Najveći umovi svijeta na drogama...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali jomu

#1 Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali jomu »

Image
Sigmund Freud – kokain

Freud je uzimao kokain u ogromnim količinama, a uzimao ga je kako bi liječio depresiju, ali i probavu. Bio je među prvima koji je kokain preporučio kao sastavni dio liječenja od psihičkih bolesti.

Image
Francis Crick – LSD

Čovjek koji je bio dio tima koji je otkrio postojanje genetskog koda i dobitnik Nobelove nagrade priznao je kolegama da je koristio LSD dok je radio na svom senzacionalnom otkriću. Za naučnike njegovog ranga često se govori da konzumiraju LSD u manjim količinama kako bi potaknuli moždane vijuge.

Image
Thomas Edison – kokain

Francuski hemičar Angelo Mariani izmislio je Vin Mariani, vino sorte bordeaux u koje je stavljao listove kokaina. Etanol u vinu bi izvlačio ekstrakt kokaina iz listova u boci, pa bi vino tako postalo kokainski eliksir, a jedan od redovnih konzumenata Marianievog vina bio je Thomas Edison.

Image
Paul Erdös – amfetamini

Slavni mađarski matematičar koristio je amfetamine, a njegovi prijatelji su se brinuli, jer ih je Paul doslovno gutao svakog dana. Jednom se kladio s prijateljem da će izdržati mjesec dana bez njih i nakon 30 dana prijatelji su mu čestitali i priznali da im je drago da nije ovisnik.

Paul Erdös im je rekao: "Možda nisam ovisnik, ali u ovih 30 dana ništa nisam napravio. Nisam imao nikakvih ideja."

Image
Steve Jobs – LSD

Jobs je dugo eksperimentirao s LSD-om i to do te mjere da je jednom izjavio da je to jedna od tri najvažnije stvari koje je napravio u životu. Ne samo to, nego je bio uvjeren da ga ljudi u nekim stvarima ne mogu shvatiti jer ne uzimaju nikakve psihodelične droge.

Image
John C. Lilly – LSD, ketamin

Lilly je bio prvi naučnik koji je uspio otkriti kako nastaju bol i užitak u ljudskom mozgu. Uzimao je LSD i ketamin u sklopu svojih pokusa, ali ih potom uzimao i neovisno o njima.

Image
Richard Feynman – LSD, marihuana, ketamin

Fizičar Richard Phillips Feynman uvijek je bio oprezan s drogama, jer se bojao kako bi mu mogle utjecati na mozak. Počeo je uzimati LSD, marihuanu i ketamin nakon što je upoznao John C. Lillyja, a cilj mu je bio izazivanje halucinacija koje nije mogao imati dok je bio trijezan ili bez utjecaja bilo kakvih narkotika

Image
Bill Gates – LSD

Za njega vrijedi isto što i za Jobsa, ali Gates nije volio toliko otvoreno o tome.

Image
Kary Mullis – LSD

Zaslužan za brojna revolucionarna postignuća u biomedicini Mullis gotovo ništa nije radio ako nije prethodno uzeo LSD. U jednom je intervjuu rekao da je šezdesetih i sedamdesetih uzimao toliko LSD-a da ni sam ne može to opisati, a zatim priznao da čisto sumnja da bi bilo što postigao u medicini da nije bilo LSD-a. Čak štoviše, naveo je da je uzimanje LSD-a za njega bilo važnije od školovanja.

Image
Carl Sagan – marihuana

Slavni astrofizičar ne samo da je redovito pušio travu, već je bio među onima koji su poticati njezino korištenje prilikom bilo kakvog umnog ili intelektualnog rada.

(...uh, sjebo sam sa sad :lol: )

https://www.radiosarajevo.ba/magazin/za ... tes/352481
broj dva

#2 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by broj dva »

Ja mislim da nije do droga nego to tih umova. Evo drogiram se i ja redovno pa nista nisam izmislio.
tranquil

#3 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by tranquil »

Ha ja, znači veliki um, a ne "narkić" kao što su zlobni ljudi pričali. :D
broj dva wrote:Ja mislim da nije do droga nego to tih umova. Evo drogiram se i ja redovno pa nista nisam izmislio.
:lol:
:thumbup:

Gornji likovi su vjerovatno sa egzotičnim travkama i praškovima opuštali mozak kada bi se "pregrijao", a ne obratno, da im je droga bila neki pokretač uma.
Euridika
Globalna šefica

#4 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Euridika »

Sad mi je jasno što ja još ništa nisam izumila (bar ne ovako revolucionarno) - ne uzimam drogu. :shock: Hvala @jomu na otkriću, kad postanem slavna, navešću tebe kao inspiraciju. :thumbup: :D
ferratilis

