Najveći 'rvacki sin - Mile Dodik
-
ThePoliglot
#28 Re: Najveći 'rvacki sin - Mile Dodik
evo krenem i nema potrebe dalje da čitam....ovo veze nema sa istinom i ne znam odakle ti ovakvi podaci?!senada wrote:dok je mile izdajnik srpskog naroda pljuvo po sds-u zbog AGRESIJE i GENOCIDA sda-ovci i protiv bihovci su im lizali guzice! (tad je haris bio u sda) cak sta vise inicijativi mz da ukinu sds, sda na celu sa alijom se suprotstavila ukidanju banditsko fasisticke stranke u kojoj srbin mile radi ubijanja bosnjaka nije zelio imati partnere!! ali sda-ovci jesu!kicky wrote:Kolko god ja bio suzdržan u huškačkim napadima na premijera RS-a Milorada Dodika od strane kolega s foruma i sveučestalim temama koje se odnose na njegovu akadmesku naobrazbu, psihičko stanje ili seljačko podrijetlo, ne mogu da ne zaobiđem nešto što me dosta uznemirilo. Naime vjerojatno ste čuli kako je Premijer dobio nagradu Večernjeg lista za osobu godine, kako je davao intervju u kojem kaže da su Bošnjaci odkantali Hrvate u nekavim pregovorima, pa se onda počeo zalagat za treći entitet više od one budaletine Milića. Ja konto, de Mile majketi...Prodaji priče nekom drugom. Međutim ovaj jadni ''pametni'' narod popušio Milinu priču i eno neki dan na nekom sajtu čitam komentare na Milino ''hrvatstvo''. Ljudi oduševljeni: Mile je naš, Da je nama nekoga ko Dodika, Dodik je je jedini koji drži do Hrvata, S Dodikom se treba dogovarat a ne s onim muslimanima (napisana je pogrdna riječ sa b, koju ja ne koristim)... A reko mahnitih ljudi. Mile očito zna kakvu igru igra, i bogami dobro procjenio kakav je narod dole u nas. On zna da će RS zacementirati za sve vijeke vijekova ako se stvori konačna etno - nacional - entitetska podjela, e pa Mile: SVAKA TI ČAST!!!![]()
![]()
- Bosanac_21
ZAVADI pa VLADAJ
Ovo je Bosna i Hercegovina hiljade puta do sad pretrpila i stalno trpi.
Sve se radilo i radi Bosnjacima iza ledja, a mi to gledamo i ulazi nam
na jedno uho pa izlazi na drugo.
Krivi smo sto smo opstali, sto se Bosna i Hercegovina odbranila,
to je trn u oku dusmana.
Da Bog da se dusmanima ove zemlje i svim kojima necija vjera smeta
sjeme zatralo
Ovo je Bosna i Hercegovina hiljade puta do sad pretrpila i stalno trpi.
Sve se radilo i radi Bosnjacima iza ledja, a mi to gledamo i ulazi nam
na jedno uho pa izlazi na drugo.
Krivi smo sto smo opstali, sto se Bosna i Hercegovina odbranila,
to je trn u oku dusmana.
Da Bog da se dusmanima ove zemlje i svim kojima necija vjera smeta
sjeme zatralo
-
senada
ovim zavrsavam svaku pricu o dodiku... i njegovom liku i djelu... ko ga voli nek izvoli...
