Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Poenta je da covjek vise nema nikakvu vrijednost...opet covjek pokazuje pravo lice...dominira kad mu se pruzi prilika i robovlasnicki sistem je opet na snazi u svijetu...sve je isto kao i prije 200 godina...
Ako se ne promjeni taj sistem...otice sve u PM....
Sa trendom porasta populacije i ovakvim nacinom razmisljanja nam se ne pise dobro...
Ovo je katastrofa za covjecanstvo da se covjek gleda samo kroz interes. Ovo ce unistiti covjecanstvo!
Sa porastom populacije, sa boljom tehnologijom, jeftinom robovlasnickom snagom ovo sve ide u PM!
Zasto da jedan robovlasnik "zaposli" 10 robova, kad taj posao mogu 2 roba odraditi...sa ovakvom ideologijom nam se ne pise nimalo fino!
O čemu ti pričaš majke ti? Kakvo robovlasništvo, kakve ideologije?
Pa nije Microsoft humanitarna organizacija. Tamo stoje menadžeri, finansijeri, računovodođe ii ko sve ne koji gledaju da firma posluje što rentabilnije i profitabilnije. U skladu s time, donose se i menadžerske odluke, nije Microsoft otpustio 10.000 ljudi bez razloga. Ja bi volio da imam firmu sa 100.000 zaposlenih jer bi to značilo da ostvarujem ogromne profite.
Microsoft najvjerovatnije ima neki problem i zbog toga otpušta 10.000 ljudi, da se tebe pita i komunjare zabranio bi čovjeku da vodi svoju firmu, ostalo bi 10.000 ljudi i onda ne bi mogli riješiti problem zbog kojeg mi mogli bankrotirati i onda kompletna radna snaga Microsofta ne bi imala posla.
Poenta je da covjek vise nema nikakvu vrijednost...opet covjek pokazuje pravo lice...dominira kad mu se pruzi prilika i robovlasnicki sistem je opet na snazi u svijetu...sve je isto kao i prije 200 godina...
Ako se ne promjeni taj sistem...otice sve u PM....
Sa trendom porasta populacije i ovakvim nacinom razmisljanja nam se ne pise dobro...
Je li ti ovo u nicku godina rodjenja obzirom na nacin kako pises ne bih se zacudio .
Ovo je katastrofa za covjecanstvo da se covjek gleda samo kroz interes. Ovo ce unistiti covjecanstvo!
Sa porastom populacije, sa boljom tehnologijom, jeftinom robovlasnickom snagom ovo sve ide u PM!
Zasto da jedan robovlasnik "zaposli" 10 robova, kad taj posao mogu 2 roba odraditi...sa ovakvom ideologijom nam se ne pise nimalo fino!
Pa nije Microsoft humanitarna organizacija. Tamo stoje menadžeri, finansijeri, računovodođe ii ko sve ne koji gledaju da firma posluje što rentabilnije i profitabilnije. U skladu s time, donose se i menadžerske odluke, nije Microsoft otpustio 10.000 ljudi bez razloga. Ja bi volio da imam firmu sa 100.000 zaposlenih jer bi to značilo da ostvarujem ogromne profite.
Microsoft najvjerovatnije ima neki problem i zbog toga otpušta 10.000 ljudi, da se tebe pita i komunjare zabranio bi čovjeku da vodi svoju firmu, ostalo bi 10.000 ljudi i onda ne bi mogli riješiti problem zbog kojeg mi mogli bankrotirati i onda kompletna radna snaga Microsofta ne bi imala posla.
Genije.
To sto ti gore navodis je jedno fasisticko, sebicno i egocentricno razmisljanje sto ce dovesti ovaj svijet do propasti!
Zasto slobodno ne kazes da si za jedan robovlasnicki sistem?
Ma ne,trebaju po uzoru na naše državne firme unatoč gubitku zaposlit još ljudi te se onda molit mmf-u i kojem f-u već ne za kredit kojim će samo produžavat neminovno urušavanje.
Pa nisu to naši papci da se boje za glasove pa da ne smiju činovnika nepotrebnog otpustiti,sad će otpustiti toliko da bi za par godina kad stabilizuju posao primili duplo..
mostarac_2009 wrote:Zasto da jedan robovlasnik "zaposli" 10 robova, kad taj posao mogu 2 roba odraditi...
Umjesto što ironično postavljaš ovo pitanje, postavi ga sebi sasvim ozbiljno. Zašto držati 8 radnika viška? Ti otvori firmu, zaposli ljude koji ti trebaju plus 50-toricu koji ti ne trebaju. Neka ih, grehota da budu nezaposleni. Ha ja. Sretno i javi kako ide posao.
mostarac_2009 wrote:Zasto da jedan robovlasnik "zaposli" 10 robova, kad taj posao mogu 2 roba odraditi...
Umjesto što ironično postavljaš ovo pitanje, postavi ga sebi sasvim ozbiljno. Zašto držati 8 radnika viška? Ti otvori firmu, zaposli ljude koji ti trebaju plus 50-toricu koji ti ne trebaju. Neka ih, grehota da budu nezaposleni. Ha ja. Sretno i javi kako ide posao.
