preneseno iz danasnih DANA...
U BiH danas nedostaje 45 posto Hrvata u odnosu na prijeratni popis, i to je najveći genocid koji je napravljen u civilizaciji.
(Ivo Miro Jović, predsjedavajući Predsjedništva BiH; Feral Tribune)
U BiH danas nedostaje 45 posto Hrvata u odnosu na prijeratni popis, i to je najveći genocid koji je napravljen u civilizaciji.
Cekajdanas wrote:nisam mogla da odolim, morala sam na posebnu temu da izdvojim...
mogla si dati i svoj komentar.danas wrote:nisam mogla da odolim, morala sam na posebnu temu da izdvojim...
ma vec sam postirala na temi "oluja" ...Harrys wrote:mogla si dati i svoj komentar.danas wrote:nisam mogla da odolim, morala sam na posebnu temu da izdvojim...
van hercegovine...danas wrote: nego, prvo neka mi neko objasni sta to znaci "najveci genocid u CIVILIZACIJI"?![]()
![]()
Kao da treba velika pamet za objasniti.Nema pojma o istoriji.danas wrote:
nego, prvo neka mi neko objasni sta to znaci "najveci genocid u CIVILIZACIJI"?![]()
![]()
ima li pojma o bilo cemu?Harrys wrote:Kao da treba velika pamet za objasniti.Nema pojma o istoriji.danas wrote:
nego, prvo neka mi neko objasni sta to znaci "najveci genocid u CIVILIZACIJI"?![]()
![]()
ovdje mislim da niko ne spori da su mnogi hrvati nastradali i da su bili protjerani...Brando wrote:evo da vam pokusam razjasniti, lupam brojke ali bit je vazna, kada usporedjujemo narode neka je bilo npr. 1,5mil. muslimana u bih 1mil. srba, 600 hiljada hrvata, znaci prije rata...
i ako je sada 1mil. muslimana, 500 hiljada srba a 200 hiljada hrvata onda jest najvise stradalo i protjerano hrvata u odnosu na broj prije rata, dakle u procentima %%%%%%%
ti sad otidji u kinu i potamani 200mil. kineza, to jest puno ali u procentima koliko njih ima je "nista"
brojcano jest najvise stradalo (ubijeno, raseljeno itd.) muslimana ali nije procentualno, u tome je stvar![]()
![]()
ocito neki nemaju dovoljno sivih stanica![]()
Nagradno pitanje: Koje su RASE Hrvati, a koje Bosnjaci i Srbi?Zakon o javnom RTV sistemu je RASISTICKI jer ne vodi racuna o interesima hrvatskog naroda.
pa valjda sto si veci dupelizac bolje prodjes u politici, i sto se "bolje" znas izraziti i bolje "zapjeniti" kad govoris na boljem si polozaju, ovaj je takav slucaj nazalostsudnjidan wrote:Ima jedna jos bolja Joviceva:
Nagradno pitanje: Koje su RASE Hrvati, a koje Bosnjaci i Srbi?Zakon o javnom RTV sistemu je RASISTICKI jer ne vodi racuna o interesima hrvatskog naroda.
Da ne zaboravimo, ovakav "intelektualac" je prosvjetni radnik - PROFESOR.
I onda treba neko zaliti bilo koji od bh. naroda. Eto, recimo, Hrvati se stalno zale da su ugrozeni u BiH, a kraj toliko ucenih ljudi, intelektualaca, na najvisem mjestu u drzavi predstavlja ih ovakav nepismeni primitivac.
Ili, kad Bosnjaci pocnu kukati kako se ne gradi koridor 5c a oni glasaju za SDA...
Trazili ste - gladujte...
.....hmmmm.....a da malo porazgovaramo o odgovornima za takvu situaciju.....da malo pricamo o broju BH Hrvata koji su namjenski preseljeni na teritoriju kninske Krajine....da malo razgovaramo o politici HDZ-a iz '92., '93. i '94. koja je jasno i glasno rekla svim Hrvatima da se presele u tvorevinu koju su oni nazvali HRHB, hrvatski prostor u BH ili da se po pitanju prezivljavanja snalaze sami......da malo pricamo o akciji Ivice Rajica (Stupni Do '93), koja je izvedena sa ciljem kaznjavanja Hrvata Varesa, koji su odbili preseljenje na teritoriju HRHB......Brando wrote:evo da vam pokusam razjasniti, lupam brojke ali bit je vazna, kada usporedjujemo narode neka je bilo npr. 1,5mil. muslimana u bih 1mil. srba, 600 hiljada hrvata, znaci prije rata...
i ako je sada 1mil. muslimana, 500 hiljada srba a 200 hiljada hrvata onda jest najvise stradalo i protjerano hrvata u odnosu na broj prije rata, dakle u procentima %%%%%%%
ti sad otidji u kinu i potamani 200mil. kineza, to jest puno ali u procentima koliko njih ima je "nista"
brojcano jest najvise stradalo (ubijeno, raseljeno itd.) muslimana ali nije procentualno, u tome je stvar![]()
![]()
Brando wrote:evo da vam pokusam razjasniti, lupam brojke ali bit je vazna, kada usporedjujemo narode neka je bilo npr. 1,5mil. muslimana u bih 1mil. srba, 600 hiljada hrvata, znaci prije rata...
![]()
Dobro jesu li pobijeni gdje su te masovne grobnice i.t.d.Treba mu reci da ih potrazi u lijepoj susjednoj CRO u koju su ih otjerali njegovi istomisljenici.danas wrote:nisam mogla da odolim, morala sam na posebnu temu da izdvojim...
Najjadnije je to što taj čovjek kobiva predstavlja i nas.danas wrote:nisam mogla da odolim, morala sam na posebnu temu da izdvojim...