bez obzira kakvu ce presudu donijeti medjunarodni sud pravde, ili priznao to dodik ili ne, agresija i genocid su neupitni.. upitno je kakav su odnos prema samoj agresiji i genocidu imali bosnjacki politicari naspram toka sudskog procesa i naspram svog naroda prije, tokom i poslije agresije i genocida... koliko su uistinu ucinili bas sve da se i vise nego zasluzeno kazne srbija i crna gora..... pogotovo zato sto znaju da njihovi lobiji nisu gubili vrijeme da tuzba sto vise izgubi na tezini.......jesu li stvarno angazovali najbolje advokatske timove..... jesu li lobirali po svim pitanjima kako ni jedna tacka optuznice ne bi bila upitna... ili su sve prepustili sudu vise sile bas onako kako mi nedavno grupa vehabija rece da u taj sud vjeruju nevjernici... a sto se mene tice ja bih im mozda oprostila i taj nemar ali to sto su zanemarili svoj narod u vrijeme i poslije trajanja agresije i genocida ne mogu i necu im oprostiti... i na kraju ponavljam po enti put da su na dodikovom liku i djelu koje se zove rs, poradili upravo bosnjacki politicari zajedno sa paravcima i inom ratno profiterskom i cetnickom bratijom.
bez obzira kakvu ce presudu donijeti medjunarodni sud pravde, ili priznao to dodik ili ne, agresija i genocid su neupitni.. upitno je kakav su odnos prema samoj agresiji i genocidu imali bosnjacki politicari naspram toka sudskog procesa i naspram svog naroda prije, tokom i poslije agresije i genocida... koliko su uistinu ucinili bas sve da se i vise nego zasluzeno kazne srbija i crna gora..... pogotovo zato sto znaju da njihovi lobiji nisu gubili vrijeme da tuzba sto vise izgubi na tezini.......jesu li stvarno angazovali najbolje advokatske timove..... jesu li lobirali po svim pitanjima kako ni jedna tacka optuznice ne bi bila upitna... ili su sve prepustili sudu vise sile bas onako kako mi nedavno grupa vehabija rece da u taj sud vjeruju nevjernici... a sto se mene tice ja bih im mozda oprostila i taj nemar ali to sto su zanemarili svoj narod u vrijeme i poslije trajanja agresije i genocida ne mogu i necu im oprostiti... i na kraju ponavljam po enti put da su na dodikovom liku i djelu koje se zove rs, poradili upravo bosnjacki politicari zajedno sa paravcima i inom ratno profiterskom i cetnickom bratijom.
-
zavrzlama
Opet ponavljam ..gola sila i nista vise se ne vrednuje na Balkanu....Marco-x wrote:Nažalost, mi nećemo još dugo stvoriti neke uvjete dijaloga bez figa u džepu i tolerancije. Ostala dva naroda (ili samo velikodušni Bošnjaci) darovala konstitutivnost Hrvatima.zavrzlama wrote:
Ovo boldirano je kljuc svega....srbi u Hrvatskoj nacionalna manjina...hrvati u BIH konstutivan narod kojih je manje nego sto je bilo srba u Hrvatskoj...sad dolazi ono glavno...jeli to recimo srbi i hrvati u BIH koji su konstutivan narod trebaju da taj dar konstutivnosti koriste za razbijanje BIH ili za unapredjenje i razvoj BIH...zasto se ta konstutivnost koristi znamo...
Marko u pitanju je samo zakon gole sile...bila bi oluja i prije 1995-e da su hrvati imali snage,oruzja i medunarodne potpore za oluju...a i da je medunarodna zajednica bila na strani Srbije danas nebi bilo dobro ni onom u Velenju.....Konstutivnost naroda u BIH se koristi samo u svrhu unistenja BIH a ne kao garant opstanka pojedinih naroda i privrzenosti svojoj drzavi BIH.....Svašta.
Ne dolazi govor netolerancije i nerazumijevanje BiH samo od strane Hrvata i Srba.
Ja mislio da su Hrvati konstitutivni, što su nam preci ovdje barem koliko preci od ostala dva naroda, od kad se pojmovi Bosna ili Hercegovina prvi put spominju u povijesti.
Eh, saznao sam da mi je to darovano.
Teško ćemo se još neko vrijeme pogledati u zrcalo (tu mislim na sve nas) i krenuti u budućnost. Evo vidimo, kako je Srbima, teško pogledati odraz onoga što vide.
