Najveća džamija u Evropi otvorena u Tatarstanu

Rasprave o vjerskim temama.
love

Post by love »

Zadig wrote:Da li ovo znaci da je tatarstan u evropi ili sta?
:D
Zar nisi znao prije? :shock: :lol: :D

Naravno da jeste,vidis nije Bosna sama 8-)
Zadig

Post by Zadig »

love wrote:
Zar nisi znao prije? :shock: :lol: :D

Naravno da jeste,vidis nije Bosna sama 8-)
Uf, sad mi je lakse, znam da nismo jedini
digger

Post by digger »

No_Comment wrote:
Drug_Tito wrote:RUZNA. Ne svidjaju mi se ove novije dzamije. Ako nije ko Ferhadija ili Begova nije to za mene dzamija.
Cini se da nisi ljubitelj dzamija...!
Ovako uvijek pocinje: posto se ne divis ovoj dzamiji, a bez obzira da volis Begovu i Ferhadiju, ti si skriveni neprijatelj islama. Naravno, sam "nick" to "dokazuje."
Ako pruzimo no_commentu comment, onda ce comment no_commentu bit za novi comment..., so no comment.
No_Comment

Post by No_Comment »

digger wrote:
No_Comment wrote:
Drug_Tito wrote:RUZNA. Ne svidjaju mi se ove novije dzamije. Ako nije ko Ferhadija ili Begova nije to za mene dzamija.
Cini se da nisi ljubitelj dzamija...!
Ovako uvijek pocinje: posto se ne divis ovoj dzamiji, a bez obzira da volis Begovu i Ferhadiju, ti si skriveni neprijatelj islama. Naravno, sam "nick" to "dokazuje."
Ako pruzimo no_commentu comment, onda ce comment no_commentu bit za novi comment..., so no comment.
Cini se da ni ti nisi bash neki ljubitelj dzamija...

! :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Dzamija je nako, kic vala sto jest jest!
Pa nije Poslanik s.a.v.s. pravio veleljepne dzamije nigdje vala, ako cemo se ugledat na njega, njem je bilo bitno da se ljudi okupe na namaz, na vaz, da cuju koju pametnu sto bi se reklo!
A men su vala najdrazi oni nasi mektebi sto su pravljeni po nasim selima za vrijeme komunizma; sobica pet sa tri, fino u bijelo okrecena, ima poseban dio za zene, bubnjara kad je zima da se ugrije, na jednom zidu tabla, za osvjetljenje jedno-dvije obicne sijalice, sve zastrto obicnim tepisima i ponjavama....mjetef uvijek na savkom namazu pun... a vala kad vidim ove ogromne dzamije hem zjape prazne, hem vala u njih nagurano svasta nesta, ne zna se sta je skuplje, djece nidje u njoj...
Veci bi bio sevap da mi kao muslimani sakupimo koji milioncic eura pa da otvorimo kakvu skolu i za djecake i za djevojcice tamo negdje u nekoj vrleti Afganistana, Bangladesa, Mauritanije... vala i nase lijepe Bosne...koju ambulantu...sta ce nam ove dzamijurine da se izrazim bas tako, uvijek su prazne....
Lijepi oni nasi stari dobri mejtefi i male dzamije, nesto mi je milina otic tamo, pa makar i ne klanjo!
zlata

Post by zlata »

Dobro si to opis'o. Mala dzamija za molitvu. Vel'ka za skup.
risno

Post by risno »

Image

Evo ga Tataristan blizu Moskve :D

Evo jedan poznati Tatar, najbogatsiji covjek u Ukrajini Rinat Akhmetov.

Pored toga sto drzi cijelu metalnu industriju Ukrajine posjeduje takodje i najaci Ukrajinski fudbalski klub Shakhter.

Image
Meeting with Rinat Akhmetov - President of "Shakhter" soccer-club (Donetsk, Ukraine) . December 10, 2002
http://www.tatar.ru/images/10122002_1_m.jpg

Image

Rinat Akhmetov, 38, System Capital Management. Net worth: $2.4 billion. A practicing Muslim, Ukraine's richest man comes from humble origins (his father and brother were coal miners).

http://www.forbes.com/free_forbes/2005/ ... debar.html
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

"Poljubi me ravno u dupe" sto bi rekao Stulic.
winetou

Post by winetou »

Sjetih se da je i najbolji muslimanski golman iz tih krajeva.

8-)

Image

Rinat, Rinat Dasaev
Post Reply