Vela havle i tebe!!bibo1 wrote:Sta znate o hadisima? ja sam citao jednu stranicu u kojoj je on opisan na veoma los nacin i cak je receno da je hadise izmislio sejtan i neprijatelji islama
http://www.submission.org/had-sunna.htmlBosanac sa dna kace wrote:Hadis je sve ono sto je Muhamed a.s. rekao, ucinio, preporucio da se radi, sutnjom odobrio ili zabranio! ovako otprilike ide definicja hadisa koju nas uce u Bosni na vjeronauci i u ponekom meketebu! Jel mislis na ovu gore definiciju???
Ako je hadis od sejatana, pap kako cemo klanjat, postit, zekat davat, hadz obavit....jer u hadisu su obajsnjenja kako sta treba obavit....
Jel moze link od te stranice sto si cito o hadisu????
Zaista mi nije jasno zasto se na ovom forumu toliko raspravlja o ugrozenosti zene u Islamu?bibo1 wrote:Itekako nije..te rijeci ni blizu ne lice na "vjerujte u hadis"...jeste da postoje hadisi Bozijeg poslanika ali njih je manjina i nikada nemozemo znati dali su istiniti...zato je najbolje kloniti ih se.Allah kaze ono sto vam je nesigurno toga se klonite.
Nego sta bi ti rekao na jedan hadis koji sam davno procitao i koji poredi zene sa psima? ili onaj hadis koji kaze da su zene vojska sejtanova??? ti hadisi se protive Kuranu koji je jasno protiv diskriminacije zena
Zato sto tradicionalni "islam" ugrozava zene a izvorni islam mnogi ne zele da praktikujustella_k wrote:Zaista mi nije jasno zasto se na ovom forumu toliko raspravlja o ugrozenosti zene u Islamu?bibo1 wrote:Itekako nije..te rijeci ni blizu ne lice na "vjerujte u hadis"...jeste da postoje hadisi Bozijeg poslanika ali njih je manjina i nikada nemozemo znati dali su istiniti...zato je najbolje kloniti ih se.Allah kaze ono sto vam je nesigurno toga se klonite.
Nego sta bi ti rekao na jedan hadis koji sam davno procitao i koji poredi zene sa psima? ili onaj hadis koji kaze da su zene vojska sejtanova??? ti hadisi se protive Kuranu koji je jasno protiv diskriminacije zena![]()
HADIS?bibo1 wrote:Sta znate o hadisima? ja sam citao jednu stranicu u kojoj je on opisan na veoma los nacin i cak je receno da je hadise izmislio sejtan i neprijatelji islama
Bismillah !bibo1 wrote:Ejj ba nisam ni rekao da podrzavam to misljenje nego sma pitao sta vi mislite o tim? ima muslimana koji ne vjeruju u hadise i oni zato nisu nemuslimani..jer u Kuranu nigdje nepise da se u hadise mora vjerovati,niti su ikako spomenuti