELIKO HVALA!

ODLUČILI SMO DA SE OD SADA OBRAĆAMO SVAKOM POJEDINAČNOM KOMENTARU SVAKOG CIJENJENOG SUGRAĐANA, KOLIKO JE TO MOGUĆE I KOLIKO DOZVOLJAVA I VAŠ KOMENTAR, A I MAKSIMALNI STEPEN TOLERANCIJE PREMA VAŠOJ OZBILJNOSTI, OSOBNOM-ISKUSTVENOM SUBJEKTIVNO, NADAM SE VIŠE OBJEKTIVNOM, DOŽIVLJAJU, ALI PRIJE SVEGA VAŠEM OSJEĆANJU VEZANOM ZA DATU OSOBU KOJU STE POSMATRALI PUTEM JAVNIH MEDIJA ILI LIČNO, KROZ NJEGOVO PONAŠANJE I GOVOR, A PRIJE SVEGA NJEGOVO DJELOVANJE!
dobojnik

#55 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by dobojnik »

Chmoljo wrote:onaj Sinanović, košarkaš. on je 215 visok čini mi se :?
Poštovani, svi znamo za tog košarkaša, i momak je na svom mjestu, pravi Bosanac i Hercegovac, mislim da se razumijemo i možda ti ovo smatraš utopijom, al nadam da ćeš nam pomoći, zaista, potreban si nam, ako voiš i smatraš BIH svojom jedinom zemljom, hvala ti na i nadam se da ceš nam i ti pomoći na način na koji to najbole znaš! Hvala!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by Chmoljo »

dobojnik wrote:
Chmoljo wrote:onaj Sinanović, košarkaš. on je 215 visok čini mi se :?
Poštovani, svi znamo za tog košarkaša, i momak je na svom mjestu, pravi Bosanac i Hercegovac, mislim da se razumijemo i možda ti ovo smatraš utopijom, al nadam da ćeš nam pomoći, zaista, potreban si nam, ako voiš i smatraš BIH svojom jedinom zemljom, hvala ti na i nadam se da ceš nam i ti pomoći na način na koji to najbole znaš! Hvala!
Image
fini dečko

#57 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by fini dečko »

Bogić Bogičević
Atif Dudaković
Dragan Vikić
Namik Kabil
Asim Kurjak
Nenad Marković
Senjanin Maglajlija
Meho kodro
:bih:
dobojnik

#58 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by dobojnik »

sansun wrote:Pitanje podrazumijeva one Bosance i Hercegovce koji su najviše doprinijeli ovoj državi, a ne one koji parazitski od nje žive. Dokle god se u potpunosti ne okrenemo kapitalizmu, bez imalo nostalgije prema zločinačko parazitskom komunizmu i nacionalizmu, tada će vam ovi lešinari koje ste nabrojali i dalje biti uzori a mi ćemo i dalje u ovakvom beznađu biti.