Da se nudilo Tudjmanu 91-e da da konstutivnost srbima u Hrvatskoj kad su srbi drzali trecinu Hrvatske pod svojom kontrolom i kad su mogli iz Okucana gadjati Zagreb minobacacima 120mm....pristao bih istog momenta....
Da se danas ponudi Srbiji ostanak Kosova u sastavu Srbije istog bi trenutka dali konstutivnost Albancima....
I sta je zakljucak....jedino su sva tri najveca naroda u bivsoj SFRJ u BIH ravnopravna i konstutivna...sto se nemoze reci za susjedne zemlje...a to sto se neki pisaju po BIH i vise vole drzave u kojima je samo jedan narod konstutivan...samo sebi sami jamu kopaju i oduzimaju sami sebi konstutivnost u vlastitoj drzavi..
BIH svi trebaju da postuju i uvazavaju, jer to sto je neki narod Konstutivan povlaci i obavezu prema toj drzavi....
- winabike
Poprilicno tacno. Uostalom, kada god su Hrvatima kao rjesenje "problema" podvalili teritorijalno razgranicenje, kao sto to sada "velikodusno" nudi Dodik, svaki put smo se zahebali, odnosno nahebali smo. Od 45-e Hrvata vise nema na Drini, a od 95-e u Posavini, banjaluckoj regiji... a i u Bosni smo podobro "stanjeni" - sto cetnickim protjerivanjem sto nakaradnom HDZ politikom. Sta ces, kad narod vise voli slusati neke idiote sa kamena, nego npr. bosanske fratre...zavrzlama wrote:BIH svi trebaju da postuju i uvazavaju, jer to sto je neki narod Konstutivan povlaci i obavezu prema toj drzavi....
No da se kratko vratimo Dodiku: covjek je seljak. Inteligentan seljak, promucuran onako, kako seljaci samo znaju biti, ali seljak. I s obzirom da se sa seljakom ne moze raspravljati snagom argumenata, mozes ga samo zahebavat. Onako, svojski, sarajevski, kako mi vec znamo. Sta ces ti covjeku, koji ujutro cuje od ICJ da je Vojska Republike Sumske pocinila genocid, a u podne istog dana kaze da Republika Sumska nije genocidna? Zna on odlicno da je tu logika poremecena svojski, ali ga boli hurac.
Vratimo se dakle na zahebavanje: ne znam ko je od vas primijetio da je ono malo havetnih politicara sto imamo krenulo u istu misiju: bas je lijepo gledati Mileta kako pizhdi na Zeljkove izjave tipa da je Dudak heroj odbrane, da iako je ICJ presudio kako je presudio, svi znaju istinu, najljepsa od svega mi je ipak Dodikova reakcija ("Komsic je bio pijan...") na kultnu Zeljkovu izjavu o ponizavanju neprijatelja (kada je novinarki RTRS, na pitanje kako je dobio zlatnog ljiljana, odgovorio da ne bi da nakon 10 godina ponovo ponizava neprijatelja
Vidim da se klubu saljivdzija prikljucio i Sven Alkalaj (jedini Harisov pametan potez od 1990 naovamo, ako mene pitate!), sa ovim memorandumom o ponistenju dvojnog drzavljanstva sa Srbijom, pa kad je pustio Dodika da se fino izlupeta, jucer je hladno izjavio "problem se moze vrlo brzi rijesiti usvajanjem zakona o drzavljanstvu koji srpski poslanici blokiraju vec vise godina"... bravo majstore.
Dakle, ja sam u istom cilju zahebavanja mileta pevaca ("O ne ne ne ne ne ne ne nedolazi u moj saaaaaaaaaan") ga postavio kao ringtone na mobitel
Ko god zeli da ucini isto, na rapidshare sam postavio "u moj saaaaaaaaaan", u dodikovoj izvedbi naravno, u MP3 i WMA (za smartphone) formatima... pa bujrum
http://rapidshare.com/files/18909214/do ... a.zip.html