#5 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by ferratilis »

Image
HAVANA

#6 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by HAVANA »

broj dva wrote:Ja mislim da nije do droga nego to tih umova. Evo drogiram se i ja redovno pa nista nisam izmislio.
:lol: Ja ba,ja nesta srao,smijo se,dernecio...Kaka astrofizika i qrci. :lol: Losa roba garant bila. :twisted:
mali_balon

#7 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali_balon »

Gledao neku emisiju na NG i lik kaze da su najveci izumi 60ih 70ih i 80ih nastali pod uticajem LSDa....kao bilo je sasvim normalno da se grupa naucnika/izumitelja zatvori u neku prostoriju uzmu LSD i kao nastaje brainstorming ( tad je nastao i taj izraz)
Henry Chinaski

#8 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Henry Chinaski »

tranquil wrote:Ha ja, znači veliki um, a ne "narkić" kao što su zlobni ljudi pričali. :D

Gornji likovi su vjerovatno sa egzotičnim travkama i praškovima opuštali mozak kada bi se "pregrijao", a ne obratno, da im je droga bila neki pokretač uma.
Upravo suprotno. Droga im je aktivirala dijelove mozga kojima se obično nema pristup. Fol je što su oni imali znanje za koje su te dijelove iskoristili, a obični, nepismeni, krezavi narkoman ne zna kakvu bi informaciju isprocesirao u tim dijelvima mozga. Domet mu je da zamisli da ga ganjaju dvoglavi psi po oblacima.
tranquil

#9 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by tranquil »

Henry Chinaski wrote:
tranquil wrote:Ha ja, znači veliki um, a ne "narkić" kao što su zlobni ljudi pričali. :D

Upravo suprotno. Droga im je aktivirala dijelove mozga kojima se obično nema pristup. Fol je što su oni imali znanje za koje su te dijelove iskoristili, a obični, nepismeni, krezavi narkoman ne zna kakvu bi informaciju isprocesirao u tim dijelvima mozga. Domet mu je da zamisli da ga ganjaju dvoglavi psi po oblacima.
Haj moguće.

Ali FYI, pismen sam.
mali jomu

#10 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali jomu »

ma daj ba.... neko mi odvaljen skonto kontu da ga skontam, kako? :lol:
muha_sa

#11 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by muha_sa »

znam da sam pametan :thumbup: al nikako da skontam šta mi je to nedostajalo da bidnem genijalac :(

sad znam--moram se u nevakat pocet drogirat
Maraschino

#12 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Maraschino »

muha_sa wrote:znam da sam pametan :thumbup: al nikako da skontam šta mi je to nedostajalo da bidnem genijalac :(

tu smo fazu mi preskocili :lol: :lol:

ali poslije **anja nema kajanja :D
Euphoria

#13 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Euphoria »

muha_sa wrote:znam da sam pametan :thumbup: al nikako da skontam šta mi je to nedostajalo da bidnem genijalac :(

Muha, imam osjecaj da ćeš u kafani početi sluziti neke nove proizvode :lol:
muha_sa

#14 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Šutite :-) DEA prati :lol:
she+

#15 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by she+ »

Treba se sto kasnije, pametnije i kvalitetnije drogirati u zivotu.. il tako il nikako.
Henry Chinaski

#16 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Henry Chinaski »

Ako se drogiraš umjereno, možeš se drogirati koliko hoćeš.

Izet Fazlinović
hAZNADAR

#17 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by hAZNADAR »

Nazalost je izgleda i moj idol Jordan Petersen na odvikavanju od antidepresiva.
tranquil

#18 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by tranquil »

hAZNADAR wrote:Nazalost je izgleda i moj idol Jordan Petersen na odvikavanju od antidepresiva.
Imaš idole... Šta si ti, tinejdžerka?
black

#19 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by black »

:mrgreen:
mali jomu

#20 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by mali jomu »

Najveci umovi drogerasi, nevjerovatno na sta smo spali... :lol: :lol: :lol:
zrakomlat

#21 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by zrakomlat »

Image
Russki

#22 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by Russki »

Treba se počet jače žegat nečel šta naumpast isusati4
fortaleza

#23 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by fortaleza »

Širenje svijesti koje potiče od halucinogenih sredstava je općepoznata stvar kod dosta izumitelja/znanstvenika.

Ako čovjek živi uvijek po ustaljenim pravilima sa uvijek istom percepcijom stvarnosti kako će išta novo iz toga proizići?
eltroxin

#24 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by eltroxin »

A dze Bare na ovom spisku???
HAVANA

#25 Re: Najveći umovi svijeta na drogama...

Post by HAVANA »

Pa evo ga,valja ovo napravit :D

Post Reply