Moji favoriti:
Pero Gudelj, Faruk Širbegović, posebno Fahrudin Radončić( znam da se sada sandžakomrzcima želici okreću), Nihad Imamović, Lijanovići,...
POŠTOVANA/I, HVALA VAM NA OVO OBRAĆNJU, OVO JE JEDNO OD PRVIH TEŽIH I KOMPLICIRANIJIH TUMAČENJA, KOJE ZAHTIJEVA DUBLJU ANALIZU, KOJA BIH NE POBITNO IZ DISKUSIJE I DEMOKRATSKOG DIJALOGA, BEZ NAŠEG NE DOVOLJNOG POZNAVANJA ČINJENICA, ODVELA U SASVIM DRUGU, KRIVU, STRANU, NA KOJU MI OVDJE NE BIH ŽELJELI IĆI!
MEĐUTIM, ZNATE, MI SMO NAPISALI VEĆ U PRETHODNIM POSTOVIMA, DA SAD PRAVIMO LISTU LJUDI KOJI NAM MOGU POMOĆI, A TEK ONDA ĆEMO OD TE ŠIRE LISTE PRAVITI LISTU ONIH KOJI PO NAMA, SVIMA, OBJEKTIVNO, ZASIGURNO VOLE I MOGU POMOĆI OVOJ ZEMLJI!
MEĐUTIM, KAKO BIH DALJE SVE OVO IŠLO ISPRAVNIM PUTEM, MORAMO SE OSVRNUTI NA NEKE KOMENTARE I NAVODE, OPET SA MAKSIMALNO OBJEKTIVNOG I NIMALO PRISTRASNOG, NITI ZA BILO ŠTO VEZANO TUMAČENJE POJEDINIH LJUDI I VAŠIH ZAKLJUČAKA, ALI OPET VOĐENI JEDNIM DEMOKRATSKIM OSNOVNIM PRINCIPOM, PRINCIPOM POŠTOVANJA VAŠEG CIJENJENOG (DA LI SUBJEKTIVNO-ISKUSTVENOG ILI OBJEKTIVNO-ISKUSTVENOG, NIJE UOPŠSTE BITNO) MIŠLJENAJA!
PRVO BIH POHVALIO VAŠU PRVU REČENICU KOJA JE APSOLUTNO ISPRAVNA I KOJA STOJI I PROTIV KOJE MI UPRAVO RADIMO.
DALJE STE SPOMENULI SLJEDEĆE RIJEČI KOJE ĆEMO TUMAČITI U KONTEKSTU!
KAPITALIZAM! VEOMA VAŽNAN POJAM, ALI ZA NAŠE PODRUČIJE, NAMJERNO KAŽEMO POJAM, JER KOD NAS TO I JESTE SAMO POJAM! ZNAMO LI ŠTA JE I ZA KOGA JE KAPITALIZAM? DA NE IDEMO NA SIROKO, DA BIH IMALI KAPITALIZAM, TREBAMO DEMOKRATIJU, DA BIH IMALI DEMOKRATIJU TREBAMO OBRAZOVANE LJUDE, (OBRAZOVANE LJUDE-OSIM STO TAJ POJAM OZNACAVA LJUDE SA NEKOM ZAVRENOM SKOLOM, POCEV OD OSNOVNE PA NADALJE, TAJ POJAM BIH TREBAO ZNACITI, POSTO JE SVE RELATIVNO (KOLICINA SKOLE NIJE PARAMETAR NECIJEG OBRAZOVANJA, SPOSOBNOST COVJEKA DA IMA VLASTITO MISLJENEJ, DAKLE DA RAZMISLJA SVOJOM GLAVOM, ALI DA PRI TOME REALNO SAGLEDA I PRAVILNO UOČI ODNOSE IZMEĐU STVARI I POJMOVA)! DAKLE, NAKON OVOG SVEGA, IMALI U OVO VRIJEME U BIH MJESTA ZA PRAVI KAPITALIZAM, MISLIM DA NASE ULICE SVAKODNEVNO TO POKAZUJU RAZNIM STRAJKOVIMA LJUDI KOJI RADE KOD POSLODAVACA-KAPITALISTA.
ZLOCINACKO PARTIZANSKI KOMUNIZAM I NACIONALIZAM. STA STE S OVIM HTJELI RECI, TESKO JE POGODIT, MADA ISTINI ZA VOLJU, VIDI SE DA STE UISTINU PAMETNI I NACITANI, I DA STE S OVIM HTJELI NETO DUBOKOUMNO DA ISKAZETE. OVO BI SE DALO ANLIZIRATI DANIMA I DANIMA I MISLIM DA I NAKON TOGA NE BIH DONIJELI NIKAKAV VALJAN ZAKLJUCAK. ONO STO LICNO SMATRAMO JE SLJEDECE, KOMUNIZAM JE IMAO LOSE STRANE, MOZDA I ZLOCINACKE, MI NE MOZEMO BITI SIGURNI U TO JER O NJIMA DONOSIMO ZAKJLUCKE SAMO PO USMENIM PREDANJIMA A NE PO NASEM VLASTITOM ISKUSTVU, TAKO DA USTVARI O TOME MI I NE BIH TREBALI VODITI DISKUSIJU, BILO JE TO DOVOLJNO DAVNO DA NAS SE VISE BAS TOLIKO DIREKTNO NE TICE. ONO STO SAM SIGURAN DA JE PARTIZANSKA IDEJA I IDEAL U TO VRIJEME BILA CISTA, A TO JE RAT PROTIV FASIZMA I NACIONALIZMA, A SVE STO JE BILO PO STRANI TE PARTIZANSKE IDEJE I IDEALA UPRAVO JE DONIJELO NEKOM DRUGOM, LOSEM MISLJENJU O TOM POKRETU. SVAKAKO DA SE I SAM KOMUNIZAM U SVOJO SUSTINI I IDEJI, OPET ,