Nije to poenta. Poenta je u sistemu koji ne vidi vrijednost covjeka. On ce platiti jednog kineza dolar na sat, umjesto da placa recimo 20 dolara na sat u Americi. Sa takvom ideologijom i bez zastite radnika ce dovesti srednju klasu na onu najnizu...i to dovodi do robovlasnickog sistema gdje na kraju 1% uziva a ostalih 99% robuje
Zamisli gdje vodi taj trend kad se jednom kapitalisti dopusta da drzi radnika bez zdravstvenog i drugih benificija iz razloga sto mu taj sistem/drzava to dopustaju. Zasto da mu radi 10 radnika kad moze upregnuti jednog radnika da mu radi kao tih 10 a da mu taj jedan radnik ne smije ni pisnuti jer je ucjenjen da ce izgubiti posao.
Black swan wrote:ja fakat ne mogu shvatiti ta otpuštanja
ajde da otpuštaju 100 ljudi pa i nekako ali toliko...
uvijek se može tim ljudima naći posla unutar firme...
ne znam nisam pametan
Eh da je samo to Microsoft. On ce otpustiti jos 50,000 ljudi kad nadje jeftiniju radnu snagu. Za sve je kriv sistem/drzava kad mu to dopusta. To govori da covjek nema nikakva prava i da je ROB! To nazalost dovodi do anarhije i ratova...a to znaju poznavaoci istorije. Isti scenario pred 2. svijetski rat....
Nije to poenta. Poenta je u sistemu koji ne vidi vrijednost covjeka. On ce platiti jednog kineza dolar na sat, umjesto da placa recimo 20 dolara na sat u Americi. Sa takvom ideologijom i bez zastite radnika ce dovesti srednju klasu na onu najnizu...i to dovodi do robovlasnickog sistema gdje na kraju 1% uziva a ostalih 99% robuje
Procenat nezaposlenih u Americi oko 6%, fakat ne mozes naci ljudi koji ti trebaju u firmi. I onda dodje neki balo koji vjerovatno nema ni dana radnogo staza i prica o fasizmu. Bolje ti je idi gledaj finale svjetskog S. Koreja-Brazil nego sto se ovdje prosipas.
Definitivno je ovaj forum propao ko kauc kakvih se sve indijanaca javlja i raspravlja .
ne znam nisam pametan
Ljudi kupili Nokiu. Prerovili papire i skontali zašto je Nokia već godinama u dubiozi. Jedan od koraka za vađenje firme iz govana jeste otpuštanje 18000 radnika koji su višak da bi se spasila ostala radna mjesta i povećala dobit tu nema ništa čudno to se događa svaki dan.
ne znam nisam pametan
Pa eto, kod nas u GRAS-u i Vodovodu i po opstianma se vode tom logikom pa vam opet ne valja, Ko bi vam ugodio.
Btw, sta si po zanimanju .
ne znam nisam pametan
Eh da je samo to Microsoft. On ce otpustiti jos 50,000 ljudi kad nadje jeftiniju radnu snagu. Za sve je kriv sistem/drzava kad mu to dopusta. To govori da covjek nema nikakva prava i da je ROB! To nazalost dovodi do anarhije i ratova...a to znaju poznavaoci istorije. Isti scenario pred 2. svijetski rat....
Procenat nezaposlenih u Americi oko 6%, fakat ne mozes naci ljudi koji ti trebaju u firmi. I onda dodje neki balo koji vjerovatno nema ni dana radnogo staza i prica o fasizmu. Bolje ti je idi gledaj finale svjetskog S. Koreja-Brazil nego sto se ovdje prosipas.
Definitivno je ovaj forum propao ko kauc kakvih se sve indijanaca javlja i raspravlja .[/quote]
Vidi ti se iz price da si ili BALAVAC ili ti je mozak ISPRAN! Cuj 6% hahahahahaah. Ocigledno ti je mozak ispran i vjerujes sve sto ti americka javnost prica! Jadan i glup si! Prije bi se reklo 36% a ne 6%! 50% radne snage radi part-time posao bez ikakvih benificija i radnih prava! To je zemlja snova? Hahahahahahahaha
mostarac_2009 wrote:Procenat nezaposlenih u Americi oko 6%, fakat ne mozes naci ljudi koji ti trebaju u firmi. I onda dodje neki balo koji vjerovatno nema ni dana radnogo staza i prica o fasizmu. Bolje ti je idi gledaj finale svjetskog S. Koreja-Brazil nego sto se ovdje prosipas.
Definitivno je ovaj forum propao ko kauc kakvih se sve indijanaca javlja i raspravlja .
Vidi ti se iz price da si ili BALAVAC ili ti je mozak ISPRAN! Cuj 6% hahahahahaah. Ocigledno ti je mozak ispran i vjerujes sve sto ti americka javnost prica! Jadan i glup si! Prije bi se reklo 36% a ne 6%! 50% radne snage radi part-time posao bez ikakvih benificija i radnih prava! To je zemlja snova? Hahahahahahahaha [/quote]
Eto ti znas .
Šveđanin wrote:Prije registrovanja na forum clanovima treba dodati da moraju procitati onu knjizicu dzepna ekomomija, gdje su objasnjene najbanalnije stvari.
Onda par pitanja, a ako odgovoris tacno mozes na forum..
mostarac_2009 iskreno se nadam da nikada neces biti u rukovodstvu neke firme
racunica je vrlo jasna: danas 10k ili za par godine moguca propast kompanije. nije normalno, ni po kojim ekonomskim standardima, da drzis ljude uposlene koji su visak i trosak. sad da li su dobro proracunali i druge opcije, tipa reorganizacije, to je druga tema, ali te tvoje price o tome kako covjek ne vrijedi nista, su price za malu djecu u doba tite. nema brate vise trece smjene, samo da bi Pero i Haso imali sta da rade