KOLIKO SE MI RAZUMIJEMO U TU TEMATIKU I AKO SMO CITALI I SLUSALI PRAVE IZVORE, ZALAGAO UPRAVO PROTIVA EKSTREMNOG NACIONALIZMA, SOVINIZMA I FASIZMA, UZ SVE ATRIBUTE DANASNJE DEMOKRATIJE PO PITANJU PRAVA I JEDNAKOSTI NARODA, SVAKAKO UZ POEJDINE RAZLIKE U ODNOSU NA DANASNJU DEMOKRATIJU U BIH, ALI OPET ZBOG SPECIFICNOG UREDJENA I SASTAVA TADASNJE DRZAVE, A STO SE OPET NIMALO NE RAZLIKUJE OD OVE DANASNJE BIH. OPET PONAVLJAM TO JE IDEJA VODILJA I IDEAL, A ONDA STUPAJU NA SCENU OVI OD VAS SPOMENUTI LESINARI, I TU SE SVAMA POTPUNO SLAZEM I TU JE TAJ PROBLEM I DNAS KOD NAS.
STO SE TICE VASIH PRIJEDLOGA, SVAKAKO UZETI SU U OBZIR I SMI MI TREBA DA IH VALJANO RAZMATRAMO, I DA DONESEMO REALAN, OBJEKTIVAN, ČINJENIČNO POTKOVAN ZAKLJUČAK O TIM LJUDIMA. HVALA
dobojnik

#59 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by dobojnik »

alternativni wrote:Danis Tanovic, njegov oskar vrijedi mnogo vise od suplje price

Muharem Avdispahic, razvoj nauke je nacin da udjemo u Evropu

Edin Kapic, Mostarac, profesor na Univerzitetu u Barceloni
(Neko mi rece jednu njegovu recenicu: Velez je planina koja je dobila ime po istoimenom klubu)
POŠTOVANI/A HVALA VAM NA OVOMI PRIJEDLOZIMA, OVDJE SE NEMA ŠTA KOMENTARISAT, U POTPUNOSTI SE SLAŽEMO GLEDE DANISA T., A O DVOJICI DRUGIH NAŠIH SUGRAĐANA (NADAM SE DA JE PROFESOR U BARCELONI I DALJE SPREMAN URADITI SVE ZA SVOJU ZEMLJU I PORED TOGA STO SU GA PREDSTAVNICI TE ISTE ZEMLJE "OTJERALI" IZ NJE), MANJE POZNATIH OPSTE DRUSTVENOJ JAVNOSTI, SVAKAKO DA ZASLUZIJU PO VAMA, A ZNACI I PO NAMA, DA BUDU UVRSTENI ZAJEDNO SA OSTALIMA BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA! HVALA!
dobojnik

#60 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by dobojnik »

ladyblue18 wrote:Gospodo, tema nisu SNSD ni SDP!

POŠTOVANA/I SVAKAKO DA TO NIJE TEMA, MI SVI VAM ZAHVALJUJEMO NA SUGESTIJI, I ODRZANJU OVE IDEJE NA PRAVOM PUTU! ALI, S DRUGE STRANE, TEMA OVE IDEJE SVAKAKO TREBAJU BITI I LJUDI IZ SPOMENUTIH, ALI I DRUGIH STRANAKA, POKRETA I ORGNIZACIJA, KOJI VOLE NAŠU JEDINU BOSNU I HERCEGOVINU I KOJI JOJ MOGU POMOĆI! HVALA VAM JOŠ JEDNOM!
dobojnik

#61 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by dobojnik »

Chmoljo wrote:
sansun wrote:Pitanje podrazumijeva one Bosance i Hercegovce koji su najviše doprinijeli ovoj državi, a ne one koji parazitski od nje žive. Dokle god se u potpunosti ne okrenemo kapitalizmu, bez imalo nostalgije prema zločinačko parazitskom komunizmu i nacionalizmu, tada će vam ovi lešinari koje ste nabrojali i dalje biti uzori a mi ćemo i dalje u ovakvom beznađu biti.

Pero Gudelj, Faruk Širbegović, posebno Fahrudin Radončić( znam da se sada sandžakomrzcima želici okreću), Nihad Imamović, Lijanovići,...

znači tebi su u istoj ravni jedan Emerik Blum i jedan Nihad Imamović ili "Utemeljitelj"? :-)
STVARNO BIH VAM BILI ZAHVALNI KAD BIH OVU IZJAVU OBJASNILI, DA SE RAZUMIJEMO, NASE PITANJE NIJE CINIČNO, ZAISTA, UPOZNAJTE NAS SA VAŠIM MIŠLJENJEM, KOJE NAMA ZNAČI PUNO! ZAHVALJUJEMO!
dobojnik

#62 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by dobojnik »

vee-jay wrote:

Moji favoriti:
na ovom forumu je takvih kao ti prije bilo puno puno vise.... u medjuvremenu HVALA BOGU vise to nije tako
:-D
:bih:
CIJENJENA/I I VAS BIH ZAMOLILI I BILI VAM JAKO ZAHVALNI KAD BIH NAM POBLIZE OBJASNILI VAS KOMENTAR NA STAJALISTE NASE SUGRAĐANKE/INA! MI SMO TO KOMENTARISALI, NADAM SE DA STE PROČITALI NAŠ KOMENTAR NA IZJAVU NASE CIJENJENE SUGRAĐANKE/INA, I NADAM SE DA I VI IMATE NEKI KOMENTAR KOJI BI SVIMA NAM UKAZAO NA NESTO DRUGAČIJE, NEŠTO NOVO. HVALA! I MOLIM VAS I NEKI VAŠ PRIJEDLOG, ZATO SMO OVDJE, UČESTVUJTE, POMOZI TE NAM DAJTE NEKO IME, NEKOG NAŠEG BOSANCA I HERCEGOVCA...npr. Mladen Vojičić-Tifa, Edo Majka, Frenki, naši dragi sugrađani iz grupe Dubioza Kolektiv, Sejo Sexon (ne pisemo pravo ime, neka nam oprosti), Ivica Osim....IMA IH NA STOTINE, MOLIM VAS SJETITE SE VI NEKOGA KO NE ZASLUZUJE DA BUDE ZABORAVLJEN JER I ONI NISU NAS ZABORAVLJALI KAD JE BILO NAJTEZE I NECE NAS ZABORAVIT KAD IM DAMO GLAS! HVALA!
dobojnik

#63 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by dobojnik »

vee-jay wrote:Franjo Komarica
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
SVAKAKO, HVALA VAM VELIKA, VELIKI COVJEK, BOSANAC I HERCEGOVAC, KOJI NAM PUNO MOZE POMOCI! JOS JEDNOM HVALA!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#64 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by ladyblue18 »

Dobojnik molim te da iskljucis caps lock. Hvala!
ETO_SAD

#65 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by ETO_SAD »

Prvo jedno pitanje: Dobojnik, ko ste VI???

Doprinos u sportu: Razija Mujanović, Amel Mekić, Nenad Marković, nogometna reprezentacija BiH, Mirza Taletović, Kenan Bajramović, ona mala džudistiva (na žalost ne znam ime), BH Machine Poturak, Denis Stojanić (možda sam fulio prezime)
Doprinos u kulturi: Denis T., Gojer, Halid Bešlić, Dino Merlin, Omer Pobrić, Hanka Paldum, Enes Bešlagić, Nada Đurovska, Mustafa Nadarević, Čazim Hadžimejlić, ....
Doprinos politici: Željko Komšić,
Doprinos biznisu: Fahrudin Radončić, Hastor Nijaz, Čovjek koji vodi Plamingo iz Gračanice, Lijanović, nerado Brajlović, Ljudi iz Akova grupe, nerado Širbegocić...
Građanski doprinos i ratni doprinos: Dragan Vikić, Jovo Divjak, Šiber, Sefer, Atif D. i mnogi drugi.

Naravno ima tih ljudi, malo ih je se teže sjetiti jer su potisnuta od ove bagre.
holger

#66 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by holger »

slabo to sve nesto. dokle je doslo na listu bi komotno mogao stati i fikret abdic.
dobojnik

#67 Re: NAJVECI ŽIVUĆI BOSANCI I HERCEGOVCI

Post by dobojnik »

ETO_SAD wrote:Prvo jedno pitanje: Dobojnik, ko ste VI???

Doprinos u sportu: Razija Mujanović, Amel Mekić, Nenad Marković, nogometna reprezentacija BiH, Mirza Taletović, Kenan Bajramović, ona mala džudistiva (na žalost ne znam ime), BH Machine Poturak, Denis Stojanić (možda sam fulio prezime)
Doprinos u kulturi: Denis T., Gojer, Halid Bešlić, Dino Merlin, Omer Pobrić, Hanka Paldum, Enes Bešlagić, Nada Đurovska, Mustafa Nadarević, Čazim Hadžimejlić, ....
Doprinos politici: Željko Komšić,
Doprinos biznisu: Fahrudin Radončić, Hastor Nijaz, Čovjek koji vodi Plamingo iz Gračanice, Lijanović, nerado Brajlović, Ljudi iz Akova grupe, nerado Širbegocić...
Građanski doprinos i ratni doprinos: Dragan Vikić, Jovo Divjak, Šiber, Sefer, Atif D. i mnogi drugi.

Naravno ima tih ljudi, malo ih je se teže sjetiti jer su potisnuta od ove bagre.

Prije svega pozdrav i postovanje, i hvala vam za odvojeno vrijeme koje ste veoma pametno iskoristili, vjerute!
Ko smo mi? Mi smo jedna obična skupina građana ove zemlje, koji su prosto ne zadovoljni stanjem u ovoj zemlji, ali ne samo stanjem, nego i odnosom svih nas prema tome stanju!
Znate, situacija izgleda jako teska i komplikovana, al odista to nije! Mi građani imamo tako jaka puno sredstva za borbu protiv svih ne doumica u drustvu, pa i sadasnjeg stanja, a to je valadavina naroda ili demokratija, a njeno jedno od najsnaznijih i najdjelotvornijih legalnihmehanizama su, svakako, politicki izbori kao glas gradjana! Eh, tek sad stupa na snagu problem! Kako glasat, za koga glasat, dosad se mijenjalo mnogo garnitura i niko nista nije uspio da uradi, mada su na vlasti nekad bili, a dijelom su i sada ljudi deklarisani Bosanci i Hercegovci, pa sta onda da se radi? P rvi korak u jednom takvom procesu promjena i davanja vlasti ljudima koji žele, vole i doživljavaju BIH kao svoju jedinu drzavu, jeste definisanje grupe tih ljudi, dakle koji su to mogući ljudi kojima kad damo vlast na izborima, da promjene situaciju u ovoj zemlji, da se uhvate u koštac sa gorućim problemima bez recipročne koristi!
Sve ljude koje si nabrojala su svakako ponos nase zemlje, al neki od njih jednostavno nisu u mogućnosti da ispune ono sto mi od njih trazimo ovim putem, svakako neki od ljudi koji bi to mogli uraditi su vec kod tebe spomenuti (citiramo uz male ispravke): Razija Mujanović, Amel Mekić, Nenad Marković, nogometna reprezentacija BiH, Mirza Taletović, Kenan Bajramović, ona mala džudistiva (na žalost ne znam ime), BH Machine Poturak, Denis Stojanić (možda sam fulio prezime), Danis T., Gradimir Gojer, Halid Bešlić, Dino Merlin, Omer Pobrić, Hanka Paldum, Enis Bešlagić, Nada Đurovska, Mustafa Nadarević, Čazim Hadžimejlić, Željko Komšić, Fahrudin Radončić, Hastor Nijaz (čovjek koji vodi Plamingo iz Gračanice) Lijanović, nerado Brajlović, Ljudi iz Akova grupe, nerado Širbegović, Dragan Vikić, Jovo Divjak, Šiber, Sefer, Atif D. i mnogi drugi.
Hvala vam na interesovanju, i nadam se da će te učestvovat i dalje u ovome i da će te istu ili sličnu priču pokrenuti na drugim portalima i sličnim mjestima, da će te nam dati savjeta ili sugerirati na neke stvari. Još jednom veliko hvala!
Locked